icon

Švagriná je úplne mimo

28. dec 2022

So švagrinou sme roky najlepšie kamošky. Ako sestry. Samozrejme občasné hádky boli, hlavne, keď som jej povedala narovinu čo si myslím.
Od kedy majú 3 malé deti (9,6,4) , čím ďalej, tým menej sa im venuje.
Včera bol brat u nás po dlhej dobe sám a vyžaloval sa mi. Úprimne, videla som, že deti sú zanedbané a zle sa učia (9 a 6r), aj 4r je na úrovni mojej 2r... ale posťažoval sa, že úplne zanedbáva domácnosť, deti, jeho. Rieši len seba a svoje koníčky.
Vždy keď som sa jej snažila niečo naznačiť, aj mesiac so mnou prerušila kontakt. Neznáša kritiku.
Brat si s ňou nevie dať rady a je už vyčerpaný, že je skoro všetko na jeho hlave plus veľká firma.

morgane1975
28. dec 2022

Rada je veľmi jednoduchá. Rozviesť sa a nech brat získa deti do svojej starostlivosti. Tupana lenivá nech platí výživné a nie nech si plní debilne sny jak pubertiacka. Raz je matka tak nech sa tak chová! Keď nevie tak krátky proces-smer rozvod. Pre dobro deti aby nevyrastali s vystresovaným otcom a sebestrednou materou.

mamadievcatiek
28. dec 2022

Najmladšie dieťa má 4 roky takže tvoja švagriná určite už je zamestnaná.O domácnosť a deti by sa mali spolu starať.Hádam si tvoj brat nemyslí že všetko bude robiť len ona?

laurar1
28. dec 2022

Najstarsie dieta ma 9, najmladsie 4. Takze ona priblizne 8 rokov sedela doma a starala sa o deti. Tvoj brat si zatial rozbehol podnikanie, pravdepodobne v tom, co ho bavi. A ona sa pri tom starala o deti a o neho, ako si pisala, bola skromne dievca. A ked si konecne, ked ma deti odrastene chce splnit nejaky svoj sen a najde si nejake konicky, tak je to karieristka, ktora sa nestara o deti? Pokial chodi do prace a financuje si svoje konicky, nemas sa jej do toho co starat. A deti si nevyrobila sama, podla mna sa tvojmu bratovi zapacilo, ze on nic nemusi a teraz, ked by sa mal podielat na starostlivosti, uz je zle a deti su zanedbane. Skus najskor bratovi dohovorit, nie svagrinej.

mmoni89
28. dec 2022

@mamadievcatiek ale ona píše ze naopak švagriná nerobí nič

autor
28. dec 2022

@laurar1 tak počkaj.... 9,6 a 4r deti sú,,ODRASTENE"??? to vážne???

@fauko👍

nemám názor, že žena má doma kmitať a muž mať nohy hore a pivo v ruke. Ale on maká od rána od 6 niekedy do 8vecer. O 16tej uteká pre deti zo školy, škôlky, berie ich naspäť do práce, kde sa okolo neho motajú medzi tým si píšu úlohy. Prídu domov, ešte im vari večeru, kým sa pani dostaví domov - niekedy aj o 9 večer. . .
Samozrejme unavená, už len dá sprchu a ide spať. Nemá už energiu na deti ani na muža. Na deti huláka, naučila ich vybrané slová. Takže obviňovať môjho brata, že NOA ČO , ved nech aj on pomáha, nie je namieste. On okrem toho, že zabezpečuje rodinu, robí domáce práce, tak sa aj stará o deti. Keby to bolo naopak, už vidím tie reakcie. Ale zrazu je tu žena, ktorá ma nárok na súkromie a koníčky. Veď nech má 1-2hod do týždňa, AK zvláda domácnosť. A čo, že sedela 5r na zadku? Práve preto by mala teraz začať makať q pomáhať s chodom domacnosti.
Čo je toto za neschopnosť žien, že si potrebujem konečne začať žiť? Nikto vám nedrží pištoľ pri hlave a nekaže rodiť ako jabloň!
Bola to chyba mať 3 deti, keď životný cieľ je niekde úplne inde.
A áno, matka je tá, ktorá má ako prvá dbať o dobro deti. Nie každý chlap má v sebe to, že si všíma na deťoch nechty...
Vieme predsa ako chodia deti von, keď ich oblieka ocko a keď ich oblieka mama
Ako vyzerajú účesy dievcatiek, ...
Skratka otec je otec. Preto sú na výchovu dvaja - muž a žena.

