icon

Švagriná sľúbila rodine, že ja tehotná budem po oslave rozvážať ľudí domov

6. okt 2022

ahojte na zaciatok prepacte ze pisem anonymne potrebujem len zo seba dostat hnev..a vyrozpravat sa..v manzelovej rodine sa chysta teraz cez vikend velka oslava..svokra aj manzelova starka oslavuju jubileum, svokra 60 manzelova stara mama 80..bude tam vela ludi kedze manzel ma velku rodinu jeho mama je z 8 surodencov--oslava bude v meste a dost ludi z rodiny sa pytali kedze to bude pomaly ako svadba ci bude nejaky odvoz.ci si mozu vypit..pohotova svagrina hned kazdemu narozpravala ze ja kedze nemozem pit ( som tehotna) budem rozvazat ludi..bez toho aby sa mna spytala predtym..vcera mi to oznamila ze kazdemu povedala potom ze ja budem ludi opitych po oslave vozit domov ..ostala som ako oberana..reku čo?..ja tehotna mam nad ranom rozvazat opitiych?..tak ze ona to uz dohodla a ak mam s tym problem tak to mam ja kazdemu vysvetlit..ako chapete toto:?-..samozrejme hadka sa hned strhla ..obul sa do nej aj manzel..ze kde to zobrala ze prave ja budem robit sofera z oslavy..sorry ze pisem ako tatar ale nahnevana som neskutocne..

domca1408
6. okt 2022

je to riadna krava a čo sľúbila nech si ona sama odvolá....šla by som na oslavu a o deviatej odišla s tým, že ja som tehotná , potrebujem oddychovať majte sa tu pekne..a nech si švagrinnka rieši...sorry šak aj tým ludom to nie je divné že ty tehotná by si ich mala čakať boh vie do akej hodiny?

xsuzannex
6. okt 2022

Tiez by som sla domov max o polnoci a netrapilo by ako sa dostanu domov kedze som nic neslubila.. nech si svagrinka riesi 🙂

autor
6. okt 2022

@domca1408 nie pretoze vela ludi z rodiny nevie ze som druhykrat tehotna..nieje to na mne ešte vobec vidno a zatial sme si nechaval pre seba..som trochu silnejsej postavy takze zatial to nieje vidno

mamula20
Odpoveď bola odstránená
katkami123
6. okt 2022

Opýtaj sa švagrinej pred vsetkymi prečo je taka zákerná a či ti tehotenstvo nedopraje alebo závidí,?keď ťa tehotnú chce nechať vyvážať opitých ľudí a ona si ide aj s muzom veselo piť akoby nič. Toto by súdneho človeka nikdy nenapadlo, iba zlomyseľneho.

martul
6. okt 2022

Švagriná vie, že nebudeš robiť šoféra a nech si to rieši. Nemusíš nikomu posielať smsky ani vysvetľovať. Jediné čo by som spravila tak by som išla za svokrou keď ju máš tak rada a povedala jej že babka prepáč nehnevaj sa ale ja šoféra robiť nebudem, necítim sa na to a hlavne sa ma nikto nepýtal len rozhodol za mňa. Aby vedeli a stihli sa zariadiť nech nie je na oslave,, prekvapená " a musela by to narýchlo riešiť.

ropucha6
6. okt 2022

Ona dohodla, ona nech vysvetli. Jej by som akurat oznamila, nech s tym nerata a poriesi si svoju proaktivitu. Kludne chod o 9 domov a viac sa nezaujimaj.

gertrudaosem
6. okt 2022

Tak to je góóól 🤣🤣🤣🤣🤣

bettie
6. okt 2022

@autorka svagrina ma vodicak? Ak ano, tak je to vybavene. Rozvaza ona. Ona im slubila odvoz nie ty. A presne takto by som jej to povedala a este aj svokre, aby nevzniklo nedorozumenie.

miadi
6. okt 2022

Svagrina by si zasluzila aby si objednala 20 krabic pizze na jej meno a adresu lebo s jej logikou nenažrana svinka by sa mala konecne najest. .. ty nemusis nikomu nic vysvetlovat lebo si nikomu nic neslubila a Nebol to tvoj napad. Chod tam zabav sa a chod kludne domov. Medzi prvymi. Chybu urobila ona ze slubila nieco bez tvojho vedomia bez tvojho suhlasu za teba. No chybu robia aj ti ktorym to slubila ze sa ti neozvali a nespytali ci ozaj si ochotna ich odviezt ze ti chcu teda podakovat.. Ale to uz nie je tvoj problem tak ako sa tam dostanu tak mozu aj odist. Ich problem.

kandelabra
6. okt 2022

Zdvihla by som telefón, zavolala švagrinke a na rovinu jej povedala, že čo si navarila nech si aj zje, ona si to vymyslela ona nech to aj vyrieši, teba sa nikto nepýtal. A dobudúcna nech si láskavo zapämatá, že o tom čo budeš alebo nebudeš robiť rozhoduješ ty a nie ona.

mandarinka555
6. okt 2022

A keby sa ťa bola opýtala, porozvážala by si ich? Alebo by si sa oháňala tehotenstvom? Len tak ma to zaujíma....Lebo to tehotenstvo na tebe možno ešte ani nie je vidieť....A mimo to, hosťom by som určite nič nevysvetľovala....

katkami123
6. okt 2022

@kandelabra
Tak tak, povedať milej švagrinej, že rozkazovať si môže akurát u seba doma v obývačke a nie tu ukolovať a dirigovať dospelých ľudí.

