Švagriná mi povedala, že rodím ako jabloň
Ako by ste reagovali, keby Vam svagrina povedala, ze rodim ako jablon? Cakame tretie dieta, som piaty rok doma. Este podotkla, ze sa roztahujem v jej dome a nechce sa mi pracovat. Manzelova mama (dochodkyna) vraj pracuje a ja by som len doma sedela. V skutocnosti je polovica domu od manzelovych rodicov a druha polovica je manzelova (dostal darom). Byt (maly 2+1), ktory sme brali na hypoteku prenajimame, pre nas je maly. Mam 100 chuti sa do toho bytu vratit aj s troma detmi. Svagrina k nam chodi len 3x za rok, ale najradsej by som jej dala po papuli
@solange7 švagrina ma väčšie právo na ten dom ako autorka. Autorke tam mimochodom nepatrí ani kľučka. Okrem toho bývali v byte, dokým nezačala rodiť ako jabloň a začal im byť malý, tak sa nasačkovali k jeho rodičom. Namiesto toho, aby si kúpili väčší byt ako každý normálny dospelý zodpovedný človek.
@maciatkolulu Tiež si myslím, že švagrinú neštvú primárne tie deti. A že svokra šla do práce - autorka tvrdí, že jej chýbal kolektív. Mám v okolí takú akčnú susedu. Teraz má už 79 a je po operácii srdca, tak sa brzdí. No ešte 4 roky dozadu chodila upratovať do firiem. Nemusela kvôli peniazom. Chcela. Potrebuje k životu ľudí ako soľ. Potrebuje s každým pokecať, povyzvedať. Teraz je už "iba" doma. Ale stále má "vrtuľu v zadku". Vie o všetkom, čo sa v ulici iba šuchne. 🙂 môže to byť aj prípad svokry autorky. Hoci aj nemusí.
autorka, len k dedeniu poznamka, ak jej tu polovicu rodicia nedaruju za zivota, tak po ich smrti dedia polovicu tvoj muz a ona - kazdy na polovicu. takze nie je to tak, ze ona zdedi celu polovicu, lebo tvojmu muzovi uz dali polku. tak to nefunguje.
@selena_luna ale funguje. Polovička, ktorú dostal za života rodičov sa bude odratúvať z dedičského a bude to brané, že on už svoje dostal.
@sasa1310 Áno, šli tam, keď mali dve deti. Kto a prečo to navrhol - my nevieme. Rovnako, či najprv mužovi darovali pol domu, alebo aké bolo poradie. A tak autorka si tie deti sama nerobí. Tak by švagriná, hoc sa cíti aj oprávnene ukrivdená, mala svoje výčitky adresovať primárne bratovi.
@sasa1310 im bol malý už pri druhom dieťati tak to čo muselo byť za byt?
Na mieste sestry som tiež nasratá.Ona je v zahraničí asi preto, aby sa mala finančné lepšie a vy z takého smiesneho dôvodu idete k svokrovcom.Ked je byt malý načo 3 deti?
Celkovo máte doma problém s komunikáciou prečo ste vy na vine, že svokra chcela ísť do práce a zatajila to?
V niektorých rodinách je zaužívané, že najmladsie dieťa či syn zostava doma a postará sa...
Tak švagrinej evidentne vadite určite Vám svokra aj navarí, napecie, postráži deti.To, že je v zahraničí neznamená, že sa topí v peniazoch.A to, že to taz bude tiež švagrinej to môže byť o 25 r
Vy ste ju mali vyplatiť, keď tam bývate
@heni79 je jedno či darovali alebo nedarovali. Tiež keď mi naši darovali, tak to neznamená, že sa tam hneď nasačkujem.
Načo niekto kupuje byt taký malý, že s 2 deťmi sa tam už nezmestí. Tak keď sa nezmestia, tak nemala rodiť ako jabloň. Mala ísť najskôr do roboty, kúpiť väčší byt a potom urobiť ďalšie dieťa, keď sú si vedomí, že na to majú. A nie takto.
