Švagriná kúpila detské náušnice úplne mimo môjho vkusu
Baby, taká vec sa mi stala, že dcérka bude mat krst a v muzovej rodine je zvykom, že krstná mama kupuje bábätku nausnice (dievčatku samozrejme 😀). Krstná mama je mužova sestra, bavili sme sa, že aké nausnice chcem, chcela som zlate, s detským zapinanim, niečo jednoduché s kamienkom. Poslala som jej aj pár obrázkov aby videla.. No a švagriná kupila nausnice ale absolútne mimo môj vkus 😔 Chcela som jednoduché, napr srdiečko či kvietocek s jedným kamienkom a ona vybrala hviezdičku, celu orámovanu kamienkami, v strede ružová hviezda a na nej biela koralka a v nej čierna (vyzerá to ako take oko na ružovej hviezde😀).. A ešte k tomu majú aj take to klasické zapínanie… plus neviem kde to kupila ale dôveryhodne to nevyzera 😀 Nechcem byt za nevďačnu, obe mame rozdielny vkus (ona so svokrou sú trblietka sem, trblietka tam), už som jej aj napísala že to nie je môj vkus, že či nepozrie inde atd ale nejak nepochopila… Tie nausnicky malej pravdepodobne nedám..Čo robiť? Ako jej to taktne ešte povedať? Netuším či sa vôbec dajú ešte vrátiť.. Bude drzé keď aj tak kúpim malej ake sa mne páčia a tieto budú v krabičke? 🙈
Tak tak škaredé naušnice som ešte asi nevidela,ten kto ich vyrábal bol asi opitý.To sú také kolotočiarske😅.Aj u nás kupovali krstný ale kednému dieťatu dali na to iba peniaze nech si kúpim sama a chlapcovi keď kupovali retiazku tak sme išli spolu aby som vybrala.Veď tak by to malo byť.My sme sa nepohodli s košielkou na krstiny-ja som našla takú kde je dátum aj meno a oni aj tak kúpili obyčajnú aj keď som vravela že by som chcela s menom a urobili napriek a ja som použila teda svoju a hotovo.Mám tri deti,tak aj si nemôžem pamätať ktorá bola koho🙈
@zzuunnaa toto by som dietatu ani len neskusala a nie rady typu "pre klud v rodine dám 1x a bude".... svagrine posli spravu ze sa ospravedlnujes, ale kamaratka ktorej si sa s nausnicami pochvalila ti poslala spravu ze je to nevhodna symbolika a zvolis radsej ine.... bohvie co je to za material, este by z toho dieta mohlo mat skaredu reakciu...
@zzuunnaa ja by som pri tomto diplomaticka veru nebola, povedala by som jej narovinu, ze toto tvoja dcera nosit nebude, bud jej kupi take ake chces ty alebo nech je nausnice vobec nekupuje. Nech sa aj urazi. Niekedy musis byt priama aby ludom docvaklo. Este by jej mohol tvoj muz povedat ako jej brat, ze sa vam nepacia. Ja nechapem preco mate take neuprimne vztahy v rodinach. Hned sa kazdy za vsetko urazi.
@0kristina0 Možno preto že švagrinú, mamu, brata, strýka či dieťa si človek nevyberá ani nedostane s certifikátom zaručenej kompaktibility.
@mamina7070 toto som napriklad vobec nevedela. Tak v skorsom prispevku som sa sekla, asi teda nie diabol, ale moslimsky symbol. A este na tych nausnickach je aj zmrveny, lebo ruzova farba, vsade som to videla s modrou, co som googlila. A neviem potom, preco je tam vsade pri tych nahrdelnikoch este kriz...🙄🤔. To uz nie je je ani moslimske, ani katolicke, to uz je vrchol eklektizmu.
Ja som kedysi nosila egyptsky kriz, za mojich ezo cias. Potom, uz ako obratena katolicka, som si vsimla, ze svokra mala ten kriz, taky malicky, manzel ho tiez nosil, nasiel ho vonku na chodniku kedysi, tak spolu sme sa ho zbavili a kupili kriz s telom Pana Jezisa. Svokre som tiez vysvelila, ze toto nie je pre nas vhodny symbol, ze to nie je spravna forma kriza a tiez ho dala prec, ze to vobec nevedela.
Je mozne, ze knaz by si nic nevsimol, naozaj neobzeraju nausnice. My sme krstili navyse skoro, dievcatka este nemali ani prepichnute usi. Mladsia ma dokonca nastrelene z medicinskeho plastu a tak skoro ich ani nebudem davat prec, lebo su pekne a bezpecne.
