Švagriná žiada vyplatiť z aktuálnej hodnoty prerobeného domu
Ona si teraz zmysli ze chce vyplatit z domu?!..mna z tej moje svagrinej trafi slak...ked sme sa jej pytali pred 10 rokmi ci chce ten rozpadnuty dom po starych rodicov vysmiala nas s muzom ze naco by jej ta barabizna bola? tak sme si vzali s muzom uver prerobili urobili si tam krasny domcek so zahradkou a teraz ked sme to vsetko dokoncili a tesime sa do nasho domceka pride ona s tym ze ale ved sme ju nevyplatili..resp. vyplatili ale malo..my mame dom a ona nic vsak to nie je spravodlive..boze zeny ja som taka vytocena ze neviem ani pisat..normalne ma trasie..ako mozu byt ludia take zakerne svine..dali sme vtedy ohodnotit ten dom ešte neprerobeny a polku zo sumy sme jej vyplatili..lenze teraz sa princezna zobudila zistila ze sme z chatrajucej budy spravili krasny domcek so zahradkou a bazenom a ona teraz chce polovicu AKTUALNEJ hodnoty domu..a akoby nestacilo chodi za nami aj svokra..ze by bolo spravodlive ju riadne?? vyplatit..ja uz neviem ci sa mi to sniva alebo co..sorry ze takto pisem ale musim to niekde dostat zo seba von
Akože to vážne??? Keď chce polku terajšej hodnoty domu, nech Vám dá polku hypotéky čo ste museli zobrať. Nerozumiem ako s niečím takým môžu prísť! Švagriná nešvagrina tak by som ju hnala, že by nevedela, kde je sever.
Nejde o dom, ale o to, že svokru trápi, že dcére to v živote nevyšlo. Keby pred rokmi vedela, že dcéra po rozvode nebude mať vôbec nič, pravdepodobne by nedarovala dom synovi, ktorý si ako právnik zarobí dobre, ale by ho skôr predala a peniaze si nechala a podporovala z nich dcéru. Muž má zvláštny vztah so sestrou. Že sa s ním nebaví o tom, čo ju trápi, mohli hľadať cesty, ako ju nasmerovať k dobrej práci, novému partnerovi..tak surodenecky sa podržať.
@hindakus Ale nikto nema vestecku gulu, aby dopredu vedel, co bude. Ani mama predsa nedarovala synovi lukrativnu vilu, ale stary dom, ktory by bez prerabky zrejme nemal velku cenu. Ved predsa dcera neobisla naprazdno. A ak ma dcera (sestra) vzdelanie, je uz predsa na nej, aby sa zamestnala a zivila, snad by neocakavala (dlhodobu) podporu od matky?
@hindakus prečo si ma matka nechať peniaze a podporovať dcéru dospelú,?? Syna netreba, že? ten je šikovný múdry právnik.Este, aby jej brat hľadal pracu a hľadal partnera ty tiež si z ružovej knižnice.
Autorka nič by som im nedala akurát by som apelovala na spoločné stretnutie kde by som to vysvetlila.Pravdaze sa švagriná hra na obeť bez muža, peňazí, deti, bez domu u mamy v izbe.Ako si zariadila tak ma.....a jasné, že mame jej je ľúto a nie je objektívna.
Na to je jedina odpoved: “dobre, svagrinka moja, budeme kazdy mesiac sledovat cenu aktualnej hodnoty domu na trhu. Ked stupne, mi ti doplatime, ked klesne, ty zas vratis nam. Dohodnute? Takze teraz daj polku z ceny za prerabku, aby sme boli vyrovnani a mozeme zacat sledovat.”
Takto blbu rodinu sme mali aj my v rodine. Ze ich surodenec vyplatil a po par rokoch, ked cena domu stupla, chceli doplatit rozdiel.
Presne s tymto ironickym navrhom ich poslal vtedy do prdele.
Pochopili, ale zduvali sa este niekolko rokov od jedu, ze on ma krasny prerobeny dom a oni iba byt v panelaku. Hoci vtedy na zaciatku tvrdili, ze oni sa so ziadnym domom drbkat nebudu, byt je vyhodnejsi, bez starosti, atd.
Vyplatili ste ju, to, že ste si vy dom prerobili, už bolo na vaše náklady a vaše rozhodnutie. S tým už ona nemá nič. Keby ste neprerobeny dom predali, a dali jej polovicu, a nový majiteľ si urobí tam krásnu vilu, šla by, aj od neho pýtať? Somarina, nemá vôbec na to nijaký nárok.