nwnw
28. dec 2022

@laurar1 nie ona sa pravdepodobne minimalne od narodenia posledneho nestarala o deti, ked pise ze potreboval najstarsi logopeda, stredny psychologa... Nuz ale kde bol aj ten chlap? Naco zrobil 3 deti, ked nie su pre nich dolezite? Stari rodicia? U nich vraj chlap vari, no keby aspon to nemusel, tak ma niekolko hodin tyzdenne na venovanie sa napr. tomu rozpravaniu.
My s muzom by sme tiez radi riesili seba,ale neda sa.. ked nechceme krepe deti, musime teraz zabrat, lebo v 9tich uz ich nic nenaucime.

autor
28. dec 2022

@nwnw chlap ju ľúbi. Deti chcela hlavne ona. O tretie ho presviedčala kým nepovolil. Lebo ona taaaak miluje bábätka!!! To divadlo som jej zožrala aj ja.

autor
28. dec 2022

@nwnw presne. Tiež mám deti a som rada, keď si stihnem ísť večer zabehať a počas kávy pozrieť diskusie...
Aj to mám vždy doma navarene a relatívne upratané (v rámci možností pri deťoch)
Neporovnavam sa, lebo ja mam krátku pracovnú dobu, ale po práci vždy utekám pre deti,L a venujem sa im.

tykat
28. dec 2022

Vela žien-matiek žije tak ako tvoj brat. Vsetko je na nich. Stačí pozrieť posledné témy na koňovi. Tak on to ma opačne, zatnut zuby a zvládne to. Deti su uz dost velke, ziadne mimina. Ked to zvládne žena, zvládne aj muz.

autor
28. dec 2022

@tykat ok. Najbližšie mu poviem presne toto 😆🤦‍♀️

a_adamcova
28. dec 2022

Počas môjho života som sa naučila, že vždy všetko má dve strany. Nič nie je len čierne alebo biele.
Tak isto nemá pravdu len jeden, ale je pravda stále niekde medzi. Ono sa dá všetko vykresliť a opísať len z jednej strany, ale vždy je tam tá druhá ešte.
Každá žena, matka má právo na svoj voľný čas, na svoje koníčky. Ak sa deti zle učia, tak to nie je chyba len matky, ale aj otca.
Nezastávam sa jej ... ale poznám to vykresľovanie osoby len z jedného pohľadu.

nwnw
28. dec 2022

Och chudence deti. Chapem ,tiez vidim v okoli matere, ze zdrave deti sa im narodili a oni nic ich nenaucia a potom na rehabkach stretavam tie menej stastne, kde sa snazia robit rodicia zazraky. Moj muz mi hovoril stale, ze sa nad tym ani nemam zamyslat. Jednoducho silnejsi prezije a velmi zalezi na prvych rokoch zivota. Aj invalid moze vybudovat uspesnu karieru a aj nadany clovek mozw zivot premrhat..
Bratovi mozes poradit a to je vsetko. Ked ma brat uspesnu firmu,moze najat doucovanie detom.

laurar1
28. dec 2022

Ma mat cas na seba 1-2 hodiny tyzdenne? To nemyslis vazne. Viac casu som mala na seba, ked som bola na materskej a muz chodil do prace. Nie teraz, ked uz chodim do prace. Nech tvoj bracek dostane vychadzky na hodonu tyzdebne a zvysok nech kmita v praci a pri detoch, sama ich nenasla pod postelou. A je v poriadku ked chlap robi karieru alebo vo firme od 6 do osmej vecer a zena nie? Len ta sa musi prisposobovat? Nech si chlap teraz prisposobi pracovnu dobu. A ze ma zena prave teraz zacat makat a prispievat do domacnosti po 5 rokoch? Ty si myslis, ze pri 3 detoch si ohryzala nechty cele dni? Nie kazda zena je ochotna zahodit vsetko len pre deti a muza, niektore maju aj sny a plany, ktore nenechaju tak, pretoze muz potrebuje cas na seba. Ci je to zena, ktora obetuje vsetko pre deti alebo nie, mal vediet tvoj brat a podla toho tie deti plodit. A nechty so vie otec vsimnut rovnako ako matka, taketo kecy o schopnostiach si mozes nechat.
Ze si si to ty tal nastavila, ze mas cas vecer na chvilku na diskusie, je tvoj problem. Ale tvoja svagrina zrejme nema zaujem byt domaca putka.
@nwnw Logopeda potrebuju aj deti, s ktorymi su matky 24 hodin denne. A to preco potreboval druhy psychologa nevieme. Ale nevieme ani, ci je to chyba matky. Alebo otca, ktory mohol zasiahnut skor.

