Švagriná mi povedala, že rodím ako jabloň
Ako by ste reagovali, keby Vam svagrina povedala, ze rodim ako jablon? Cakame tretie dieta, som piaty rok doma. Este podotkla, ze sa roztahujem v jej dome a nechce sa mi pracovat. Manzelova mama (dochodkyna) vraj pracuje a ja by som len doma sedela. V skutocnosti je polovica domu od manzelovych rodicov a druha polovica je manzelova (dostal darom). Byt (maly 2+1), ktory sme brali na hypoteku prenajimame, pre nas je maly. Mam 100 chuti sa do toho bytu vratit aj s troma detmi. Svagrina k nam chodi len 3x za rok, ale najradsej by som jej dala po papuli
Prosim vas spamatajte sa. Autorka ani jej manzel nie su slabsie "deti" v rodine. Su to lenive lemry a sikovnejsi surodenci nemaju povinnost dorovnavat standard svojim lemrackym bratom a svagrinam.
@ha_space no tak potom si môže byť hlavu o stenu, ale pochybujem, že normálni ľudia riešia takto situáciu. Ale v podstate cela téma je o divnych rodinných vzťahoch. Ja si to neviem predstaviť, lebo by som sestre určite nezavidela, že jej rodičia ponúkli bývanie. To koho má za muža je jej rozhodnutie a aj koľko majú deti. Ona je moja rodina a s ňou by som riešila veci.
@terezia323 a to mu mame zatlieskat ze pracuje? Narobil si tri decka. Je to jeho psia povinnost pracovat a zabezpecit rodinu. Ale tu jeho prijem evidentne nestaci ked sa natrepali do matkinho domu lebo na svoj nemali. Plati stare zname prikryvam sa perinou na aku mam. Tito dvaja na dom nemali a ich prijem je nizsi ako potreby pretoze si to vopred nepremysleli a plodili a tiez oreto ze autorka uz roky sedi doma. Sami sa takto rozhodli a preto nevidim dovod preco by im sikovna svagrina alebo pracujuca svokra mali pokryvat naklady- v tomto oripade strechu nad hlavou a zadarmo
@slavomira1980 Vidime to rovnako. Ale evidentne lemry budu fandit lemram, takze tu vzdy budu 2 tabory🙂 Ja som to uz vzdala, kto chce pochopi, kto je lemra zvyknuta ma full servis od rodicov ci manzela nie
@domak2 ale zas to mohlo byt len v afekte..v realite zalezi na tom ake ma vztahy so sestrou jej muž a svokrovci snad by ju tam pustila 🙂 Tam budu celkovo nějaké zle vztahy ..kebyze ma moj brat taku situaciu žije v dome rodicov so ženou deti a viem ze vsetci su happy ze im to tak vyhovuje tak sa necham vyplatit alebo ak by boli na tom dako zle tak im ten svoj diel aj darujem...no urcite by mi musela aj ta jeho žena byt sympatická ..keby bola xantipa tak nie :D taize to nikto nevieme posudit ake je to u nich jasne je len to ze sa svagrine nemaju v laske. A surodenci asi nemaju moc blizky vztah..
@terezia323 Ale nezabúdajme na fakt, že autorka s mužom vlastnia byt, ktorý prenajímajú a majú z neho príjem. Takže nie sú až takí chudáčikovia, odkázaní na pomoc rodičov, lebo ináč by boli na ulici.
@terezia323 Keby ponukli byvanie, tiez mi to je jedno. Ale keby to bol parik, ktory chce vlastnit dom rodicov bez ziadneho pricinenia, jedno by mi to nebolo. Rodicia maju dozit svoj zivot vo vlastnom. Naviac, darovanie moze byt risk. A o toto ide svagrinej. A ak ma svagrina pocit, ze sa tam autorka uvelebila, rodi ako ta jablon a spriada plany ako co vlastnit, vo velkom by som zakrocila. Vsak oni sa tam nastahovali s tym, ze zrekonstruuju, ale zaroven chcu, aby im darovali. A idealne aj autorke, ktora si nikdy nic nezarobila. Teraz chcu vyplatit svagrinu a poslat ju kade lahsie. Lenze na to svagrina nepristupi.
@terezia323 A musi to byt fajn pocit, cely zivot makat na svoje vlastne, prides domov na SK, tam rozcapena dlhodobo nepracujuca zena, ktoru majetkom podporuje cela tvoja rodina a este sa tvari, ze to tam akoze robis? Ved ona rodi, ona chce mat dom. A este nechape, preco ju nepodporis.
