icon

Švagrina a svokra

23. júl 2022

Mame malu dcerku, 4 mesacnu. Svokra je v nasom dome 3krat do tyzdna a uz sa to s nou neda. Stale malu nosi na rukach, chce s nou nieco robit a komanduje: do postielky ju daj, oblec ju tak, nedojci kazdu pol hodinu. Potom stale ma napomina ako sa starat o kvety, co mam dat do varenia, no hrozne. Dnes bola u nas aj svagrina a ta povedala svokre: 'Ta je dobra len na peniaze, ked potrebovali na dom, dobra si bola a teraz sa tvari, ze vsetko v zivote vybudovala sama'. Neznasam muzovu rodinu, do vsetkeho sa staraju, vsetko podla nich robim zle, so vsetkym nespokojni. Najhorsie, ze muz svoju matku nedokaze len tak vyhodit. Co im mam byt vdacna do konca zivota a robit vsetko podla nich koli tomu, ze muzovi dali peniaze na stavbu?

autor
23. júl 2022

@kate211 A ako to teda je? Peniaze poslali na nas ucet a z toho sa financovala cca polka domu. A to je automaticky v bsm. A pozemok museli darovat do bsm, ked dom by bol spolocny.

kate211
23. júl 2022

Pozemok ak chceli mohli darovat len synovi, na dary sa ziadne bsm neviaze. A polku domu ste mohli vynat z bsm tak, ze bude len tvojho muza. Svokrovci sa mali poradit s pravnikom ak nevedli. Mozno maju fakt pocit, ze k pozemku ci polke domu si prisla nepravom.

sparkling
23. júl 2022

Zial, to sa da dokazat, kedze ste tie peniaze nedostali v hotovosti ale prevodom…. Cize ak je to aj aktualne bsm, tak si myslim, ze je to napadnutelne

evaachesa
23. júl 2022

Tak si vezmite pôžičku a pekne peniaze vráťte svokre. Myslím že sa vam dosť uľaví. 😏

autor
23. júl 2022

@kate211 A ako by sa zmenila situacia? Dom mal byt spolocny, keby pozemok vlastnil len manzel este by to veci skomplikovalo.

sparkling
23. júl 2022

@evaachesa to uzjej tu radili, ked pisala prvu temu… ale to je hrach na stenu.

evaachesa
23. júl 2022

@sparkling aha, tak ona si vlastne po žiadnu radu neprišla, iba sa chcela vyžalovať. Prvú diskusiu som nečítala. 😏

kate211
23. júl 2022

Autorka stale pises, ze vam darovali vsetko spolocne. A ti si ich pocula sa vyjadrit, ze chcu aby to bolo spolocne? Povedzme si uprimne. Ako si prispela do domu ty? Pozemok darovali svokrovci, polku domu zaplatili svokrovci, podielala si sa niekedy (pred materskou) na platbach hypoteky? Ci si sa hned hodila na matersku? Ty sama sa citis v takom dome dobre? Ak chceli pozemok a polku dat synovi, tak asi im dost vadi, ze na LV si sa ocitla aj ty. Preco by to chceli dat tebe, ked ta tak nenavidia? A tebe to nebolo trapne prijat?

kate211
23. júl 2022

@sparkling A kde je ta prva tema?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
sparkling
23. júl 2022

@kate211 uz to tu pisala, ja neviem, ci to bolo teraz v july alebo v juni. Svokra dala peniaze a autorke vadilo ze ju diriguje, ze k nim chodi, ze muz ju nezastane, tusim volaco o kvetoch bolo spominane.., musim to pohladat. Dam link ked to najdem

sparkling
23. júl 2022

@evaachesa tiez jej baby radili, ze predat a svokru vyplatit z daru. Alebo zobrat hypo a svokru vyplatit. Niekto si mysli, ze napise anonymne a nepride sa na to, ze to tu uz raz bolo…

evaachesa
23. júl 2022

@sparkling no paráda tieto skvelé nápady, ktoré utužia rodinné vzťahy. 🤦 Zaujímalo by ma, či mali ideálne vzťahy ešte pred tým darovaním pozemku a peňazí. Lebo ak nie, čudujem sa že s tým súhlasila a prijala s mužom peniaze. 😏

sparkling
23. júl 2022

@evaachesa ja hladam tu temu, ale v tomto som totalne bčko… kedze som nereagovala vtedy tak ju nemam v zozname “zapojila som sa”.

fopardi
24. júl 2022

Ozvi sa o 10 rokov, ako dlho Vám vydržalo manželstvo 😉 , verím že vieš čítam medzi riadky a moju správu pochopíš presne tak ako je myslená. 😉

xckaret
24. júl 2022

A ty....najmudtejsia nevesta na svete, trocha sebareflexie by ti nezaskodilo. Nechapes, chce ti poradit, citit, ze ste rodina.

xckaret
24. júl 2022

@tykat ty vies naozaj poradit. Takto sa buduju rodinne vztahy.

kamatopo
24. júl 2022

Kúpila si ťa tak teraz ju musíš počúvať..niekto proste nevie dať od srdca ale len preto aby mohol neskôr s niekým hýbať. Buď jej to vrát,alebo si zvykni.

