icon

Švagriná sa mi stará do výchovy

17. nov 2022

Ahojte,
ako uzembit švagrinú? Mám dve deti ( 5 a 3) a švagriná sa neskutočne stará do výchovy. Býva neďaleko nás aj so svokrovcami ktori su naopak fajn. Samozrejme rozdiely sú ale nestarajú sa. Ide o to že keď sa deti hádajú o hračku ona im ide robiť rozhodcu. Pritom deti si to vedia v 8 prípadov z 10 vyriešiť aj samé. Alebo rieši čo jedia a čo by mali jesť a prečo nejedia to či ono. Pritom decká majú podľa mňa stravu fajn sem tam aj sladkost napr Kinder vajíčko.

Skúšali sme po dobrom aj po zlom ale ona furt svoje ide 🤦 ja už nemám energiu

Strana
z2
lunademonica
17. nov 2022

Ja by som ju zakazdym dorazne upozornila, nech neriesi moje deti, a detom by som povedala, ze tu tetu nemusia pocuvat, oni sami ju potom poslu "domov"

autor
17. nov 2022

@lunademonica tak toto sme spravili neraz. Deti ju ani už nepočúvajú napr malej keď niečo povie niekedy tak ju neposlúchne povie že je malá nevychovana lebo ju neposlúcha. Pre ňu deti znamenajú to že musia poslúchať na slovo. Stará škola resp ona neberie názor že spýtať sa dieťaťa, v lete sme šli von už bol večer nepieklo slnko a malá ona neznáša klobúky jedine čo vezme na milosť je šiltovka. Pýtam sa malej že ktorú chce a švagriná že načo sa pýtam tú ktorú dám tak tu bude mať. Pre ňu jednoducho slovo dohoda neexistuje. Malý má obdobie ani nie že vzdor ale jednoducho niečo sa mu nepáči už reve 😀 je nervak a najhoršie čo môže človek spraviť je že mu povie neplač, prestaň atď. jediné čo pomáha je, nechať ho ale ona nie ona musí joj môj zlatý a čo sa tebe stalo a x krát sme jej povedali že nech ho nechá na pokoji malý sa ukľudní a príde sám že už som ok 😀

pipistrel13
17. nov 2022

jasne zeny,hned sa s kazdym koho spravanie sa nam co i len trochu nepaci,prestat stretavat,co na tom,ze je to rodina manzela,ktoreho milujem v dobrom aj zlom,ved si dovoluje robit napr. rozhodcu a kafrat do jedla....
to naozaj?toto su dovody na nestretavanie sa?jednym uchom dnu,druhym von,zakrocit len vtedy ak to dietatu ublizuje (silny natlak,dieta je z toho v strese a pod.)
cim dalej tym viac chapem preco vyrastaju egoisticky ludia,ktori nie su schopni zniest nic,co sa co i len trosku odklana od ich nazoru
gratulujem

autor
17. nov 2022

@pipistrel13 stretávať prestať sa nechystám len už neviem ako jej to vysvetliť 😀 mala si názor povie sama len vtedy je to dieťa nevychovana lebo si dovolí nesúhlasiť. Dost že malú huckala keď bol drobec maličký

cacianka
17. nov 2022

Tak keď mudruje neprimerane u vás, tak načo prečo ju vypustite dnu ?! Ja by som jej slušne vytmavila o čo ide a už by cez prah môjho bytu neprekročila .
Nemáš za čo.

777januska777
17. nov 2022

Pozri ona si buduje vzťah k nim aký chce. Nechaj ju, nech ma s nimi taky vzťah, aký vytvára. Kým im neublizuje, tak to nerieš, po čase to deti vyriešia samé. Ja napriklad nezasahujem do vzťahu mojich deti s ľuďmi z rodiny, ak im neublizuju. Moje deti sa naučia, ze každý v rodine je iní a ze ho treba takého brat a naučiť sa s nim vychádzať.

miadi
17. nov 2022

Svagrinu by mal upratat tvoj muz jej brat. Teba nerespektuje tak aspon jeho by mala.

