icon

Švagriná je úplne mimo

28. dec 2022

So švagrinou sme roky najlepšie kamošky. Ako sestry. Samozrejme občasné hádky boli, hlavne, keď som jej povedala narovinu čo si myslím.
Od kedy majú 3 malé deti (9,6,4) , čím ďalej, tým menej sa im venuje.
Včera bol brat u nás po dlhej dobe sám a vyžaloval sa mi. Úprimne, videla som, že deti sú zanedbané a zle sa učia (9 a 6r), aj 4r je na úrovni mojej 2r... ale posťažoval sa, že úplne zanedbáva domácnosť, deti, jeho. Rieši len seba a svoje koníčky.
Vždy keď som sa jej snažila niečo naznačiť, aj mesiac so mnou prerušila kontakt. Neznáša kritiku.
Brat si s ňou nevie dať rady a je už vyčerpaný, že je skoro všetko na jeho hlave plus veľká firma.

babu11
29. dec 2022

A nie si ty ten jej muž 😁lebo toľko špiny čo si na ňu dala a brat vcelku dokonalý chlap hm, neviem možno jej docvaklo, že jedného dňa sa môže čokolvek stať a ona nebude vedieť nič len sa starať o domácnosť,deti a mužíčka...inak tie nechty mojej rastú rýchlo a tiež minule na návšteve kukám aké má čierne dlhé nechty no čo zabudli sme ... sociálku a vsetky dokonalé švagriné na mňa

laurar1
29. dec 2022

@zmrzlinka2021 Sikovna zena je pre tieto zeny hnusna karieristka so zandbanymi detmi. A tie asi nasla pred domom, pretoze muz s nimi nema nic spolocne. Ten moze 6 dni do tyzdna robit karieru, zena na to nesmie ani pomysliet.
Potom tu tie zeny vyplakavaju, ze im muz nedava peniaze a oni nemaju nic, nevedia najst pracu po 10 rokoch na materskej, vysokoskolsky vzdelane zeny hladaju pracu od 7 do 15 daleko pod ich uroven, ale hlavne, nech muz nepohne prstom. Odist nemozu, lebo same sa neuzivia.
A uspesna zena s karierou sa rovna spinave deti a spinavy dom. A samozrejme ubohy muz, ktory musel najst noznicky na nechty.

zmrzlinka2021
29. dec 2022

@laurar1
Zial, aj toto je dosledkom rodovych stereotypov, ale aj toto sa uz posuva, len na zalozenie rodiny proste ta sikovna zena potrebuje aj vyrovnaneho, mudreho partnera, co netrpi komplexami a vie, ze rodina je spolocna.

autor
29. dec 2022

@babu11 no hanbí sa.... čierne za nechtami je už totálny humus!
Nie nie som jej muž a žiadnu špinu na ňu nehadžem. Opisujem len pravdu, nič viac. Nenadávam na ňu. Píšem ako to je.

zmrzlinka2021
29. dec 2022

@autorka a prečo nenadavas na svojho brata, ktory mal doma male deti a z firmy sa vracal takmer v noci?
Vykrycala si mu to vtedy?

autor
29. dec 2022

@laurar1 ale ty to zaniesť do extrému. Nikto jej nezakazuje pracovať ani jej nekaže len doma sedieť.

autor
29. dec 2022

@zmrzlinka2021
Prečo ja? Ja som sa nevozila na porsche.... ani som nelietala 3x na dovolenku. Prečo mne by to malo vadiť, keď ona bola spokojná?
Mali si vtedy určiť priority. Mala im stačiť škodovka, a hotovo.

zmrzlinka2021
29. dec 2022

@autorka A prečo sa teraz do toho staras? Vtedy ti to nevadilo a teraz si absolutne neobjektivna.

Realne, ries v zivote seba a nemiesaj sa do druhych rodin. Sama vies, ze tvoj brat asi niečo dosť posral, a bola mu prednejsia firma, porsche, dovolenky (sama pises to) a teraz prisli dosledky toho celeho.

autor
29. dec 2022

@loliki paradox je ten, že ona je tá, čo radi ľuďom ako žiť, ako sa rozvíjať, ponúka pomoc pri riešení rodinných problémov a pod.
Koľko krát mam chuť zhejtovať jej videa a príspevky!!!
@lalala94
ďakujem že ma aspoň vy chápete

laurar1
29. dec 2022

Nie, nekaze jej doma sediet. Ma chodit do prace a robit vsetku pracu doma a okolo deti. A vypomahat vo firme. Pochybujem, ze by si doma sadla. A teda, koho je ta firma? Spolocna? Moze sa v nej realizovat aj ona? Ci realizacia pripada do uvahy len pre pana zivitela?
Ty nedokazes pochopit, ze zena nie je len matka a manzelka, lebo tebe to nastavenie vyhovuje. Ale mne by nalriklad na rodicovskej tak dlho siblo a svagrina tiez nie je niekto, kto sa vyziva v plienkach a vareni.
A mozno si chce na tu dovolenku a porshe zarobit sama, nepytat peniaze od muza. Tvojmu bratovi zjavne skodovka tiez nestacila.
Tvoje komentare na jej adresu su coraz hnusnejsie. Ty jej musis strasne zavidiet, ze sa rozhodla nerobit tvojmu bratovi sluzku.

