icon

Švagriná mi povedala, že rodím ako jabloň

21. mar 2022

Ako by ste reagovali, keby Vam svagrina povedala, ze rodim ako jablon? Cakame tretie dieta, som piaty rok doma. Este podotkla, ze sa roztahujem v jej dome a nechce sa mi pracovat. Manzelova mama (dochodkyna) vraj pracuje a ja by som len doma sedela. V skutocnosti je polovica domu od manzelovych rodicov a druha polovica je manzelova (dostal darom). Byt (maly 2+1), ktory sme brali na hypoteku prenajimame, pre nas je maly. Mam 100 chuti sa do toho bytu vratit aj s troma detmi. Svagrina k nam chodi len 3x za rok, ale najradsej by som jej dala po papuli

ha_space
24. mar 2022

@domak2 Ty si ma nepochopila. Tu nejde o dôveru manžela. Tu ide o švagrinu. Ta jej celý dom nenechá. Polovica domu je síce manžela autorky, ale švagrina im môže skomplikovať život. Ako som už písala - prenajať svoju polovicu neprispôsobivým nájomnikom, žiadať od autorky a jej manžela nájom (nájom za polovicu domu zo záhradou tiež neni lacný), predať polovicu domu. Príživníčka to zjavne bude. Nepracuje a obaja s manželom bývajú v dome, ktorý nenadobudli sami, ale bol im poskytnutý darom - a to len manželovi autorky. Pokiaľ sa rodičia pominú a švagrina bude mať polovicu domu, autorka ju bude využívať, takisto záhradu a všetko príslušenstvo, tak je prižívnička, lebo obýva cudzie. O jej manžela vôbec nejde.

ha_space
24. mar 2022

@domak2 Autorka chce proste dom. A nemá v pláne sa o to pričiniť vlastnými silami ona, ani jej manžel. Chce aby jej bolo darované a aby švagrina súhlasila so všetkým. Takže je príživníčka.

terezia323
24. mar 2022

Čítam tuto diskusiu cely čas, ale čo ste z autorky urobili 🤦🏼‍♀️
vy keby ste mali dvojgeneračny dom, nechceli by ste aby s vami bývalo jedno dieťa? Či mal manžel povedať, jasné prídem, ale bez ženy, lebo je to príživnícki. Manzelova starká ešte v 65 chodila na brigádu. Nie preto, že majú malo peňazí, ale preto, že milovala svoju robotu a bolo jej doma dlho. Áno mali svokre zapojiť umývačku, aj k lekárom by s nimi mali chodiť. Už vás vidím, hlavne tie čo žijete v malých bytoch ako by ste rodičom/svokrovcom povedali, nejdeme s deťmi bývať do veľkého domu s dvorom, lebo by sa nám zle bývalo keď sme si to nenadobudli sami 😂

mircalla
24. mar 2022

@ha_space Nemas pocit, ze to nejako uci tie deti hovno robit (s prepacenim), ked im vsetko da rodina? Podla mna su to dost spojene nadoby. Ono to tak potom aj vyzera, zije v nejakej bubline ci stereotype bez ambicii s rodicmi si svokrovcami. Ale teda nejdem sa nad tym dalej pozastavovat, ak je niekto so sebou spokojny....Skor mi imponuju ludia, co sami nieco dosiahli

ha_space
24. mar 2022

@terezia323 Keď sa objaví hnusná švagrina zo zahraničia, ktorá polovicu domu prenajme zadarmo napríklad bezdomovcom, potom si budeš pískať, že ako fajne si išla do dvojgeneračného domu a nevadí, že si si ho nenadobudla sama.

domak2
24. mar 2022

@miadi ja som myslela, že problémom sú jej poznámky, nie návštevy samotné.
@ha_space ale to je všetko zatiaľ hypoteticke, možno im darujú celý dom, možno ich za týždeň vyhodia, dom sa predá.. V podobnej situácii je veľmi veľa žien, najmä ak žijú u priateľa a pod. Ale stále nerozumiem, prečo všetci tak zhadzuju autorku. Možno si teraz odkruti 3 deti a potom bude pracovať ďalších 40 rokov a možno bude sedieť na tej verande, stale mi nepríde ok sa k nej tak vyjadrovat. Svagrinej tiež neviem o co ide, môže sa tam nasťahovať aj ona a bude 😅

terezia323
24. mar 2022

@ha_space no lebo všade sú takéto švagriné. To, že sa súrodenci nemajú radi je už na inú debatu.

ha_space
24. mar 2022

@mircalla Ja mám úplne rovnaký názor, mne to nehovor, absolútny súhlas s tebou. Každý sa tým ale neriadi. Niekto si povie, že bude žena v domácnosti v dome od manželových rodičov. A viac nerieši.