To naozaj, ak je to zlato, tak to musela byt v nejakom tureckom zlatnictve a chcela kupit nieco ine, neokukane, ale zamer nevysiel. Chcela Ta asi prekvapit, ze prinesie nieco "ine", no ale...🤨
@weuska1559 to som je napísala už toľko krát… sk včera že zo je zapinanie pre väčšie detičky a ona že nemám vymýšľať že ona nosila ako dieťa kruha a mala ich do 15tky. A že spat do zlatníctva už nejde, lebo že ich vyberala 30 minút a že už na ňu zlatník divne pozeral… ona nemá deti tak ešte veľa veci neriesi tak ako mama.. Ale tiež mám rešpekt predtým čo do uška dám, lebo malej sem tam zahnisa aj uško čo má teraz chirurgickú oceľ po nastreleni… Každopádne pôjdu do liehu na 24 hodín a tým pádom krst nestihnú 😀
Súhlasím s @mamina7070 ... Pošli jej nejaké info že sa jedná o nevhodnú symboliku iného náboženstva a máš to vybavené bez diplomacie a vymýšľania prečo jej ich nedáš. Toto pochopí každý....a ešte keď tam spomenieš kňaza, ktorý z toho bude isto rozrušený. 😉
@evaachesa toto nepochopí 100%.. je pokrstena aj vychovaná v katolíckej viere, priateľa má (tuším) evanielika/protestanta. A tým, že nie sú manželia, farár nepovolil aby bol krstný aj on, a dosť to dávala najavo aj čo si o cirkvi mysli atd a nemala problém prejst po svadbe na priateľovu vieru atd.. Dosť ma v tomto vyhradený názor .. A keď mi na zapinanie napísala (hoc som jej poslala článok kde je písané že je vhodne pre staršie detičky) že “nemám vymýšľať a riešiť” tak na toto by mi isto odpisala že to si nik nevsimne a je to jedlo a isto to nie je ich znak atd
Popravde som nečakala až take “čudo”. Vyzera to hrozne ☹
Ako ak u nás je tento zvyk. Ale som krstnej povedala že dcerke dam nausnice po sebe čo som mala ja ešte v porodnici.
Že nech si nerobi starosti s tymto.
@zzuunnaa boli by celkom pekné, keby ich nezhovadili tým stredom..Takto vyzerajú ako lacná bižutéria. Nerozumiem načo ich kupovala, keď dostala jasné inštrukcie.. Proste jej ich nedaj, a pýtaj bloček s tým ,že ak by sa pokazilo zapínanie nech môžeš reklamovať a potom choď vymeniť za iné .
@zzuunnaa ja nechapem preco vobec beries ohlad na niekoho kto neberie ohlad na tvoje dieta
tu nejde o to co si ona mysli o cirkvi atd je jej vec ale ty davas dieta krstit tak asi to je dolezite
ja by som ju ako krstnu zrusila lebo zjavne nema zaujem o dobro dietata a presadzuje si len seba
Uff, strašne škaredé sú. Keď má švagriná takýto vkus, budeš to mať veselé pri darčekoch. A bude pravdepodobne ten typ, čo si poradiť nebude chcieť dať.
@janulka1802 práveže zatiaľ boli všetky darčeky fajn.. ako je pravda že kolotoc nad postieľku by som osobne zvolila iný ale dalo sa. Nechala si poradiť aj pri knižkách a hračkách.. Len v mode sa asi nezhodneme 🙈 ja som typ jednoduchosť a zemité farby a ona zase výstrednosť a výstrihy a čo najvýraznejšie 🤷🏽♀️
@zzuunnaa nerozumiem na co to riesis, nepacia sa ti, nehrab sa v tom, hod ich do sperkovnice a dcere daj nausnice ake len chces. Zbytocne vysvetlovat, natahovat sa. Hovori sa, darovenemu konovi sa na zuby nepozeraj, proste sa nauc neriesit. Ja ti poviem, ze mne raz diktovala jedna rodinna prislusnicka intenzivne, co na jej oslavu si mame obliect, co musi mat dcera na sebe, to a hento a tamto... dopadlo to tak, ze ja som nemohla ist, a ona si zgustla potom na dcere mojej, lebo nemala na sebe to co si ona predstavovala :DD viac sme sa nevideli odvtedy. Proste je to smiesne sa dotahovat o to, co kto ma kupit, co kto ma mat.. lebo ty mas predstavu. Ty svoju predstavu samozrejme maj, kupte si co chcete, ale nevnucuj to inym. Uvidis kolko super darov este dostanete, cim skor sa naucis ako sa s tym vysporiadat, tym lepsie. Najlpesie zalozit, darovat, vyhodit... dcera bude mat tieto nausnice ako pamiatku, raz sa na tej hroznosti zasmejete.
Nerob si stresy z takychto somarin.
nečítala som diskusiu ale tak tie srdička sú oveľa krajšie. Ja by som nakoniec kúpila nejkaé podľa seba a tie hviezdičky by som dala dcére keď bude veľká na pamiatku, že to má od krstnej a nech si potom ona s tým spraví čo uzná za vhodné. Nevieš, aký bude ma ť vkus, možno jej sa budú páčiť a odloží si ich.
@zzuunnaa no tak jej hnisa usko, tak mas dobru vyhovorku. A nebude to ani klamstvo. Nasa naozaj nemohla mat zlte zlato. Iba chirurgicku ocel. Minule si chcela dat bizu a po par hodinach usko zhnisane, tak to slo von a museli sa liecit uska. Je to hrozne s takymito ludmi.
