Švagrinina pretvárka
Len taký môj výlev, lebo ma to dusí už dlhú dobu.
Píšem anonymne, pretože sa jedna o osobu, ktorá je "varená, pečená" tu na MK. Je to moja švagrina. Možno sa v tomto príspevku spozná, ale chcem, aby moje meno ostalo utajené, pretože doteraz nevie, kto som. Možno vám to príde divné, čudné, netaktické, ale potrebujem to zo seba dať von.
Pozriem sem na MK denne, priznávam sa, a skoro v každej diskusii vidím, ako radí ostatným ženám, ako píše, čo by ona na ich mieste spravila, čo ona robí v danej situácii a neviem, či sa mám smiať, alebo plakať. Je to hrozná pretvárka a nikdy nepochopím ľudí, ktorí sa hrajú na niečo, čo v skutočnosti nie sú.
Nemáme veľmi dobre vzťahy, ale rešpektujem ju ako ženu môjho brata. Lenže...bývame v rovnakom meste, cca 15 minút pešo od seba. Odkedy sa brat oženil a splodil deti, tak sa nám ako rodine vyhýba. On pracuje v zahraničí, aby uživil rodinu, robí na turnusy a doma je cca týždeň a potom zase je preč. Švagrina k nám nepríde, moje dieťa a jej deti sa skutočne nepoznajú, snažila som sa veľmi, aby aspoň tie deti sa poznali, aby sa spolu zahrali, veď sú skoro v rovnakom veku. Volala som jej, nikdy nezdvíhla, písala som jej, či ideme von, alebo do parku, alebo na ihrisko, niekam s deťmi, vždy nejaká výhovorka (pritom som sa rozprávala s jej najstarším synom, ktorého ma z prvého manželstva a ten sa toľko smial, že nič nie je pravda, čo mi jeho mama píše, že sa len vyhovára, že si vymýšľa, atď.)
Keď príde brat domov z práce, zamestná ho na celý týždeň, že nemá čas na znás ako rodinu.
@katkami123 áno, veď som to už písala.
@miadi A akurát som si pozerala jej profil a predstáv si, že tam už nemá žiadne info o deťoch 😂
fakt by ma zaujimalo ako toto odovodnil ze preco ju tolko nevidel
ona mu zakazovala? ved prkinson nie je nakazlivy a je to jeho matka
ci ju mama predtym neakceptovala (co by som sa necudovala ak bola jeho milenkou)
@mamina7070 Už som to tu písala..
ja som teraz len zvedava,ako toto vsetko ovplyvni vztah tej svagrinej s tvojim bratom...mam tusaka,ze tam nebude dobre...napisala si-odkedy sa brat ozenil a SPLODIL deti...splodil? on je otec,nie je len ich sploditel...na margo vztahov ti napisem nieco z mojho pribehu-odkedy som bola so svojim byvalym jeho sestra furt vkuse nieco potrebovala,totalne ignorovala ze niekoho ma,ze chceme byt spolu aspon jeden den v tyzdni,kedze on robi 6 dni..chodil jej robit zadarmo na dom,ked mal konecne volno,tak ho vyvolavala k nemu na kavu,vkuse ho bombardovala,ze ma kupit jej detom a jej darceky,vadilo jej ze obeduje so mnou a nie s nou a jej rodinou,vkuse si od neho poziciavala peniaze,hoci on ich potreboval,neprestajne len posedkavanie s nimi,lebo ved su rodina...uplne ignorovala,ze existujem,ze mame vlastny zivot,hoci inak sa udajne tesila,ze jej brat niekoho ma-ale boli to len reci,aby bola za peknu pred svojim bratom...este aj predo mnou mu zadelovala program...tak som sa jej vyhybala...a ked sme sa kvoli nej rozisli-pred 3 mesiacmi,tak som sa dozvedela,ze ja som bola ta zla,ktora ho odtrhala od rodiny..v preklade-nemala svojho poskoka a penazenku vzdy po ruke,niekolkokrat do tyzdna...keby to niekto robil jej,ze nemoze byt so svojim chlapom,pripadne ze chlap by chodil domov len neskoro vecer unaveny od svojej sestry,tak by vyvadzala ako diva...a viem si predstavit,ako by tu na koni na mna nakydala...napisala som to kvoli tejto tvojej vete: Keď príde brat domov z práce, zamestná ho na celý týždeň, že nemá čas na nás ako rodinu...ked ludia idu do vztahu-tak rodinu maju uz hlavne tam...a to s tou matkou je divne...takze ak sa tvoj brat rozide so zenou-budes sa citit lepsie?...manipulatorku mam v rodine,bratovu zenu..ich dieta ani nevie ze existujem ja alebo moj syn,hoci ma uz zhruba 9-10 rokov...ale to co pises,ze ti vadi na tvojej svagrinej,mi skor pripomina teba ako sestru mojho ex...
