icon

Švagriná mi povedala, že rodím ako jabloň

21. mar 2022

Ako by ste reagovali, keby Vam svagrina povedala, ze rodim ako jablon? Cakame tretie dieta, som piaty rok doma. Este podotkla, ze sa roztahujem v jej dome a nechce sa mi pracovat. Manzelova mama (dochodkyna) vraj pracuje a ja by som len doma sedela. V skutocnosti je polovica domu od manzelovych rodicov a druha polovica je manzelova (dostal darom). Byt (maly 2+1), ktory sme brali na hypoteku prenajimame, pre nas je maly. Mam 100 chuti sa do toho bytu vratit aj s troma detmi. Svagrina k nam chodi len 3x za rok, ale najradsej by som jej dala po papuli

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
mircalla
26. mar 2022

@vlcik1 Tema mozno vymyslel je...kazdopadne ukazala trosku kam az sahaji Hujerovi...

dskjhfdlkdjhl
26. mar 2022

@vlcik1 Neposielam Ta z temy prec, mimochodom, sama si sa uz lucila, tak som Ti navrhla, ako stravit den prijemnejsie, ale ak ta to tu bavi stale pisat to iste, tak pis.
Autorka sa uz vyfarbila, myslim, ze tu uz viac netreba, ale niektore nepochopia, ze autorka je tam presne ta, ktora robi bordel. Co uz, mozno su jej krvna skupina, jablonovite😉

ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 A ze nevies o co ide, nedokazes pochopit po 33. stranach len ty. Autorka tu prispela casto a obsiahle. Nazor sa spravit da. Top bolo ked doslovala napisala, ze nebude chodit k lekarovi so svokrou, ani zapajat umyvacku, kedze ma len polovicu domu. A co asi tak ide? Co myslis?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Byva v dome aj muz aj ona. Takze ma s tym vela. A este opakujem. Za prerabku sa nezije do konca zivota len za energie. Nechapes? A ak je pravda, ze polovica domu je sestry, ona moze kludne prist len za svagrinou a chciet najom len po nej, lebo uziva cast jej domu. Ja nechapem, preco v cudzom doma by mal platit byvanie len muz. Vsak zije tam so zenou, tak mozu prist za oboma. To co je zena zakonom chranena, ze byva zadarmo, a ked je problem, tak nech to vyriesi muz?

ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Snad najmy, prispevky na byvanie sa ziadaju po vsetkych, kto tam byva, nie? Ci preco zas len po muzovi?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
26. mar 2022

@vlcik1 možno preto si to nevydupe u rodičov ani u brata, lebo s ňou súhlasia. A jediný problém má švagrina iba s autorkou.

ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Za tehotenstvo mozu oba. Tak najom platia obaja. Ty co beries zenu ako stvorenie, ktore nikdy nic nemusi, lebo rodi deti?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 A aky je na slovensku priemerny plat? Vsak nech ma napr. 1500 eur v cistom. Zaplati z toho rodinny domcek a vyzivi seba, deti aj zenu v domacnosti?

sasa1310
26. mar 2022

@vlcik1 tak neviem ako ty, ale ja som počas všetkých troch tehotenstiev pracovala. A hlavne doviedla deti do svojej nehnuteľnosti, kde sa deti bez problémov zmestili.

ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 A budem si reagovat na teba kolko len chcem, ci sa ti to paci ci nie. Dom obyvaju obaja manzelia rovnako. Ak je nieco, treba, je nejaky problem, diskutuje sa so vsetkymi, co tam byvaju a je jedno kolko deti kto ma. Preco by mala byt zena s 3 detmi oslobodena od riesenia problemov? Ved na to nevies odpovedat ani na 33. strane.

akje
26. mar 2022

@vlcik1 je to take zvlastne sledovat, ako tu zeny urazaju rychlostou 10 ustipacnych poznamok za prispevok a ked sa im to vrati, tak je podla nich vadny ten, co sa brani. Neni to nejaka choroba? Nevies? Aj ja som vraj nikdy nepracujuca lemra zlatokopka 😅😅😅 to proste musi byt nejaka choroba 😅

Kazdopadne, si tu podla mna jedna z mala, co tu naozaj pridala riesenia pre autorku. A dala troska urovne tejto diskusii. Taka velmi prijemna zmena od neustaleho nicneriesiaceho pindania na vsetkych naokolo bez vypovednej hodnoty. Ako to tu niekto nazval "normalna diskusia" 😄. A stale sa o ne pokusas.

