icon

Švagriná neustále kritizuje moju dcéru. Ako reagovať?

27. aug 2026

Ahojte, čo by ste robili na mojom mieste? Manžel to nevidí alebo nechce vidieť. Vždy keď sa stretneme so švagrinou rýpe do našej výchovy a malej dcéry. Keď v roku a pol ešte nerozprávala tak že deti v jej veku už rozprávajú, keď mala v 2 rokoch ešte plienku tak poznámky ze jej syn bol už dávno odplienkovany, keď som ju ako 2 ročnú kŕmila tak také deti už jedávajú samé…take deti sa už obliekajú samé…a prečo 3 ročná nechodi k logopedicke keď ešte nevie vyslovovať R ved iné deti to už vedia…pritom dcérka je šikovná, nemáme s ňou žiadny problém len ona hľadá na nej chyby. Ked o nej takto hovorí pred celou rodinou to vyzerá akoby bola vo vývoji pozadu čo vôbec nie je pravda.

Strana
z2
anonym_5ae403
28. aug 2026
@chocolatebox

@anonym_5ae403 dakujem pekne za takú mater co namiesto toho aby sa zastala vlastného decka tak ho učí ze si ma nechať nasrat na hlavu “lebo dospelák, lebo rodina”. Každý deň tu pribudne tema podobná tejto presne kvôli výchove ako ta tvoja. A ešte urobíš z núdze cnosť ze múdrejší ustúpi 😅

@chocolatebox Ďakujem za názor.Niekto potrebuje k životu konflikty, iný žije radšej bez nich.

chocolatebox
28. aug 2026
@anonym_5ae403

@chocolatebox Ďakujem za názor.Niekto potrebuje k životu konflikty, iný žije radšej bez nich.

@anonym_5ae403 nechať si srat na hlavu je v tvojom ponimani žitie bez konfliktov? Dobre 😂 v tomto prípade až tak velmi ze syn radšej nenavstivi babku. Dobry sebaklam.

anonym_5ae403
28. aug 2026
@chocolatebox

@anonym_5ae403 nechať si srat na hlavu je v tvojom ponimani žitie bez konfliktov? Dobre 😂 v tomto prípade až tak velmi ze syn radšej nenavstivi babku. Dobry sebaklam.

@chocolatebox Tak teda, keď ty máš lepšie riešenie,ako by si sa dostala legálne do obydlia, ktoré nie je tvoje a nie si tam vítaná? Obydlie je švagrinej,babka je u nej ...

autor
28. aug 2026
@anonym_7d75f9

@anonym_autor podla mňa si precitlivela. S tým kŕmenim napr.suhlasim. ostatne závisí od situácie. Pokial tvoje dieta zaostáva oproti normám, tak namiesto toho, aby si sa urazala to radšej rieš. A švagrinej s úsmevom povedz xe ďakujes za usmernenie a rady ale už riešiš.

@anonym_7d75f9 nezaostáva, resp nikto iný si to doteraz nevšimol iba svagrina 😅

autor
Autor odpoveď zmazal
chocolatebox
28. aug 2026
@anonym_5ae403

@chocolatebox Tak teda, keď ty máš lepšie riešenie,ako by si sa dostala legálne do obydlia, ktoré nie je tvoje a nie si tam vítaná? Obydlie je švagrinej,babka je u nej ...

@anonym_5ae403 ja nebudem za teba riešiť tvoje rodinne problémy. Len hovorím, ze presne vďaka výchove a prístupu aké mas ty sú ľudia ako autorka a xy ďalších (denne sem pribúdajú podobne témy) ktorí si nevedia poradiť s vlastnou rodinou a nevedia byt asertivni. Lebo juj, rodina rešpekt pokora “múdrejší ustúpi”. Na synovom mieste by som ti fakt “poďakovala”.

anonym_5ae403
28. aug 2026
@chocolatebox

@anonym_5ae403 ja nebudem za teba riešiť tvoje rodinne problémy. Len hovorím, ze presne vďaka výchove a prístupu aké mas ty sú ľudia ako autorka a xy ďalších (denne sem pribúdajú podobne témy) ktorí si nevedia poradiť s vlastnou rodinou a nevedia byt asertivni. Lebo juj, rodina rešpekt pokora “múdrejší ustúpi”. Na synovom mieste by som ti fakt “poďakovala”.