maciatkolulu
28. dec 2022

Počkaj, tak ona pracuje tiwz, však? Aj brat pracuje, nuž, peniaze majú, je problém zaplatiť pani nna upratovanie a výpomoc k deťom? Ja som sa nedocitala, že by mali nezhody doma okrem tohto, to je ale ich vec, oni si to majú po riešiť. Brat nevie ostrihať vlastným deťom nechty? Kto im stíhal 9 rokov? Trosku divný uhol pohľadu, nezdá sa ti? Je super, že zvládala si robiť kurzy a vzdelávať s apri malých deťoch. Podľa mňa. Brat začal podnikať spolu s ňou, ak som správne pochopila tak môže skrátiť peniaze sam sebe aj, nie len žene, toto co niekto napísal je dosť komické. Brat sa ma porozprávať so svojou ženou, povedať, čo mu vadí, čo chce zmeniť atď, nie TY. Myslim že ste všetci dospelí, tak by bolo trochu trápne, aby si za bračeka riešila problémy.

miroslava21
28. dec 2022

Zvlastne nazory, mam dojem ze zato ze je zena sa jej zastavate. Podla mna nie je v poriadku, aby matka bola cele dni mimo domu ani nestihala veceru,ani deti vyzdvihnut ani ucit sa s nimi ani vlastne nic. Zvlast ked dovod nie je poriadna praca ktora by bola hlavnym prijmom rodiny. Neviem si predstavit co viac ma otec robit, ked vlastne je zivitel rodiny a stara sa poobede o deti a vari veceru.

luccija
28. dec 2022

Možno má frajera?nepíšes ako často takto uteká z domu po svojich zalubach...treba kompromis samozrejme, že deti sa zle učia, keď ich nosia ako macence k otcovi do práce.Teraz už len sa o ne postarať.Alebo sa môže brat rozviesť a nájsť si inú ženu či starať sa sám.Je iné, keď ide raz, dva x týždenne žena preč...

lujza123
28. dec 2022

Autorka, nemozem si pomôcť ale mne to príde hrozne jednostranne napísané. Tomu sa dá chápať, je to tvoj brat a práve sa ti posťažoval tak máš starosti.. Ale

Ak je to tvoja najlepšia kamoška, ako to celé vníma ta tvoja švagriná? Pýtala si sa jej? To je naozaj kazdy jeden deň do 21.00 preč a komplet celá starostlivosť o chlapcov je na mužovi? Nemá nejaké depresie, nieje nešťastná zo života, čo je za tým, lebo koníčky sú jedna vec, ale každý deň zámerne chodiť domov keď už deti spia o niečom vypovedá.
Naozaj môžeš na 100% tvrdiť ze poznáš aj jej verziu príbehu?

Vacsinou keď majú ľudia nejaké partnerské problémy a nezhody, tak sú schopny v hneve narozpravat o tom druhom všeličo....

maciatkolulu
28. dec 2022

@miroslava21 a muž to môže robiť, žena nie... Nemá doma bábätká. Ja nechápem, sedí doma žena doma, je zlatokopka, nesedí, je ludra🤣🤣.
@luccija no aj každý chlap, vo maká od rána do večera a stihne aj fitko a posedenie s kamošmi, má zaručene frajeku😃,
Inak koník iné podľa mňa základ pre budúcich psychiatrov, psychológov, terapeutov, sociopatov, dizertačnú si tu robia podľa mňa niektori🤣

miroslava21
28. dec 2022

@maciatkolulu ale ja nepisem, ze chlap to moze. Ale maju deti, tak nie je v poriadku aby chodila domov o 8 a 9 a nemala absolutne zaujem o deti a chod domacnosti. Co tie deti maju z matky? Kedy sa im venuje? Ja nepisem aby sedela doma a nepracovala, ale kedze ma deti tak by mala najst nejaky kompromis, aby si nasla aj cas na deti aj pracu.

roja01
28. dec 2022

Niektore zeny si myslia, ze muz je svojim zalozenim zena a ze zena vie robit to iste co muz, tak preco by nemal muz vediet robit vsetko, ako to vie zena.
Nie je to tak, a aj ked si to vacsina zien neprizna, citia, vidia, ze zena je vo svojej podstate citlivejsia a vnimavejsia, najma k potrebam deti.
Ja vidim jedinny sposob ako pomoct bratovym detom to, ze musi najst nahradnu, aj ked platenu, pomoc. V domacnosti i pri doucovani a vybavovani odb.lekarov. Musi presvedcit zenu, ze ak sa nepostara ona SPOLU s nim, je to nutne. A to, ze zena zanedbava deti je z popisu jasne aj keby mala xy osobnych dovodov.

