Švagriná využíva môjho brata
Mam obavy že moja švagriná využíva môjho brata. Je od neho 8 rokov mladšia, nikdy nepracovala, VŠ prerušila keď bola tehotná s prvým synom. Oni majú raz v týždni večer babysitterku aby si mohli ísť do reštaurácií, asi párkrát v mesiaci príde babysitterka na cely deň lebo to mladšie 2 ročne ešte nie je v škôlke aby mamička mohla ísť shoppingovat a robiť yogu a chodiť do kaviarne a čo ja viem čo. Mesačne im chodí aj upratovatelka a podotýkam že švagriná nepracuje takže by to mohla robiť aj sama. Sme 4 súrodenci a vzťahy v rodine boli komplikovane, nezamestnanosť, alkoholizmus atd môj brat išiel do zahraničia a tam si niečo vybudoval a od vtedy ako keby sa vzdialil od rodiny. Keď spoznal tuto a zobral si ju, nasťahovali sa späť na Slovensko. Ako mu mam otvoriť oči?
Fuj ale závidíš. Čo je tvoj brat dáko mentálne zaostalý že sa nevie sám o seba v živote postarať? Mala si si aj ty nájsť chlapa čo ti dopraje. Mňa vidia tak ako tvoju švagrinú. 8 rokov som nechodila do roboty, teraz pracujem na polovičný úväzok, muž mi kúpil nové auto. Strach a hroza, chudáčik musí pracovať lebo ja nechcem. Len škoda tej upratovačky, opatrovateľku nepotrebujem ale taká pani na upratovanie to by bola ozaj paráda mať. Len to by už niektorý členovia jeho rodiny nerozchodili 😅
Autorka, ty kde si sa zabudla? Ak su manzelia, nie su to jeho peniaze, su to ICH SPOLOCNE peniaze, aj v pripade, ze ona nezadobi ani deravy gros, su to ich spolocne peniaze. Halooo!!!!! Zijeme v 21. storoci a toto je dane zakonom, ktory bol kodifikovany uz v storoci minulom.
Autorka dopraj a bude to dopriate.. cítiť to z príspevku a je to závisť. Áno láska k bratovi a závisť k švagrinej, ak svojho brata máš rada, nechaj ho, buď prežije život v šťastí alebo sa popáli, no je to JEHO život, nie tvoj.
Tvoj brat sa vzdialil od rodiny, keď sa mu otvorili oči a uvidel, akú fališnú a závistlivú sestru má. S takou, ako si ty by som ukončila akýkoľvek kontakt. Tvoja švagriná môže za napísanie 2 článkov dostať viac peňazí, ako predavačka, ktorá drie za minimálku. Keď ste zo zlých pomerov, tak brat chce očividne dožičiť manželke a deťom to, čo on nemal. Čo je na tom zlé? Jej závidíš, že tebe tvoj muž nedopraje? Holt smola mala si sa lepšie vydať a mohla si tiež behať shoppingovať a na jogu. Teraz musíš makať a závidieť švagrinej. Keď sú manželia, tak peniaze sú ich spoločné. Ja tiež momentálne robím len tak, ako tvoja švagriná a môj sa o mňa postará keďže vonku zarobí luxusne a čo? Nehanbím sa zato. V minulosti sme to mali vymenené. O tom vzťah je, že sa partneri o seba postarajú navzájom.
Hrozne jej zavidis…. Praj a bude ti dopriate. Ved jej kludne potraz ty a nemusi platit opatrovatelku. Niekto ma babky a dedkov, tety a ujov a niekto si musi zaplatit opatrovatelku.
Zavidis jej, ze tvoj brat zaplati upratovacku a opatrovatelku, aby ona mohla trochu vypnut? Co by som ja za to dala:D ja mat babysitterku tak konecne zo seba urobim cloveka a konecne sa vyspiiiim!!! a nemyslim si ze by ma za to mal niekto pravo sudit! Dam ti jednu radu: staraj sa o seba a ked jej zavidis tak si babysitterku a uoratovacku zaplat aj ty;)
a brat je svojpravny? Ak ano tak hadam vie posudit ako zije a ako sa spravaju ludia v jeho okoli nie?