lalala94
29. dec 2022

@tykat počkať počkať, ja som ale nepísala o tebe, veď ja neviem ako ste to mali. 🙂 Ja som reagovala len na to, že ak si teda zaplatí opatrovateľku ten pár, o ktorom je táto téma a tá bude riešiť deti po škole, úlohy, hranie sa s nimi a večeru, tak mi potom jednoducho nevychádza, kedy budú s tými deťmi rodičia. V tom prípade je naozaj na mieste otázka na čo majú tri deti. Deti majú primárne vychovávať rodičia a nie učiteľky v škole, a potom cudzia žena v podobe opatrovateľky.

Mne sa inak páči ako tu z tej ženy robíte nedocenené chudiatko, ktoré muselo roky sedieť doma s deťmi a starať sa o domácnosť. Ja ale predpokladám, že manžel ju neznásilnil, tie tri deti mali lebo ich chceli a ona sa sama rozhodla, že zostane doma s každým tri roky. Avšak to nie je povinnosť, ale voľba a ak bola doma, tak mi pripadá logické, že sa starala o domácnosť. A ešte jeden point, šikovnú, úspešnú a emancipovanú ženu si ja predstavujem úplne inak. Nie tak, že síce pracuje celé dni, ale nezarába jej to a musí ju dotovať manžel. 😂 Autorka síce nenapísala čo robí, ale z toho strohého opisu mi to príde ako neúspešný predaj kozmetiky na instagrame. 😀

zmrzlinka2021
29. dec 2022

@lalala94 opatrovatelka vobec nemusi byt cudzia zena - ja som robila au pair a bola som sucastou rodiny

autor
29. dec 2022

@eva8
@katkazu
ty si to úplne vystihla a presne takým štýlom to podal on. Že už nemôže v noci spávať, býva mu často zle, nič nestíha, všetko sa mu komplikuje a potrebuje jej pomôc. Keby aspoň mal čo jesť, keď príde večer uťahaný, ale ani deti nemajú teplú stravu. Potrebuje jej podporu a pomoc, aspoň s deťmi. Nie aby kompletne prebrala starostlivosť len ona, ale aby mu pomohla.
A nikdy nemal doma full servis. Vždy pomáhal 50/50

lalala94
29. dec 2022

@zmrzlinka2021 ok a kedy teda budú s tými deťmi rodičia?

babu11
29. dec 2022

No idem sa zahrabať madam dokonalosť sama 😂 už kašli na tú tvoju telenovelu o švagrinej,vymyslí nejakú novú 🤭@anonym

laurar1
29. dec 2022

Teplu stravu vie objednat, po ceste domov objedna, pride a moze jest. A ako sa staral o domacnost 50/50, ked pracoval od 6 do 20 6 dni v tyzdni? Nakoniec tu napises, ze bol aj popri praci na materskej s detmi a zena nikdy nic neurobila. Trosku filtruj informacie od brata alebo si prestan vymyslat.

mmoni89
29. dec 2022

Tu sa rady moc nedockas. Ženy môžu, chlap nie 😃ženy musia predsa držať spolu, a chlapom treba poriadne naložiť, poznám taky istý prípad ako popisujes, je mi to ľúto

tykat
29. dec 2022

@laurar1 "...Ak jej muz dokaze zabezbecit rodinu,npreco sa ona vracala do prace?..."
Vies co, ja som tiez mohla ostat doma, muzov prijem bohate staci ale jednoducho myslim do buducna a aj na seba. Muz povedal ze to nechava na mna ako sa rozhodnem a ak bude treba niekoho si zoberieme na vypomoc. Najprv mi prislo velmi fajn byt doma ale ked som pozrela do (mojej) buducmosti tak nie.

laurar1
29. dec 2022

@tykat Tomu ja rozumiem, ja som sa vratila do prace presne tak isto, po dvoch rokoch doma. Ale nimto odo mna nevyzaduje, aby som robila full servis ako pocas materskej a k tomu si pridala este 8 hodin v praci. Muz vedel, ze ked budem pracovat, nebudem upratovat, vyvarat kazdy den a bude musiet prilozit ruku k starostlivosti o dieta. A kedze je szco, prisposobil tomu aj pracovnu dobu. A to autorkin brat nechce, chce od nej este navyse aj k tomu vypomoc vo firme, o ktorej stale autorka nenapisala komu patri. Pokial je cisto len jej brata, tak rozumiem, ze sa jej svagrina snazi zabezpecit.

lujza123
29. dec 2022

Aha takže to zhrniem, peňazí majú dosť, porshe, novostavba, dovolenky ale zaplatiť si výpomoc v domácnosti nedokážu? Namiesto toho brat beží pre deti a tie s nim trčia do 19.00 v práci a potom sa ešte divia ze sa zle učia?

