Švagriná nechala bábätko rodine a išla na dovolenku
Ahojte som trochu zarazená zo švagrininého konania. Samozrejme je to jej vec, ale chcela by som vedieť vaše názory.Teda respektíve neviem čo si o tom myslieť. Môj muž si myslí, že preháňam. Švagriná má teraz trojmesačné bábätko, ktoré nechala u svojej svokry a šla so svojím mužom na týždeň na dovolenku. Bábätko síce nekojí, je na UM.
Autorka, chceš si prečítať potvrdenie svojho názoru, ako je švagriná nezodpovedná a zlá matka? 🙂 Ja to aj chápem, väčšina ľudí aspoň občas nejaké to odobrenie názoru od iných potrebuje, milión takých tém tu je.
Z môjho pohľadu, pokiaľ je o dieťa postarané, neriešim, kto ako pristupuje k materstvu. Nemyslím si, že som si s dieťaťom porodila aj patent na rozum a správne je vždy jedine to, ako si to myslím ja 😄 to, čo je pre jedného nemysliteľné, môže byť pre iného bežná prax. Vieš, koľko vecí si ja neviem predstaviť a potom čumím ako teľa na vráta, keď tu v nejakej diskusií čítam, pre koľkých je to normálne 🙂
@autorka Nebudem klamat, keby to spravila moja svagrina tak by som si pravdepodobne tiez tukala na celo. 🤷🏼♀️ Lenze ja mam skusenost len s mojimi dvoma detmi, ktore som kojila obe vyse roka takze som sa bez nich nikam nepohla. Navyse mladsia bola na mna tak naviazana, ze prve mesiace ju ani nikto cudzi nemohol na ruky chytit lebo hned spustila rev. A u mna okrem toho, ze deti si naviazane na mna tak som aj ja na nich. V mojej predstave sa nikto nevie o to mimco lepsie postarat ako ja (To je zase moj problem) tak logicky som ich nechala max na par hodin a aj to som trpla co tam s nimi robia.
Krkavcia mater. Je jej povinnosť byť pri takomto malom bábätku, nikdy ju už nebude potrebovať viac. Dovolenku si fakt mohla pri 3 mesačnom bábätku odpustiť. Keby už nemohla vydržať tak dajme tomu na predĺžený víkend ale ani to by mi nedalo. No, každá sme iná a na tvojom mieste by som sa do toho moc nestarala.
Fuha ja som išla sama na 5 dni preč keď bábätko malo 7 mesiacov asi má ukamenujes 😁
@marcellka32 tak nemocnica a dovolenka je predsa neporovnatelny príklad....ci chceš tvrdiť, že teba do nemocnice hospitalizáciu na požiadanie a zadarmo aby si si tam oddýchla? Akurát tak psychiatria.....miesas hrušky a jablká
Ak to všetkým zúčastneným vyhovuje prečo nie. Keď je týždeň bez mami a je nakrmene, prebalené a niekto sa o neho s láskou stará. Nič viac mu nechýba.
jej vec neries zi a nechaj zit mozno potrebovala relax a oddych
logicky by asi neodišla len tak za oddychom od takého drobčeka. možno ju naozaj sužujú popôrodné depresie a to, ak si nezažila, nepochopíš, čo je za bezmocnosť.
nie je to tvoja vec, ale ak ti to tak trápi tvoje vnútro a škrie Ťa to, tak sa jej to opýtaj ked sa vráti. opýtaj sa jej, či ju niečo netrápi. aká bola dovolenka a či jej vieš nejak pomôcť s maličkým. budeš aspon užitočnejšia než takéto veci riešit a pretriasat na fóre.
Kym to dieta nenechala na starost tebe tak ti to moze byt uuuplne jedno 🙂
Moja známa tiež tak išla. Ešte že som tu vtedy nenapísala a zamýšľala som sa len s mojím mužom,😁. Pre nás niečo absolútne cez, pre ňu pohoda, veď také malé bábo ani nevie, s kým je. Je skvelá mama, nemyslím si o nej nič zle a ani ju nepotrebujem ohovárať.
@banderaska29 veď práve,vieš ak by som sa švagriny opýtala ako navrhuješ,že ako sa cíti, prípadne či si oddýchla na dovolenke ( myslím teraz tak normálne,citlivo) tak by som bola hneď za zlú, tá čo sa starie do druhých, nedajbože rýpe, alebo určite hľadám neviemaký škaredý zámer.
Žiaľ, nejde sa opýtať. Preto som založila príspevok ako to vnímajú iné mamky,ženy, prípadne muži😁.