autor
17. nov 2022

@miadi upratať? Viem ako to myslíš, ona je z tých že vyhodis dverami vráti sa oknom. Vlastné deti nemá

miadi
17. nov 2022

Upratat verbalne v tom momente ked robi co ti -vam ? Ako rodicom vadi. Ci on je stym ok ? To bolo docela Jasne ze svoje deti nema. Skus ju viac ty riesit zacni do nej vrtat ze ake mà ona vztahy a kedy bude mat dieta .. ( Aj ked sa to nepatri) sa jej 5x opytas kedy bude mat ona dieta a uz k vam nepride.

zuzanaulicna
17. nov 2022

Navrhni jej, nech si urobí vlastné. Že z nich si môže kľudne urobiť robotov, ktoré ju budú počúvať na slovo...

scorpionflower1
17. nov 2022

@lujza123 inac, aby som si aj nejake maslo na hlave priznala, aj ja som mala vseliake nazory na deti svojich kamosov, kym som nemala vlastne a robi mi uplne rovnake veci ako robili ich deti im :D ako je to prislovie? " Kym som nemal deti, mal som 4 teorie o vychove, teraz mam 4 deti a ziadnu teoriu o vychove..."? :D

pipistrel13
17. nov 2022

vidis a mozno vdaka tomu si vie mala povedat,ze svagrina ju vkuse otravovala a nech si mysli,ze je nevychovana,to uz je jej problem
ale v konecnom dosledku je dolezite aky je ich vztah bez ohladu na to a ak to detom az tak prekaza,nebudu mat k nim pekny vztah a do toho ich netreba nutit,pre to ja nechavam vsetkych v rodine kym to detom neublizuje a tak si aj vytvorili vztahy,jednu babku miluju,druhu toleruju a chcu k nej ist asi raz za mesiac (z rovnakej dediny),rovnako vztahy k mojim a manzelovym surodencom,takmer ziadne...

macik166
17. nov 2022

Mňa zaujíma koľko má rokov? To musí byť nejaká stará uhundrana dievka.

sojorez
17. nov 2022

@elizabet173 Citujem - "deti sa hadaju o hracku". Zrejme neslo o sepkane argumenty.

lunademonica
17. nov 2022

Boze to je hrozne, dufam ze ta osoba nikdy nebude mat deti, lebo ich psychicku utyra... :(

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sojorez
17. nov 2022

@elizabet173 A Ty ako, ze boli? Takto sa mozeme dotahovat donekonecna, a to by som nerada. Skratka a dobre, kazdy ma nejaku tu mieru, dokedy je prijemne dotahovanie sa/ kricanie/ hadanie sa deti, ci uz vlastnych alebo cudzich. Ak bola autorka doma, mohla poslat deti si to vydiskutovat do inej izby. Ak boli niekde na navsteve, nie je nic nezvycajne, ze ma niekto snahu ich hadku ukoncit.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
pipistrel13
17. nov 2022

@elizabet173 ano s takym pristupom suhlasim,ale niektore tu pisali,ze prerusit kontakty
ved jasne,ze sa nebudem denne stykat s ludmi co ma rozculuju...obmedzit hej,ale nepretrhnut
ale spytala by som sa aj deti ako to chcu,lebo ak ju maju radi,niekedy sa pre to musi rodic obetovat (ale aj to sa da obmedzit)

autor
17. nov 2022

@sojorez Deti sa hašterili doma, ako som spomínala v 9tich prípadoch z 10 sa deti hoc sa hašteria tak si to vyriešia sami. Samozrejme ak je to cez tak to riešime my rodičia. Išlo napr o hračku pričom deti majú aj svoje hračky a majú aj spoločné napr Lego alebo stavebnica. Keď sme na návšteve tak samozrejme decká upozorním a napr nedovolím im robiť neporiadok ako tu niekedy na MK čítam, že návšteva spraví neporiadok, odíde a deti musia upratať. Ale poznám si svoje deti a viem, že aj keď sa pohádajú nedali by sa za nič. Ona deti nemá, a nemyslím vreskot že počuť na celú ulicu ale klasické "ja chcem a basta". Ja nemám problém ako tu niekto spomínal keď dieťa liezlo na stôl atď ale aby sa starala o to, že prečo malý sa hraje s bábikou že bude "teplý".
@elizabet173 presne tak, ja nemám kapacitu na to, riešiť každú "hlúposť" :D

autor
17. nov 2022

@macik166 švagriná má 35, manžel je od nej mladší o tri roky 🙂
@pipistrel13 presne tak, malá ju ignoruje ak jej niečo prikáže napríklad.

Strana
z2