Po tých pár príspevkoch je mi úplne jasné aký ma brat problem. Nevie prekusnut ze sa jeho žena chce pracovne realizovať. Odmieta ju akokoľvek podporiť, pomôcť pretože jeho predstava rodiny je žena ktorá bude nonstop doma a jeho neobmedzený pracovný čas.

Autorka stále tu zdôrazňujes ze kto podniká nemôže končiť o 16.00. Tiež podnikám a som z rodiny kde podnikajú hádam všetci. Veľmi dobre a zblízka poznám ze workoholizmus a honba za peniazmi vie skončiť naozaj tragicky. Takže robiť 14 hodín 6 dní v týždni je proste choré a tvojmu bratovi sa rúca svet lebo je prepracovaný.
A jeho žena sa zrejme po rokoch rozhodla realizovať tiež a odmieta mu robiť žienku domácu.

Uprimne, mne keby toto dlhodobo robí partner tak mu tiež hodím deti poobede na krk nech sa trošičku uvedomí ze na rodinu a nejakú zodpovednosť.

letfenixa
29. dec 2022

@laurar1 to je pravda, s prac.dobou do 20 ťažko fungoval v domácnosti 50/50. @autorka

lujza123
29. dec 2022

Tu je asi aj problém z prostredím kde ľudia vyrástli.

Autorka aj jej brat sú zrejme z takej tej tradičnej rodiny kde úlohou žien bolo v prvom rade starostlivosť o deti a domácnosť a popri tom nejaká doplnková práca aby to všetko stíhali a na stole bola vždy tepla večera o 18.00.

Lenže takto svet uz nefunguje. Keď sa nájdu takýto dvaja - pan živitel + pani domáca tak super môžu tak fungovať, ale je to proste čoraz vzácnejšie.
Veľa ženám realizácia iba v domacnosti jednoducho nestačí.

lululilien
29. dec 2022

Nech brat nájde upratovačku ktorá im raz za týždeň upratá byt a babysitterku, ktorá im deti na dve/tri hodiny denne postráži. V zahraničí úplne normálna vec.

zmrzlinka2021
29. dec 2022

@lalala94 Aj deti ktore maju opatrovatelku, maju aj cas s rodicmi. Ono je docela lepsie, ak sa im aktivne venuje opatrovatelka ako to mnoznstvo deti na slovensku, ktorym sa "strci" do ruky tablet, pusti tv a rodicia nemaju ani cas, ani energiu, ani chut...

zmrzlinka2021
29. dec 2022

@autorka
Aspon krasne vidis, co vsetko musela niest jeho zena, ked prichadzal vecer domov a hlavne v ziadnom pripade nemohli robit prace 50 na 50, ak chodil vecer.

Dufam, ze teraz aj po tejto diskusii chapes, ze tvoj brat je proste egoista a svoju zenu si nevazil. V podstate to aj sama priznavas - radsej porsatko, novostavba...dovolenky..ako rodina - to bol jeho zivot.

katy084
29. dec 2022

@maciatkolulu súhlasím nikde nieje nic napísané a každý sa musi vedieť popasovať so svojimi problémami...nemyslela som to doslova, ale tak že si problém majú vyriešiť oni dvaja medzi sebov

katkazuz
29. dec 2022

Baby ženiete to do extrémov!
Samozrejme nevieme pohľad jeho ženy.
Ale to sú stále malé deti, ktoré potrebujú stabilný režim a nie ich prevlačať hore dole a popri troch deťoch ešte dorábať svoju robotu.
To je neudržateľný stav.
Ak sa ja ako žena po materskej chcem realizovať,
tak si to musím dopredu dohodnúť s mužom, ako bude ďalej fungovať domácnosť a deti. A niekto musí aj ustúpiť, dohodnúť sa vtedy a vtedy som ja dlhšie,
tam možno potrebujeme opatrovateľku- tie tiež nanajdes hneď a ľahko.
Máte pocit, že si to spolu vykomunikovali?
Ja, aj ked nepoznám verziu ženy som na strane manžela 😉

autor
29. dec 2022

@babu11 nasla si sa v tejto diskusii? Darí sa, ci ani nie?

autor
29. dec 2022

Ďakujem všetkým sa postrehy. Tým, čo sa snažili pochopiť môjho brata a držali mi stranu aj Tým čo sa mi snažili ukázať pohľad z druhej strany.
V podstate má každá kúsok pravdy. Som sama zvedavá, ako sa to porieši . . .

autor
29. dec 2022

Každopádne ja sa miešať nebudem. (Teda budem sa snažiť)