icon

Švagriná predala kočík, ktorý som jej požičala

20. máj 2020

Zeny mna ide urvat od zlosti.. Mala som krásny drahy kocik ktory sa mi podarilo po známosti zohnat za 800 eur! Ked moj drobec z neho uz vyrástol svagrina zistila ze je tehotná.. Ked bola asi v 7 mesiaci opustil ju priateľ a zostala sama bez peňazí akurát vtedy sa chystali kupovať vybavicku.. Narodil sa jej rovnako chlapček a zacala ma prosiť ci by som jej kocik nepozicala ze sa jej velmi páči ze teraz jej to finančne nevyjde aby si nejaký kupovala oktem kočíka som jej pozicala aj iné veci ale dobre chápala som ze je ba tom zle taksom jej pomohla pred 2 týždňami som bola u nej ze si prosím kocik späť kedze jej syn uz z neho takisto vyrástol a uz jej svokra z nasporenych peňazí kúpila športový kočík a ona mi zahlasi ze uz ten kocik nemá hovorím prosím??? Akože ho nemáš a povedala ze ho predala kamarátke za 300 eur.. Ja som myslela zr ma v tu chvíľu odvezú začala som na nu kričať ze ako mohla predat pozicanu vec ktora nebola jej a ona na mna ze bola v tom ze som jej kocik darovala 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ od začiatku som jej povedala zr jej ho len požičiavam ze plánujeme druhé a budem ho potrebovať chápete toto??? Ja neviem co mam robiť

moonlight1210
20. máj 2020

chapem, ze ta stve, co urobila. ale uz s tym asi nic neurobis.

kazdopadne by som asi svagrinej povedala, ze to bola posledna pomoc, aku odomna v zivote uvidela a aby sa viac mojim smerom ani nepozrela, ked bude nieco potrebovat.
ze za 300 eur predala doveru a ochotu jej pomahat. tak nech si ju inde za tych 300 eur kupi u druhych.
a ze nech sa ma nepokusa nastvat este viac, lebo nemam problem jej este na dovazok urobit meno medzi ludmi, aby si radsej dvakrat rozmysleli, ako jej raz pozicaju. ale ze tejto hanby ju zatial usetrim a aj to len kvoli jej bratovi.

a svokre by som povedala nech mi teda hned teraz pozicia 800 eur a ja jej ich uz nikdy nevratim. ze ako sa asi bude citit. ci si bude mysliet, ze je to v poriadku.

@hindakus prepac dievca, ale asi si to nepochopila. ta baba predala cudziu pozicanu vec. to by si nemal dovolit nikto, ani keby hned na ulici zobral o peniaze. oni jej pomohli, ked bola v kasi a ona sa odvdacila v podstate kradezou.

autor
20. máj 2020

@karolinakr svokra sa obhajuje tym ze jasne pocula ako som povedala ze si ho moze nechat kludne..ale ja som nehovorila o kociku ale o vajicku do auta..to som jej naozaj darovala..ale kocik nie!..ja neviem ci si to zle vysvetlila alebo co..ale jasne som povedala ze kocik jej len poziciavam..niekolko krat som to zdoraznila ..

rebeca89
20. máj 2020

Tak tento príspevok ma neskutočne nasral!!!! Je mi to veľmi ľúto, a želám pevné nervy, to je neuveriteľné akí dokážu byť ľudia nenormálni 🤦 Ale určite by som spravila niečo ako Ti tu radili dievčatá, pohroziť súdom a podobne. A daj si ešte jedného panáka 😉

karolinakr
20. máj 2020

Ja ti poviem tak.Že keby som sa rozzurila, su ludia, kt.by mi tie peniaze vratili i keby momentalne nemali a ti druhi bez chochmesu nie.Tak sa podla toho zariaď
Vieš kam ich máš zaradiť, bodka.

h2
20. máj 2020

Ja neverím, že švagriná si myslela, že si jej kočík darovala. Dobre vedela, že je požičaný. A svokra jej drží stranu, lebo ona je jej dcéra a Ty "len" nevesta. Prečo by si jej ho darovávala, keď si ho nechcela ani požičať a musela Ťa prosiť? Hrá blbú, o kočík Ťa normálne okradla. Ja by som na ňu trestné oznámenie nepodávala, ale u mňa by skončila. Už nikdy by odo mňa žiadnu pomoc nevidela.

tehulka2011
20. máj 2020

Chapem ze si nastvata, ale podla mna prilis lipnes na tom kociku a az privelmi si ho idealizujes 🙂 je to len kocik...

iinuska
20. máj 2020

Fu,to je sila.Ale asi si nepomozes 🤔

admontis
20. máj 2020

no drblo by ma na mieste!

karolinakr
20. máj 2020

@tehulka2011 to je jedno.1200€ neleži na zemi.Mne sestra darovala bez mojho vedomia domace zvieratko, čo stalo 17€, ja by som ho nepredala ani keby mi nukali 10 000€
Vtedy som si fakt priala aby sa rano nezobudila

h2
20. máj 2020

@tehulka2011 Nejde o kočík, ale o princíp. Nechcela jej niečo požičať, lebo to ešte potrebuje sama. Napokon sa nechala uprosiť a švagriná to predá? Pod cenu a peniaze si nechá?