@chocolatebox Presne tak, keď nepoznáš detaily,nevynasaj nad druhými súdy.Nie vždy je prospešné veci hrotit,ked niekto to vidí inak,pri riešení svojich problémov to robiť môže, iných kritizovať, že to tak nerobia, však nie je Ešte malá poznámka:asertivita a agresivita nie je to isté...

chocolatebox
28. aug 2026
@anonym_5ae403

@chocolatebox Presne tak, keď nepoznáš detaily,nevynasaj nad druhými súdy.Nie vždy je prospešné veci hrotit,ked niekto to vidí inak,pri riešení svojich problémov to robiť môže, iných kritizovať, že to tak nerobia, však nie je Ešte malá poznámka:asertivita a agresivita nie je to isté...

@anonym_5ae403 ty to mas cele očividne pomýlené a pletieš si pojmy s dojmami. Synovi želám veľa šťastia v živote, bude to potrebovať.

anonym_5ae403
28. aug 2026
@chocolatebox

@anonym_5ae403 ty to mas cele očividne pomýlené a pletieš si pojmy s dojmami. Synovi želám veľa šťastia v živote, bude to potrebovať.

@chocolatebox Znova opakujem, nesnaž sa stále poučovať.Detaily nepoznáš, tak kde berieš tú istotu, že jedine tvoj pohľad na veci je správny? Či si tiež myslíš, že máš právo riadiť a kritizovať životy iných? Snaž sa zamerať na svoju rodinu,svoje deti a o deti iných sa nestaraj.

chocolatebox
28. aug 2026
@anonym_5ae403

@chocolatebox Znova opakujem, nesnaž sa stále poučovať.Detaily nepoznáš, tak kde berieš tú istotu, že jedine tvoj pohľad na veci je správny? Či si tiež myslíš, že máš právo riadiť a kritizovať životy iných? Snaž sa zamerať na svoju rodinu,svoje deti a o deti iných sa nestaraj.

@anonym_5ae403 to ze ti niečo napíšem znamená ze ti riadim zivot? Žena daj sa dokopy preboha 🙈 načo mi odpovedas ked si presvedčená ze si urobila všetko najlepšie? Ale ťažko diskutovať s niekým kto si mysli ze zastať sa vlastného dieťaťa je agresivita a zbytočný konflikt 👌 z mojej strany všetko, nebudem ďalej spamovat temu rozoberaním tvojich rodinných problémov

earlgrey
28. aug 2026

Zastala si sa niekedy vlastného dieťaťa? asi nie. Lebo na túto otázku si nikdy neodpovedala ale ver mi, že pokiaľ to nezačneš robiť, to dieťa si to bude celý život pamätáť. Príde škôlka, škola, atď. a dieťa sa nechá šikanovať a ponižovať od iných, lebo ani vlastná matka sa jej nezastane. Je najvyšší čas si otvoriť ústa a tak, aby aj tvoje vlastné dieťa videlo a počulo.

anonym_5ae403
28. aug 2026
@chocolatebox

@anonym_5ae403 to ze ti niečo napíšem znamená ze ti riadim zivot? Žena daj sa dokopy preboha 🙈 načo mi odpovedas ked si presvedčená ze si urobila všetko najlepšie? Ale ťažko diskutovať s niekým kto si mysli ze zastať sa vlastného dieťaťa je agresivita a zbytočný konflikt 👌 z mojej strany všetko, nebudem ďalej spamovat temu rozoberaním tvojich rodinných problémov

