icon

Švagriná predala kočík, ktorý som jej požičala

20. máj 2020

Zeny mna ide urvat od zlosti.. Mala som krásny drahy kocik ktory sa mi podarilo po známosti zohnat za 800 eur! Ked moj drobec z neho uz vyrástol svagrina zistila ze je tehotná.. Ked bola asi v 7 mesiaci opustil ju priateľ a zostala sama bez peňazí akurát vtedy sa chystali kupovať vybavicku.. Narodil sa jej rovnako chlapček a zacala ma prosiť ci by som jej kocik nepozicala ze sa jej velmi páči ze teraz jej to finančne nevyjde aby si nejaký kupovala oktem kočíka som jej pozicala aj iné veci ale dobre chápala som ze je ba tom zle taksom jej pomohla pred 2 týždňami som bola u nej ze si prosím kocik späť kedze jej syn uz z neho takisto vyrástol a uz jej svokra z nasporenych peňazí kúpila športový kočík a ona mi zahlasi ze uz ten kocik nemá hovorím prosím??? Akože ho nemáš a povedala ze ho predala kamarátke za 300 eur.. Ja som myslela zr ma v tu chvíľu odvezú začala som na nu kričať ze ako mohla predat pozicanu vec ktora nebola jej a ona na mna ze bola v tom ze som jej kocik darovala 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ od začiatku som jej povedala zr jej ho len požičiavam ze plánujeme druhé a budem ho potrebovať chápete toto??? Ja neviem co mam robiť

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
drakvak
20. máj 2020

@amelia000 Kočík po 2 deťoch už zrejme nebude mať cenu pôvodných 800€, aspoň ja by som za používaný kočík po 2 deťoch toľko nedala 🤔

jaskolka
20. máj 2020

Tiež by som už asi sa s kočíkom rozlúčila, žiadala by som peniaze,tých 300 eur, ktoré by asi tiež nedošli, bohužiaľ, povedala im svoje a so švagrinou by som prerušila kontakt. Je to maximálne drzosť, čo urobila, keď bola v takej finančnej tiesni, tak mohla hocičo iné predať, ani svokra by ju nenechala umrieť od hladu. Toto sa proste nerobí

sendricka
20. máj 2020

Najjednoducjsie riesenie je dat svagrine ultimatum nech ten kocik naspat odkupi od tej kamaratky...A kamaratke by som odkazala, ze v podstate kupila ukradnutu vec

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
autor
20. máj 2020

@sendricka povedala som jej to ze ten kocik nebol svagrinin a ze som jej ho nedarovala ..ale ona to nechce pocut..ze svagrina jej povedala ze je jej ponukla jej ho a ona ho kupila..a ze to ostatne si mame my dve vyriesit a ju do toho netahat..

v3rca11
Odpoveď bola odstránená
drakvak
20. máj 2020

@missdiva Úplne sa stotožňujem s týmto názorom. Ja by som ani vlastnej sestre nepožičala kočík a iné veci pre dieťa, ak by som to chcela nechať ešte pre vlastné. Kto je na tom finančne zle, môže si kúpiť použitý kočík na bazoši a nie požičiavať si drahý kočík, hoci aj v rámci rodiny.

autor
20. máj 2020

@drakvak ona ma filozofiu ze si od cudzich cez bazare nikdy nic kupovat nebude..raz si kupila takto mobil a dopadlo to zle..preto chodila za mnou s prosikom nech jej poziciam ja svoj lebo vedela ze je v super stave..ze som sa o ten kocik starala stale som ho umyvala a davala si pozor aby bol vzdy cisty a nebola na nom ani trhlinka nikde..

jaskolka
20. máj 2020

Tak kamarátka s tým nič nemá, proste kúpila normálne kočík, skutočne nemusí ju zaujímať, že švagriná je s prepáčením krava.Inak co sa týka, že nemala ani na kočík financie, keď ta prosila o požičanie, to tiež veľmi neverím, z bazáru kúpi narýchlo aj za 50 eur hlboký, toľko by jej svokra dala.Ta jej teória by ma pramálo zaujímala, ja by som jednoducho jej nič nepožicala, lebo ona, nechce z bazáru. Alebo aj otec dieťaťa musí platiť. Ci teda aj vtedy už zamerne neklamala, proste chcela ten kočík a hotovo, zarobila na nom a teraz sa robí blbá

veronika65
20. máj 2020

Nepochopím takých ľudí 🤬 nielen, že si neváži pomoc, ktorú si jej poskytla v ťažkom období, ale ešte z teba bude robiť blbú a predá vec, ktorá nieje jej 🤦‍♀️🤦‍♀️ neviem kto ako, ale keď mám niečo požičané ( je jedno či hračku pre dieťa alebo drahé auto) správam sa k tomu maximálne opatrne, lepšie ako k svojmu... nie, že teraz predám a nič sa nedeje.... Keď mieni mať ďalej taký prístup podať TO za krádež a uvidíme či ešte bude hlúpučká 😂😂

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
autor
20. máj 2020

@jaskolka ako ja tu kamaratku chapem..keby som taky kocik kupila ja za 300 eur tiez by som sa ho nechcela vzdat..aj ked by sa predtym uz v nom vozili dve deti..