@moonlight1210 presne toto aj svagrina..5 krat sme sa jej pytali ci s muzom nechcu ten dom oni ze si prerobia tak nas doslova vysmiali..ze cosi ze jej je dobre na byte tam ma pohodlie..ze si klude mozme tu zrucaninu nechat..a teraz ked vidi co z nej vyrastlo uz jej zacina hrabat
Slušne vysvetliť, ukázať doklady, pripadne dat kópiu.
Ked to nepôjde slušne lopata pomôže.....
Berte ironicky
Nerozumiem, a teraz prepáč ale keď tvoj muž je právnik nenapadlo ho, že darovacia zmluva sa môže napadnúť kedykoľvek? Vždy treba zriadiť kúpnu zmluvu aj keď len za 1€ a máš 100%
@vendula13 darca moze darovaciu zmluvu napadnut. Za podmienky, ze k darcovi sa chovaju zle.
Ale oni sa k darcovi (svokre) nechovaju zle a svokra by im musela vratit rozdiel aktualnej ceny po prerabke a povodnej ceny daru.
Takze toto riesit nemusia.
ešte raz: my sme svagrinu vyplatili ona to ani najskor nechcela prijat ze: ale vsak to si nechajte mne netreba ..dali sme jej vtedy 15 000 mame o tom aj doklad ze sme jej peniaze dali..vtedy mal dom hodnotu nejakych 32 000 kedze bol naozaj v katastrofalnom stave..skor tam mal hodnotu pozemok..my sme ten dom museli v podstate skoro cely zburat a postavit tam nanovo..hodnota domu teraz je okolo 120 000..takze svagrina chce svoj "spravodlivy" podiel..
Dostala čo mala dostať a viac by som jej nedala . Peniaze sa dávajú za pôvodný stav domu nie za prerobeny stav to kde také videla? ... Nemá nárok na.viac peňazí môže si šuchať nohami truba ešte keď to máte právnický osetrene tak si z nej nemusíte nič robiť len čo sa ona strapnuje
Niektorím jedincom len drbnut lopatou po hlave 😡
@katrin21 a prečo nie dať článok keď nemáš chuť nečítaj..
@cacianka presne autorka to len potrebovala dat von... Lebo tieto vztahy zamrzia. Aj keď vsetko urobili tak ako mali a dokonca nad ramec, Co museli. Teraz im bude svagrina, ktoru ale nemusia riesit ani byt s nou, ale aj svokra stale hust, ze je to nespravodlive.... Mama sa horsie odstrihava ako sestra. Nezavidim muzovi.
Ale na druhu stranu hadam tento vylev niekomu pomoze v podobnej situacii a nevyplati rodinu len tak.na ruku, ake nezabudne aj na papieri to.mat
Rodina nerodina treba im asi na stôl hodiť všetky papiere so znaleckým a aj s papierom o vyplatení. Aby pochopili že už dostala čo si zaslúžila. Ak chce peniaze teraz tak by Vám musela prispievať na rekonštrukciu nehovoriac o tom že dom je písaný už na vás... nech sa idu pást keď sú kravy obe.
Tvoj muz musi vediet ze dar si nemoze svokra zobrat LEN TAK NASPAT. Na to musia byt vazne dovody..
@ljzozv presne.ved sme tu preto aby sme sa mali kde vykecat, vypustit paru.
Pomoct podporit.
A naozaj príklad pre inych ako sa vyvarovat problemom. Ved čo by bolo keby slova svagrinky miluckej "ved berte si staru barabiznu" zobrali len tak. Boooozinku to by teraz bolo ine peklo !
Bude aj tak, ale je cim zalepit hubu.ja by som najprv 2-3 x vysvetlila v klude a slušne, potom by nastal harmatanec !
@cacianka 👍
@evita2222 majú.... Všetko je na ich strane, ale podobné reči v rodine vždy zamrzia... A od ľudí, od ktorých to v podstate nečakáš , o to viac...
A vravím želám si nech táto téma poučí čo najviac ľudí, že sa neoplatí dohodnúť sa na dobré slovo, ale mať všetko pekne na papieri...
A predstav si byť v pozícii muža, keď nielen sestra do teba hučí ale aj mama... A do toho oprávnene rozčúlená manželka doma, ktorá si asi nedáva servítky pred pusu... Fakt mu nezávidím, aj keď ma všetko ošetrené dobre.
Svagrina je vtiplek kks 😅😅😅😅 by som ju inym stylom do riti poslala 😅

Ak je VLASTNÍK domu manžel, tak nie je čo riešiť.