Švagriná chce môjho brata len pre seba
Ahojte, co sa to porobilo? Moja svagrina chce mojho brata len pre seba. Maju dieta, byt a ona mu zakazuje navstevovat rodicov, stretat sa s rodinou. Ale s jej rodinou sa stretaju pomaly kazdy vikend.. To co sa tym dnesnym zenam porobilo? Si muzovi rodicia nezasluzia ani navstevu, vidiet vnuca? Ani v byte ich nechce, nechce navstevy muzovej rodiny. On ju sice nepocuva, ale potom ma doma peklo. Co ste to za mlade zeny, ze toto robite svojim muzom?
@1sally12 áno, ale k mužovi patrí rodina. Si vydatá?
Lebo od začiatku nekomunikovat s nikým z rodiny a rozprávať takú vetu len tak, je minimálne čudné. Podľa mňa je prirodzené sa nastaviť pozitívne a snazit sa vychádzať s rodinou.
@mantilka Celý život mi bolo hovorené, že s chlapom si beriem aj jeho rodinu. Už rozumiem, čo to znamena, ale nesuhlasim s tým. Rovnako môj manžel si zobral mňa a nie moju rodinu. Rodina nesmie zasahovať do života (ani moja mama a ani svokra) ale zase mužovi nezakazujem navštevovať rodinu, ale naopak - vyháňam ho, aby navštivil rodinu a kľudne aj bezo mňa. Nikdy nie je chyba iba na jednej strane.
A zabudla som dodať, že je potrebné, aby sa aj rodina snažila s nevestou vychádzať. Len ta staršia generacia si myslí, že mladí sa budu prispôsobovať.
Lebo od začiatku nekomunikovat s nikým z rodiny a rozprávať takú vetu len tak, je minimálne čudné. Podľa mňa je prirodzené sa nastaviť pozitívne a snazit sa vychádzať s rodinou.
@mantilka dobre píšeš - jeho rodna patrí k nemu. Nie, nie som vydatá, ale toto "berie si celu rodinu" 🙄 no neberie. Na sobášnom liste je len muž, uzatvára manželstvo s mužom, nie s celou rodinou. Ani s nimi nebýva, len s mužom. Takže nie, neberie si celú rodinu. Trochu opačný prípad - moja švagriná k našim tiez chodí len raz za mesiac. Brat chodí raz za týždeň, niekedy sám, niekedy s deťmi. Síce mu nezakazuje, ale ani sama nechodí. Za to u svojej rodiny je varená pečená. Podľa mňa je tu úplne prirodzené, že radšej chodí "k svojim" (ako tu už autorka uviedla že k svojim chodí švagrina každý víkend). Nehovorím - v rámci vzťahov nech sa rešpektujú, ale toto nasilu stretávanie no načo je to dobré?
@mantilka dobre píšeš - jeho rodna patrí k nemu. Nie, nie som vydatá, ale toto "berie si celu rodinu" 🙄 no neberie. Na sobášnom liste je len muž, uzatvára manželstvo s mužom, nie s celou rodinou. Ani s nimi nebýva, len s mužom. Takže nie, neberie si celú rodinu. Trochu opačný prípad - moja švagriná k našim tiez chodí len raz za mesiac. Brat chodí raz za týždeň, niekedy sám, niekedy s deťmi. Síce mu nezakazuje, ale ani sama nechodí. Za to u svojej rodiny je varená pečená. Podľa mňa je tu úplne prirodzené, že radšej chodí "k svojim" (ako tu už autorka uviedla že k svojim chodí švagrina každý víkend). Nehovorím - v rámci vzťahov nech sa rešpektujú, ale toto nasilu stretávanie no načo je to dobré?
@1sally12 ja napr chodim k rodicom aj svokrovcom rada. Vychadzame. Navarime si, napecieme, pomenime. Ved aj muza musi trapit, ked jeho zena nema rada jeho rodinu-rodicov, surodencov.. a to ja napr svokrovcom pomaham aj v zahrade, zavarat, .. potom nas nabalia zeleninou, kompotami, domacimi dzemami.. ved o tom to je.. a nie sa uzavriet a zit len pre rodinu zeny. A ked muz odmietne chodit k zeninej rodine? Divne. Take novodobe. Si svokrovci nezasluzia cas, navstevu a kolacik? Moji rodicia aj svokrovci si zasluzia.
