Švagriná mi povedala, že rodím ako jabloň
Ako by ste reagovali, keby Vam svagrina povedala, ze rodim ako jablon? Cakame tretie dieta, som piaty rok doma. Este podotkla, ze sa roztahujem v jej dome a nechce sa mi pracovat. Manzelova mama (dochodkyna) vraj pracuje a ja by som len doma sedela. V skutocnosti je polovica domu od manzelovych rodicov a druha polovica je manzelova (dostal darom). Byt (maly 2+1), ktory sme brali na hypoteku prenajimame, pre nas je maly. Mam 100 chuti sa do toho bytu vratit aj s troma detmi. Svagrina k nam chodi len 3x za rok, ale najradsej by som jej dala po papuli
@lolitka25 vieš každý ma ináč stanovené pravidla, poznám prípad kde sa darovalo aj kde sa dedilo, ani jedno neprinieslo ovocie, to zaleží od ľudí. Nie som zástancom dávať deti do jasli, alebo opatrovateľke veľmi skoro, možno nesedí, možno má nejaké koničky, manžel chodí na týždňovky, tak je na tie deti sama. Svokru určite nehnala do práce ona, chcela, tak išla. Môj tato aj svokor po odchode do dôchodku ešte asi 2 roky pracovali, ale skôr tak brigádne a to vôbec nemuseli, ani ich niekto neposielal
Autorka ja to skúsim ešte raz, švagriná vám nechce predať svoju polku nie preto ze chce robiť prieky ale preto ze vám s mužom nedôveruje, bojí sa ako dopadnú jej rodicia, chce ich chrániť.. ci je to odôvodnené to ja už neviem..
@ha_space Nasi nechcu ani cent. A im to paradne vyhovuje. Ani odomna by nechceli, ale mne by to nebranilo aj tak im platit primeranu ciastku. A moj muz by to nezniesol, aby bol niekde zadarmo. A to je rozdiel medzi mojim muzom a svagrom, zial. Moji rodicia su mladi, nemaju ani 60.
@ha_space im rodičia darovali pol domu, tam nemôžu byť žiadne podmienky, že platiť nájomné, to by bola neplatná darovacia zmluva, ak nemajú byty samostatne napojené energie, tak platiť na pol, ale ak majú, tak každý svoje, to nevieme, možno si dali pri prerabke, svoj elektromer, vodomer, plynomer, nevieš
@drahomirrra To je strasne vyzieracstvo toto. Ja by som s nimi poriadok spravila, ale kazdy mame inu povahu.
Autorka, ved ty nemas ani 30… A takto uvazujes? Aky ma nazor tvoj manzel? Ako vychadza so sestrou on?
@ha_space no dobre, ak sú ako v prenájme to je v poriadku, ak im rodičia nedarovali časť domu, tak môžu žiadať nájom, ale ak darovali to nie, nebola by platná zmluva, pri darovacej zmluve môžu rodičia chcieť uzatvoriť ešte vecné bremeno, že dožijú v dome do smrti, že im obdarovaný zabezpečí starostlivosť v prípade potreby, jedlo, ap.
@ha_space v tej druhej polovici tiež bývajú, lebo ak nie, tak prečo by mali platiť nájom. Záleží aký je to dvojdom, či má dve samostatné bytové jednotky, alebo majú iba jednu kuchyňu. Ak sú dve samostatné jednotky, tak brala by som, aby polovicu platili napr. pri oprave strechy, plota ap. čo sa nedá rozdeliť

Autorka, za prvé na kiju rit ste šli bývať do domu, keď naň nemáte, za druhé , prečo ste si nekúpili byt? Za tretie prečo doma nepomahas svokre? Aspoň okna jej umyješ, s nákupom pomozes, prášok kúpiš? Svokrovcom navariš? Či ani to nie, dvor kosiš, cestu im zamätaš? Lebo kebyže ja sa nastahujem do cudzieho domu, toto všetko robím ako za vďaku , že mi poskytli dom. To je proste holý fakt!!!!