Pekny vikend. 🙂 ja tiez koncim. Pa

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ha_space
26. mar 2022

@akje ake riesenie poskytla? Ze svokrovci maju vyplatit brata - muza autorky? Vazne? Si maju zobrat v dochode hypoteku a vyplatit ich? Tlieskam. Alebo ake riesenie poskytla?

ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Panovacna a arogantna som. Lebo nechapem, ze niekto ma niekde zit zdarma a vysrat sa na dochodcov. Len preto, ze rodi.

lolitka25
26. mar 2022

@ha_space asi ze maju nasilu donutit prijat svagrinu polku darovaneho a nechat sa vyplatit…Tlieskam!!!🤣🤣🤣 uplne najidealnejsie by bolo keby svokrovci vyplatili svagrininu ciastku a isli pod stan asi. A keby im toxicka svagrina dala daco z toho co zarobila, vsak ona podla Jablonky peniaze nepotrebuje, ved my v zahranici zijuci ludia zijeme zo vzduchu 😅

dskjhfdlkdjhl
26. mar 2022

@lolitka25 a zahranicny vzduch je isto lepsi😉 Tieto jablonovite zienky, to je sorta😝

dskjhfdlkdjhl
26. mar 2022

len take mini zamyslenie-ak taka jablonka bude mat 3 a viac deti, tak dufam, ze podla seba ich aj vychova a potom im umozni vsetkym byvat vo velkych domoch, lebo predsa to je asi povinnost rodicov, aby toto detom zabezpecili. Ci to len chlapcom treba? Snad ma jablonka same dievcata a dobre ich vyda😉

ha_space
26. mar 2022

@lolitka25 Asi tak si to poniektore predstavuju. Ze svagrina vyplati polovicu domu, aby dom zachranila pre rodicov - aby mali kde dozit. Lebo rodicia boli hlupi a polovicu venovali muzovi od jablone. Alebo ze svokrovci si na stare kolena zoberu uver.

mijo53
26. mar 2022

@aurora33 vôbec nie som zatrpknutá

monickavardaiova
26. mar 2022

@alchemilkazltozelena tak to je ako vo vojne nožov vytiahnuť samopal..ja som sa dlhé roky trápila že sa mi nedarí otehotnieť (avšak držala som to v sebe a nikomu som nemala potrebu ubližovať aby mne bolo lepšie) a raz na moju adresu padla poznámka o jalovosti bolo to veľmi bolestivé pre mňa.. neviem ci je toto správne

mijo53
26. mar 2022

@ha_space to je logika, žena býva zadarmo. V normálnej manželskej rodine je muž a žena jedno telo a jedna duša a neexistujú žiadne peniaze moje -tvoje ale iba naše

zuzanockamt
26. mar 2022

@mijo53 Čiže je spravodlivé voči mužovi, že on maká v práci a žena odrodí a sedí doma? ... mňa by to ako chlapa dosť obmedzovalo a stresovalo ... a rozumnú ženu tiež

walteaa
26. mar 2022

@ha_space z celej diskusie som nadobudla dojem, ze najviac na svete dufam, ze moji synovia si nenajdu take zeny, ako si ty, a ze som vdacna za svoju svagrinu....a ze aj ona moze byt vdacna za mna😀😀
Toto je nonsens...akoze mne nikdy nenapadlo, ze by moj brat, ktory s rodinou byva u rodicov, ze by im mal platit najomne. Plati si energie, svoju spotrebu. Ale najomne ? Ze byva v dome, ktory cely zivot aj on opravoval, vylepsoval, investoval don ? Za pomoze rodicom, ze sa stara o zahradu ? Za to ma platit ? Prepana...
Bud mas naozaj velmi zleho brata a neznesitelnu svagrinu, a prenasas svoju skusenost aj na tuto situaciu, alebo si ty sama taka hasteriva, chamtiva a neznesitelna😅😅
A naozaj vobec nechapem, aky tu mate problem s "jablonami", to naozaj zeny zhadzuju druhe zeny len preto, ze si dovolili "rodit" ? Ach...