autor
20. máj 2020

@tehulka2011 nie je to pre mna len kocik..ja som ako dieta nikdy nic nemala..mala som mladsiu sestru ktora trpela roznymi diagnozami a jej zdravotny stav stal rodicov vela penazi..v podstate sme zili na dlh..vsetky peniaze ktorí nasi mali sli na jej liecbu, rozne procedury, lieky a podobne..samozrejme ze to chapem bola chora a rodicia chceli urobit maximum aby jej pomohli..ale tym padom ja som nemala nic..nechodila som na skolske vylety oblecenie som nosila len obnosene po sesterniciach mobil som mala az ked som si nan sama zarobila vela krat sme mali take dni ze sme jedli len chlieb z maslom lebo na ine nebolo..tak som si povedala ze ked budem starsia a sama zarabat mat svoju rodinu ze si doprajem aj nieco drahsie..a toto bola prva drahá vec ktoru som si kupila poste zbadala som raz ten kocik u jednej baby ked som bola asi v 4 mesiaci a zamilovala som sa donho..povedala som si ze chcem aby sa moje dieta v takom kociku vozilo..

ayanamirei
20. máj 2020

napisala by som sms tej zenskej, ktora je "kupila" vraj kocik, ze ziadas o okamzite vratenie kocika, kedze ty si majitel kocika a bol ti odcudzeny a pokial ti ho nevrati do 3 dni, tak na nu podas TO za kradez. Vobec ta nemusi zaujimat, ze ona niekomu zaplatila za kocik.. to je take iste ako keby ti niekto ukradol auto, ty zistis kto ho ma a on ti ho odmieta vratit - policiu to nezaujima, auto by dotycnemu zobrala, lebo to nieje jeho majitok a bol odcudzeny

autor
20. máj 2020

@ayanamirei ja som jej uz napisala daco podobne..aj som a s nou stretla ale to je total arogantna krava..vraj jej mam dat pokoj lebo poda na mna ona trestne oznamenie za obtazovanie..a zacala mlet daco o tom ze jej stryko je sef na policii a podobone..dalej som nepocuvala lebo..prave vtedy mi maly zacal vrieskat musela som jej zlozit..

jablkovastrudla
20. máj 2020

@tehulka2011 je to len kocik, ktory by nemusela pri druhom kupovat. A to uz rodinemu rozpoctu pomoze, ze ano?
Tiez som mala kocik ktory som mala rada, maly mi z neho vyrastol a predala som ho dalej. A za tych par stovak som kupila iny, ktory bude snad do konca kocikoveho obdobia 🙂
A nemyslim si ze lipnem na veciach ale 800 uz raz na kocik minula a chcela ho odlozit pre dalsie babo. Mne pride dost logicke ze ju tato sitiacia mrzi a hneva.

ayanamirei
20. máj 2020

v tom pripade jej napis este raz, ze ju upozornujes naposledy a fakt sa s tym neser, normalne sa vyber na policiu, ze chces podat TO, ze ti odcudzili drahy kocik a vies kde sa nachadza a odmietaju ti ho vratit... moze byt jej stryko aj sef mesiaca, zakony platia rovnako pre kazdeho aj pre neterku stryka (btw by ma zaujimalo ako chce ona dokazovat obtazovanie z tvojej strany 😂 )

jaskolka
20. máj 2020

@hindakus aj keby si ona kúpila 3000 eurovy kočík, je to jej vec. A ze ho požičala, je dobrá vôľa, nie povinnost. Vo finančnej tiesni si mohla švagriná kúpiť z bazáru 50 eurovy kočiar, keď už jej ho teda požičala, tak skôr by sakra pozor som dávala, nie ho drzo predám a potom ešte robím hlúpu.Tento postoj je nevhodný, ide o princíp.

missdiva
20. máj 2020

No potom co si teraz napisala je uplne jasne, ze ty si na ten kocik velmi citovo naviazana.
Chyba bola, ze si ho pozicala ked mal pre teba taky vyznam a vlastne si ho ani pozicat nechcela. Ked na teba rodina tlacila aby si to urobila mala si im povedat, ze je to prva draha vec, ktoru si si kupila a preto si ho setris a jednoducho ho nepozicias. Co uz s tym teraz...

simulienka255
20. máj 2020

Boze lutujem Vas, ja by som ju dorazila.....Niektr zeny su neskutocne hlupe a sebecke.Akoze jasne kazdy rozdava 800eurove veci len tak🤦‍♀️jok drzim palce nech sa jej to v hlave uprace a da vam aspon dake peniaze😪

letfenixa
20. máj 2020

Jeho sestra robí rozbroje v rodine kvôli kočíku! Nedaj sa! Požičala si kočík, žiadas kočík naspäť!

elenka74
20. máj 2020

Tak teda aj svokru máš dobrú klamárku, aká matka, taká Katka, ja by som sa s nimi prestala stretávať.

