icon

Švagriná predala kočík, ktorý som jej požičala

20. máj 2020

Zeny mna ide urvat od zlosti.. Mala som krásny drahy kocik ktory sa mi podarilo po známosti zohnat za 800 eur! Ked moj drobec z neho uz vyrástol svagrina zistila ze je tehotná.. Ked bola asi v 7 mesiaci opustil ju priateľ a zostala sama bez peňazí akurát vtedy sa chystali kupovať vybavicku.. Narodil sa jej rovnako chlapček a zacala ma prosiť ci by som jej kocik nepozicala ze sa jej velmi páči ze teraz jej to finančne nevyjde aby si nejaký kupovala oktem kočíka som jej pozicala aj iné veci ale dobre chápala som ze je ba tom zle taksom jej pomohla pred 2 týždňami som bola u nej ze si prosím kocik späť kedze jej syn uz z neho takisto vyrástol a uz jej svokra z nasporenych peňazí kúpila športový kočík a ona mi zahlasi ze uz ten kocik nemá hovorím prosím??? Akože ho nemáš a povedala ze ho predala kamarátke za 300 eur.. Ja som myslela zr ma v tu chvíľu odvezú začala som na nu kričať ze ako mohla predat pozicanu vec ktora nebola jej a ona na mna ze bola v tom ze som jej kocik darovala 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ od začiatku som jej povedala zr jej ho len požičiavam ze plánujeme druhé a budem ho potrebovať chápete toto??? Ja neviem co mam robiť

bluka2
20. máj 2020

@karolinakr alebo taketo prianie

h2
20. máj 2020

@karolinakr Až na to, že ja by som sa neospravedlňovala a nepodávala ruku. Ale povedala by som, že odo mňa už darček dostala. A poriadne drahý, takže ďalšie darčeky už nikdy kupovať nebudem.

sidicek
20. máj 2020

No podarená rodinka, sranda ,že matke nevadí, že jedno jej dieťa okradlo druhé.Ja by som už kočík oželela, ale týmto by u mňa veskera pomoc u nej skončila a ver tomu , že takáto osoba ju bude neraz potrebovať.

karolinakr
20. máj 2020

@bluka2 😄😄😄

karolinakr
20. máj 2020

@bluka2 po dlhšom čase som sa dobre zasmiala

ivkaaaaa
20. máj 2020

Ja ešte nie som ani tehotná a už odkladám na Cybex 🙂 Takže úplne chápem, že si nahnevaná, ja by som švagrinú prizabila a naozaj ako radia baby vyššie by som zašla na políciu opýtať sa a kamarátke by som potom hrozila trestným oznámením, keďže kúpila vec, ktorá jej nepatrila. Predpokladám, že originál doklad o kúpe máš ty a keďže medzi tebou a švagrinou predpokladám nebola žiadna zmluva tak...Naozaj sa skús opýtať v skupinke právne poradenstvo. A držím palce 🙂

kassandra25
20. máj 2020

Ked jej povies, ze kontaktujes policiu, tak ti ho hned vrati. Budu to vysetrovat. Ja by som ani nepoziciavala, lebo by mi to mohla znicit a co dam potom tomu druhemu? Kedze je to svagrina, tak co manzel nato?

kassandra25
20. máj 2020

@tehulka2011 coze? Ale to nebol kocik za 50 eur, vies, ale za 1200! A to je rozdiel. To je, akoby si napisala, ze zlato za cenu bizuterie a ze si to idealizuje.

selest
20. máj 2020

@tehulka2011 paci sa mi ako rozmyslas, inak nemas pozicat tisicku...

zojanka
20. máj 2020

Ja by som jej asi poslala písomnú ziadosť (poštou doporučene) že žiadaš a vrátenie veci xxxxx, v prípade že ju už nemá o hradenie čiastky 500€ do xx.xx.xxxx. A sprav si aj kópiu. Verím že po súdoch ju za to vláčiť nebudeš ale myslieť si to môže 🙂

kassandra25
20. máj 2020

Chod na policiu a ries to a uvidis, ako sa zrazu kocika alebo 1200 eur dockas. A ze budes zla? Ved aj doteraz ta mali za kravu, ved predali nieco pozicane a robili ju z teba, ked ti vysvetlovali klamstvo do oci, ze si im to darovala. Ak bude manzel na ich strane, pokojne sa rozved, nie je o co stat. A svagrinej , tu by som pozdravila dozivotne precedenim cez zuby, uz nikdy ziadna navsteva a absolutne nic.

kassandra25
20. máj 2020

@sidicek ja by som naschval ten kocik neozelela. Teraz ma svoje druhe dieta autorka kocikovat na rukach, alebo ako si to predstavujete?

