Švagriná predala kočík, ktorý som jej požičala
Zeny mna ide urvat od zlosti.. Mala som krásny drahy kocik ktory sa mi podarilo po známosti zohnat za 800 eur! Ked moj drobec z neho uz vyrástol svagrina zistila ze je tehotná.. Ked bola asi v 7 mesiaci opustil ju priateľ a zostala sama bez peňazí akurát vtedy sa chystali kupovať vybavicku.. Narodil sa jej rovnako chlapček a zacala ma prosiť ci by som jej kocik nepozicala ze sa jej velmi páči ze teraz jej to finančne nevyjde aby si nejaký kupovala oktem kočíka som jej pozicala aj iné veci ale dobre chápala som ze je ba tom zle taksom jej pomohla pred 2 týždňami som bola u nej ze si prosím kocik späť kedze jej syn uz z neho takisto vyrástol a uz jej svokra z nasporenych peňazí kúpila športový kočík a ona mi zahlasi ze uz ten kocik nemá hovorím prosím??? Akože ho nemáš a povedala ze ho predala kamarátke za 300 eur.. Ja som myslela zr ma v tu chvíľu odvezú začala som na nu kričať ze ako mohla predat pozicanu vec ktora nebola jej a ona na mna ze bola v tom ze som jej kocik darovala 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ od začiatku som jej povedala zr jej ho len požičiavam ze plánujeme druhé a budem ho potrebovať chápete toto??? Ja neviem co mam robiť
@kassandra25 1200 eur? Veď toľko nestál ani, keď ho kúpila autorka témy, ale 800 a keby aj po dvoch deťoch už predsa nemá takú hodnotu.
@kassandra25 rozvod? To ako myslíš vážne? Tak potom sa nedivím, že je 50% rozvodovosť. Po rokoch by si dieťaťu vysvetľovala, že otec bol fajn muž, ale nestál raz na jej strane, ale na strane svojej matky, preto sa rozviedli. Takéto veci sa hádam neriešia rozvodom.
@kassandra25 ja som nemyslela ozelela, akože kašľať naň, ale ze sa ho zrejme už nedomoze. Políciou by som ja osobne takúto vec neriešila, veľmi to vyhroti vzťahy a z dlhodobého hľadiska to môže byť horšie a nepríjemnejsie ako strata kocika
@kassandra25 autorka ho kupila za 800 eur a boli odvozene 2 deti..... urcite nema hodnotu 1200 eur, zase neprehanajme
Ja by som to neriešila cez policiu lebo taku hanbu by som mm neurobila. ( zeby sa musel hanbit aku mà rodinu) ale vase vztahy su aj tak uz navzdy zničenè. Ona nie je vobec hlupa svagrina. Chcela ten drahsi kočik zadarmo využila svoju situaciu opustenej chuderky lebo vedela ze ho za par stoviek predà. Slušna žena by ho 1. Nepytala kupila by z bazara lacny . 2 nepredala by ho bez toho aby sa najprv opytala či ho nechceš spet - Aj Keby “ verila” že si jej ho darovala 3 ked uz sa stalo co sa stalo a predala ho v dobrej viere ze ho uz nechces -Po vašpm rozhovore by zavolala kamoške a vysvetila ze urobila chybu ze potrebuje kočik spet ze jej vrati 300 a ked by ta odmietla Tak by sa ti spravedlnila a aspon dala tie 300. Tvoja svagrina žial nema character možno si za to že ju muž opustil može sama. Netreba ju lutovat. Ja by som jej povedala že je ale hlupa ked zarobila 300 na tvojom kočiku Lebo tak prišla o tisicky ktore by roky dostavala vo veciach po tvojom dietati + novych darcekoch lebo ked sa takto zachovala uz nedostane nič. A ty mas drahu lekciu nepožičavaj veci ktore chceš spet. A nenechal sa nikym dotlačit robit nieco co nechces.
@daganov lenze po akych 2 detoch, ked autorka to druhemu pozicala??? Ved druhe bolo urcene pre svagrininho syna. Tak len po jednom a akych 800 eur, ved pisala, ze stal 1200 eur. Ako, my sme mali za 500 a este aj to vraveli, ze kolko vela to je. Pre mna 1200 za kocar je extra mega vela. A je to velmi vazna vec, toto, co spravila svagrina so svokŕou autorke, ak by ten muz nestal pri tomto incidente na autorkinej strane, ja by som takeho nechcela. A zachranovat zubami nechtami taku dementnu rodinu ako su svagrina, nema vyznam. To radsej ist na tu policiu, pozri sa, ked za toto stali svagrinej a svokre tato autorka, ze predali pozicany kocik a este sa spravili akoze hlupe a nevedome, tak zaco im stala? Za co ju beru? Za kravu a to poriadne hlupu. A na takych ludi by som sa vyprdla. Pretoze v buducnosti sa to znova zopakuje, znova sa k nej zachovaju ako ku krave len, znova a znova. Autorka dobre spravi, ze to bude riesit s policiou, pretoze uz to riesila s nimi a nepochodila. Tak ked to nepochopili od nej, pochopia to od policie, a rovnako jej radi dalsich 50 az 60 percent zien, ktore sa do tohto zapojili, je mi luto, ale nech je autorke prednejsie jej druhe este buduce dieta a nie svagrina, ktora ju ma za kravu tisicrocia!
@maminkasisa aha, ano, a 800 eur na ulici nenasla, ze??? Ty tolko najdes?