natalienka12
24. júl 2022

Svokra aj svagrina si mozu hovorit, co chcu. Ci co chces aku radu? A budu k vam chodit stale, lebo svokra dala peniaze, vyhodit ich nemozes, lebo nehnevas manzela a bude oheň na streche. Keby on chcel, uz davno im dohovorí. Ale evidentne nechce. Tak ony si teraz do teba budu dovoľovať a zosmiešňovať ta kolko im chuti. Nieco za nieco. V podstate neriešiteľná situacia a jedine, co ty mozes je vyžalovať sa na konovi. 😂😂😂

aamaria9
24. júl 2022

Myslim, ze to, na com to zlyhava, je pristup manzela. Ty si jeho manzelka, teda tá, na ktorej nazore mu ma najviac zalezat. Tu je pes zakopany, takze treba s nim o tom viac hovorit. Povedz mu, ze si vazis jeho rodinu, aj ze vam pomohli, ale ich spravanie ti ublizuje. Ked s nim hovoris, vyjadruj svoje pocity.
Tie peniaze vam darovali a teraz si narokuju "svoj podiel" takymto velmi zlym sposobom. Vasa situacia ma riesenie, ale musite byt vy dvaja na jednej lodi...drzat spolu. Ty sama mozes napr ist z domu prec, ked pridu...Da ti svokra vediet, ze ide, ci sa len tak objavi? Chod k svojej rodine, ku kamoske...ked nebudes tolko doma, nebude ju tolko bavit k vam chodit...je to skor nudzove riesenie...kym nenajdes silu na to dobré...Treba sa naucit komunikovat aj neprijemne veci s laskou. Povedat, ze dakujes za rady, ale ty si matka a urobis to podla seba.
Ak niekto nevie darovat nieco uprimne, lepsie je nedarovat nic.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
24. júl 2022

Vráť peniaze.
Pretože hrať frajerku v novom dome,kto.by si bez pomoci nemala nie je ok.
Nie,nemusíš byť do konca života vďačná,ani nič.
Ale asi tá svokra až taká zlá nebude,keď vlastne bývaš vďaka nej.
Čiže,vráť peniaze.

merrynka19
24. júl 2022

Mám dvoch synov, už teraz sa bojím akú nevestu dostanem 🤣🤣🤣mne naozaj dnešné mladé matky prídu také, že len ja dieťa a muž..a nikto iný ..a potom keď sa tak postaví aj svokra a rodina. Tak plačú že nikto nepomôže a nemá záujem...len majetky a svätý pokoj...možno to svokra nemyslí zle..možno tieto nevyžiadane rady dáva nejak automaticky. Možno komunikácia, pravifla...keď budete obaja s mužom pracovať, budeš rada keď svokra dieťa tri krát do týždňa vyzdvirhne v škôlke...ale to si veľa žien na materskej neuvedomuje. A potom keď svokra nevdye ochotná zas sa budú len sťažovať...

canany
24. júl 2022

Nemozem tu diskusiu ani citat celu, stacila mi prva strana. To ako ked niekto prispeje mladym na byvanie ma pravo ho komandovat a vychovavat jeho a este aj jeho deti do konca zivota? To kde na take chodite. Vdacna by som bola, ale odtial potial.
Mne otec dal peniaze na rekonstrukciu, nastastie mne nic nepovie rovno do oci, na to ma gule len, ked je ozraty, ale mame vzdy kalkuluje kolko dal mne a kolko bratovi, ale ona nam to radsej nehovori.
Autorka neviem v tomto poradit je mi to luto a viem ako ta to nici. My sme s exmanzelom dostali ako start garsonku od jeho rodicov, mali tendenciu organizovat a zasahovat co mam ako kde ulozene, upratane, jedneho dna isiel k nim sam a povedal im, ze aj keby mal nasrate v strede izby, ich do toho nic a odvtedy prestali. Jednoducho jeho rodicia, tak si to vyriesil sam, aj ked sme od nich dostali byt.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
hermiona12
24. júl 2022

Tu poriadky môže urobiť len tvoj manžel. A pokiaľ oni prídu na návštevu tak kľudne hre dieťa a choď preč, tie ich premiére rady a rozkazy počúvať nemusíš.
U nás bolo tak že nám nikto nepomohol , ani jedno euro a som rada že všetko sme si vybudovali sami. Tak keď bola svokra na návšteve a začala dávať blbé poznámky a že ona robí inak a tomu podobne som jej kľudne povedala " Áno u seba doma robte presne tak ako hovoríte, ale tu ste v mojom dome a bude po môjmu ". Viac neskúšala nič .

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nevenka
24. júl 2022

Ale prestante uz. Mne moji rodicia kupili byt este ako studentke a sestre potom dali peniaze, ked kupovala s muzom dom. A nikto nam nechodi do bytu a domu riadit zivot a domacnost. Rodicia su radi, ze sme sa cim menej zadlzili. Vravia, ze komu maju dat peniaze, ked nie detom...My sme s muzom kupili dom, ktory opravujeme a byt sa bude predavat.
Nedavali nam ich preto, aby nas komandovali alebo aby nam riadili zivoty. Ja fakt neviem, ci ja mam svatych rodicov v tomto alebo co. Pride mi, ze je to uplne normalne. Ale ako citam, normalne je kaslat na deti, nepomoct alebo ked pomoct, tak ocakavat vecne klananie sa rodicom ci svokrovcom. Chore cele.

xena0
24. júl 2022

Rodinu muža neznášaš ale peniaze od jeho rodiny padli vhod 🙂 fuj, že ťa hanba nefackuje

mandzula
Autor odpoveď zmazal