spadnutaslivka
6. okt 2022

no ja sa bojím, že nech sa z toho vyzuješ akokoľvek, švagriná ťa tam potom poohovára, aká si nezodpovedná, že si ich nechala v štichu. Isto to nevezme na seba. Takže jedine ak ty povieš, že ona s tebou nič nedohodla, ale aj tak to bude slovo proti slovu a ľahšie uveria, že si sa na nich vybodla ako to, že ona rozhodla bez teba. Lebo budú nahnevaní, tak ťa použijú ako hromozvod - pôvod ich hnevu a nešťastia.

lenkadenisa
6. okt 2022

Ja nie som teda žiadna citlivka, ale voziť by som nikoho nevozila, je to risk v noci a isto si aj unavená vo štvrtom mesiaci. Na začiatku by som si vypila normálne prípitok, ľuďom dopne, že žiadny odvoz sa konať nebude 😂

sialenaveronika
Odpoveď bola odstránená
lilope
6. okt 2022

@autorka podľa opisu to bude celkom veľká a aj nákladná oslava za nie malý peniaz. Takže neviem pochopiť, že nevie poprosiť kamaráta či dobrého suseda, nech za 100€ porozváža ľudí z oslavy? My sme tak mali suseda na svadbe, pričom bol súčasne aj hosť so zaplatenou celou večerou. Myslím si, že keď započíta PHM, tak to nie je veľká suma a vzhľadom na veľký počet ľudí ani prehnane vysoká keď bude lietať hore - dole pár hodín.

1fifinka1
6. okt 2022

A to si ta nevie zastat manžel? Môj manžel by to nikdy nedovolil, aby som rozvazala v noci ožratých ľudí, domov. Aj keby boli triezvi. Aj na hlavu by sa mohla postaviť.

autor
6. okt 2022

@1fifinka1 zastal sa pucoval.jej žalúdok cez telefón

zmrzlinka2021
6. okt 2022

@autorka

Asi som divna, ale nechapem zenam ako si ty - ak s niecim nesuhlasis, tak to normlane komunikuj. Raz poviem - dakujem, ale ja nebudem rozvazat, necitim sa na to a bodka. Pride za mnou na oslve niekto, zeja rozvazam? Usmejem sa milo a pekne poviem "sorry, ale ja nerozvazam, to riesi svagrinka" a vec je vyriesena

To naozaj v takych primitivnych veciach nevies komunikovat? VEd toto ucime 5-6 rocne deti, ako spravne reagovat, ako byt dostatocne asertviny, ako druheho nezranit...

zmrzlinka2021
6. okt 2022

@spadnutaslivka
Ale ona nie je zodpovedna za spravanie sa druhych ludi? Za ich hnev, nespokojost, ohovaranie atd - to je vizitka jej rodiiny, nie jej.

bu1bu
6. okt 2022

My mame asi rovnakú svagrinu 😉 presne toto mi urobila moja na jej svadbe, s tým rozdielom ze mne bolo oznámené ze budem rozvážať svadobných hostí v deň svadby... Presnejšie ani nie oznámené, ja som sa to dozvedela od jednej " milej" tetusky ktorá prišla za mnou ze jej bolo povedané ze ja ich porozvazam a ze kolke sa zmestia do môjho auta a ze ako budem s tým bruškom šoférovať.. ( Bola som v 7 mesiaci) Skoro na vykotilo... Manžel dostal také nervy ( mal už aj mierne pod capicou) ze som ho len držala aby nešiel svoju sestru prizabiť v deň svadby.. Dopadlo to tak ze o desiatej sme sa dvihli a bez reči odišli ( manžel aj vytriezvel z tých nervov).. Niektorí si objednali taxi sami a iným zaplatila svokra ( ale to sme sa dozvedeli náhodou).
Samozrejme u niektorých som z toho vyšla ako totálna piiip ( to je ta kategória ktorým normálne nevysvetlis) a iní, ti normálne pochopili co sa udialo...

spadnutaslivka
6. okt 2022

@zmrzlinka2021 veď nie je, ja ju len dopredu varujem, aby sa na to pripravila

panelacikova
6. okt 2022

autorka: keby som mala aký super vzťah so svokrou a babkou, keď tvoj muž nejde kvôli pracovným povinnostiam, ospravedlnila by som sa na tvojom mieste aj ja s tým, že prídeme dodatočne spolu zagratulovať, že chceš prísť s manželom, nech to skúsia pochopiť. a máš vyriešené.
ak sa tam driapeš silou-mocou aj bez muža, tak rád tu máš habadej, a sú fakt dobré. či už lognúť si deci šampusu alebo prísť taxíkom alebo sa zdvihnúť po nejakých decentných 2-3 hodinách na odchod, s tým, že si unavená a ideš si ľahnúť....

svetlonos
6. okt 2022

Poslala by som ju do riti az by zaprasilo! A nech to vysvedli vsetkym sama aka bola vadna a rozvazat bude vsetkych sama. Tym by moj vztah zo svagrinou nadobro skoncil.

simca06022011
6. okt 2022

Rovno by som jej povedala ze nech na to zabudne a najde si niekoho ineho, z oslavy byvsom ako unavená tehotna isla domov skor a vybavene.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
svetlonos
6. okt 2022

@spadnutaslivka
rozumni pochopia, blbi nie a aspom vyselektuje aj rodinnych pribuznych.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal