Švagriná využíva môjho brata
Mam obavy že moja švagriná využíva môjho brata. Je od neho 8 rokov mladšia, nikdy nepracovala, VŠ prerušila keď bola tehotná s prvým synom. Oni majú raz v týždni večer babysitterku aby si mohli ísť do reštaurácií, asi párkrát v mesiaci príde babysitterka na cely deň lebo to mladšie 2 ročne ešte nie je v škôlke aby mamička mohla ísť shoppingovat a robiť yogu a chodiť do kaviarne a čo ja viem čo. Mesačne im chodí aj upratovatelka a podotýkam že švagriná nepracuje takže by to mohla robiť aj sama. Sme 4 súrodenci a vzťahy v rodine boli komplikovane, nezamestnanosť, alkoholizmus atd môj brat išiel do zahraničia a tam si niečo vybudoval a od vtedy ako keby sa vzdialil od rodiny. Keď spoznal tuto a zobral si ju, nasťahovali sa späť na Slovensko. Ako mu mam otvoriť oči?
@mircalla ja nerozumiem, ze ženy nepodporujú ženy. To by bolo fajn keby sa každý staral o seba. Niektoré ženy sa nájdu v tom,že sa celý život venujú rodine deťom je to ich zmysel života a niektoré nevydržia na materskej ani deň a chcú hneď kariéru. Obidve varianty sú v poriadku, keď to vyhovuje im a ich rodinám a manželom.
@mircalla ty xlatokopky a ženy ci sú doma ,tak pre teba je to to iste. Ale ja som so svojím manželom od mojich 19rokov,nemali sme nič,žili sme v garsonke a všetko vybudoval popri mne a aj vďaka tomu,že sme sa dohodli,že uprednostnite jeho kariéru pred mojou. Chceš mi povedať,že ten čas co mohol stráviť s nami a strávil v práci,tak ja nemám nárok na peniaze,ktoré zarobil? A to,že ja som na tie deti bola v podstate sama,on nemusel riešiť nič ohľadom nich,tak to ja som do našej domácnosti nič nepriniesla? Ale ano,len nie materiálne. Proste sme si to podelili a vyhovuje nám to. Ale ty si myslí co chceš,rob si co chceš. Ale raz sa ti to odsudzovanie vráti.
@rebekamarcusko Ale ja tomu rozumiem. Kazdy ma dake moznosti. Sla si tam, kde ta boli ochotni vziat.
Tiez sa nehlasim na medicine, kedze na to nemam
@mircalla Zvycajne sa mi Tvoje nazory pacia, ale teraz nechapem a fakt som prekvapena, co sa tu vlastne riesi. Vy ste si s @rebekamarcusko nejako nesadli, alebo co sa tu vlastne deje?
@mircalla mňa vzali na dve školy,mohla som si vyberať. 😂
@dskjhfdlkdjhl ja som sa jej len spýtala,prečo nazýva také ženy lemry lenivé. A už to islo
@rebekamarcusko a to hned takto na prve stretnutie ste si takto "sadli"?😀
@mircalla mam vyštudovaný kozmetiku vizážistka,,takže keby chcem bezproblemov ma vtedy vezmú za kadernicku. Ale vtedy som sa v tom nevidela tak ako teraz po takmer 16tich rokoch. Takže pletenie hrušky s jablkami
@dskjhfdlkdjhl ja neviem,veď ja ju osobne neriešim. Takže jej len vysvetľujem co a ako mam ja,aj keď nemusim😂
@rebekamarcusko A nie je to irelevantne, kedze mas maturitu z toho, co ta nebavi a nikdy si nepracovala?
Ty si sa ma pytala, preco su lemry, snazim sa to vysvetlit. Ziadne vzdelanie ani ambicie, tak pretoze doma. Ci chces povedat, ze lekarka ci pravnicka by tiez nesla do prace?
@rebekamarcusko skoro mi to pripada ako keby si jej minimalne parkovacie miesto niekde obsadila😉
Myslim, ze brat nie je slepy, aby nevidel a nevedel ako zije/ziju. Co ak mu to vyhovuje a je tak spokojny?
Ci sa Ti stazoval na svoju manzelku? Prosil Ta o radu?
Myslim, ze vase rodinne vztahy stale nie su v poriadku, ked sa neviete otvorene porozpravat a musis to riesit na mk.
Ze zavidis Ti tu pise kazda a ja mam rovnaky nazor. Je dospely, tak si hadam vie zariadit zivot aj sam.
@mircalla ja už končím s tebou debatu,lebo.som veľa vecí,ale lenivá fakt nie😂
@dskjhfdlkdjhl a však nech sa vypíše,keď jej to urobí radosť. Ja už nereagujem,lebo je to zbytocne😂 lebo väčšina ľudí robí to co vyštudovali.
