Švagrina a svokra
Mame malu dcerku, 4 mesacnu. Svokra je v nasom dome 3krat do tyzdna a uz sa to s nou neda. Stale malu nosi na rukach, chce s nou nieco robit a komanduje: do postielky ju daj, oblec ju tak, nedojci kazdu pol hodinu. Potom stale ma napomina ako sa starat o kvety, co mam dat do varenia, no hrozne. Dnes bola u nas aj svagrina a ta povedala svokre: 'Ta je dobra len na peniaze, ked potrebovali na dom, dobra si bola a teraz sa tvari, ze vsetko v zivote vybudovala sama'. Neznasam muzovu rodinu, do vsetkeho sa staraju, vsetko podla nich robim zle, so vsetkym nespokojni. Najhorsie, ze muz svoju matku nedokaze len tak vyhodit. Co im mam byt vdacna do konca zivota a robit vsetko podla nich koli tomu, ze muzovi dali peniaze na stavbu?
@pribinak opakujem, ak by ho moji rodičia hocijako urazili alebo by prekročili určitú hranicu, zastanem sa ho. Kľudne ich aj vyhodím ak by neprestali.. žiadna vojna, ľudia sa majú vedieť správať a majú poznať hranice. Ak by mali záujem byť súčasťou našej rodiny, museli by prijať pravidlá, ak nie, tak toxických ľudí vo svojom živote nepotrebujem..
@denisa0504 chcela by som vidieť v realy ako by si vyhodila svojich rodičov
Za klávesnicou sa to ľahko píše
Teda neviem ja som asi z iného sveta,ale ak by ponúkla či už moja strana alebo manželova peniaze na nehnuteľnosť tak by som to nepovažovala za ich druhý domov. To je čo za zmýšľanie? Peniaze dám svojmu dieťaťu lebo mu chcem pomôcť, nie preto, aby som ich potom 5x do týždňa otravovala a chovala sa akoby to bol môj domov. Toto si treba normálne vydiskutovať. Joj ako ja z duše neznášam tieto vykrikovačky, najskôr niečo dám a potom to budem vykrikovať a vyťahovať pri každej príležitosti. Peniaze dala svokra synovi, on ich mohol použiť ako uzna za vhodné, použil ich na stavbu domu, zvyšok splácaju spoločne. Svokre by som poďakovala, ale zároveň by som jej slušne povedala, že toto je moja domácnosť a bude tu tak ako chcem ja. Ona už svoje deti vychovala a teraz si ja vychovám svoje.
@tykat Nam peniaze dali spolocne, spolocne sme to konzultovali, oni vedeli ze dom bude spolocny. Aj pozemok nam prave darovali spolocne do bsm.
@pribinak som človek, ktorý si nadovšetko váži rodinu. Tebe by nevadilo, keby sa rodina tvojho muža k tebe tak správa a on na to nič? Alebo ako by bolo tvojmu mužovi, ak by ho tvoji rodičia ponižovali a urážali? Budete len ticho, aby sa zachovali "dobré vzťahy"? A predstav si, že ja som toto už raz urobila, nepíšem len do klávesnice 😉 s bývalým partnerom proti ktorému bol môj otec. Samozrejme, keď to už nehovoril len mne, ale osopil sa aj na neho, ukázala som mu dvere. Že kým sa nebude správať normálne a nebude rešpektovať muža ktorého som si vybrala, tak ani viac nemusí chodiť..
@autorka No tak asi bolo treba vyjasniť si ze co za to. Lebo teraz po tebe chcú aby si ich poslúchala ale to si hádam nepredplatili.
Hod im dieta na starosť hneď ako sa ukazu a ty si chod po svojom, plienky su tam, mlieko tam… o dve hodiny sa vrátim. Veď nebudete tri ženy sa nad jedným deckom dohadovať kde ma ležať a co ma mat oblečené. Uvidíš ze ju to prejde. Este ju aj pochvál ze akú mas dobrú svokru ze ti takto chodí pravidelne pomáhať 😀
@tykat pridem domov, mala bude plakat, bude hladna, oblecena v kdecom a cela domacnost preskladana
Takze ako my. To ze nepracujes? Si na materskej nie? S jeho dietatom. S jej vnuckou. Muz dava zo spolocneho, nie? Ja som dost prchka povaha co sa tyka mojej rodiny a u nas by z toho bola neskutocna hadka.