Švagriná je ináč v poho mama. Ale o takejto veci sa žiaľ nedá s ňou baviť. Priznávam,mňa to prekvapilo. Ale keď to tak spravila,potom pre ňu ok, u nej to neriešim. Ja sa pýtam,ze AKO TO VNÍMAJÚ OSTATNÉ ( píšem veľkým aby som zvýraznila o čo ide,nie aby som kričala🙂). Čisto názor ostatných.
Či som tu nesprávne? Je toto modrý koník ? Alebo je toto fórum o ekonomike, či o problematike poštových holuboch?
Radšej nech ide preč ako by mala ublížiť.
Dá sa do kopy a všetko bude lepsie
no keď na teba tak reaguje, tak asi pre niečo. asi si taká tá vareška čo sa mieša a stará a nechce sa s tebou rozprávať o jej osobných veciach 🙂 stačí si len uvedomit, že určitý ľudia sa k nam chovaju presne tak, ako si zaslúžime 🙂
inak si sem kludne zakladaj diskusie, aké chceš. pokojne. ja už som tu videla všetko, takže toto je naozaj ok téma, neriešim že si ju založila, ale že to neriešiš s nou 🙂
Asi ma dôvod prečo sa s tebou o tom baviť nechce.. zrejme vie,ze len povyzvedas a potom za chrbtom ohovaras.
Aj moja švagriná nechávala pravidelne dve malé deti u babky dedka, uz od bábätka tak robila, pretože chvíľu po pôrode sa vrátila do práce a dokončovala školu,casto chodili na služobky,plesy, firemné akcie, atd. Proste si budovala dalej kariéru,zila ako pred deťmi.. absolútne som to neriešila. Áno,ja mam dve deti , staršie ma 4,5 a este nikde ani len neprespali na noc.. ale to je moja voľba,tak isto ako tvoja švagriná ma voľbu a možnosť ist na dovolenku bez dieťaťa.. ved to dieťa z toho nebude mať traumu,anito z nwj nerobí horšiu matku. Fakt nechápem túto diskusiu,podla mna to zakrývas aloze úmyslom,, vypočuť si názory,, ale aj tak si sa len chcela utvrdiť ze aka je hrozná mater... 🤦♀️
Je to ich rozhodnutie a vobec by som to neriesila a uz vobec na koníkovi. Max sa mozes nad tym pozastavit, popremyslat a hotovo. Naco sa zatazovat takymito vecami. Teba to v podstate neovplyvnuje vobec.
@ema22270 ja nechápem, prečo má niekto stále nejakú potrebu riešiť život druhých ľudí. Čo je pre mňa nepredstaviteľné, môže byť normálne pre druhého a opačne. Každú chvíľu tu niekto rieši niekoho druhého a pritom sa ho to vôbec netýka.
obdivujem také ženy...ja som už tak zmagorená zo svojich detí, že by som najradšej za ne aj dýchala - čo tiež nie je najlepšie...
@banderaska29 no lebo sa nedá riešiť.Nepoznáš ma. Nepoznáš rodinu, švagrinú. Držka ja nie som. Táaaak to ani náhodou🤣.
Ako píšem vyššie, keď som vzala moju 2mesačnú na pobyt(len SK),tak histerčila svokra. Že či si uvedomujem,čo sa môže a nemôže stať. Ako sa môže neviem čoho nakaziť. Ja som vtedy potrebovala iba zmenu,lebo som nebola na tom psychicky ok.Vtedy som sa nezmohla ani na vetu, čo bola ako osa. Ako som napísala švagriná je ok mama, ale je taký ten typ s ktorým si nemáš čo povedať, napriek tomu že sa snažíš o témy. A k tomu este rozmýšlaš čo sa vlastne opýtať, aby nedajbože nikto za tým nehľadal nekalý zámer?Je to vyčerpávajúce. Fakt.Už si bola v takej situácii, že keď povedal čokoľvek hoc aj tvoj muž( vyjadril svoj názor napríklad), tak hneď si bola označená za tú,ktorá mu URČITE dala rozumy? Potom uznáš,že cesta normálnej otázky sa jednoducho nedá.
hm, chápem. tak to jednoducho proste vypusti z hlavy a nerieš. možno je taký charakter, že jej chyba ten bezdetny čas, tak odišla na tyzden. nezmeníš to, ako hovoríš, nepoznám Teba ani ju. su také a také ženy, také a také matky. každá je iná. v niečom sa mnohé spájame a v niečom totálne odlišujeme.
@makakova si to nepochopila, aj ja si občas odbehnem a dieťa odložím k starkým. Veď to robí asi každá normálna mama, keď potrebuje aspoň zubára vybaviť, či vydýchnuť bez detí. Ale tie moje majú 5 a viac. Tu sa pýtam na bábätko. A pozri i vyššie prečo sa ma to týka. Lebo potom tvoje komenty su od veci.