amelia000
20. máj 2020

No a teraz realne, ake kroky planujes podniknut? Alebo aj to planujes nejako riesit? Celkom by ma aj zaujimalo ako by to dopadlk ak hej 🙂

bluka2
20. máj 2020

Akože fakt nechápem, na co je niekomu bez peňazí kočík za 800€. Mne x mesiacov schvalovali materskú, tak nebudem otravovať rodinu (jedine, že by to sami ponúkli) - kúpila som si bugaboo za stovku. Keď dakomu dávam či požičiavam detské veci, musíš rátať s tým, že sa dačo zlomí zničí... S tým si ok? Nie - tak to nepozociam. zle si si to zariadila hneď na začiatku. Chapem, že je to debilné nedorozumenie, ale mať nervy za kočík viac než pol hodinu mi príde že na nič dobré. Môžeš robiť rozbroje v rodine, budeš v strate ešte viac

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
daganov
20. máj 2020

chápem, že ťa to štve, koho by aj nie, nie je to somarina za 50 eur, ale vykašlala by som sa na to, určite by som nešla do trestného oznámenia v rámci rodiny, napriek tomu, že sa švagriná aj svokra zachovali maximálne primitívńe. Po dvoch deťoch ten kočík má hodnotu ozaj tých tristo eur, za ktoré ho švagriná predala a keď ho nechce tá jej kamarátka vrátiť, zrejme s tým už nič nenarobíš. Tiež som názoru, že si ho nemala požičiavať, keď si ho chcela pre druhé dieťa, viem, bolo ti jej ľúto, ale ona si mohla kočík kúpiť na bazariku. Neviem, aké ste mali doteraz vzťahy, či niečo zvykneš kupovať jej dieťaťu na narodeniny, Vianoce a pod, tam by som jej to dala najavo, že by som kúpila hračku za pár eur, dieťaťu je to jedno.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
henka123123
20. máj 2020

neh ho svagrinna od svojej kamosky odkupi s5 a tebe ho vrati..inak sa to asi vyriesit nebude dat..a ked nebude chcet tak uz asi smola.podla mna to uz nemas ako vyriesit.bude to slovo proti slovu ci si jej ho darovala alebo pozicala

sendricka
20. máj 2020

To ta nemusi zaujimat... ty si ten kocik kupovala-je tvoj, svagrina predavala odcudzeny kocik tym padom... Zatlac na svagrinu.

autor
20. máj 2020

ako nehovorte mi zeny ze kocik ktory sa predava bezne za 1300 eur..ma po tom co sa v nom vozilo jedno dieta 6 mesiacov druhe nejake 4 meiace zrazu hodnotu 300 eur..ja som ho sice kupila za 800 ale to po znamosti cez kamosku ktora pracuje v nemecku v obchode s detskym tovarom..

karolinakr
20. máj 2020

Prečo by to mala hodiť za hlavu? Normalne si vypytaj 800€, ked povie, že chapala, že ho požičiavaš, povedz, že klame až sa jej z nosa práši
A tiež by som jej povedala, že dokial mi peniaze nevrati, v živote jej nič nepožičiam
Takymto pristupom možu zlodeji bezstarostne chodiť po svete, lebo všetci mavnu rukou a nakoniec cely MK bude švagrinu lutovat...
Asi by som jej povedala jedno pekne slovo

autor
20. máj 2020

ja som svagrine povedala naposledy ze pokial mi nevrati bud ten kocik alebo peniaze tak sa s nou nemam o com bavit (dovtedy sme si rozumeli dobre)..ze proste to co urobila je cez ciaru..a svokre som povedala to iste..ze nechapem ako moze takto klamat

autor
20. máj 2020

manzel je na mojej strane ale uz si vypocul od svokry ze jeho manzelka robi zbytocne v rodine rozbroje koli kociku..

alexk12
20. máj 2020

Za dobrotu na zobrotu

0kristina0
20. máj 2020

Isla by som na policiu a spytala sa ake mam moznosti. Rodina nerodina, svagrina je bez chrbtovej kosti. Nebabrala by aom sa s nou.

tulipanicek
20. máj 2020

No že ju hanba nefacka 🤦‍♀️ Po prvé by mi ani nenapadlo že takú dráhu vec mi niekto daruje. A ešte keď som chodila ja prosiť o ňu. Ja mám teda pre dieťa niekoľko body od sesternice oktorych mi povedala že jej ich už netreba a aj tak jej všetky veci do posledného kusu vrátim lebo sú jej. A to sú len body a ani žiadne úžasné značky 🤦‍♀️

hindakus
20. máj 2020

Ja som asi divná, ale zostať sama v siedmom mesiaci mi pride dost traumatizujuce a aj financne aj socialne bolestive, neviem, aky vztah máte, ale ak ty si mozes dovolit kocik za 800, nie si niekde uplne inde ako ona? Myslíš si, že ona je blbka, co si zle vybrala? Ze tebe sa to stat nemoze? Aby si bola sama na deti a predavala veci?

karolinakr
20. máj 2020

Rozbroje kvoli kočiku? Spytaj sa svokry, že zobrať si drahu vec od niekoho, vyžobrať a potom od druhych za ňu pytat peniaze a zbohatnuť na nej je kóšer? Zavolaj večer svokre, nech ti da svoje naušnice a zlatu retiazku, chceš si ich požičať,potom ich predaj na bazoši a sleduj jej kyslý ksicht
Možeš si gratulovať, ak ťa nezabije.Tak nech sa nehrá na svatú

autor
20. máj 2020

@hindakus a ty si myslis ze ja som dcera Billa Gatesa ci co?..myslis ze mam 800 eur len tak pod vankusom?..