icon

Švagriná využíva môjho brata

18. máj 2023

Mam obavy že moja švagriná využíva môjho brata. Je od neho 8 rokov mladšia, nikdy nepracovala, VŠ prerušila keď bola tehotná s prvým synom. Oni majú raz v týždni večer babysitterku aby si mohli ísť do reštaurácií, asi párkrát v mesiaci príde babysitterka na cely deň lebo to mladšie 2 ročne ešte nie je v škôlke aby mamička mohla ísť shoppingovat a robiť yogu a chodiť do kaviarne a čo ja viem čo. Mesačne im chodí aj upratovatelka a podotýkam že švagriná nepracuje takže by to mohla robiť aj sama. Sme 4 súrodenci a vzťahy v rodine boli komplikovane, nezamestnanosť, alkoholizmus atd môj brat išiel do zahraničia a tam si niečo vybudoval a od vtedy ako keby sa vzdialil od rodiny. Keď spoznal tuto a zobral si ju, nasťahovali sa späť na Slovensko. Ako mu mam otvoriť oči?

mircalla
20. máj 2023

@zmrzlinka2021 A domace putky, co parazituju som nikdy nemala v laske. Necakam, ze to pochopis...ze niekto ozaj nema zaujem nic nerobit. Zazila som aj tazsie casy, ale aspon som daco dokazala.

nikolv
20. máj 2023

Boze, bodaj by kazda rodina a zena mala moznost ist cvicit jogu, mat cas pre seba s muzom, niekoho kto jej pomoze s domacimi pracami atd.. ako vies ze pracovat nepojde? Alebo ze sa nedohodli ze ostane doma k dispozicii detom aj neskor, ako taxikar na kruzky atd?! To, ze nebude mat prax atd je jej smola, ale ak im to takto vyhovuje?!
Ja chapem ze co chces tymto povedat, co ak s nim je len pre peniaze a chce od neho vsetko a on sa chudak obracia a trpi aby zenuske vsetko zaplatil, ale naozaj do toho nemusis vidiet a ak on je tak spokojny tak to nemas co riesit.. evidentne chce aby to doma fungovalo inym vzorcom, nie ako on ked bol dieta..

zmrzlinka2021
20. máj 2023

@mircalla
Mna zaujala táto veta " Ja viem, ze ty naopak sedis doma na riti a nic si nedokazala"

.. a tá veta presne vystihuje TEBA, tvoje vnutro a niečo čo ti chýba. Ani nepoznas, ani nevies nic o mojej kariere, ale más silnú potrebu si človeka zadefinovat dehotenstovaním. Aj kebyze nemám karieru, moja hodnota NIE JE V KARIERE, nie je v tom co som dokazala, nie je v tom kolko mam penazi na ucte, nie je v majetkoch, nie je v tom ako som vnímaná ludmi... Moja hodnota, moja identita je uplne v niecom inom.

Reagujes velmi ostro, a tak nereaguju vo vseobecnosti ludia, ktori nie su stotoznení so svojim zivotom a z tvojho vystupovania minimalne ja vnimam, ze si nasrata. Si nasrata na vsetky zeny, ktore maju milujichc manzelov, ktore nemusia chodit do prace, alebo robia na pár hodín týzdene a maju funkcne zivoty, funkcne vztahy.

Ty svoj zivot definujes "aspon som niečo dokazala". Co? Lebo realne za par desiatok rokov (bodaj by) bude po vsetkom a absolutne kazdemu bude ukradnute, co si v praci dosiahla, kolko prachov zarobila... Uz ked odides z prace, za pra tyzdnov si nikto na teba nespomenie.

mircalla
20. máj 2023

@zmrzlinka2021 Ty si mala silnu potrebu riesit mna. Zopakujem to. Narozdiel od lemier stiham aj deti aj dake sebauplatnenie....nestudovala som, aby som sedela na riti. A napriek tomu sa ukazkovo venujem detom, maju vylety,aktivity, kruzky, dovolenky. Teraz cakam na dceru, kym skonci trening. Sme super team aj bez milujuceho manzela, na ktoreho sa tu kazda druha stazujete a bez ktoreho penazi by ste si ani neskrtli. PS: Mala som aj upratovacku, ale radsej si upracem sama. Takze nie, lemram nezavidim. Obdivujem daco ine. Plus zavist u mna nikdy neficala

rebekamarcusko
20. máj 2023

Tak keby môjho muža sestra povie,ze svojho muža cucaj,tak by u mňa skončila. Ja som v podstate tiež nepracovala,mame 10r,7 ra skoro 2.r synov. Tiež mame takú gazdiná 2x do týždňa,ktorá nám uprace aj sa stará o najmenšieho nech si môžem ísť na kávu s kamoškou,zacvičiť si atď.. doobeda kým pôjdem.po chalanov do školy, dokonca došla aj včera večer a my s mužom sme išli na večeru. Ale on sám nám dohodil gazdiná,on sám povedal,že zarobí dosť na toľko, že nemusím ísť do práce a bola to aj jeho voľba. Všetko si vybudoval sám,ale keď sme spolu začali nemal nič. Ale to je v podstate bez predmetné. Ty im do vzťahu nevidíš,čo sa do Togo montujes?