Pre mňa totálne nepredstaviteľné, že teraz by som prišla k našim s deťmi bývať, a svoj byt dala do prenájmu. a povedala všetkým, že dôvod je ten, že nám je malý. A môj súrodenec, ktorý tiež má hypotéku bude len držať hubu a krok.
A keď jej niečo švagrina vytkne, tak sa cíti urazene. Vrchol
v prvom rade by som povedala mužovi, nech si rieši sestru. Nech si zavrie papuľu, alebo nech jej po nej nakladie rovno.
ziarli a je jedno na co, mozno na to ze vam prepisali rodica polku domu a ona niekde musi pracovat alebo aj 3 deti... neries... zase 5r doma, ziadna rarita u nas. vacsina zien s dovma detmi je doma 6r a nik ich neuraza. A kolko je takych s 3-4-.. detmi. Hlavne tie reci o tom, ze ta muz zivi, neschopnu zenu atd tomu jasne nasvedcuju, za take reci by som jej ja dala po hube hned jednu, divim sa ze brat ju oknom nevyhodil. Ved nech si to vybavia oni dvaja. Podla mna to je velmi neprijemna a nespokojna zena, ktora najde problem vsade. Ked nie v tom, ze si tehotna, tak v tom ze jej matka isla na brigadu a za vsetko mozes urcite ty :D
Neries, ked je u vas svagrina, nech je u rodicov a ty sa s nou nemusis ani stretnut. Plus tebe to kamoska nie je, cize kludne jej povedz, nech sa skludni a uraza niekoho ineho.
To kolko mate deti a kde byvate je vasa vec a vas problem, je jasne ze v tejto dobe sa budu taketo situacie castejsie objavovat a stíchnu aj tu diskutujuce, nikto si nebude uz nehnutelnosti za tieto ceny kupovat a iba zufalec da 500-700EUR za najom stareho bytu, ... stare rodicovske domy boli obrovske, vsetci budu radi ze su vyuzite, skor sa naucia ludia vedla seba fungovat a prestat za vsetko do seba skakat ako kohuti. Ved uz je to smiesne co sa deje, hadaju sa ludia za vsetko, do vsetkeho sa kazdy stara... na case zacat inak k veciam pristupovat, inak deti vychovavat k tolerantnosti a zivotu v komunite a nie na samote kazdy vo svojom :D aby nahodou sa konflikt nevyrobil :D
@maciatkolulu mozno autorka nevie ako to chodi, preto napisala, ze asi zdedi druhu polovicu ;)
Keď rodičia darovali polovicu domu synovi, nemá on čo vyplácať sestru. Možno vedeli, prečo to dali práve jemu. Zrušiť darovaciu zmluvu môže iba ten, ktorý daroval, či darca. Syn, čiže manžel autorky býva vo svojom a manželka býva s nim, ona mená žiadnu čiastku z tohto domu. Kde mala bývať v byte a manžel v darovanej polovici domu?. Aj keby dcére nedali nič, je to vec rodičov ako sa rozhodnú
@heni79 prečo bratovi, nech to povie rodičom, u notára brat povedal, že dar prijíma a koniec, nemôže tam byť žiadne doložka, že má vyplatiť sestru, lebo darovacia zmluva by nebola platná. Mohlo by tam byť ešte zmluva o vecnom bremene, že rodičia dožijú v tomto dome a že sa o nich postará v starobe. Po smrti sa bremeno zruší. Bremeno by bolo zapísané aj v katastri.
cim viac citam ty m viac sa jej necudujem, byt vam je maly, natrepete sa do ich rodicovskeho domu aj s 3ma deckami a svoj maly bytik prenajimate. ty nerobis, svokra ano, 3deti za 5r....jablon je este pekne slovo. Hmmm ako sa vola taky tvor co sa len prizivuje?
Na hlupe reci treba reagoavat hlupo.
Ano, som jablon, plodna a dolezita, a rodim chutne a milovane jablcka.