@chocolatebox Asi potrebuješ veci napísať jasnejšie: Slušne povedať niekomu/napr.svagrinej/,aby sa staral o dobro svojej rodiny, svojich detí a neriešil stále iných je asertivne.Bez slova trpieť kritiku a nevyžiadane rady je pasivita a rovno ju poslať tam, odkiaľ vyšla pred rokmi,je agresivita.Ja som urobila to prvé,co sa nezaobišlo bez jej agresivity a osočovania,snahy škodiť ako sa len dá.Kym žil nebohý svokor a manžel,svokra bola zdravá,ako -tak to fungovalo.Teraz sa cíti na koni a snaží sa škodiť .To, že niečo napíšeš, je tvoje právo,len vždy si melies svoje,aj keď nepoznáš detaily.Ano,ja sa neznizim k vulgarnostiam,k hádkam,k intrigam,to však neznamená, že som sa svojho dieťaťa Ťažko sa diskutuje s niekým, kto nepripusti, že veci môžu byť aj inak, než ako si to dotyčná/dotyčný vsugeroval a popritom dava nevyžiadane rady,

anonym_5ae403
28. aug 2026
@anonym_5ae403

@chocolatebox Asi potrebuješ veci napísať jasnejšie: Slušne povedať niekomu/napr.svagrinej/,aby sa staral o dobro svojej rodiny, svojich detí a neriešil stále iných je asertivne.Bez slova trpieť kritiku a nevyžiadane rady je pasivita a rovno ju poslať tam, odkiaľ vyšla pred rokmi,je agresivita.Ja som urobila to prvé,co sa nezaobišlo bez jej agresivity a osočovania,snahy škodiť ako sa len dá.Kym žil nebohý svokor a manžel,svokra bola zdravá,ako -tak to fungovalo.Teraz sa cíti na koni a snaží sa škodiť .To, že niečo napíšeš, je tvoje právo,len vždy si melies svoje,aj keď nepoznáš detaily.Ano,ja sa neznizim k vulgarnostiam,k hádkam,k intrigam,to však neznamená, že som sa svojho dieťaťa Ťažko sa diskutuje s niekým, kto nepripusti, že veci môžu byť aj inak, než ako si to dotyčná/dotyčný vsugeroval a popritom dava nevyžiadane rady,

@anonym_5ae403 opr.svojho dieťaťa nezastala

anonym_881ef9
Autor odpoveď zmazal
katarinka963
28. aug 2026

@anonym_autor povedať raz dosť, stačilo a nebavim sa ďalej

2691
28. aug 2026
@anonym_7d75f9

@anonym_autor podla mňa si precitlivela. S tým kŕmenim napr.suhlasim. ostatne závisí od situácie. Pokial tvoje dieta zaostáva oproti normám, tak namiesto toho, aby si sa urazala to radšej rieš. A švagrinej s úsmevom povedz xe ďakujes za usmernenie a rady ale už riešiš.

@anonym_7d75f9 není precitlivelá, švagriná je premudrelá.Ja by som si tiež nedala v kuse hustit do hlavy jej poučky a kritiku v prípade, že ju o to nežiadam.

2691
28. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_7d75f9 nezaostáva, resp nikto iný si to doteraz nevšimol iba svagrina 😅

@anonym_autor ty budeš asi tiež taký typ "všetko viem, všade som bola"

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_be1107
29. aug 2026

@anonym_autor veď ju uzemni, povedz jej, že teba teší, že jej syn už lyžuje aj korčuľuje, aj keby to nerobil. Ked to povie, že nelyzije, ty jej povedz, ze deti v jeho veku už daaaaavno lyzuju. Chvál svoju dcérku, povedz, že výborne pláva, veď ona to nezistí.

aliziana
31. aug 2026

pred časom sa tu rozoberalo, že sa občas opakujú témy medzi SK-CZ koníkom...
A tu je ďalšia - podobnosť čisto náhodná?
https://www.modrykonik.cz/forum/rodinne-problem...

Strana
z2