icon

Švagriná mi povedala, že rodím ako jabloň

21. mar 2022

Ako by ste reagovali, keby Vam svagrina povedala, ze rodim ako jablon? Cakame tretie dieta, som piaty rok doma. Este podotkla, ze sa roztahujem v jej dome a nechce sa mi pracovat. Manzelova mama (dochodkyna) vraj pracuje a ja by som len doma sedela. V skutocnosti je polovica domu od manzelovych rodicov a druha polovica je manzelova (dostal darom). Byt (maly 2+1), ktory sme brali na hypoteku prenajimame, pre nas je maly. Mam 100 chuti sa do toho bytu vratit aj s troma detmi. Svagrina k nam chodi len 3x za rok, ale najradsej by som jej dala po papuli

bluka2
21. mar 2022

@shinon258 by si sa čudovala, koľko takých žien, čo závidí deti existuje. Ešte si na tieto absurdné zážitky asi nemala šťastie, ale ja hej. Už som mala aj konflikt v práci, kedy sa bezdetná kolegyňa sťažovala, že nie je spravodlivé, že ja s deťmi dostávam od zamestnávateľa vyšší príspevok na bývanie ako ona bez detí (mali sme taký benefit). A vedela by som pokračovať v tomto duchu 😂

sissy27
21. mar 2022

no čo, síce necitlivo, ale povedala svoj pohľad na vec. Že rodíš ako jabloň je fakt a taká zľudovelá povedačka - bežne sa tak hovorí ženám, ktoré rodia v podstate ako ty jedno po druhom, nevidím na tom nič urážlivé.
Fakt je, že si ste sa nakempovali do rodičovského domu len preto, že plodíte deti bez toho, aby ste sa sami postarali o bývanie. Prečo ste nezostali pri jednom dieťati v byte? Alebo neporiešili najskôr vlastné bývanie a potom deti?
Polovicu domu dostal manžel do daru od koho? Od rodičov? A sestra dostala čo?
Ano, pravdepodobne cíti nejakú nespravodlivosť a bolo by dobre sa aj zamyslieť nad tým, či nemá tak trochu pravdu. Predstav si, že by si ona teraz spravila tri deti a prišla tiež do rodičovského. Bolo by to pre teba ok?

slovakboy
21. mar 2022

Ty si vraj neschopná žena? Buď rada že si tehotná si doma a nepracuješ. Tak to má byt. Ak to chceš. A nikoho do toho nič. Tejto spoločnosti dávaš viac a aj jej bratovi aj jej rodičom. Kto sa bude starať o jej rodičov? Ty. Kto sa bude starať o vás? Vaše splodené jabĺčka. Sú dva uhly pohladu. Ten jej ťa nemusí zaujímať ty s jej myšlienkovými pochodmi nemáš nič spoločne, nemôžu ťa nahnevať.

bluka2
21. mar 2022

@slovakboy no hej, z jednej strany, ale ak príde zo zahraničia a musí sa dohadovať s kamarátmi či platiť hotel, mohla by jej aspoň ponúknuť, že jej niekde v pokoji zaplatí izbu. Uvidela by pochopenie a potom by zrejme také poznámky udržala na jazyku...

sissy27
21. mar 2022

@slovakboy ojojoj, takých, čo splodili 3-4-5 jabĺčok a nemá sa kto postarať, sú plné domovy dôchodcov. Takže toto je veľmi chabý argument. Takisto nemakančekov, ktorý len vyciciavajú štát a široké okolie. Takže s tým prínosom pre spoločnosť a oporu v starobe v počte “jabĺčok” by som nepredbiehala.

sasa1310
21. mar 2022

no riadne vycicavate manželových rodičov. Natlačení ste v ich dome, aby ste svoj prenajímali. Si kúpte väčší byt, ten váš predajte a hor sa bývať do svojho a nie do toho, kde má právo byť aj švagriná. A úprimne? Vráť sa do toho vášho bytu aj s 3 deťmi. Tam je váš domov

zuzubb007
21. mar 2022

Vsak nech sa svagrina stara o seba hlavne by som jej povedala, kazdeho vec ci ma jedno alebo pat deti, ako ja osobne obdivujem zeny co su doma tak dlho mozno to tym chcela povedat, ja tak dva roky a do prace a potom dalsie su typy ako ja keby som doma 6 rokov nacisto mi prepne mozno to tak nemyslela az

sasa1310
21. mar 2022

@solange7 prečo by mala pochovávať rodičov? Autorka býva v dome v ktorom vyrastala jej švagrina, tak je jasné, že povie, že býva v jej dome. Narobia si deti, svoj prenajímajú, a keď chce švagrina prísť k rodičom, tak možno ani nemá kde prestať, lebo rodí jak jabloň v cudzom dome.