Keby som skor natrafila na nausnice, tak by som kupila tieto, taky set mama a dcera, ked uz kamienkove. Lebo ja som mala vyrocie, tak mi mamina so svokrou kupili nausnice a to som tiez vybrala sama a aj objednala.
@mamina7070 ano, pozerala som to, az ma striasa, ked to vidim. Ja uz som tiez opatrna na vsetko, tieto symboly. Neviem, co je zle na jednoduchom srdiecku, kvietku? Ludia musia sprkulovat, az prespekuluju.
A ze polhodinu vyberala??? Ja som 2 mesiace kukala na nete, sebe aj malej, 2x som mala obchodzku po meste po zlatnictvach, nakonieco som si vybrala k spokojnosti.
Malej kupili svagrovci srdiecka z bieleho zlata s klasickym zapinanim, lebo malicke nausnicky pre babatka mame uz doma a ze bude mat na neskor. Ale su malinke, takze nevidim problem. Ale toto je aj gyc a este ten symbol 😬
Chcela ušetriť isto. V zlatnictvach je toľko krásnych náušníc, nevedela som malej ani vybrať. A takéto ohavy som teda nikde nevidela 😃 možno či ich nekúpila aj v záložni alebo neviem, veď aj tam majú také platy so šperkami. Nedala by som jej ich ani raz 🙂 pôsobia na mňa pofiderne, neriskovala by som že jej naozaj začnú mokvať ušká. Spravila by som asi tak, že mala dostala náušničky aj z mojej strany...od babky/mami/sestry a že majú vhodnejšie zapínanie pre bábätká, že tamtie odkladaš na neskôr....a hotovo 🤗 a potom neskôr už ich ani nedáš....povieš že si si pozrela tu symboliku diablovo oko a nezdá sa ti to vhodné pre dieťa...
@zzuunnaa tak pozri, evanjelik nie je az taka hroza, sama som bola evanjelicka, ale ked si katolik nevazi svoju vlastnu vieru,jej bohatstvo, ozaj ju date za krstnu? Asi nemate koho ineho. Ale to je v poriadku, ci katolik, evanjelik, ale symbol, nejake diablovo oko...no pocuj, ja mam znameho knaza a keby ten toto videl, tak Vam ich podla mna v nervoch aj zahodi rovno do kosa, prepac. Lebo on sa venuje dost tymto ezo veciam, ziadne kompromisy. My sme napriklad davali posvatit nausnicky, tieto nove este nie, ale asi dame. Tak logicky, nebudem tam nosit taketo amulety...
Pouzi potom to, ze je alergicka na ten kov, ak nechce inak pochopit, ze musi tam byt nejaka zmes, co jej vadi...
Inac babo je uz na svete? Ja som mojej dala prepichnut uz v porodnici. A ze aspon 6-8tyzdnov aby som nedavala dole nech je to poriadne zahojene aby dierka nezrastala.
Kup. Daj prepichnut a keby nieco nesmies davat dole.
Toto co kupila fakt nie ☹
😃 taky humus vybrat, na to musi mat nejaky specialny talent, alebo ta neznasa 😃 ty si si vybrala naozaj krasne.
Sak tie hviezdy vyzeraju ze ani nie su bezpecne pre dieta… ja by som si vymyslela, ze malej vadia, skriabe sa o ne, takze si ich z bezpecnostnych (aby ta neporazilo vzdy, ked sa na malu pozries) dovodov vymenila za ine 😄
Plus vyzeraju tak ohavne, ako keby boli z nejakeho lacneho materialu z cinskeho obchodu.
@zzuunnaa ked uz hviezdicku chcela, preco nie toto? Ked uz...🙃
https://www.kimgold.sk/p/2142/cutie-c1942r-b-de...
A nemusela ani sekundu v zlatnictve stravit.
@zzuunnaa ona môže mať názor na cirkev aký len chce a keďže ty máš iný, budeš sa riadiť sebou a nie ňou. Ide o krst tvojho dieťaťa a o tvoje dieťa, takže úplne rovnako ako ona tebe povie že má cirkev na háku, jej ty povedz že to berieš vážne a že takýto symbol dcére jednoducho nedáš. Náušnice príjmeš, no dcére vyberieš iné náušnice, ktoré jej dáš do uší. A bodka. Viac sa o tom ani nebav. 😏

Proste normalne by som vysvetlila že bábätká si ťahajú uši a aj staršie detičky a potrebuje mať na ušiach malé bezpečné náušničky aby ju nepichali do tváričky keď spinká a bude točiť hlavičkou. Plus musí byť dobre zapínanie čo zväčša ešte v zlatníctve poistuju aby sa nerozopli. A keď bábätko bude mať čerství prepichnute uška toto určite nie je vhodné a musí to byť v liehu namočené. Slušne a priamo by som povedala že tieto nausnice sa nehodia pre bábätko.