Každá sa ta pýta na dôvod a ci si to riešila s bratom, furt dookola plačeš o tom istom. Zas vymyslená tema ale neboj, fanúšičky v podobe psychopatickych svokier si tu nájde 😍
@1sally12 keby tvoj brat prestal chodit k rodicom bolo by to ok podla teba?
Lebo ved sa ozenil, ma sediet doma ori svojej zene.
aky ma jeho žena užitok, že sa nestretava s vlastnou mamou a sestrou? však ked robi doma cirkus tak si on ma spraviť poriadok? ako može niekto kvôli partnerovi zatratiť matku? to je opičia laska k partnerovi, a prečo ona vyvadza? asi nebude celkom ok, možno su tam nejake pričiny, ktore ty nepovieš, ale ja by som žiadne cirkusy netolerovala, a za dalšie bola tu diskusia, že muž pusti ženu na 2hod von l? fakt nechapem, že niektorí ludia sobášom idú do väzenia, to je choré
@1sally12 keby tvoj brat prestal chodit k rodicom bolo by to ok podla teba?
Lebo ved sa ozenil, ma sediet doma ori svojej zene.
Autorka tak proste nie každý je na takéto stretávanie, na pečenie/varenie/zaváranie so svokrou. A to že nemá rada mužovych rodičov...povedala ti to takto narovinu? Či usudzuješ len z toho že k vám nechce chodiť = nemá vás rada? A makať v záhrade u svokry ...ok keď to robíš rada, ale nemôžeš to očakávať aj u druhej za to že to robíš ty. Celé mi to tu príde akokeby bol brat ženatý len chvíľu a vy sa ho držíte zubami nechtami.
@natalka13 to je jeho vec čo urobí.
Aj my tak ale zákaz nemajú, deti tam nechcú, zachovali sa ako zachovali po hlave si až tak skákať už nenechám, muž nechodí tiež ozaj málokedy,, starať sa do druhých môžu aj inde nie do nás, my sa rozhadat nenecháme z manželom
Aj my tak ale zákaz nemajú, deti tam nechcú, zachovali sa ako zachovali po hlave si až tak skákať už nenechám, muž nechodí tiež ozaj málokedy,, starať sa do druhých môžu aj inde nie do nás, my sa rozhadat nenecháme z manželom
@zuzulka558 vieš je rozdiel, ty svojmu mužovi rodičov nezakazuješ ... nerobíš scény ked tam by náhodou šiel.
A autorkin brat nemôže ísť k svojím rodičom, lebo žena mu spraví scénu.
Tvoje správanie je normálne, ale autorkinej švagrinej správanie je choré.
@1sally12
Nebudem sa opakovať. Ja som taký postoj nemala a je pre mňa cudny.
@zuzulka558 vieš je rozdiel, ty svojmu mužovi rodičov nezakazuješ ... nerobíš scény ked tam by náhodou šiel.
A autorkin brat nemôže ísť k svojím rodičom, lebo žena mu spraví scénu.
Tvoje správanie je normálne, ale autorkinej švagrinej správanie je choré.
@zalka no možno nenapísala všetko prečo to tak je
@zalka no možno nenapísala všetko prečo to tak je
@zuzulka558 a ty považuješ za normálne zakazovať dospelému svojpravnemu človeku - chlapovi návštevy rodičov súrodencov? Ved nevesta nech nechodí...
Vieš si predstaviť to peklo co by mal brat zadávateľky, ak by žene povedal, že nebude chodiť na návštevy k jej rodine.
@zuzulka558 a ty považuješ za normálne zakazovať dospelému svojpravnemu človeku - chlapovi návštevy rodičov súrodencov? Ved nevesta nech nechodí...
Vieš si predstaviť to peklo co by mal brat zadávateľky, ak by žene povedal, že nebude chodiť na návštevy k jej rodine.