Je to ich zivot, nemiesala by som sa do toho. Nech ziju, ako chcu oni. Brat ju ma asi rad, ked s nou je. Upratovacku a aj opatrovatelku ma obcas kazdy - uz by som sa nad tym v dnesnej dobe nezamyslala. Mne deti opatrovala len ked som bola v skole na praxi, ale planujem uz vyuzit sluzby opatrovatelky castejsie, nech konecne mozeme ist sami niekam s manzelom, kedze 6 rokov sme neboli. Upratovacku nemam, ale niekedy by sa zisla, takze rozumiem aj tym ludom, co ju maju. 😂
Ak on zabezpečí rodinu a nevadí mu,že žena nebude pracovať,je to len ich vec,a možno on nechce aby chodila do práce,tým otvorením oči si jedine pozetw rozbiť vzťah s bratom...m
Ak to bratovi nevadí, tak to nerieš.
Ak to im dvom vyhovuje, tak prečo by nemohli si spraviť aj deň pre seba. Veľa manželstiev krachuje na tom, že nemajú čas na seba, iba na domácnosť a deti a na manželstve nepracujú. Je pekné občas vypadnúť bez detí a ísť s manželom na rande. Plne ich v tomto podporujem. A ty sa staraj seba a svoje manželstvo 🙏
Preco by si mu mala otvarat oci? Takto by mala fungovat kazda slovenska zena. Ak mam moznost,doprajem si. Preco by nemohla vyuzit opatrovatelku,upratovacku a venovat sa detom alebo sebarozvoju? Stastna zena,stastna rodina. Ty si otvor oci,takto funguje moderna zena. A ze nepracuje,kde je napisane,ze nebude nikdy pracovat? Zrejme maju este male deti,brat dobre zarobi a moze si dovolit taky luxus,byt doma s detmi. Ja nechapem taketo hyeny,co kazdemu zavidis,kto ma od nich lepsi zivot. To su take predpotopne zakomplexovane nazory. A keby aj nepracovala a co? Mnohe manzelstva tak funguju. Dohodnu sa,ze zena bude doma a muz bude zarabat.
Preco si neotvoris oci ty sama? Prides mi ako nenormalna. Preco sa nestaras sama do seba? Keby brat chcel, 10 tisic razy by jeho zena bola zamestnana, 10 tisic razy by nemali upratovacky a kadejaky personal alebo by mal desat tisic razy inu alebo vymenil alebo co este. Staraj sa o seba a zlepsi si svoj zivot. Ak budes davat bratovi svoje nazory, rady a pliest sa im, len o tebe si pomysli tvoj partner. Kazdy si za vsetko samy mozeme, sme si budovatelom svojho a ked brat spravi vymenu za 5 rokov, bude to jeho vec a ked ju zmeni za rok, bude to jeho vec, ani on sa nestara o tvoj zivot a tvoje stastie A neotvara oci on tebe, aka si ty alebo tvoj partner.
Je na materskej z malým dieťaťom čo sa ty staráš do toho čo má a čo nemá moja sestra má výučný list a taký biznis rozbehnutý že skryje hocikoho s 3 titulmi. Staraj sa o seba je to len závisť. Ja som na materskej chodím cvičiť dávam si strážiť dieťa keď chcem ísť na kávu či shopingovat a čo
@autorka ja myslim, ze si tu odpoved uz dostala a tak nebudem znova opakovat, co ti uz napisali, skor podme k tebe - co z toho by si si rada dopriala aj ty? Muza, ktory sa postara o svoje dieta aj manzelku? Muza, ktory vezme manzelku von a stale aj po narodeni dietata s nou chce randit?
Pises, ze vztahy v rodine boli komplikovane, nie je cas konecne to menit a zacat tym, co nas vsetkych bavi najmenej? - Od seba, pozriet sa na svoje vztahy, na to ako sa ty v ramci rodiny, k jednotlivym clenom spravas.
Nikde neodznelo, ze ona sa nestara, ze ona nic pre rodinu nerobi, nikde neodznelo, ze by sa ti stazoval, ze je doma a on ju musi zivit, nevies o nich vlastne vobec nic, vychadzas z toho, co poznas ty.