Svagrina evidentne velmi ziarli a zavidi - nema deti, asi chodi do prace ktora ju frustruje a celkovo je nespokojna so svojim zivotom. Normalny vyrovnany clovek proste neriesi, kto ma kolko deti a ci pracuje alebo nie - to su sukromne veci kazdej rodiny. Toboz, ak dotycnu osobu vidim 3 x za rok.
Netrap sa. Ty PRACUJES. Staras sa o tri deticky, o domacnost, robis tzv. neplatenu ale extremne dolezitu pracu. Davas zaklad, domov, bezpecie a k tomu mas este milujuceho muza.
Je uplne OK rozmyslaj aj inak, ale ak clovek nie je vysporiadany so svojim zivotom, ma potom nechutne komenty na inych - pre teba znamenie, ze nie je spokojna
Ja som na strane tvojej svagrinej.zhrnme si to=rodis ako jablon,nepracujes a ani tak skoro nebudes,predpokladam ze si dalsie 3 roky doma posedis.za 9 rokov si ini ludia so strednou skolou urobia aj PhD. a este sa aj jazyk naucia.len tak medzi nami. Takze si respektivr budes doma takmer dekadu, rodis deti hoci im nevies zabezpecit adekvatny domov, lebo vsak naco ze ano?svoj maly prd byt prenajimate a predpokladam euricky si pchate pekne do vrecka,prestwhujete sa lebo ste neschopni do svokrinho domu (ano pravne je este aj svagrinin) kde manzel ma polovicu , svagrina nie je tym padim vyplatena a este ju chces vyhodit lebo ti splechla pravdu do oci. Lebo ved ona zije v zahranici a jej dom netreba. Si robis prdel autorka?
V mojich ociach ste obaja vydrbani a neferovi voci starej pracujucej osobe a jej dcere v ich vlastnonmm domove.a zeju chces vyhodit haha, z rodicovskeho domu. No ina komedia toto. Zijete ako asociali a este sa ti nieco nepaci. Ak tie tvoje jablcka pochytaju tvoje pracovne navyky, to uz len budu dochodky 🙂
Svagrinina financna situacia nie je tvoj business.odisla do zahranicia aby sa mala lepsie a ak bude sikovna, za dalsie 3- roky dosiahne viac ako ty za cele 3 materske. V inych krajinach je par mesiacov a sup naspat do prace na trh,takze sa jej necuduj ma pravdu. Co sa tyka zavisti voci tvojim detom, uplna absurdita. Porodit dnes dokaze takmer kazda zena pripadne si dieta adoptuje. To nie je o zavisti. To je o tom ze ste vychcani.skor si myslim ze ty jej zavidis, a preto cakas ze vam svoj podiel podaruje 😉
@slavomira1980 Ten dom v žiadnom práve nie je švagrinin. Rodičia darovali pol domu synovi, druhá je ich. Stále iba ich. Ak by aj nič neboli darovali, dom je rodičov! Nejaký budúci "právny nárok" - asi myslíš dedičstvo, je vec v nedohľadne. Áno, pocitovo to je ich rodičovský dom = ten, kde som vyrastal. Emočný nárok tam iste je. Ale nie právny!
@sasa1310 počuj nie si ty ta jej svagrina? Dosť taka zloba si. Vsak jej nič nejdu zobrat, vyplatia ju.. Nevidím nič hrozné na tom, ze s troma deckami bývajú u rodičov. Aj keď ja by som nechcela.. Tu na tom MK sa vždy nájde dakto, kto Ta zotre ako poslednú chuderu, ktora vyciciava dakoho. Co ak pomôže svokrovcom? Však určite sa podieľajú na nákladoch domácnosti, opravách. Mozno sa aj svokrovcom ľahšie hospodári...