daniela1911
21. mar 2022

Vyplaťte švagrinú alebo sa odsťahuje. A budete mať pokoj. Deti v tom podľa mňa nehrajú rolu.
Tiež by má naštvalo, prísť raz za čas a spať na gauči.
A my nevieme ako sa sestra podieľa na starostlivosti o rodičov.. takže, ani výrok- že je stále preč, a nezaujíma sa o potrebné, nemusí byť pravda.

pribinak
21. mar 2022

@alchemilkazltozelena toto nie, to by bola otrasná podpsovka. Ak napr fakt nemôže mat deti, to ju môže tak raniť že nebude šanca ani sa tváriť že sme rodina

acrobaleno
21. mar 2022

A veď je to pravda, že rodíš ako jabloň. Tak čo sa hneváš. Inak pekne vychcaní ste. 😂 Byt v prenájme a polovica domu do daru. Ty a tvoja švagriná si môžete podať ruky.

maciatkolulu
21. mar 2022

Počkaj dobre chápem, že ty si v rodnom dome svagrinych rodičov, rodis ako jabloň, to sa musí nechať a svagrinej by si dávala po papuli? Lebo príde 3x do roka a chce byt asi so svojimi rodičmi, kým ty si zatiaľ v jej rodnom dome aj s deckami, svokra maká a ty prenajímas? A ze asi zdedí??? No tak snáď zdedí, keď polovicu už za života si zgrajfla ty, pardon tvoj muž. Sklamem ta, tvoja švagriná ti nezávidí rakos deti, ale sere ju, že kde sa vzala tu sa vzala sedí v jej rodnom dome a rodí ako na páse, 5 rokov na ritke a jej asi nie najmladšia mama maká. Kým vy kesujete prachy z prenájmu. Ojojoj babena si šikovná. A svagrinej sa necudujem

autor
21. mar 2022

Ono to zacalo cele tak, ze svokra si nasla pred 3 mesiacmi brigadu, je na dochodku. Pracuje 4 hodiny denne, asi 2 alebo 3 krat za tyzden. Ona to tak strasne chcela, pretoze jej chybal kolektiv, vzdy tvrdila, ze to neni pre peniaze. Svokra si so svagrinou casto vola, ale tuto brigadu jej zatajila. Svagrina by hned spustila rev, ze na co tam chodi, nadavala by na slovensky stat, ake su nizke dochodky a este dochodci musia pracovat za par eur. Svokra si na brigade zlomila ruku. Povedala to svagrinej, ze to bolo na tej brigade. Svagrina doletela jak furia a zacala nas tu obvinovat, ze nutime svokru pracovat. Ze keby to ona vedela, ze svokra musi do prace, v zivote jej to nedovoli. Potom sprska nadavok na slovensky stat, ze ako dochodci sa idu zmrzacit v praci a mlade hyeny sedia na pandemickych rodicakoch a vyvaluju sa v cudzom. My sme svokre dohovarali, nech nechodi na tu brigadu. Ale je tvrdohlava. Takze to bol impulz.

acrobaleno
21. mar 2022

Čím ďalej píšeš, tak tým viac som na strane švagrinej.
#teamšvagriná

otvorena
21. mar 2022

Otras 🤣asi žiarli na brata 🙈 bože tie sestry

maciatkolulu
21. mar 2022

Joooj, ale švagriná pravdu mala.... Ja by som mala 100 chuti dat po papulke tebe duša zlata. Véd ste si mali najprv zabezpečiť bývanie a potom rodiť. A nie sa sackovat niekam, ja by som na svagrinim. Mieste trvala na vyplatení a hneď. To by ste kukali co?

