Švagriná kúpila detské náušnice úplne mimo môjho vkusu
Baby, taká vec sa mi stala, že dcérka bude mat krst a v muzovej rodine je zvykom, že krstná mama kupuje bábätku nausnice (dievčatku samozrejme 😀). Krstná mama je mužova sestra, bavili sme sa, že aké nausnice chcem, chcela som zlate, s detským zapinanim, niečo jednoduché s kamienkom. Poslala som jej aj pár obrázkov aby videla.. No a švagriná kupila nausnice ale absolútne mimo môj vkus 😔 Chcela som jednoduché, napr srdiečko či kvietocek s jedným kamienkom a ona vybrala hviezdičku, celu orámovanu kamienkami, v strede ružová hviezda a na nej biela koralka a v nej čierna (vyzerá to ako take oko na ružovej hviezde😀).. A ešte k tomu majú aj take to klasické zapínanie… plus neviem kde to kupila ale dôveryhodne to nevyzera 😀 Nechcem byt za nevďačnu, obe mame rozdielny vkus (ona so svokrou sú trblietka sem, trblietka tam), už som jej aj napísala že to nie je môj vkus, že či nepozrie inde atd ale nejak nepochopila… Tie nausnicky malej pravdepodobne nedám..Čo robiť? Ako jej to taktne ešte povedať? Netuším či sa vôbec dajú ešte vrátiť.. Bude drzé keď aj tak kúpim malej ake sa mne páčia a tieto budú v krabičke? 🙈
@zzuunnaa Som si myslela, ze prehanas, ale toto je tak skarede, ja som snad horsie ani nevidela. Akoze ja som skor za to jednat na rovinu, ved si jej mnohokrat pisala, ze sa ti pacia decentnejsie, ale tu by som asi zvolila milosrdnu loz. Parkrat nausnice daj a potom by sa bud jedna stratila alebo by malej cernali uska alebo zachytavala, pichala ju do licka, stale sa odopinala. Ale nepisala by som to svagrinej hned, aby nebodaj nebola kupit dalsie take ohavne. Ale by som normalne dala take ako chces ty a pri najblizsej navsteve so smutnym vyrazom povedala, ze ste nausky museli zial vymenit.
Ježkove oči 🤣 mala som v pláne odložiť mobil a spať, no toto ma teraz prebralo. 😳 Otrasnejšie náušnice som snáď ešte nevidela. 🤣
Nie je švagriná náhodou na dovolenke v Turecku? Alebo ich objednala z Aliexpressu. 😁 Sorry ale tieto by som dieťaťu nedala ani na skúšku. 😅
@zzuunnaa ani na jeden deň by som ich nedala, fuj, hrozné sú 🙈
…ze diablovo oko, to jej určite nedávaj, veď vas farár vo dverách otočí 🙈
Ou nou! Najprv si hovorím, že to sú teda problémy, nejaké náušnice, no a čo, dala by som ich malej, nech je krstná spokojná.
A potom som uvidela fotku... 😱😱😱
@akiana nemám ich problém dať malej keď ich donesie švagriná ale nosiť ich isto nebude a striehnuť na to kedy k nám kto príde (lebo aj svokra by sa hneď pýtala že prečo má iné).. Nehovoriac o tom, že posielam aj sem tam fotku malej či volajú cez videocall takze otázke kde sú nausnice sa nevyhnem…
su hrozne naozaj :D :D :D och, porazilo by ma. no najmensie zlo je dat jej ich aspon raz aby svagrina videla, potom mozno odlozit a dat take ako sa pacia tebe. Svagrinej povedz ze ked uz bude dcerka vacsia a sama sa bude rozhodovat, tak potom si ich da naspat ak sa jej budu pacit.
Ale ja by som asi zaklamala casom ze jedna z nausnic sa stratila a hotovo. Toto klamstvo by mi ani nebolo luto lebo naozaj nausnice vybrala priserne
@zzuunnaa nebude to drzé, kúp aké chceš a tieto odlož.
@syslik81 toto by som spravila aj ja. U nas to je aj pravda. Mamina kupila nausnice zo zlteho zlata, ale malej vadili v usku aj tie. Preto som jej kupila strieborne porhodiovane a ked vadili aj tie, skoncili sme pri ocelovych kruzkoch. Tak druhej dcerke vybrali svagrovci srdiecka z bieleho zlata, ale klasicke zapinanie, kedze po dcerke mame tie malicke babatkovske. A aj tak este stale nosi tie nastrelene, krasne su 😅😊.
@mamina7070 pochybujem, ze zlato. Ja som teraz dost chodila po nete, lebo som vyberala nausnice sebe na vyrocie, aleee...toto som nikde nevidela, takyto des...🙈
@opica_skorica koksoooo
@zzuunnaa my ideme na krst sestrinej malej, mame mesiac rozdiel medzi detmi, ale oni az teraz budu krstit a segra si normalne vyberie a kupi sama a my im dame peniaze s mampu, nech su spokojni. Nam prvej dcere kupili oni, nie uplne podla mojho vkusu, ale aj tak ich dcera nemohla nosit, vadili jej a teraz (bude mat 8 rokov) si ich skusila, ze chce. A vyzera, ze uska v pohode.
Vyhovor sa na alergiu, aj na zlato je alergia, vid nasa dcera a moja mamina to ma tiez. Nenosi uz nic.
No ale ja pochybujem, ze toto kupovala v zlatnictve, presla som ich fyzicky, aj na nete fakt dost a nikde som taku hruzu nevidela.
Aké sa tebe páčia, tak podobne dostala moja neter ku krstu. Tie čo kúpila tvoja švagriná sú ozaj gýč a ani som nevedela že niečo to znamená. 🫣 Ako tu baby vygooglili. Tuším ani nevyzerajú ako pravé 🫣🙄
Inak na začiatku som si myslela že panebože kvôli jedným náušniciam robiť toto ale keď som videla foto tam sa ti nečudujem 🫣 sú strašné
No čo, pri krste to s tými naušnicami vydržíte a potom pôjdu do krabičky a odložiť. Veď ak sú pravé ich hodnota bude len stúpať a pre malú to bude ako kapitál alebo investícia do budúcnosti. To by pre krsnú mohlo byť ako zadosťučinením a spokojné budú obe strany.
Také od kolotočárov, bože toto by som ani staršiemu dievcatku nedala. Popros ju o výmenu a že nech sa nahnevá
@zzuunnaa ahoj no tie nausnice su otrasne ja by jej povedala uprimne ze sa nam nepacia a nech vymeni za iné lebo ich nosiť nebudeme..ze tie kamienky su aj pre bábätko nebezpečné a bodka
@zzuunnaa pre boha to je hnus tie náušnice 😂 jasné že kúp aké sa páčia tebe a hentie dakde doma založ. Ani nič nevysvetľuj ale ak sa na ne opýta, tak povedz že sú príliš pekné a cenné na to aby ich nosila a že ich máte doma vyložené na poličke.
@zzuunnaa pozri ja by som bola striktna ak krstis v katolickom chrame tak je uplny nonsens aby si davala dietatu nausnice s magickym amuletom
nech ich pekne vrati a spolu kupite ine
nedala by som ich ani na chvilu dietatu a ani doma by som ich nechcel
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Nazar_(amulet)
https://www.oriental.cz/ch/a/allahovo-oko-a-jeh...
krstna a kupuje na krst symbol moslinov 🙄

@zzuunnaa naozaj sú hrozné. Tie čo si ty chcela máme aj my a ukážu pekne na ušku.