@mircalla ale ano. Ale argument v rodine sa pomaha slabsim detom ma dvihol zo stolicky. Takze ked mam teoreticky sestru ktora cely zivot je*ala na to aby nieco dosiahla. Sedi doma na materskej uz 5 rokov a rodi nejakemu chlapovi ktoremu sa paci predstava toho ze nanho moji rodicia prepisu stvrtinu domu a pocas mladistvych rokov lenosila kym ja som za mlada odisla do zahranicia a po nociach sa ucila na skusky popri robote v zahranici, kym segra pila vinko a vypisovala chujoviny na MK za poslednych x rokov, tak po 14 rokoch mojej driny a nadobudnuteho majetku sa mam vzdat podielu v dome rodicov alebo sa nechat vyplatit nejakou ubohou sumou aby moja "slabsia" sestra mala dom? Wtf? To co je? Preco by som to mala robit? Mala aj sestra na sebe popracovat a nie odrobit minimum a rodit jedno decko za druhym ked sa o nich nie je schopna postarat
Ano a zabudla som ze sestra s chlapom by mali byt ktory prenajimaju ale zaroven by sa nestitili nieco pozadovat v dome nasich rodicov. Tiez by som tam nabehla a od srdca povedala co si o tych lenichodoch myslim.
@slavomira1980 Tiez nechapem. Byt prenajimaju, peniaze inkasuju. Ale za svoje ubytovanie u rodicov zaplatit nechcu, mozno ich este aj na brigady posielaju. Tam chcu, aby im bolo darovane. Ale hej, aj takto chodia lemry k majetkom.
@ha_space zabudas ze investovali "nemale" peniaze do rekonstrukcie z penazi ktore autorke vyplatil brat z rodicovskeho domu 😅. Ono naozaj aa hovori ze prist k peniazom ako slepe kura k zrnu. Doslova a dopismena to tu sedi na tych dvoch
Deti su uzasne 🙂. Akoze ja som nikdy extra netuzila po detoch. Teraz mam 2 s 2r. rozdielom a ano, radi by sme este mali. Keby si ich mala 3 za 3 roky, tak je to fuska pre teba. cakat 3. v priebehu 5r. je idealne. Tomu sa vravi rtazove tehu. A to mam pracu dobru. Som na jednom z ustrednych organov st.spr. Len nedava zmysel ist po 2 tehu do prace na rok a zas na matersku (kedze aj vek hra ulohu a ja mam 36r.) Povedz jej, ze sa citis pozehnana, ked sa vasa rodina rozrasta. Este by som jej povedala "cim viac, tym lepsie :D"
Netrap a z jej frustracie. Ona si zasluzi tvoj sucit a nie rozhorcenost.
@ha_space
@slavomira1980 @mircalla to sa dokážete takto do vývrtky dostať kvôli diskusii na koníku? Však každú tému vidíte len z jednej strany a 17 strán sa rozčuľovať nad “lemrou” ktorú ani nepoznáte? A urážať cudzie ženy, ktoré sa snažia povedať, že sú tu predsa aj rodičia? Škoda pridávať príspevok, lebo hneď sme aj ostatne lemry, ktoré majú kus iný názor ako vy. To, že sa všetky nevystatujeme čo sme samé dosiahli, neznamená, že sme lemry čo sedia doma na riti.
@slavomira1980 Nevieme, ako presne to tam rekonstruovali a ci vobec cele. Autorka tvrdi, ze spotrebice musi zakupit svagrina a svagrina 'pokupi toho vela'. Tiez neverim, ze autorka ma nejake peniaze od brata. Vsak keby autorke brat vyplatil polovicu rodicovskeho domu, predali by byt, hned maju na pozemok aj cast domu.
@domak2 lenze na druhej strane mojho brata by nenapadlo ma chciet vyplatit kym rodicia ziju..Proste by ma vyplatil po ich smrti...ibaze autorka sa asi boji ze svagrina im to nikdy nepreda. Co je dost mozne.Tak stale plati ked chce "svoj"dom cely tak jedine ked si nejaky s muzom kupia..
@terezia323 No mna by zaujimalo, ake pomenovanie by si dala zene, ktora pride rodit do cudzieho domu a kladie si podmienky, ze ak zrekonstruuje, chce aby jej bolo darovane. A este chce vyhodit aj svagrinu. A vobec jej nevadi, ze stari ludia, co dom vybudovali, by dozili v cudzom. A svagrina, ktora nema zaujem im polovicu dat/predat je neprajna a toxicka.