0kristina0
28. dec 2022

Nemoze v tom byt nejaky chlap? Mne sa nechce verit, ze si zrazu zmyslela, ze sa bude venovat iba sebe a na deti sa vykasle. Takto zenam zacne prepinat ked za zalubia. Cez vikendy sa stara o deti alebo co robi?

laurar1
28. dec 2022

@miroslava21 Mna vytaca, ze pretoze je to zena, tak.ma.okrem prace riesit deti a domacnost a chlap, zivitel rodiny, je oslavovany, led sa vobec pozrie smerom na deti. Ze autorka a jej brat si.myslia, ze preto, ze je zena, tak skusat karieru a robit kurzy je zbytocnost, ktora zerie peniaze. Nech skusi autorka navrhnut svojmu bratovi, ze moze mat hodinu tyzdenne volno na seba popri praci a domacnosti.

lujza123
Autor odpoveď zmazal
annamalaga
28. dec 2022

V prvom rade, je teba do toho nič. Staraj sa o svoje. Sú to ich problémy, musia si ich oni vyriešiť.

lubkavargova1
28. dec 2022

@laurar1 v tomto ponimani zena nema pravo na nic...nema pravo si plnit svoje sny, nema pravo pracovat na sebe..len drzat hubu a krok a mat tip-top ukazkovu domacnost na ukor seba. Manzel je nositel peniazkov ona je len "rodidlo na deti"..lebo jeho rodina ju v zuboch roznesie...deti nech su genialne, domacnost nech je genialna a ona chudinka ma hold smolu

miroslava21
28. dec 2022

@laurar1 neprehanaj zas, netreba ist do extremov typu ze ma zena zvladat vsetko sama a muz len ist do roboty, alebo ze ma zena sediet doma a nechodit do prace.
Pisem, ze ma spravit kompromis aby mala cas ist do prace a aby mala cas aj na deti. Chces povedat ze chodit domov denne vecer o 8 ci 9 je normalne pre matku? Nebolo by rozumejsie, keby chodila napriklad o 6, mala cas spravit veceru a pol.hodinku sa im povenovat? Otec ich vyzdvihne a spravia si ulohy u neho v praci. Myslim, ze takto podelene ulohy u otca i matky by mohol byt tym kompromisom.

prasiatko30
28. dec 2022

Tak bracek uz najmenej 10rokov prichadza domov kedy sa mu zachce - lebo pracuje a rozbieha si firmu, doma full service, deti akurat tak na pobozkanie na dobru noc a ked po x rokoch mu jeho zena nastavi zrkadlo a robi presne to iste co otec roka tak je zrazu najhorsia matka na svete🤔🤔🤔🤔vsak tatinko nech konci v robote o 16h, vyzdvihne deti a plnohodnotne sa im venuje pokial ich ulozi do postele a dojde domov svagrina a cez vikend nech suvsetci spolu a venuju sa rodine. Vsak teraz ked je uz biznis rozbehnuty a deti vacsie a zena zaraba tak si moze dovolit aj on mat len 6-7h pravovny cas a venovat sa jeho vlastnym detom

zmrzlinka2021
28. dec 2022

@autorka

Po precitani poslednych prispevkov od teba som presvedcena, ze si velmi falosny clovek, ktory v podstate cely cas nenavidi svoju "najlepsiu kamosku". Pravdepodobne odmietla svagrina robit tvojmu muzovi sluzku, je uspesna, snaziva a to ta sere.

Co pises v prispevkoch, pises, ako keby si ty sama zila s nimi v rodine a vsetko videla na vlastne oci. Tvoj brat spini o vlastnej zene, kde sa da, pravdepodobne zistuje ze mu zena nebude behat za zadkom a zrazu on si nemoze dovolit chodit domov vecer, a to ho sere. Necaka ho doma sluzka a opatrovatelka, zrazu ma sa starat o vlastne deti a to mu nevyhovuje, nestiha a namiesto komunikacii s manzelkou, ju ohovara.

A u teba velmi krasne vidiet, co znamena "toxicka osoba" v rodine. Nikdy si svagrinu nemala rada, inak by si s nou komunikovala ako priatelka a vedela by si o vsetkom, co preziva a vedela by si si upratat aj brata.

Pravdepodobne tvoj brat ma komplexy, lebo ho vlastna zena s prepacenim "prestala" ale to je dosledkom dlhych rokov, co si ju tvoj brat nevazi.

prasiatko30
28. dec 2022

Btw “mimo” nie je svagrina ale ty a tvoj brat

zmrzlinka2021
28. dec 2022

@laurar1
@prasiatko30
@lubkavargova1

Dievčatá, Slovensko je stale v tomto smere ešte tak v polovici minulého storocia, a stale si mnohi ludia spajaju pojem "zena" s umyvanim riadov a varenim, ci upratovanim...