och to mi je luto a terajsia svagrina je ta milenka ? no dobra manipulatorka je to
sak vasa mama jej len pravdu povedala
a hadam uz brat je pouceny uz a bude sa chocat ako sa patri a urobi so scagrinou poriadky ta by mala dva krat tyzdenne kolac napiest a od iest svokre a nohy bozkavat ze ma kde byvat
Tak potom, keď ma druhé dieťa , mladšie 3,5 ročné, tvoj brat už nemusí predsa chodiť pracovať do zahraničia, len by stačilo, aby išla do prace aj ona. Dosť zaujímavý prípad. Je milenkou ženatého muža, rozpadne sa aj jej pričinením rodina, on si ju vezme, ona dáva výpoveď v praci a chlapa vyšle za lepším zárobkom do zahraničia. Syn im uz môže chodiť do škôlky, ona stále doma, muž v zahraničí preč od rodiny, ona do toho zasahuje, aby si nenavštívil ani vlastnú rodinu. Tak z toho mi fakt vychádza, že sa bojí, ze niekto tvojmu bratovi z rodiny otvorene povie, čo si to na krk uviazal. On nemôže nič, len zarábať, zato ona má špeciálne privilégiá a zasahuje aj do vecí, kde by nemala. Ak som ešte správne pochopila, dokonca aj ona s bratom býva v dome tvojej mamy, ktorý si zrekonštruovali? Takze stýkať sa s nou nemôže, ale jej bývať v dome vašej matky už nevadí?
@poppy22 Chápem, čo si tým chcela napísať. Ale ja som brata nebombardovala nikdy. Napísali sme si raz za čas, veď ja som tiež bola v zahraniči. Ja rešpektujem to, že má rodinu aj deti, veď ja som práve tá, ktorá chcela mať vzťah s jeho rodinou. A nie, ani švagrinu som nebombardovala. Len som sa zaujímala. Chcela som mať tie vzťahy pekné. Ale to, že sa ona urazila na moju maminu nie je moja chyba, alebo to, že som v kontakte s bývalou manželkou môjho brata a stretávame sa. Veď každý môže mať kamarátky aké chce, nie? ja som sa nikdy ale nikdy zle voči nej nezachovala...až teraz...že som sem napísala a to tiež beriem, ak sa urazí, aspoň má dôvod.
A to splodenie...nemusíme sa chytať za slovíčka. Vieš, ako som to myslela.
Akurat si zaklincovala vase zle vztahy, tu uz nebude cesty spat. Problem je sebecky postoj a lenivost tvojho brata, ale toho ospravedlnujes. Ospravedlnovanie brata cez manipulaciu je na smiech. Je to hajzel, ze kasle 4 roky na mamku, ale znesitelnejsie je za to vinit inych. Svagrina nie je povinna sa starat o tvoju mamu, je to povinnost tvoja a bratova. A ju chces znicit na socialnej sieti, lebo sa tvari, ze je lepsia ako v realite...tak ako vacsina ludi. Davaj si pozor na vyjadrenia, aby to svagrina nezacala riesit sudne.