jaond19
20. máj 2020

V tejto situacii sa zrejme zial da uz iba jedine - a to prijat ponaucenie do buducna. Oni dve (svagrina + svokra) urcite pridu do situacie, kedy budu potrebovat nejaku pomoc.... ale z vasej strany sa nedockaju.... Bolo to podle a velmi vypocitave z ich strany, mala by som problem s nimi vobec fungovat ako rodina dalej. asi by som sa na velmi dlhu dobu dištancovala. a o nejakych darcekoch (sviatky,narodeniny....) nemoze byt uz toboz rec. mozno to niekto zvelicuje ze ved len kocik.... ale ono to kludne v tej niekolko sto eurovej hodnote mohol byt napr. pozicany bicykel, ci iny majetok....

ljzozv
20. máj 2020

@selest 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Ja by som poprosila aspoň tri tisícky... Potrebujem možno nove auto, tak by mi to bodlo... @tehulka2011

maminkasisa
20. máj 2020

Tak nech Ti da aspon tych 300 eur... alebo nech ide za kamoskou a pyta kocik nazad a nech jej vrati tych 300 eur....toto by aj mna napalilo. mala Ti ho vratit ked ho uz nepotrebuje a nie predavat dalej a hlavne ked vedela, ze ho chces pre dalsie dieta, cista vychcanost.... kamaratka svagrinej s tym nic nema, ona ho kupila a nie je to jej vec, co je medzi tebou a svagrinou.... Ty teraz budes musiet kupovat dalsi kocik.....

jvasenka
20. máj 2020

Pekne povedat svagrine nech ho vezme od kamosky naspat inak by som to hlasila na policii🙂

evaachesa
20. máj 2020

Kriste, tlak sa mi dvihol nenormalne...svagrina by u mna skoncila na plnej ciare....je to obycajna prizivnicka..ze ju hanba nefackuje...a uz ked ho isla predavat, mala sa opytat ci moze a peniaze dat tebe...strasna sila...tvoj muz by mal ist za matkou a sestrou a narobit s nimi okamzite poriadky😡

autor
20. máj 2020

Som rozhodnúta ist na políciu doklad o kúpe samozrejme mam uvidím co mi tam povedia manžel nie je nadšený ze ma riesit problémy v rodine skrz políciu ale tak co mame robiť..

nini1010
20. máj 2020

Tak toto je sila!

janickacrazy
20. máj 2020

Potom daj vedieť, ako to dopadlo. Hádam sa umudria, ak ich postrasite políciou. Ale je to "radosť" mať takú milú švagrinú, ach.

halienka
20. máj 2020

správne, tiež by som podala trestné oznámenie. Ty máš doklad o kúpe, ona nech preukáže darovaciu zmluvu alebo že ho od teba odkúpila, ak nemá ani jedno, tak jednoducho predala cudziu vec. Ak máš ešte aj sms-ky, že jej ho len požičiavaš, a tvoj muž ti je svedkom, nie je o čom. Doklad o tom, že ho ona predala tej kámoške a nie ty tiež existuje, keďže tá kámoška jej poslala peniaze na účet. V tomto duchu to treba niesť. Ak oni dokážu klamať, tak aj ty môžeš hrať tvrdou kartou. Vôbec by som sa už s nimi nebavila, sú to sprosté klamárky, ktoré sa zámerne snažia s teba urobiť hlúpu.

daganov
20. máj 2020

@kassandra25 nebol to kočík za 50 eur, ale nemal zďaleka cenu 1200, odvozili sa na ňom dve deti. Tým samozrejme nechcem povedať, že to, čo urobila jej švagriná nie je chrapúnstvo. Je.

tehulka2011
20. máj 2020

@daganov presne tak, kvoli trom stovkam autorka riskuje aj vztah s muzom, lebo ide predsa o jeho sestru a matku!! Lahko sa to cele moze otocit proti autorke

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
tehulka2011
20. máj 2020

@perdulka7 naposledy pise ze chlap nie je nadseny 🙂 ale mne je to aj tak jedno

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
jasminet
20. máj 2020

Kočík po 3 deťoch rozhodne nemá cenu 800 už.... aj 300 je za neho veľa. Sama som mala drahy a odvozila v ňom 3 svoje deti a jedno svagrinine. Ale princíp chapem. Trvaj na vrátení kočíka, alebo zakúpení nového podľa tvojho výberu.

daganov
20. máj 2020

@perdulka7 bol niekde spomenutý rozvod? Nezachytila som? Totálna hlúposť, samozrejme, možno by som ešte skúsila tak, ako jej navrhol niekto vyššie poslať doporučený list (kópiu si nechať), že žiada o vrátenie kočíka do toho a toho dňa)

blancheporte
20. máj 2020

Svagrina nech da 300 eur kamoske spat a ta jej nech vrati kocik.Urcite by som to s tou kamoskou neriesila ja.

kassandra25
20. máj 2020

Ano. Som rada, ze zatial stoji ten muz na tvojej strane, aj ked ide o jeho sestru a matka je na strane svagrinej. Uvidime, dokedy bude na tvojej strane. Ja by som rozhodne netrvala na vrateni 300 eur, zaco to predala, to je jej vec, ale na vrateni 1200 eur, lebo tolko stal. Svagrina je absolutna prizivnicka a uz ani bu ani mu ani jej ani svokre