ha_space
24. mar 2022

@terezia323 A prečo by mala byť hlúpa? Prečo by mala nechať bývať vo svojej polovici domu ženu v domácnosti? Len preto, že sa tam nasťahovala a nechcelo sa jej zarobiť si na vlastné?

domak2
24. mar 2022

@ha_space takže švagriná dom len pre 2 ľudí, rodicia dvojgeneračný dom len pre 2 ľudí a autorka ďalší dom pre ich rodinu plus byt. Už sa nečudujem prečo sú nehnuteľnosti také drahé.

h2
24. mar 2022

@terezia323 Tu ale nejde o to, či to nadobudli sami, alebo dostali do daru, či rodičia chceli, aby k ním oni prišli, alebo tam prišli sami. A dokonca nejde ani o to, koľko má autorka detí, či odpracovaných rokov, hoci sa tu toho mnohé chytili. Ide tu o to, že autorka sa v tom dome cíti, ako by jej tam všetko patrilo a keď tam príde švagriná, do svojho rodičovského domu za svojimi rodičmi, tak autorke tam vadí, najradšej by ju vyhodila a dala jej po papuli. Myslím, že keby nepísala o švagrinej tieto veci, nedostala by také komentáre. Týmto si to, bohužiaľ, riadne pokazila.

slavomira1980
24. mar 2022

@domak2 ty si tiez nejako zaseknuta v 18.storoci. viac k tebe nebudem 🤐

terezia323
24. mar 2022

@h2 Mne sa tiež tie vyjadrenia nepáčili. Ani v pozícii svokry by sa mi vôbec nepáčili. Ale neviete aká povaha je švagriná. Možno sa s ňou naozaj nedá vyjsť nech sa akokoľvek snaží.
@ha_space Ale ty nechápeš, že ten dom darovali synovi. Autorka býva v polovici svojho chlapa. Keď sa rozhodli, že budú mat 3 deti je to ich vec a svagrinu do toho prd, kým sa neťahajú do jej “polovice”.

h2
24. mar 2022

@domak2 Švagriná sa tam práveže nasťahovať nemôže, lebo nemá kam. V jednej polovici domu žije brat so svojou početnou rodinou, v druhej (tej "jej") žijú rodičia. Tak jedine, že by si ich podelili, otec bude u syna, mama u dcéry. Alebo ich šupnú do domova dôchodcov, veď už všetko darovali, tak čo už s nimi, nie?

slavomira1980
24. mar 2022

@terezia323 ak ma niekto dvojgeneracny dom a chce mat pri sebe jedno z deti, treba mat iba jedno dieta alebo sa dohodnut so vsetkymi detmi a ferovo vyriesit situaciu so sihlasom vsetkych zucastnenych. Tu sa to nestalo a preto tie konflikty. Autorkin holy zadok a sproste reci k tomu su len ceresnicka na torte

domak2
24. mar 2022

@slavomira1980 neviem, čo je z 18. storočia, keď si myslím, ze zeny by mali mať možnosť byť čím chcú, či už top podnikateľky, čo si nechajú deti vynosit alebo ženy v domácnosti a nemusia byť za to urážane, ale kľudne ku mne nebuď 🤷‍♀️

ha_space
24. mar 2022

@domak2 Prečo by darovali im celý dom? A prečo práve jej? Majú aj dcéru, sama autorka písala, že druhú polovicu plánujú darovať dcére. Švagrinej ide o to, aby jej rodičia dožili vo vlastnom. Nechce aby to darovali autorke, lebo tá si to nijak nezaslúžila. Chce aby to zostalo tomu, kto sa o to pričinil. A to sú jej rodičia - svokrovci od autorky, im dom patrí. Čo ti neni jasné? Čo sa týka žien, ktoré žijú u priateľa, na to poviem len toľko: keď sú blbé. Majú žit S priateľom, nie U priateľa, v spoločnom. A autorka zjavne nemá na vlastný dom. Pre ňu bolo jednoduchšie šupnúť sa do domu majetku manželových rodičov.

terezia323
24. mar 2022

@slavomira1980 je to dom rodičov, keď sa rozhodnú ho darovať len jednému dieťaťu (čo nie je tento prípad) je to len a len ich rozbodnutie. Akokoľvek sa môže zdať nespravodlivé, je to ich majetok.
A bohužiaľ je to asi skoro všade tak, že sa pomáha slabšiemu dieťaťu viac. Švagriná sa môže cítiť ukrivdene, aj keď jej rodičia chceli tiež darovať polovicu domu. Jej ide ale asi hlavne o princíp a ten nevyrieši kým rodičia žijú a sami, svojvoľne sa rozhodli darovať polovicu domu synovi.