lucy4321
20. máj 2020

To že je v zlej situácii jej nedáva právo aby toto urobila ! Mna by asi porazilo ... normálne by som sa porozprávala so svokrou, švagrinou a aj tvojim mužom pekne dokopy že chceš aby ti kúpila rovnaký kočík a to že ty si jej s dobrou vôľou pomohla neznamená že to môže zneužiť takze aké požičaj take vráť .... nech si na to kľudne zoberie úver alebo čokoľvek peoste kočík chceš naspäť inak bude peklo v rodine.... toto je hanba maximálna čo si dovolila ty jej Pozicas niečo čo si si kúpila za drahé peniaze a ona na tom zarobí ?!? . my sme mali čosi podobne svokrovci ani svagrovci nám pred narodením dieťaťa nekúpili nič ani keď sa mala narodila neprispeli jej ani len na vkladnú knižku, doteraz o ňu nejavia záujem Ani nevedeli zagratulovať keď sa narodila ale svokra mi bez sponkami s drzosťou napísala nech šetrím kočík ( vie že som kupovala veľmi drahý značkový ) lebo bude treba niekedy v budúcnosti švagrinej požičať tak nie, že ho znicim a to iste aj s autosedackou a postielkou ..... drzosť totálna .. no nikdy len cez moju mŕtvolu !!!!

tulipanicek
20. máj 2020

@hindakus Jezisi Kde autorka písala že jej sa to stať nemôže a švagriná je blbka. Ty by si si mala uvedomiť že švagrinej niečo drahé požičala na nápor rodiny hoci nechcela a tá namiesto vrátenia tú vec predala. Uz vidím ako by ti nevadilo že si niekomu požičala 800€ a už ich viac nevidela 🤦‍♀️ Ja ešte aj obyčajne lacné body vrátim tomu od koho sa ku mne dostali aj keby mi povedal že ich už nepotrebuje. Nie je to moje 🤦‍♀️

bluka2
20. máj 2020

@lucy4321 ty tiež berieš tie paksamenty nejako moc vážne. Pozor, aby ťa z tých nervov neporazilo, kvôli pár drzym ľuďom z rodiny

aylinn
20. máj 2020

Nech to rieši tvoj muž!!!!!! S jednou aj s druhou!!!!!!!🤬🤬🤬

lucia147852
20. máj 2020

Ja by som normálne podala trestné oznámenie a podnet na súd ohľadom vrátenia veci. Držím palce. So svagrinou by som so konca života neprehovorila

bluka2
20. máj 2020

@lucia147852 prosím ta, títo ľudia bez hanby ju akurát tak vysmeju, nedosiahne nič a bude sa cítiť ešte horšie. Už to bude 800€ a investovaný čas a papierovačky a rovnako nič z toho

erikissima
20. máj 2020

Švagriná je turbopizda 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Ty kokos tak to je sila. Neviem ci sa jej to vlastne oplatilo urobiť si takú hanbu a pokazit vzťahy už nadobro...a to všetko kvôli 300 e 🤦‍♀️Ona je na tom vlastne v konečnom dôsledku horšie...Bud dat na súd, aj ústna dohoda je dohoda, alebo sa s prepáčením vysrať na ňu. Kým bude druhé, na šetrí na ďalší, tých priamov je teraz dosť, a so svagrinou by som skončila, nech ma v rit ukusi, karma je zdarma, ešte sa jej to 3 razy vráti, krave 🤦‍♀️

jaurs
20. máj 2020

Toto mi pripomenulo jeden prípad ktorý sa riešil v Súdnej sieni. Jednalo sa o drahé elektrické autíčko. Riesili sa tam darovacie zmluvy, zmluva o požičaní, samozrejme ani jedna nemala žiadnu zmluvu, všetko islo len ústnou dohodou. Ale myslím že sa tam riešilo aj to či pôvodná majiteľka má original blok o zakúpení. Lebo ty ako kupujúca ho nebudeš mať tak ani súdnou cestou nic nevyriešiš, nakolko nevieš dokázat že si ho kúpila a bol tvoj. Ten prípad s autičkom sa vyriešil tuším v prospech druhej strany.

karolinakr
20. máj 2020

Počuvaj, však normalne ked budu mať svokra a svagrina narodky, meniny, vyročie svadby, dojdi s prazdnymi rukami- sorry, nemam peniaze, musim šetriť na kočik a podaj prazdnu ruku

thami
20. máj 2020

Uplne ta chapem, cybex priam je moj vysneny kocik, ale peniaze sme investovali inde, kedze je to naozaj drahy kocik..takze uplne chapem tvoje nahnevanie, nie je to lacna zalezitost, este si si ho zohnala za super cenu, starala sa on...tiez som ten typ cloveka, ktory si dava pozor na veci, do ktorych investuje a stara sa o ne s laskou...
Ja by som to velmi tazko rozdychavala...ale popravde, casom ta to prejde...rodina je rodina, zachovali sa sice skaredo, ale nic s tym nespravis...teraz ta to hneva, ale po par dnoch vychladnes...zober si ponaucenie, nic nepoziciavaj a na svagrinu kasli ;)