Riesis jej dochodok, jej plat, ktory dostava alebo nedostava za clanky, no ani to nevies, je to clen aj tvojej rodiny, ak ta to zaujima preco s nou nekomunikujes? Preco nevyslovis nahlas obavu, ze u seba si nevies predstavit, ze by si ostala v neistote a nezarabala, aby si raz v buducnosti mala dochodok...preco sa nezaujimas ako to vnima a ma ona. Mozno ma vlastne sporenie na dochodok, mnoho ludi riesi dochodok aj inou cestou nie iba klasickym cakanim ako ten statny dopadne. Ako vies, ze nic v tomto smere nerobi?
Pises, ze prerusila VS, ako vies, ze sa teraz nevratila, tie knihy necita na skusky, neuci sa...su prace kde sa to inak neda, len s knihou v ruke..je to mozno iny typ prace ako mas ty...ale neznamena to, ze by si to mala zhadzovat a ak ta to laka, tak by nebolo odveci skor doma hovorit, o tom, ze by si tiez chcela na par dni pani na upratovanie a ist na veceru? Alebo si podaj prihlasku na VS, inspiruj sa, pis tiez clanky, aspon uvidis, ze to sice nie je praca ako vykladanie debniciek v tescu (nic proti tomu ani proti inej praci), len kazdy robi to, co vie a co ho bavi a kazdy ma inu predstavu o tom, co by prenho bolo tazke alebo naopak, co vyzera jednoducho.
a ano, predstav si, ze nie kazdy musi mat zivot ako ty a nie stale to musi znamenat, ze je to zle alebo horsie. Maju to jednoducho inak, vyhovuje im ine a to je cele, je fascinujuce, ze u nas na Slovensku inak vzdy musi znamenat nieco co je brane skoro ako nepristojne, kiez by si rovnako prisna bola aj na seba. Ak by svagrina drela viac ako ty, bolo by to konecne spravodlive? alebo ak by sa mali/mala horsie? to by bolo radosti vidiet ju chuderu jak si ani nesadne, ze? Nechapem to....a vraj sme narod prajny, pohostinny, vtipne je ze to o sebe vyhlasujeme len my sami. Cosi ako ty, aj by si svagrinnej dopriala, zivot aspon o chlp horsi ako tvoj, to by hned mohla byt aj kamoska? takto ju sice nepoznas, ale isto je priserna a vyuziva tvojho brata, nevies co robi, ale stopro nic, lebo parkrat v mesiaci pride upratovacka. ...
Uprimne, ja byť tvoj brat a toto sa dozvediet, ze sa mi ideš rypat do mojho sposobu manzelstva a do mojej manzelky.. Tak s tebou preruším akykolvek kontakt a vyslovene ti zakazem stretavat sa s mojou ženou.. Lebo staras sa do niecoho co im evidentne funguje, co si nastavili tak ako im vyhovuje.. A nemaju dovod to menit.. Ze ty nevies prekusnut to, ze svagrina mala stastie na tvojho brata, ktory sa o nu stara a dopraje je takyto zivot, to je nieco, nad cim by si sa mala zamysliet v 1.rade... Keby to brat takto nechcel, tak to zmeni sam od seba, nepotrebuje na to nikoho, aby sa mu do toho staral... Tak si daj spiatocku okamzite, pretoze moze sa velmi rychlo stat, ze ked na to tvoj brat pride, tak ťa posle velmi rychlo niekam.... Asi mal velmi dobry dovod na to, ked odisiel do zahranicia, aby mal pokoj od celej rodiny
Bože...ja neviem či vo vzťahoch je horšia svokra alebo švagrine🙈čo je teba do toho!brat je dospelý,má OP,nikto mu nevzal svojprávnosti. A ty môžeš akurát tak pozerať a ďalej závidieť. Nenávidím takúto zlobu,nenávidím že ľudia riešia aj keď prd vidia do domácnosti toho druhého. Nebudem sa rozpisovať aj keď som si dvihla tlak že by som mala napísaný dlhý roman ako to je voči nám. Spamätaj sa a daj im svätý pokoj v podstate sa ani nedivím že odstrihli kontakty a odišli.