Nesla by som, pretoze sa moze stat nehoda a obaja rodicia su off a to si ziadne dieta nezasluzi.
Ano, moze sa stat aj cestou do prace ci obchodu, ale to su nutne veci.
Neviem ci dovolenka pomaha pri poporodnej depresii, nie som odbornik ani som ju nikdy nemala.
Keby si sem pisala ty, ze chce ist takto prec, by ti pisali ze v ziadnom pripade do takeho maleho.
Ale ked ide o svagrinu, uz musi kazdy zavidiet 🤦
Dobrovolne by som sa neodlucila od maleho babatka.
Vies co mozes akurat tak? popriat im skvele pocasie a oddych. Ja by som nebola v klude ani na 5 minut bez tak maleho dietata, ale to som ja. Nezijem zivot inych, tak neviem ako to maju oni. Tiez nevies aka situacia tomu predchadzala, cim si prechadzauju za zavretymi dvermi.... mozno manzelska kriza, mozno terapia... ktovie.
Autorka, ja úplne chápem ako to myslíš. Ne jednej starne vyplakávanie aký je svet zlý a ako si nik nikoho nevšíma a ako nikto nič neurobil, keď sa dialo hento, tamto a na druhej strane sa nemáš starať. Poviem nie, ja by som neodišla od tak malého dieťaťa, keď tak išla by som s ním tam kde je bezpečne, alebo by som si počkala rok - dva ak to má byť dobrodružnejší výlet kde nie je vhodné ísť s dieťaťom. Ale nechápem ani matky, ktoré nedajú dieťa z ruky, lebo je to ich dieťa a nik sa nepostará lepšie ako ony. Ak nie je chorá (depka) tak z môjho uhla pohľadu toto možno nebude posledný takýto švagrinin výlet. Ináč tu sa ukazujú charaktery: možno tie čo najviac vykrikujú že sa nemáš starať by ako prvé riešili takéto niečo v rodine...takže kto chcel ťa pochopil a kto nie tak trafene gagoce.
Mám 4 mesačného. Chýba mi, keď len do obchodu odbehnem od neho.
ALE. Zároveň je materstvo náročné fyzicky, psychicky, čas pre seba a aj čas pre partnera, všetko sa dieťaťom mení. Chceli sme s mužom ešte cestovať, stihnúť jednu dovolenku, ale kvôli rizikovému tehu a potom narodeniu malého sme nestihli.
Ak by sme mali možnosť, viem, že moja mama sa dokáže na 110% postarať o malého a mohli by sme spokojne ísť niekde na pár dní. Takže na tom nevidím nič zlé, že tak švagriná urobila. Nemení to nič na jej vzťahu k dieťaťu alebo nehovorí o tom, aká je matka.
Možno potrebovali čas pre seba, pripomenúť si, že sú aj manželia, nie len rodičia. Možno naozaj tá popôrodná depka alebo ani nie depka, stačia pocity z času na čas. Ak cítili, že to zvládnu a potrebujú, nech idú aj o ďalšie 3 mesiace. Nič zlé na tom nie je.
@andreatytler nemusi byt vobec rodina pokrvna. Proste ju to šoklo. Maly mà 3r a este nikdy nebol bezomna cez noc dcera bude mat 8 a bola bezomna 4 noci co som bola 3x v nemocnici ( 2x rodit a raz s malym ( od 3m som raz odisla na 4h na bday party koli malej Aj ked kojeny dako vydrzal s mamou mojou.. Takze chapem ze je to pre nu sok a nepochopitelne. Ked to berie podla seba. No zaroven nemozem sudit danu matku co to urobila Neviem si ani predstavit ako to dokazala ale Asi to tak potrebuje…
Niektoré diskutérky sú tu ako osiny v zadku.
Ked na teba svokra vybehla, ze ste vzali dieta na dovolenku male,.nebude to skor tak, ze ona sa domnieva, ze dieta ma do isteho veku byt doma. Jej asi nevadi, ze isli, ale bez dietata. Ale odpoved ja by som nesla, aj ked si niekedy prajem byt sama, ale na dovolenku by som nesla.

Typický modrý koník! Darmo autorka napíše, že je to švagrinina vec a že je len zvedavá na názory. Aj tak je ona za zlú, čo sa stará, do čoho ju nič nie je, závidí a súdi. 🤦🏻♀️
Autorka, pre mňa nepredstaviteľné, že by som odišla od dieťaťa na dovolenku, zabávať sa a oddychovať. Nikdy by som to neurobila.