@zalka dakujem.jedina si to pochopila. Sledujes aj tu, ze zeny chcu muzov vlastnit a odstrihnut od rodiny? Ale k svojej rodine ich tahaju.. chore
@zalka lenže normálny dospelý si niečo také zakázať nenechá, zrejme mu to vyhovuje.
A prečo sa jej to nespýtaš? Na rovinu? Ale tu hneď súdiš a riešiš na koňovi ako sú mladé ženy zlé? Keď sa tak správa, tak asi má na to nejaký dôvod. To, že podľa teba sa tvoji rodičia a spol z tvojej strany k nej správajú milo a pod neznamená, že to tak vníma aj ona...radšej si daj tú námahu a zavolaj ju na kávu a spýtaj sa jej, ako tu súdiť. Táto debata ti vzťahy nenapraví.
@zalka lenže normálny dospelý si niečo také zakázať nenechá, zrejme mu to vyhovuje.
@letfenixa ak má muž počúvať výčitky od ženy, a znášať jej zle správanie, poprípade ublizovanie deťom aby sa pomstila mužovi za to, ze navštívil svojich rodičov. .. Tak ten muž logicky pre to aby jeho mng. nevyšilovala časom sa od rodičov odstrihne, pre pokoj vo svojej rodine aby deti netrpeli... Ten pokoj síce málokedy príde ale muž chce tomu veriť, a potrebuje veľa síl aby opustil tak manipulativnu ženu.
Zena ak je týrana tak ma azylovy dom, vedia jej pomôcť... Ale počula si o tom aby muža prijali do azyloveho domu? Keď ho týra žena? Lebo to zakazovanie, odstrihnutie od rodiny je spôsob týrania.
Presne takto sa manipulativny muži správajú k ženám... zakazu kamarátky, zakazu rodinu, pridajú sa facky kopance... A je to tyrana žena. Ci si myslíš, že týraný muži niesu? A ze všetky ženy sme svätice?
Keby sa autorkin brat tak správal k žene ako sa ona správa k nemu, tak všetkej by ste vykrikovali, že ju týra, že ma od neho odísť.
Prečo to ne poradíte autorke aby pomohla bratovi odísť od manipulativnej ženy, ktorá ho ma za handru.
Každá minca má dve strany , keby niečo nebolo , zdvorilostnú návštevu aj v prípade nesympatie by zvládla... Vidíte aj vy si hájite vašu stranu rodiny , ona zase trávi čas zo svojou ...toto vyriešite iba s ňou , kľudne jej môžte povedať že vás to trápi čo vám na to povie. Tu vám to nikto nevycucá z prsta....
@majus2323 Presne tak. Chce to rozhovor, nie výčitky, len korektne otázky na temu či jej niečo na vašej rodine prekáža. Nevyčíta, prejaviť úprimný záujem o jej pocity.
@zalka tak není on normálny ze to dovolí a je pri nej ešte,,, ja som povaha co by nemala problém odísť ak by mi takto niekto robil, život si ničiť nenecham
@zalka tak není on normálny ze to dovolí a je pri nej ešte,,, ja som povaha co by nemala problém odísť ak by mi takto niekto robil, život si ničiť nenecham
@zuzulka558 ak by si mala deti a partner by ti ich nedal? Tiež by si si kusla asi do jazyka.
@zuzulka558 ak by si mala deti a partner by ti ich nedal? Tiež by si si kusla asi do jazyka.
@zalka to by som už musela zažiť, no som veľká sviňa niekedy, bývalý si myslel ze som poslušná a tento typ ženy mal povahu,, no 4 mesiace pred svadbu som len napísala ze koniec nevolaj svadba zrušená takto sa chovať nebudeš,, mňa by skôr túto u autorky zaujímalo ci sa im moc nestaral do života a nepindali, my sme z manželom ten prípad mali prišli do nášho bytu a krik odrazu so mnu robili ani neviem začo, kukali sme obaja jak obareny, ale všade klamú prečo nechodim
@mantilka Celý život mi bolo hovorené, že s chlapom si beriem aj jeho rodinu. Už rozumiem, čo to znamena, ale nesuhlasim s tým. Rovnako môj manžel si zobral mňa a nie moju rodinu. Rodina nesmie zasahovať do života (ani moja mama a ani svokra) ale zase mužovi nezakazujem navštevovať rodinu, ale naopak - vyháňam ho, aby navštivil rodinu a kľudne aj bezo mňa. Nikdy nie je chyba iba na jednej strane.