Suhlas. Leniva zlatokopka. Pohrdam takymi zenami
co je teba dotoho pokial jemu to vyhovuje a nestazuje sa??,,zavist je velmi zla vlastnost ,,ty predpokladam dries ako kon a nikto ti nepomoze
Moja rada nestarat sa. Možno casom pochopí, ale musí to na pochopit sam. Ak by mu niekto niečo povedal, tak bude ten najhorší a uz s nim neprehovori ... Niekedy ten druhý pochopí neskoro, niekedy nikdy .. ale je to jeho život, chápem súrodenec, boli to ... Ale naozaj najlepšie riešenie je nestarat sa. Ja som to tak riešila. Prv som sa poriadne vyplakala kvôli tomu a potom som začala mať na saláme ... Časom pochopil ... Ale tam chvalabohu deti ešte neboli ...
komu by nevyhovoval? je to super ja by som tak chcela zit tiez
to ako si oni nastavia fungovanie je ich vec… nemiesala by somsa do toho, asi im to vyhovuje… to ze nepracuje a stara sa o deti neznamena ze nema narok aj na cas pre seba alebo oni na spolocny cas spolu bez deti… to ze to vyriesili opatrovatelkou je super, nezatazuje tym zvysok rodiny… tiez mam brata, tiez zije inak ako my, ma ine zmyslanie o financiach, detoch aj partnerovi… ale je to jeho zivot a kym nezatazuje tym fungovanim mna tak sa nestaram… mohli by teba napriklad prosit o strazenie deti aby mohli robit svoje konicky a pod… ak maju upratovacku raz za cas tiez super, preco nie, cas ktory travia upratovanim mozu vyuzit inak ci ho venovat detom alebo sebe, je to
vsetko o prioritach…
@mircalla a nie je to skôr o závisti? Ak sa dobre pamätám nemáš manžela, si na dve deti sama a v práci si z teba spravili kukla, ktorý robí aj po večeroch... Možno podvedomie
Kvoli zenam ako si ty veria niektori ludia na urieknutie. Nedoprajes vlastnemu bratovi aby nemusel so svojou zenou drhnut domacnost,statat sa 24/7 o dieta a aby si z casu na cas dopriali veci ako vecera,kava,kultura...do coho ineho ma tvoj brat investovat ked nie do svojej rodiny?
Autorka tebe je len ľúto že si si nenašla takého chlapa ako je tvoj brat. Hádam nie je polodementný podpapučník, keby nechce tak žene nedopraje, nebudú mať opatrovateľku pre dieťa a nebudú mať ani pomocnicu. Kým sa ti brat nesťažuje, tak je ťa do toho prd. A mimochodom, z tvojich reakcií mi je jasné prečo sa od vás drží ďalej, ak je celá vaša rodina takáto závistlivá, neprajná a ohováračná tak to je teda výhra.
Tiež mi to celé príde ako veľká závisť. Brat ju asi ľúbi keď chce s ňou aj napriek dvom deťom aspoň raz za týždeň vypadnúť sám na večeru aby mohli byť sami. Celéi to príde, že ty si si zrejme vybrala na hovno muža, ktorému robíš slúžku, aby ste vyzili si non-stop v práci , doma nepochopena a bum niekto to má inak. A to ťa žerie, že ona má opatrovateľku a j upratovačku a ty nie. Byť tvojím bratom tak čím skôr s tebou úplne prerušim kontakt lebo svojou toxickou povahou im skôr alebo neskôr rozbijes manželstvo
@zmrzlinka2021 Nie je. Ja rada pracujem a mam vysledky. Som na seba hrda. Plus slusne zarobim. Tu pracu uz nemam, momentalne, mam davno inu. Ja viem, ze ty naopak sedis doma na riti a nic si nedokazala. Manzela nemam, ale otec sa detom venuje. Kazdy, kto nemusi lenive lemry zavidi? Ja by som tak zit nechcela. Keby som chcela, momentalne mam dost prachov, aby som uz nepracovala

@veronikaszabova Moja švagriná a jej manžel toľko dreli vo Švajčiarsku, až má z toho problémy s chrbticou, síce si dožičia, ale za akú cenu?