@daganov ved teraz este stoji na jej strane. Tak co sa zamyslas ?
@kassandra25 autorka v nom odvozila svoje prve dieta, dala svagrine, ktora v nom odvozila svoje a teraz ho autorka chcela spat, pre svoje druhe dieta... v obchode stal 1200, ona ho kupila po znamosti za 800.
povodne som myslela, ze ona ho uz kupovala pouzity, ale teda asi nie.
ja som mala este drahsi kocar nez stal tento jej, nelutujem ani jediny cent, co sme za neho dali, ale vyuzili sme ho na 200% a este ho posuvam do nemocnice na detske oddelenie.
@maminkasisa nema hodnotu 1200 eur ale určite ma hodnotu viac ako 300! Ja som sa on starala a vyzeral ako novy!
No u mna by mala 2moznosti. Bud mi kocik vypyya od kamosky spat,alebo mi zaplati plnu sumu aby som mala na druhy,kedze by dom ho potrebovala ked planujem druhe. A ked nie,tak TO. Todina nerodina,hra sprostu a mysli si ze jej to prejde
@kassandra25 prečítaj si poriadne úvodný príspevok a tým príspevkom, že sa zamýšľam, neviem, čo si chcela povedať, veď ja viem, že manžel stojí na jej strane
Vsak som pisala, zeby som trvala na vrateni kocika, nech to svagrina riesi s kamoskou alebo nech Ti vrati ak nepochodi aspon 300 eur, aj ked si s tym kocikom pocitala do buducnosti. Ohladom 1200 eur som pisala niekomu, kto by si na tvojom mieste narokoval 1200 eur. Inac tvoja svagrina je naozaj vychcana a ako sa hovori pre dobrotu na zobrotu
Ono keby bola svagrina normalna rodina, tak samozrejme vrati kocar po pouziti a pekne s bonbobierou a vinkom ako revanz. Ale takto, je to na tu policiu a srat na nejake akoze rodinne vztahy, ked tam vobec ziadne nie su. Toto by som si ja nikdy nedovolila.
Mňa by asi piclo na mieste, rozumiem Tvojmu hnevu. Ja už vrámci rodiny nepožičiavam, ani peniaze, ani nič iné. Radšej darujem, lebo to požičiavanie len pokazí vzťahy. Ja mám tiež zoznam vecí, ktoré som požičala svokre, bratrancovi, švagrinke atď a viac ich neuvidím. Stačilo 🙂
kazdej dobrej skutek byva po zasluze potrestan....
@annadobsonyova sila. Tiez sila. Ano, peniaze sa nemaju poziciavat.
A este ma napadlo, ze dobre svagrina na tebe zarobila. A mohla ta aj oklamat, kocar mohla predat aj za 600, pravdu sa nedozvies od nej, to mas istotu.
Obavam sa ze na policii asi vela neporiesis, policajti su lenivi riesit taketo pripady, na 99% ti povedia, ze sa s tym nic neda robit. Ja by som teda isla na policiu, ale predtym by som sa poradila s pravnikom ake mas sance. @missdiva minule pisala ze je pravnicka, skus sa jej opytat.
Tiež si myslim, že ho mohla predať za 600€, ked vyzeral ako novy ktovie kolko
Neverila by som jej
Ahoj, mrzí ma, čo sa ti stalo. Je to nechutný podraz od rodiny 🤬
Jedná sa o hnuteľnú vec, čiže žiadnu zmluvu so švagrinou nepotrebuješ, ústna dohoda stačí a svokra sa nepokladá za dôveryhodného svedka, je to jej mama. Máš doklad o kúpe, to je o dosť hodnotejší dôkaz, bež na políciu.
Kamoška švagrinej sa nemá čím hájiť, keďže kočík má bežnú cenu 1200 eur, ty si ho kúpila za 800, a jej ho švagriná predala za 300 = kamarátka mohla tušiť, že ide o podvod, keďže cena je výrazne nízka a právne sa predpokladá, že nebola tým pádom dobromyseľný kupca = kočík ti bude musieť vrátiť.
Ak nie kočík, tak plnú kúpnu cenu ktorú si uhradila ty, je úplne irelevantné ako ho znicila švagriná, do úvahy sa berie hodnota, ktorú si vynaložila ty. Skôr si tým švagriná ešte celkom prihorší ak ho zničila, keďže môžeš požadovať náhradu škody za poškodenie požičanej veci.
Pekný deň a držím palce 🙂
Mam tiez taku ale trosku inak, dala som jej veci po malom lebo financne na tom bola zle, kupili sme jej aj ine veci, knizky atd a ona si to po bazaroch na fb predava. Akoze je to dost blbe, mohla to aspon tak urobit aby sme to nevideli. Mna to zamrzelo, boli to nove kupene veci, mna to stalo zopar 100 a chcela som jej pomoct a ona si to preda. Cakala som aspon slusnost ze pocuj, uz mi to netreba chces to spat alebo mozem to predat atd. Mna by nenapadlo nieco darovane v nudzi po chvili predat. Poucila som sa a uz jej nic nedavam lebo ani poriadne dakujem nepovie, este aj ofrfle z casti
@kristina284 kým autorka kočík súdne porieši, jej druhé dieťa bude z neho vyrastene. Švagriná sa zachovala hnusne. Nechala by som to tak...

@daganov ano, rozvod som spomenula ja, ale opat nikto necita suvislosti. Len vtedy, ak by muz bol na strane svagrinej a nie autorky, co zatial nie je.