Baby, nechcete uz prestat urazat? Niektore veci tu uz fakt prifarbujete a domyslate. Autorka je tehotna. A uprimne mi jej je naozaj luto, ked tu citam vase komentare. Vy ste neboli precitlivele v tomto obdobi? Nereagovali ste neprimerane? Vas nevytacali otazky druhych na vasu osobu? Co ma teraz robit podla vas? Ako ste jej poradili okrem toho, ze ju tu neustale ponizujete a urazate? Od kazdej jednej z Vas by stacil 1 jediny komentar aby precitla a otvorili ste jej oci svojim pohladom na vec. Ale vy nie. Vy mate nejaku zvlastnu potrebu ospevovat svagrinu, ktoru ani nepoznate a ju tu uplne nicite. Ste citlive zeny, ktore prisli poradit a otvorit oci dalsej zene? Alebo .. (domyslite si uz kazda sama po tom vsetkom, co ste tu napisali....)? Ja nie ze nechapem z autorky. Ale ja uz nechapem z vas..
@ha_space veď ale prečítaj si koľko je tu diskusii o tom ako prerobili deti rodičovský dom bez toho aby časť vlastnili a tam sa všetky do jedného ozývajú, že sú sprosti keď opravujú cudzie.
Ved ja súhlasím, že aj autorka nie je asi najmilšia osoba na svete, ale dourazať ju ako poslednú špinu. Stále zabúdate na fakt, že nie sú v cudzom dome. Je to predsa dom ich svokrovcov. A vy neviete aky vzťah ma napríklad svokra k neveste.
@akje Prepac, ja lutujem skor tu svagrinu, ze musi lietat zo zahranicia, aby zabranila tomu, ze jej rodicia zostanu bez na starobu bez domu koli prizivnikom. Mozno svagrina autorke neveri a svojim rodicom veri. Tak bude chranit svojich rodicov a upozorni na majetnicke chovanie autorky. Vzdy je lepsie upozornit skor ako prilis neskoro.
@terezia323 Dobre, ale davat si podmienku, ze ak urobim rekonstrukciu, tak bude polka moja? To sa velmi lahko chodi k majetkom za rekonstrukciu. Praveze su v dome svokrovcov a svagrina je ich dcera. Autorka tam nevlastni nic. Vacsie prava ma jednoznacne svagrina ako autorka. Takze by sa mala autorka aj tak chovat a nedavat jej po papuli.
@terezia323 jasne. Ked nie je odpoved na slabsie deti, treba vytahovat prizemnosti. Ja som napriklad pysna na to co som dosiahla a nepovazujem to za vystatovanie sa pretoze som vsetko dosiahla vlastnym usilim za hranicami. A preto z principu neznasam lenivych ludi 🙂
@akje precitlivenost v tehotenstve nemaju nic spolocne s chamtivostou. A keby si precitala jej posledny prispevok tak by si sama videla ze autorka zije v dobe kamennej a doteraz nechape ze bez prace nie su kolace. Teda nechce chapat.
@ha_space preco by predavali byt a prichadzali o pasivny prijem z podnajmu ked mozu žobrat o podiely v dvojgeneracnom dome vymenou za rekontrukciu "pod cenou"? Nie su predsa tak hlupi aby to urobili. 😉
@terezia323 A naviac, nikdy nikde som nepostrehla nejaku vdaku autorky smerovanu k svokrovcom ci svagrinej. Byva tam zadarmo a mala by byt vdacna. Svagrinej by mala byt vdacna, ze sa spakovala do zahranicia a jej nechala moznost rodit vo velkom deti v rodicovskom dome. Ale ona to ako vdaku neberie. Ona sa tvari, ze naco tam svagrina chodi a este by jej najradsej jednu struhla. Autorka povazuje vsetko za samozrejmost.
@slavomira1980 super, že ty si silná nezávislá že čo zarobí kopu peňazí a nahromadí majetky. A teraz sa na to pozri zo strany mamy. Máš majetok, neponúkneš pomoc dieťaťu? Tak potom načo tie majetky, keď nie pre deti?

@terezia323 Ona si môže robiť čo chce, ak bude polovica patri jej. A autorku je po tom prd. Ked je jej prd to, že býva v cudzom, musí znášať následky.