No určite ze nejaké osobne útoky voči tebe si ma odpustiť ale... ALE.. Ja som diskusiu len preletela a dedukujem len z napisaneho, ale nemyslím si, že by jej vadilo, že máte deti a ona nie, teda ze by zavidela.. Skôr ju štve to, že ona robí, vy ste u jej mamy, brat dostal polku darom a ona tipujem nič, či..? a druhu polku tak akurát zdedí spolu s bratom, ty si doma piaty rok, ona robí, OK, chcete mať viac detí, mate, len nejak tu bytovú otázku vyriešenu nemáte.. Zhrnute: mate viac detí, lebo ste tak chceli ale do vlastného bytu sa nezmestíte, tak byt prenajímate, z čoho mate príjem prirodzene, brat dostal do daru polku rodičovského domu, ona tipujem zatiaľ nič, do ktorého ste sa aj nasťahovali, ona maka a keď príde domov k mame, tak nemá ani súkromie ani pokoj.. A vieš ty, či sama svokra jej niečo nehovorí o tom, ako je vás tam veľa a ona nevládze a pod.? Akože ja ju aj trosku chápem, že je napaprikovana..
@heni79 svagrinin podiel je zatial vcucnuty do svokrinho podielu. nepise nic o svokrovi, takze prepokladam ze ak svokra zomrie, budu dedit deti, jej manzel a svagrina.jedine ze by bol zavet alebo ine okolnosti. zatial je polovica domu svokrina, tym padom je logicke,ze sa ocakava ze bude dedit prave svagrina. ako dedicstvo je v nedohladne a svokra by ju mohla teoreticky vydedit. jedna vec su vsak papiere a druha neferovost voci svagrine. proste s nou vydrbali a autorka si este na nieco narokue a chysta sa ju vyhodit. je to absurdne
@slavomira1980 ja si myslím, že také rozbroje v rodine robia aj rodičia.Nikto nevie za akých podmienok darovali dom synovi...možno v očiach švagriny su prizivnici možno svokra za nich veľa platí, nakupuje, venuje sa deťom to nikto nevie ake su tam vzťahy.Mozno to svokra robí, lebo ju to teší a švagriná žiarli vzťahy sú rôzne a nevyspytateľné.
A preto je dobre, aby každý býval vo svojom.Autorka aké máte plány ďalej? len často sa stane, že vnúčatá podrastu chudata treba, aby niekde bývali a spodok bude mať vnúča.Svagrina sa cíti ukratena či právom či neprávom nevieme ..možno by tiež rada bola doma s deťmi, mala chlapa ...
@simca06022011 iste je bežné, že jedno dieťa dostane celú nehnuteľnosť a druhe nič, pripadne jedno tristvrtiny a druhe jednu, to by musela byť správne vypatlana.
Mna by zaujímalo ako je to so svokrom ?
@zmrzlinka2021 🤣🤣🤣🤣švagriná je už všetko možné, ja proste milujem konika🤣🤣🤣
No keď autorka tak pracuje, mala si vypracovať slušne podmienky pre svoje deti a nie bývať u svokry, či?
Vobec to neries a zi si svoj zivot 💙 nech je babatko zdrave a aj vy cela rodina nech ste stastni
@luccija jasne ze je to chyba svokry. tiez nevidim do situacie, hovorim len o pravdepodobnosti a buducom dedicstve zo zakona. ale pravda je taka,ze som na svagrininej strane hoci neviem podrovnosti. z toho co autorka napisala a ten argument,ze je v zahranici naco jej bude dom vychadza, ze bude svagrina pravdepodobne dedit a nasej milej autorke doma na zadku by vyhovovalo, keby svagrina podarovala podiel svoju bratovi. ja tu citim iba vychcanost z jej strany, aj ked je treba povedat,ze objektivne by sme sa vedeli vyjadrit len vtedy, kebt sa obe strany vyjadrili
autorka taka otazka, co ti brani v tom aby ste ten mini prd bytik predali a kupili si nieco vacsie? a tiez,co ti brani v tom aby si sa isla zamestnat rychlejsie ako po 3rokoch a dolozili s manzelom do vacsieho bytu?

@heni79 bývali vo svojom byte dovtedy, dokým nerodila toľko, že sa tam nezmestili. Tak sa nediv, že to švagrinej vadí. Tebe by nevadilo, že ty platíš niekde úver a tvoj súrodenec príde bývať k tvojim rodičom, a vlastný byt dá na prenájom. Veď to je vyciciavanie najvyššieho zrna