Švagriná je úplne mimo
So švagrinou sme roky najlepšie kamošky. Ako sestry. Samozrejme občasné hádky boli, hlavne, keď som jej povedala narovinu čo si myslím.
Od kedy majú 3 malé deti (9,6,4) , čím ďalej, tým menej sa im venuje.
Včera bol brat u nás po dlhej dobe sám a vyžaloval sa mi. Úprimne, videla som, že deti sú zanedbané a zle sa učia (9 a 6r), aj 4r je na úrovni mojej 2r... ale posťažoval sa, že úplne zanedbáva domácnosť, deti, jeho. Rieši len seba a svoje koníčky.
Vždy keď som sa jej snažila niečo naznačiť, aj mesiac so mnou prerušila kontakt. Neznáša kritiku.
Brat si s ňou nevie dať rady a je už vyčerpaný, že je skoro všetko na jeho hlave plus veľká firma.
Áno,áno našťastie nemám takúto premilenú švagrinku ako ty 🤭 čo sa do ničoho nemieša, ale dá siahodlhý príspevok na koníka 😁
Ak ona radí ľuďom, tak sa jej spýtaj, čo by poradila a opíš situáciu u nich doma. Možno sa zbadá.
@zmrzlinka2021 ale no tak, len mi nepíš, že tablety, telky a mobily sú výsadou slovenských detí. Mám rodinu v Kanade, v Česku a známych z iných krajín, toto máš úplne všade, kde sú rozšírené technológie. 🙂
A čo sa týka tej opatrovateľky, stojím si za tým, že pokiaľ je to naozaj len výpomoc v nutnom prípade kým sú rodičia v práci, ok, ale v prípade popisovanom autorkou by sa rozhodne nejednalo o nejakú výpomoc, skôr o plnohodnotné nahradenie rodičov, kým by si oni budovali kariéru (teda skôr jej manžel, ja sa naozaj neviem zbaviť pocitu, že tá žena je neschopná, keď pracuje +/- rok celé dni a stále ju živí manžel 😀 ). A nech mi nikto netvrdí, že je v poriadku, ak sú deti viac s cudzími ľudmi (učitelia, opatrovateľka) ako s vlastnými rodičmi. Tu sa dali dokopy dvaja nekompatibilní ľudia, neverím, že takáto "rodina" môže fungovať. A nie, nie som žiadna domáca puťka. V našom vzťahu som práve ja tá, ktorá žije prácou a mám pre ňu obrovské nadšenie, chcem v nej rásť a byť top, no môj manžel vedel, aká som a nevadilo mu to. Pre neho je práca prácou a o 16:30, max. 17:00 padla, nemá také ambície ako ja, asi preto by sme teoreticky nemuseli mať problém mať aj viac detí, keďže by bol s tou staroslitvosťou ok. No keď sa dajú dokopy dvaja kariéristi a spravia si deti, to je jedna katastrofa, a tu to je aj vidno.
Mne sa paci, ako obhajkyne matky deti, hadzu na otca vinu za to, ze pride s detmi az vecer domov a nemaju ani jedlo pripravene, ani sa kedy a z koho pomocou ucit, a ze panko je workoholik ktory pride s detmi az vecer domov...
A ja sa pytam, kde je v tej dobe matka? V praci? Pochvalime ju, buduje si karieru. Doma? Nie je ani navarene ani nic pripravene pre deti? Pochvalme ju, predsa nebude robit f.servis! Je to chore tvrdit, ze deti maju zle znamky a su aj zaostalejsie, pretoze otec vela pracuje a nestara sa. Aj keby matka dala detom iba polovicnu starostivost, tak nebudu prevazne chodit neskoro vecer domov a nebudu mat iba studenu kuchynu a nik nepovie, ze jeden ma zanedbaneho odb.lekara kvoli recovym problemom a skolaci velmi zle znamky.....
@roja01 obhajkyne matky su tu pretože celý príspevok je tak hrozne jednostranne napísaný. Je to len a len pohľad brata a jeho sestry, pohľad ľudí ktorý zastávajú názor ze muž sa ma venovať kariére, zena detom a čokoľvek iné je neprijateľné.
Možno sa mýlim, ale celé mi to pripadá ako keď príde chlap večer domov a povie žene ze vlastne celý deň nič nerobí na tej materskej.