sasa1310
21. mar 2022

vieš čo milá autorka. Rieš svoje vlastné bývanie a nasťahuj sa tam, kde si zapísaná na LV. A neokupuj detskú izbu sestre tvojho manžela. By si si zaslúžila pekne na vytriezvenie.
Bohvie či tá svokra aj nechodí na brigádu, aby mala od vás pokoj. A aby si ešte aj oddýchla od tvojich detí

maciatkolulu
21. mar 2022

@otvorena ze? Mala prísť doniesť im aspoň 20000, oblečenie pre harantov aspoň na rok, samozrejme zo západu, značkové, mater vyhnať do domova dôchodcov, platiť ho a dom prepísať na svagrinu. Suka je to zavistliva,jalova špina 🤣🤣🤣

acrobaleno
21. mar 2022

Minule tu bola jedna téma, kde takto autorkinho muža obišli a darovali sestre byt. Fúú, to bolo. Žiadnej sa to nepáčilo, ale tu je to v poriadku.

krkavcia_mater
21. mar 2022

Stále sme sa nedozvedeli, či švagriná dostala nejaký podiel z rodičovského domu.
Prečo svokra chodí do práce? - naozaj jej nevychádzajú peniaze, pretože viac ľudí v dome = väčšie náklady. Predpokladám, že jej pomáhate.
Svokra je hádam svojprávna a keď chce brigádovať, ani dcéra jej do toho nemá co hovoriť (pokiaľ svokra nešla na brigádu, že musela, lebo nevychádzala s peniazmi).

acrobaleno
21. mar 2022

A posledná poznámka. Jasne...závidí jej deti. 😂 Hlavne, že autorka povie A, ale nepovie B.

heni79
21. mar 2022

Baby, ja len nechápem, kde beriete, že autorka okupuje detskú izbu švagrinej? Vy viete ako je ten dom dispozične riešený? Ja nie. 😉 A druhá vec - rodičia darovali synovi pol domu. Za akých podmienok vedia iba oni. Je zrejme, že predpokladajú, že druhú polovicu bude mať časom ich dcéra. Autorka a jej muž nemusia nikoho vyplácať, lebo rodičia žijú! A stále je to primárne ich dom. Presnejšie polovica.

sasa1310
21. mar 2022

@heni79 to je napísané obrazne. Zjavne si nepochopila.

maciatkolulu
21. mar 2022

A svokor? Ten žije? Nejako ho nespomínas. Ak nežije ako sa vysporiadali dedičstvo po ňom, ak žije co na to vraví?

heni79
21. mar 2022

@sasa1310 Čo som nepochopila? Že žije so svojím mužom v ich polovičke domu, ktorej je jej muž vlastníkom? Ja chápem, že švagriná sa môže cítiť ukrivdene, ale to je primárne na riešenie medzi ňou, jej rodičmi a jej bratom. Útočiť na autorku je z jej strany scestné. Lebo ona sama si tie deti zrejme neplodí. Tak by si to mala riešiť s bratom a rodičmi.

maciatkolulu
21. mar 2022

@heni79 ze tu nikto netvrdí, že sedí autorka v ružovej izbičke s plagátmi z brava medzi plysakmi.....

heni79
21. mar 2022

@sasa1310 A myslela som to tak, že viaceré písali, že švagriná nemá kam prísť k rodičom. Ale my naozaj nevieme ako to tam majú. Možno majú aj hosťovskú.

heni79
21. mar 2022

@maciatkolulu 😂 Táto predstava ma teraz rozosmiala. Tiež som to myslela obrazne. V rodičovskej časti môže byť viac izieb, čiže švagriná môže mať svoj priestor. A možno aj nie. Na to narážam, že viaceré ju už chúďa vidia v hoteli.

maciatkolulu
21. mar 2022

@heni79 tak istá intimita je narušená zaručene, plus, že mama išla do prace a plus to, že dotyčná švagriná prenajíma byt a v pohode zarába. Nepoznáme podstatu, iba jednu stránku, ale zaručene si myslím, že švagriná kašle rakos deti, štve ju úplne iné. A mam pocit, že oprávnené, lebo napísať, že asi zdedí druhu polovicu je dosť zaujímavé.

solange7
21. mar 2022

@sasa1310 je to dom rodicov a polku evidentne darovali jej manzelovi. Svagrine tam zatial nepatri ani klucka. Ja tiez nehovorim o dome svojich rodicov ako o svojom. Taktiez nieje normalne, aby ti niekto hanlivym sposobom oznamoval, ze rodis ako jablon. Do jej reprodukcie je svagrinu prd. Takze s uplnym kludom by som ju poslala do prdele. Ak ma nejaky problem s tym, ze tam ziju, moze ho zdelit priamo svojmu bratovi alebo svojim rodicom.
Autorka pise, ze jej svagrina zije v zahranici a viditelne nemaju dobre vztahy.