rebekamarcusko
20. máj 2023

Ešte doplním,ale môj muž nevie co to ísť s detmi k lekárovi,spec.pedagogom. nemusí byť doma keď sú deti chore. Lebo toto všetko zas riešim ja co sa tyka zaobstaranie deti. Takže to ako sa oni dohodli tebe nemusia vešať na krk

zmrzlinka2021
20. máj 2023

@mircalla Ja netvrdim ze nestihas, otazne je, ci si stastna a ci zijes zivot, s ktorym si stotoznena. Odpved sem nemusis pisat, ani sa obhajovat, to nie si povinna, len mozno sa pytaj v zivota sama seba, lebo aspon pre mna tvoje reakcie vyznievaju, ze nie si.

rebekamarcusko
20. máj 2023

@mircalla prečo považuješ ženy co sú doma za lemry?

mircalla
20. máj 2023

@zmrzlinka2021 Som stastna. Ja by som nebola stastna, kebyze zijem ako autorka. Jedna vec je mat cas na seba, druha vec je byt leniva.

lakebabe
20. máj 2023

Ej ale toto je strašná závisť z tvojej strany😂
1, tvoj brat zistil ze sa da žiť aj inak ako žila vaša patologická rodina keď ste boli deti
2, dopraje svojej rodine len to najlepšie a je pyšný ,že to vie zabezpečiť, predpokladám ze váš otec pil podla tvojho uvodu a on chce dokazat svojej rodine ze sa o nich vie postarať a je iný
3, keby jeho žena aj nikdy v živote nešla do roboty a bola len doma s deťmi teba do toho nič nie je
4, keby mala aj upratovačku a opatrovateľky každý deň a ona trávila doobedia na joge a im to vyhovuje je ta do toho prd😄

mircalla
20. máj 2023

@rebekamarcusko Pravda je taka, ze tie, co ste doma (dlhodobo) nemate ziadne vzdelanie ani ambicie. Tak naco by ste daco robili? Chodili do prace, nevyciciavali stat a daco prispeli? Ja tomu rozumiem, ze za par supiek sa Vam nechce a je pohodlnejsie sa nechat zivit
A hodme to na zavist. To je take konikovske

viestta
20. máj 2023

@mircalla nehnevaj sa na mna, ale prehlasit takuto zenu za zlatokopku, ked o nej a o ich rodine a domacnosti, o ich internych dohodach v manzelstve nic nevies, je viac ako divne. Si presne taka ako zakladatelka. Nie je povinnostou zeny zodrat sa. Tej ktora si to vie zariadit inac, netreba zavidiet a uz vobec nie je dovod ju odsudzovat. Mozno tie zeny, ktore si to vedia zariadit maju stastnejsie a spokojnejsie spoluzitie ako tie co sa pre rodinu idu zodrat. Dovolim si povedat, ze nie mozno ale je viac ako pravdepodobne, ze maju, pretoze maju cas na seba, na deti, na manzela a aj na rodinu ak v kuse s vyplazenym jazykom nelietaju s handrou v ruke...
Ty si sa vedela postarat ale to neznamena, ze ten tvoj recept je univerzalny a kazdy si ma svoj zivot zariadit rovnako ako ty.

lakebabe
20. máj 2023

@mircalla existujú aj rodiny kde sa žena vzdá kariéry dobrovoľné po dohode s mužom ostane v domácnosti a vyhovuje to tak obom. Pokiaľ má rodina viac detí a muž podniká a obidvom vyhovuje ze nepracuje nie je na tom nič zlé, žiadny stres kto bude pri chorých deťoch žena nechodí strhana z roboty do škôlky po večeroch variť všetko má rodina zabezpečené tým ze je doma. Pre muža ktorý má vyššie finančné zabezpečenie a vyhovuje mu to je to lepšie ako strhana žena ktorá večer po robote a po deťoch ledva dýcha od únavy

rebekamarcusko
20. máj 2023

@mircalla síce nemám vysokoškolské vzdelanie,ale maturitu mam,ako malý nastúpi do škôlky si idem robiť kurz kadernicky,keďže si tuším otvoriť svoj salón,to nehovorím o tom,že v septembri chcem začať chodiť na kurz španielčiny. A nastastie mam na to čas lebo do prace nechodím a tieto koje sny popri deťoch a práci by som si veľmi ťažko plnila. Mam sesternica,ktorá si spravila vysokú školu popri deťoch a tiež nikdy nepracovala. Je mi až úbohé hádzať takto ženy co sú doma nazývať lemry lenive

mircalla
20. máj 2023

@viestta Ja sa nehnevam. Mam na to svoj nazor. Dlhodobo. Viem, ze tu nie velmi popularny. Mne by to k zivotu nestacilo. Podla mna brat este mozno precitne. A mozno mu to bude vyhovovat. Je mi to jedno. Kazdopadne mam pocit, ze svagrina nerobi nic. Jedna vec je pomoc. Za mna co robi je extremne lenivost

mircalla
20. máj 2023

@rebekamarcusko Jaj, ides si otvarat salon za prachy manzela. Cakas aplauz?
Co si pre ten salon urobila ty? Nic, vsak? Ci ides napisat, ved si sa starsla 12 rokov o deti.

akiana
20. máj 2023

Ako ho vyuziva? Drzi mu pistol pri hlave, aby na nu sypal peniaze? Co je na tom, ze ma vypomoc v domacnosti, ked jej manzel s tym suhlasi? Nezavid.

viestta
20. máj 2023

@mircalla a co ked ta svagrina planuje o nejaky cas nastartovat karieru? A co ked si vybrala cestu zienky domacej? Ked to vyhovuje im, je to absolutne v poriadku. Preco by som mala takou zenou pohrdat?
Ano, ani mne by toto nestacilo, ja som rada, ze som sebestacna a keby nieco aj bez chlapa to zvladnem, ale ak sa takto dohodli a im to vyhovuje co mna je do toho?

dskjhfdlkdjhl
20. máj 2023

@mircalla Tiez by som nechcela fungovat na ukor manzela, ale mne osobne su uplne ukradnute take zeny, nemam potrebu o nich pisat a toto je napr. to, co mne na autorke vadi-namiesto toho, aby sa starala o svoju domacnost, pcha frnak do bratovej. A este ma potrebu to rozoberat na MK. Neviem, ale mne nepripada o nic lepsia, ako nejaka zlatokopka-len teda v inom smere.

mircalla
20. máj 2023

@viestta O tom nastartovani kariery v tomto pripade silno pochybujem

rebekamarcusko
20. máj 2023

@mircalla q ja píšem že teraz ho idem otvárať? Je to proces ktorý začína kurzom 😂 to ci mi na neho manžel.prispeje ,je na ňom a keď bude chcieť tak to neodmietnem 😂 nečakám aplauz,len som ti tým chcela povedať,že to,že niekto nepracuje, neznamená ze nepracuje svojom sebarozvoji. A sme manželia,nás majetok je spoločný. Takže by ho otváral za NASE peniaze

viestta
20. máj 2023

@mircalla no a ked ju nenastartuje a bude doma az kym dieta neskonci VS co je na tom?

mircalla
20. máj 2023

@dskjhfdlkdjhl Tak nazor som napisala. Zakladatelku do toho sice nic nie je, ale asi ma na nu triezvy nazor. Pravda je, ze to nie je jej vec

ema22270
20. máj 2023

@mircalla no pozor, som doma dlhodobo (6r) a nemam ziadne ambicie, ani vzdelanie? A to si na to ako prisla? Urobila som si popri praci a neskor materskej VS, potom som doucovala doma ziakov nemcinu, teraz som chodila na online kurz anglictiny a este aj vodicak som si urobila. Je ti to malo? Nehadz vsetky zeny do jedneho vreca, prosim ta. Popritom mame dve deti, staram sa o domacnost atd... je to malo? Co sa vlastne od zeny este ocakava. Planujem sa coskoro zamestnat a plnit si aj pracovne sny. A rozpravat tu o prachoch manzela (v prispevku nizsie) ... tak ako by to bolo lepsie, aby boli deti hodene v jasliach a zena pracovala, ked budu deti chore, ako to bude? Zas si ich postrazu zena, lebo manzel lepsie zarobi. ...

mircalla
20. máj 2023

@rebekamarcusko Jaj ty ten kurz este nemas. V com som sa teda mylila? Napracujes, pretoze nic nevies
Vies, ze by si mohla robit daku zle platenu manualnu pracu, logicky ti je doma lepsie

dskjhfdlkdjhl
20. máj 2023

@mircalla Presne-keby sa kazdy staral o seba, bolo by o kazdeho postarane.

zmrzlinka2021
20. máj 2023

@viestta
Mam pocit, ze ludia ani neveedia, kto je zlatokopka a davaju pojmy ako niektori fasizmus a podobne.

rebekamarcusko
20. máj 2023

@mircalla nie nepracujem,lebo školu,ktorú mam ukončenú,tak ma bohužiaľ tak nebaví a nenaplnala by ma na toľko aby som do nej chodila rada a preco mam chodit do prace,kde budem nestatna,ked nemusim? A mozem sa rozvijat a robit nieco co ma bavi? Ale zbytocne ti ja tu budem o sebe nieco vysvetlovat. Ides si stale svoje a odcudzujes zeny co su doma. Ja aspon neodsudzujem ľudí,čo žijú inak ako ja

mircalla
20. máj 2023

@rebekamarcusko Nerozumiem preco si teda studovala, co ta nebavi..

rebekamarcusko
20. máj 2023

@mircalla však tomu rozumieť ani nemusis😂 ty máš také isté vyhliadky ako si mala v 15tich? Lebo vtedy sa na strednú chodi