Každopádne to aby malé deti chodili vecer o 19.00 domov zo školy a škôlky je neobhajitelne, tu sú obidvaja rodicia idioti ktorý myslia len a len na seba. Dávno mali mať opatrovateľku a v skorších prichodoch domov sa striedat.
Vsetky prispevky, kt na MK su, su jednostranne, kedze nikdy nie je vypocuta druha strana.
Ja neosudzujem ani jednu stranu, len si vo vseobecnosti myslim, ze matka od prirody sa vie vcitit do potrieb deti lepsie ako muz (aj keby sa on snazil najviac, ako by sa dalo). A to, ze detom chyba starostlivost je podla mna vacsia chyba matky. Nemusi vsetko robit ona, ale nakolko sa jedna o DETI musi pre ich dobro riadit a organizovat rodinu, aj trebars ukolovat toho muza.
Viem existuju zeny, ktore sa nestaraju, ale vtedy sa to takmer vzdy odrazi na rodine aj keby bol muz starostlivy (cest vynimkam).
Autorka, ja mam taku svokru, ako ty pises o svagrinej. Tiez ma cely zivot kopec penazi od niekoho, sprvu od rodicov, potom muza podnikatela, ked sa rozviedla, tak zase vela zdedila, stale ma peniaze a viem co to je, ked 7 rokov nerobi (a to uz bola po 45-ke cize ziadna materska), iba sa cely cas "hrajkala". Robila si presne podobne kurzy, ako tvoja svagrina, koucing a pod, pisala knihu, a snivala. Medzitym sa venovala svojej oblubenej cinnosti, rekonstrukciam a interierovym dekoraciam, premrhala takto cele stovky tisic eur. A ano, nepacilo sa nam to, hoci, ja som mala najmenej co hovorit do toho. Ale bohuzial, v konecnom dosledku je to jej zivot. Trvalo, kym svokra vsetko minula a musela nabehnut do prace a vytriezvela aj z toho, ze by vedela zarabat z toho koucingu a pod. Lenze ona bola taka vzdy, na bavlnke vychovana. Aj ked ona bude tvrdit pravy opak. A to je vlastne najvacsia pravda, ze kazdy sa vidime uplne inak, nez nas vidi okolie. Takze manzel by jej mal dat najprv cas, ci sa jej predsa len nezadari podnikat, vsak teda urcite obaja viete, ze podnikanie chvilu trva, kym sa rozbehne, mozno ona bude mat stastie a zadari sa. A tak ako on mal priestor, aby podnikal od 6-20 ona sa o vsetko starala, teraz by jej to mal oplatit. Inak tiez mam v rodine podnikatela a co vidim aj dalsich tu okolo seba, vsetci co maju niekolkorocne firmy rozbehnute, uz pracuju viac menej len z nutnosti ci psychohygienicky. Maju vo firme bud ludi, ktori robia co treba, a oni su uz viacmenej len ako menezer na telefone, alebo si beru iba tolko prace, aby sa neustvali. Tak nebudem mat porsche, budem ma oktaviu.
Chapem, ze ta velmi trapi, co sa tam deje, ale si zaujata, ja som tiez taka, ze moje deti maju nechtiky ostrihane a dbam na ucenie, ale ked sa tak zamyslim, nemala by som asi sudit. No co, tak nie kazdy ma doma cisto, nie kazdy ma doma navarene, nie kazdy ostrihane nechty a nie kazdy nosi domov 1,2. POkial tam nie je tyranie fyzicke a psychicke, tak sa mi javi, ze kazdy ma pravo si zit ako chce. Pre mna osobne v tomto pribehu je velky vykricnik to, co si napisala, ze ona bola predtym v pohode skromne usilovne dievca a toto sa zmenilo!!! Evidentne tam nieco nastalo. Dovody mozu byt rizne, bolo tu toho spoemenuteho uz dost. A ty sa kludne staraj, ale len do urcitej miery. Kym je o deti ako tak postarane a netrpia, tak je to ich vec.

@katkazuz ale ona uz davno nie je na materskej, bola 6 mesiacov pri kazdom dietati+do 3 rokov na rodicovskej. Teraz ma najmladsie dieta 4 roky.
Ona aj on si maju sadnut a dohodnut podmienky dalsieho fungovania, obidvaja maju pravo nesuhlasit s navrhom toho druheho a hladat vhodne riesenia. A tych rieseni je kopec, ale netreba sa ist stazovat segre, ale sadnut si s manzelkou a prebrat to, ved tie deti si snad urobili z lasky, tak az take zle to nebude