Švagrinina pretvárka
Len taký môj výlev, lebo ma to dusí už dlhú dobu.
Píšem anonymne, pretože sa jedna o osobu, ktorá je "varená, pečená" tu na MK. Je to moja švagrina. Možno sa v tomto príspevku spozná, ale chcem, aby moje meno ostalo utajené, pretože doteraz nevie, kto som. Možno vám to príde divné, čudné, netaktické, ale potrebujem to zo seba dať von.
Pozriem sem na MK denne, priznávam sa, a skoro v každej diskusii vidím, ako radí ostatným ženám, ako píše, čo by ona na ich mieste spravila, čo ona robí v danej situácii a neviem, či sa mám smiať, alebo plakať. Je to hrozná pretvárka a nikdy nepochopím ľudí, ktorí sa hrajú na niečo, čo v skutočnosti nie sú.
Nemáme veľmi dobre vzťahy, ale rešpektujem ju ako ženu môjho brata. Lenže...bývame v rovnakom meste, cca 15 minút pešo od seba. Odkedy sa brat oženil a splodil deti, tak sa nám ako rodine vyhýba. On pracuje v zahraničí, aby uživil rodinu, robí na turnusy a doma je cca týždeň a potom zase je preč. Švagrina k nám nepríde, moje dieťa a jej deti sa skutočne nepoznajú, snažila som sa veľmi, aby aspoň tie deti sa poznali, aby sa spolu zahrali, veď sú skoro v rovnakom veku. Volala som jej, nikdy nezdvíhla, písala som jej, či ideme von, alebo do parku, alebo na ihrisko, niekam s deťmi, vždy nejaká výhovorka (pritom som sa rozprávala s jej najstarším synom, ktorého ma z prvého manželstva a ten sa toľko smial, že nič nie je pravda, čo mi jeho mama píše, že sa len vyhovára, že si vymýšľa, atď.)
Keď príde brat domov z práce, zamestná ho na celý týždeň, že nemá čas na znás ako rodinu.
@mimka1402 suvis nemaju, ale ide o princip, ze baba napisala, ze sa jej nepaci, ze brat si ide brať lenivu, obeznu, ktora robi par hodin v kancli, potom v posteli, na navšteve jej nosia jedlo do postele, fajči, 10 poldecakov a toto ona asi nechcela v rodine, tak sa dozvedela, ze je zavistlivá, toxicka beštia malo to 8 stran a že nech sa nestara, keby si brat priviedol i bezdomovkyňu a že jej zavidi, že si uživa života - to lezanie v posteli a hranie sa na Ťapakovcov. ..nemyslim si, že v ton pripade odpovede boli adektvatne a tu tiež niektore nie..
@autorka nič si z toho nerob, tu je taka kopa falošných žien.... Tiež osobne poznám jednu ktorá tu v každej jednej téme prispieva... Vo všetkom je múdra a úspešná... A pritom ju stačí osobne zažiť ako sa chová a človek si spraví úsudok... Ma 4 deti, z toho jedno postihnuté a po tých deťoch vkuse vrieska ako zmyslov zbavená...
@cacianka áno presne... Dokonale životy... Táto moja suseda o ktorej píšem... Je jedna nepríjemná frustrovana žena, ktorá nedokáže anien odzdraviť na ulici a tu dáva denne morálne rady... Ja som na to, že to je ona prišla uplne náhodne, lebo ma v nicku vypísané roky narodení všetkých detí... Aspoň mohla skúsiť byt anonymná keď už sa chová ako sa chová...
@dm2 aky nick?
@karolinakr Práveže nie, rozvod bol bez komplikácii, bývala nerobila drámy, aj sa vyjadrila, že chápe brata, že chcel deti a ona ich nemohla mať, hoci to mohol urobiť ináč, ako to urobil, že ju podviedol a už súčasná bola tehotná. Proste nič zlé na súčasnú nikdy nepovedala. Dokonca im aj priala šťastné manželstvo. Možno práve to ju žerie, že jej neskočila do vlasov? že jej nenadávala? Neviem
@dm2 myslis simonu2020? 😀😀
Milá autorka to je tak keď si žena nájde zadaného partnera ,alebo partnera ktorý takýto dlhodobý vzťah mal. Zákaze mu rozprávať sa so všetkými čo jej to pripomínajú. Ex je pre ňu nepriateľka a aj všetci čo sa s ňou bavia. Maminy mi je ľúto. Určite pred 4 rokmi povedala to čo cítila. Brat si vybral ako si vybral no toto je už o niečom inom. Je to o odchode vlastnej mamy. V tom by si mali ľudia uvedomiť ,že už nič sa potom nevráti a slová ostanú nevypovedané. Tvoj článok neberiem ako výčitku voči švagrinej ,ale ako posledný zúfalí krok priviesť brata k mame. Máš môj obdiv. Veľa žien čo žijú tak ďaleko by zaplatilo ubytovanie a na diaľku sa starali. A čo sa týka manžela ten pochopil čo je teraz priorita v tvojom živote a čo je tvoja aj jeho povinnosť.