@11beautygirl11 presne nám 4 roky zasahovali, nenechala som si, nakoniec to dopadlo ze nabehli k nám so mnu robiť poriadky 🤣🤣🤣🤣 ani nevieme z mužom za co
Tak asi sa niečo udialo nejaké info k tomu ? My napr sme u svokry až mi je to blbe často 😂
@letfenixa ak má muž počúvať výčitky od ženy, a znášať jej zle správanie, poprípade ublizovanie deťom aby sa pomstila mužovi za to, ze navštívil svojich rodičov. .. Tak ten muž logicky pre to aby jeho mng. nevyšilovala časom sa od rodičov odstrihne, pre pokoj vo svojej rodine aby deti netrpeli... Ten pokoj síce málokedy príde ale muž chce tomu veriť, a potrebuje veľa síl aby opustil tak manipulativnu ženu.
Zena ak je týrana tak ma azylovy dom, vedia jej pomôcť... Ale počula si o tom aby muža prijali do azyloveho domu? Keď ho týra žena? Lebo to zakazovanie, odstrihnutie od rodiny je spôsob týrania.
Presne takto sa manipulativny muži správajú k ženám... zakazu kamarátky, zakazu rodinu, pridajú sa facky kopance... A je to tyrana žena. Ci si myslíš, že týraný muži niesu? A ze všetky ženy sme svätice?
Keby sa autorkin brat tak správal k žene ako sa ona správa k nemu, tak všetkej by ste vykrikovali, že ju týra, že ma od neho odísť.
Prečo to ne poradíte autorke aby pomohla bratovi odísť od manipulativnej ženy, ktorá ho ma za handru.
@zalka radiť niekomu, že choď mu poradiť aby od nej odisiel keď vieme len jednu verziu bez detailov, tak to je veľmi mudre. Pokiaľ spravili niečo čo autorke pripadá v poriadku a do toho za ním nakluše, že ale choď od nej Matúško, no.... Skončí u neho na celej čiare. Autorka nič nevysvetlila, len sa točí vo svojom presvedčení.
@zalka radiť niekomu, že choď mu poradiť aby od nej odisiel keď vieme len jednu verziu bez detailov, tak to je veľmi mudre. Pokiaľ spravili niečo čo autorke pripadá v poriadku a do toho za ním nakluše, že ale choď od nej Matúško, no.... Skončí u neho na celej čiare. Autorka nič nevysvetlila, len sa točí vo svojom presvedčení.
@1gramofon videla si niekde takú moju radu... Ja si myslím, že s tým autorka nič neurobí ani jej rodicia. Brat je podpapucnik a pre pokoj v rodine prestane chodiť k rodičom.
Nemyslím si, že to bude len tak z ničoho nič. Aký mal vzťah na začiatku? Ak dobrý, Niečo sa muselo stat. Málokto sa len tak obráti. Ja som po prvom dieťati zaujala voči manželovej rodine veľmi radikálny postoj. Konečne som si buchla po stole a povedala si stačilo, toto nebudem trpieť.
Pokud ve vaší rodině komunikujete s lidmi z okolí stylem, jakým jsi napsala tento příspěvek, tak se nedivím, ze se s vámi nechce nikdo setkávat.
Obraty typu „dnešní mladé ženy“, ten imperativní vyčítavý tón, zevšeobecňování- už mi blikají všechny výstražné kontrolky.
Ale zpět k tématu- žiju naštěstí v úplně jine bublině, protože takovou ženu, jakou popisuješ, široko daleko neznám ani jednu.

@mantilka veď si berie muža