@horalka1986 Som na materskej, mala ma 4 mesiace. Hypoteku plati so spolocneho aj pozemok aj peniaze na polku nam darovali spolocne.
@kate211 to napísala až po mojom komente. No nič to nemení na tom, že ak rodič pomôže dieťaťu neznamená to, že sa tam môže chovať ako doma a už vonkoncom nie švagriná. Ak toto niekto považuje za normálne nech si poklepe po čele. Dom je spoločný s ňou, nie spoločný so svokrou len preto, že sa rozhodli pomôcť synovi. Dom nie je svokry ani svokra ani švagrinnej dom je ich, domácnosť je ich a svokra môže prísť na návštevu, môže sa pohrať s vnučkou ale nemá čo kybicovať do výchovy, varenia, skríň atď. Predpokladám, že na LV svokra nefiguruje.
Autorka a preco si pristupila na to, aby pozemok darovali vam spolocne? Ved si mala povedat nech daju len synovi. Polku domu mala byt tiez len tvojha manzela a druha polka spolocn. Nie si trocha vychcana? Kto to takto chcel? Svokrovci to komu chceli darovat? Vam obom ci len synovi?
To že vám požičali peniaze ešte neznamená že tam majú byť varené pečené a vyjadrovať sa ku všetkému. Mne rodičia kedysi požičali časť na auto. Peniaze som im splácala ale v živote nikdy neprišli s tým že si auto berú alebo podbne. Ale súhlasím tu s mnohými že presne pre toto by som si nepožičala od nikoho na bývanie. Ľudia majú potom pocit že majú právo sa vyjadrovať. Mala by si sa o tom pobaviť hlavne s mužom nech sa pokúsi si upratať mamu. Mne keby hento švagriná povie tak svokra nesvokra pekne jej poviem svoje. Sú u teba doma, ty si pani domáca. Vďaku im môžete prejaviť inak. Nie tak že ich tam budete trpieť. Ideálne by bolo keby im peniaze čo najskôr vrátite. Ak to nejde tak treba stanoviť hranice.
@kkovacovak Autroka nepise, ze to planuje vratit. Tak im asi nepozicali ale darovali.
@denisa0504 samozrejme že by mi to vadilo, ale nedovolila by som, aby to zašlo až do takého štádia aby som musela ja či muž niekoho vyhadzovať
A ako sa s nou ma tešiť, ak nie drzat na rukach? Ved ma 4 mesiace... Mozno ti chce poradiť v dobrom,len to nerobi spravne alebo to neprijimas spravne. Lebo kojit kazdu polhodinu je ozaj blbost
No vidis. Tak potom nie je o com. Ja chapem, ze nie si taka povaha ako ja. Ja sa proste neserem a keby mi rupli nervy, tak leti svokra aj muz. Ale to som ja. Nezniesla by som, aby mi niekto kybicoval do toho ako sa staram o svoju rodinu.
Ja mam na stastie svokru super a mame to skor opacne, ze ja pridem a trosku jej porobim, lebo sa mi ten bordel nepaci, ale keby mala pripomienky, stiahnem sa. Je to jej domacnost, aj ked jej financne pomahame.
@kate211 no tak to je naozaj blbé 🤦♀️ vrátila by som asi aj darované nech im zavriem ústa
@kate211 Pozemky prepisovali uz v dobe, ked sme boli manzelia aj peniaze nam dali, ked sme boli manzelia. Takze automaticky to slo to bsm.
Cooo? Dary nespadaju do bsm. Vedeli o tom vobec svokrovci? Nechceli to darovat len synovi a v presvedceni ze to nejde, to darovali vam obom? To potom chapem, ze maju nervy.
Autorka, ty si tu už nedávno písala. Aj rady si dostala… na co duplicitna téma zas? Baví vás to všetky dokolečka o tom istom? Čo čakáš, že sa dozvieš niečo iné? Prečo nepokračuješ v starej téme? Myslíš, že nikto si nevšimne, že si tu už písala?

No ja chápem a? Ty si od nich nic nedostala, to ti dal muz ked sa rozhodol ze budete mat dom na polovicu. Tebe nedali nic. Takto by som ich aj usmernila, ak chceli dať synovi, dali… nebola tam hádam podmienka ze musíš decko obliekať a kvety polievať podla ich vôle. A žiť tak ako si oni predstavujú.