@mircalla no, neuveris, ale poznam babu, ktora ma vystudovanu jadrovu fyziku, ma aj phd a je doma uz priblizne 16 rokov (a ano, tam to fakt je take, ze v podstate sa nechava zivit, nerobi nic, co by som napr. ja popri praci nestihala, resp. robi toho ovela menej-ale kedze ja ju nezivim, tak mi je to fuk), takze vzdelanie este nemusi byt kriterium😉
@mircalla co ma vzdelanie s lenivostou? A co s nou majú ambície? Ci ľudia čo robia 18 hodín niekde v cinskej továrni na gombíky sú leniví?
Tiež som prekvapená ako tu plujes síru, kvôli nicomu v podstate. Ja by som milé rada bola vydrziavana manželom, zatiaľ len čakám a makám, ale aspoň iným doprajem. 😅
@rebekamarcusko Uplne staci ze vacsina ludi robi.
@mircalla poslednú ved ti napíšem,ja som otehotnela v maturitnou ročníku,chcela som byť so svojím synom,potom som otehotnela,keď mal najstarší 2.5roka a nechcela som ich dat do jaslí takže som preto nesla pi škole.pracovat,nie preto ze som leniva
@rebekamarcusko veľa žien nikdy nezazilo od muža ponuku ostať doma venovať sa rodine kým oni sa postarajú o financie. Pripadne sú na deti same. Také ženy často bývajú zatrpknute, lebo sa musia o deti a financie starať celý život same a nikdy to nepochopia ,aky to je pocit spoľahnúť sa vo všetkom financne na niekoho kto to robí rad a venovať svoju energiu inde.
@mircalla tak toto s porozumením prečítať nedokazem aj keď sa snažím. "Mas dost spolocne s motivaciou pracovat ci nie"
Lemru lemravu si predstavujem ako ženskú co sa týždeň nevyberie z postele a matne tuší koľko tých detí vlastne ma. Nie ako ženu co sa stará o domácnosť, deti a manzelovo pohodlie aby sa on mohol plne venovať práci. A to ze si môžu dovoliť aj občas spolu oddýchnuť je len plus, ved len to ma motivuje pracovať, aby som si potom mohla dovoliť tie peniaze užiť na oddych. Ci mam len makat až kým nepadnem, pripadne nezatrpknem?
@mircalla a zas odcudzujes druhých 😁 o mňa sa neboj ja mam nadštandardné vzdelanie a skoro dvadsať ročnú kariéru s pekným príjmom. K tomu máme rodinnú firmu s mužom. A áno mam moznosti ostať doma a nerobiť doslova nič a chodiť len na jogu. Využila som to len dva tri roky, lebo mi moja práca chýbala. Ale viem, že keby som potrebovala alebo chcela ostať doma pri deťoch mam sa na koho spoľahnúť a je to super pocit bezpečia a lásky od muža, ktorý ty asi nepoznáš. A btw msm kamarátku výbornú lekárku nakoniec po dvoch deťoch ostala doma, lebo jej muž ma časovo náročnú prácu a neľutuje. Nasla sa v tom na teraz.
@mircalla spoľahnúť sa na niekoho znie zle? Pfu tak ty si naozaj inak úplne nastavená 😅
@lakebabe ved ja som tiež napr nezažila,pocit ,že som niečo dokázala co sa tyka kariéry,ale pre mňa sú ženy co niečo takto dokázali inšpiráciou, nie terčom kritiky a odsudzovali. Ale to záleží veľa od cloveka
@mircalla pocuj,nie si ty autorka tohto tu a zaroven suseda @rebekamarcusko29 ,u ktorej ti vadi, ze je namalovana a upravena?
@ajdika ja sa postim😂😂😂
@rebekamarcusko kariéra nič neznamená popri rodine, v práci na teba zabudnu za pár dní tvoje deti nikdy. je fajn vedieť sa uplatniť, niečo vybudovať a mat vlastný prijem, ale nikde nie je napísané , že 15-20 rokov života nemôžeš venovať deťom a rodine, kým nie sú veľké. Práca neujde, ale deti vyrastú
Je rozdiel byť osoba ktorá je na seba hrdá lebo niečo dokázala (to môže byť kľudne o pár rokov aj tá ktorá sa momentálne venuje iba deťom a domácnosti) alebo zostať zatrpknutá lebo musela zvládnuť všetko sama... Asi len toľko...

@mircalla a teraz uprimne: Co sa ty tu kazdej druhej navazas? Nezda sa ti, ze si ako zakladatelka? Riesis veci do ktorych ta je trt makovy, riesis ludi, do ktorych ta nic nie je. Nemoze si kazdy zit ako sam uzna, aj uplne inac ako sa tebe zda, ze je spravne?