ha_space
24. mar 2022

@terezia323 Samozejme. Švagrinu je do toho prd. Ale švagrina má tiež právo prenajať svoju polovicu bezdomovcom. A neviem, či toto bude autorke tiež prd. Prd jej zo zjavne nebude, ale na vine bude to, že sa autorka rozhodla rozťahovať v cudzom.

domak2
24. mar 2022

@h2 ja si to proste vždy predstavim, keby sa to stalo mne. Ak som zabezpečená a žijem v zahraničí, nevadilo by mi ak by rodicia dali viac majetku môjmu bratovi so ženou ak to potrebujú, bola by som rada, že nebudú sami. Ale bohvie, možno by som tak vždy priletela nadávať im do prizivnikov 😅

ha_space
24. mar 2022

@terezia323 Tu sa nepomáha slabšiemu. Tu sa pomáha lenivému, ktorý si žije svoj sen v domácnosti. A ak sa to švagrinej nepáčí a môže zasiahnuť, tak s chuťou to úrobí. Niekto nemá rád lemry.

slavomira1980
24. mar 2022

@terezia323 ohladom tej polovice by si mala pravdu keby sa tie darovacky boli vyriesili ferovo a so suhlasom oboch deti. Tu sa syn a chamtiva nevesta chopili prilezitosti a prijali polovicu domu a na svagrin nazor sa vsetci vysrali. Kedze svagrina svoj podiel za zivota rodicov odnietla prijjat nemal ho prijat ani brat a mali zostat v byte aby sa vyhli konfliktom. Oni si ten prepis vydupali a rodicia sa vybodli na zahranicnu dceru a este k tomu chceli prepisat polovicu z polovicu na cudziu zensku. Henti sa tam ansackovali a teraz chcu aj druhu polovicu. Zaujimalo by ma co by urobila autorka kebY sa svagrina rozhodla pre ten isty krok a prestahovala by sa dolu aj s manzelom a tromi detmi a nechala si od rodicov prepisat polovicu z polovice a druhu cast manzelovi. To by sa autorke uz zrejme nepacilo ked aj s 3 navstevami rocne ma problem ci?

h2
24. mar 2022

@domak2 Ja už si tu pripadám, ako papagáj, čo stále to isté omieľa dookola. Už sa mi to nechce znovu písať, pozri si, čo som písala teraz pred chvíľou o 22:24.

ha_space
24. mar 2022

@domak2 Keby chceli pripraviť mojich rodičov o vlastníctvo a drbúť im len vecné bremeno na dom, ja by som priletela. Pekne by som ich právne poučila. A je rozdiel či majetok potrebuješ alebo sa ti nechce zarobiť na vlastný, lebo rodiť je prednejšie. A ešte, svokrovci chceli darovať pôvodone polovicu domu im obom - autorke aj manželovi. Ešte, že ta švagrina zasiahla.

miadi
24. mar 2022

@domak2 Ja si tien myslim ze zeny by mali byt co si vyberu. Zmyslanie ako 18storocie je v tom ked to cele nechaju na druhych. Ak na tuto volbu nemaju. Ked nemam na dom tak nechcem niekoho ineho dom. Ked chcem vela deti najprv si zabezpecim byvanie. Len plodit a cekat kde co spadne to je 18 storocie...ked zeny nemali moc inu sancu..

slavomira1980
24. mar 2022

@terezia323 ja za slabsie dieta povazujem dieta ktore ma vrodenu diagnozu, je vazne chore, hendikepovane alebo inak postihnute a je mu branene v zarobkovej cinnosti. Dospele dieta ktorr rodi dieta ako asocial bez financneho zazemia nie je slabsie. Je jedniducho lenive a primitivne.

terezia323
24. mar 2022

@ha_space myslíš, že je švagriná ten typ, čo by nechala zničiť rodičovský dom bezdomovcom, len aby sa pomstila? To už mi príde take pritiahnuté za vlasy.

domak2
24. mar 2022

@h2 to som zas ja písala vyššie, že mne neprišlo, že autorke vadi švagriná a jej návštevy, ale to ze ju pri nich uráža a zato jej chce dať po papuli.

miadi
24. mar 2022

@domak2 pisała ze keby bol ten dom uz cely jej uz by ju tam nepustila...

terezia323
24. mar 2022

@slavomira1980 ale veď manžel pracuje. A v dnešnej dobe býva kopa mladých ľudí aj s deťmi v podnájomch. Ty by si ako matka neponúkla bývanie synovi a tvojim vnúčatám? Áno mali sa spýtať na názor švagrinej, ale nemuseli. Je to ich majetok.