@elmivelmi ježíš mária 🙄 darmo asi niečo písať, ona to od brata nechce, aby sa vzdal života, a vlastne ona už nechce nič, len dožiť doma. A ani ja od nikoho nežiadam, aby sa vzdal života, ale hodina za týždeň by ťa zabila??? prísť pozrieť umierajúcu matku??? to vážne?
Moja mama nie je sebecká, nikdy nebola, všetko obetovala mne a aj môjmu bratovi, celý život sa o nás starala sama, mala 3 zamestnania, len aby nás uživila, aby nám dala budúcnosť, aby nás postavila na nohy! To je pre teba MATER? kde je úcta, rešpekt? Ty musíš mať veľmi zlý vzťah s vlastnou maminou, či nie? Tak mi to príde. Ona ma prosila o jedno, že chce byť doma, resp. nechce ísť do inštitúcie. Mohla som ju vziať do Nemecka, ale neurobila som to a svoje rozhodnutie neľutujem. Ale tebe je zbytočné niečo písať.
@dm2 Áno, podľa mňa to pozná veľa ludi. Ešte by som dodala k tomu, že manžel je tam a ja tu. Poznám rodinu, ktorá má 2 postihnuté dvojičky, otec pracuje v zahraničí, mamina je na ne sama, nesťažuje sa, manželstvo majú nádherné a dôvod prečo on pracuje v zahraničí? Pretože im treba 30tisíc na operáciu pre obe deti. Ale mne a môjmu mužovi tu niektoré pekne nakladajú 🙄
Ved uz na nu nereaguj. Pise a zmysla ako socka... Oni nepochopia nikdy... Nesnaz sa zbytocne. Vidiet hned na pisani, ze je to nevzdelane tupelo.
(Ale pusinka naspulena musi byt - level suteren)
@karolinakr Ďakujem za vysvetlenie ❤️
@reddflowerlife neviem ci to môžem napísať...
@reddflowerlife Mne skôr napadla Andrejka, ta je zvláštna v štýle výchovy dieťaťa, tresty apod. Už v nejednej diskusii som mala pocit, že sme všetci inde a aj ona. Ale tá ma 5 deti myslím.
@reddflowerlife Myslím, že @deti95060810
Uz len tvoj slovnik je na obdiv.
Ved ok,ked to este takto manzel vydrzi 10-20rokov.Skleroza m,nie je smrtrlne ochorenie .S tym sa da zit dlho .Mne je luto tvojho manzela,predpokladam ze sama si nikdy necestovala kazdy vikend 12h autom.
Halooo ženy! Zle ste sa vyspali, či? Muž vás nasral? Tak sa navážate, kto prišiel prvý na rad?
Je to brutálne smutné, koľko zloby sa nachádza v ľuďoch, vypocuvate autorku úplne do detailov, ako na súde.
Autorka,nahlás tému. Pred cudzími ženskými, ktoré si nasrala práve možno tým, že sa v tej téme našli, sa nemusíš obhajovať.
Máš môj obdiv a určite sa ti to, čo si dala mame vráti. Dvojnásobne. Držím palce, aby sa to zlepšilo aj s bratom. Ci aj so svagrinou, je veľmi otázne... Ale pochybujem. A tým sa len musíš zmieriť. Pekný večer
@elmivelmi skleróza m je smrteľná choroba. Od kamarátky otec zomrel ako 45 rocny a bojoval s tým ako lev. Postupne prestal chodiť az bol odkázaný na vozík a neskôr už len ležal. Za to ako sa stará každý človek o takéhoto pacienta ma môj veľký obdiv. A čo sa týka manzela od autorky nechápem prečo ho stále ľutujes? Vieš koľko otcom,manželov a partnerov chodí na zárobok do zahraničia a vždy sa vracajú cez víkend aby videli ženy,deti a rodičov. Je to realita tuná na Slovensku a aj po celej Európe.
To by bol gool keby to bola moonlight...neviem presne ako..
@heleninamama trafila si klinček po hlavičke
ja mam dva tipy jeden nick zacina na k
Priznám sa, ja len napäto sledujem, kto v tejto diskusií neprispieva a inde rozdáva rady na požiadanie 🫣