@lumatri
Nemôže to riešiť súdne, kedže tu nie je nič o nej uvedené. Aj keby dala nick, to je stále nič, nikto nemá ako dokázať, že ten nick je ona, kedže nemá fotku. Autorka neuviedla ani meno, ani priezvisko. Jedine vtedy to môže riešiť súd. Keď už sa tu niektoré oháňate súdom, aspoň si základne veci naštudujte.
@lumatri Kde ospravedlňujem brata? veď som napísala, že to je jeho chyba. Nikde som sa ho nezastala. A ani som nikde nepísala, že chcem, aby sa švagrina alebo brat starali o mamu! Veď čitaj, ak sa k niečomu vyjadruješ. Písala som, že stačilo, aby brat za mamou prišiel aj keď na pol hodinu, pre pokoj jej duše.
@lumatri a už od začiatku som tvrdila, že netuším dôvod prečo nebol za maminou 4 roky až pokiaľ mi to včera nepovedal, ja nechápem, o čom ty píšeš
A prečo sa tá tvoja súčasná švagriná tak veľmi bojí jeho ex manželky? Oni dvaja spolu už vôbec nie sú v kontakte?
Autorka tu odhalila to , co som si aj davno myslela. Zeny na modrom koniku ktore su uzasne a dokonalucke, oni svoju navstevu pohostia este aj zakusok im upecu, och ake su len uzasne zienky! A s detmi su kazdy den vonku wow ! No gratulujme im! A realita je uuuplne ina, cele je to jeden vymysel…
A presne v tom je ten problem- zena ktora sa citi blbo, pod sebou, ma depku, nevladze tak vyluxovane upratovat, zehlit varit upratovat kazdy den, nie nevladze a nema ani cas a priestor navsteve kolace piect.. taka si precita diskusiu od takejto “uzasnej zenusky domacej” a hned je jej horsie.. Ze preco to ja nezvladam a tieto zeny na MK ano? No vidite, cele je to jeden fake ……
Autorka daj aspoň začiatočne meno nicku, nech vieme kto tu zo seba robi pani urodzenu
@katkami123 asi za to lebo sucasna svagrina chrapala s tym muzom este ked bol zenaty s byvalou , asi sa boji ze sa stretnu a vytaha jej vlady
@katkami123 ja nemam nastudovane akurat vsetky komentare 😁 a ano, na vyjadrenia si treba davat pozor, pokial zverejni jej identitu. Ci ju zverejnila alebo nie mi je jedno, nemam cas si vsetky komentare "nastudovat".
@srdeenko19 ced je to obdivuvohodne a preto pisem ze mama sebec.
Inak autorka a kde pracuje muz?Ak v At,niekde pri hraniciach tak ok ale ak kdesi pri Berline a dochadza za Vami kazdy vikend,tiez obdivuhodne takto plnit volu svokry.
Prepac autorka docitavam takze manzel pre plne ie potrieb s okry sa obetuje a cestuje 6h za vami a v nedelu zasa 6h do prace.Ty mas 39 on bude mat kolko ? predpokldam okolo 45 .Dcera po slovensky nevie ,chces povedat ze si na nu id malicka hovorila nemecky?
Ako naozaj za mna velka obeta toto cestovanie kazdy vikend sa trepat.Ja chodim raz do mesiaca po mamu 300km a som zbita ako pes.Ako nemysli len na seba a mamu ale naozaj zamysli sa aj nad s ojim manzelom-zivitelom dokedy to tak bude zvladat.
Ale zasa mas rakmoracu,co by su si mozno v Nemecku nenasla.
V De je lepsia star pre parkinsonikov a celkovo pre vsetkych ajo na sk.
@katkami123 Nebojí sa jej, teda nemyslím. Bývala švagrina sa vyjadrila, že síce sa mohli rozviesť a tak si mohol zariadiť život a nie podvádzať a súčasna otehotnela ešte keď bol ženatý. Ale že ona to chápala, keďže mu deti nemohla dať zo zdravotných dôvodov. Jasné, že ju to zabolelo, ale rozvod prebehol bez zbytočných komplikácii. Brat samozrejme kontakt s bývalou nemá, ale ona chodí ku mne a to súčasnej vadí. Ale tak nevysedáva u mňa denno denne, veď má svoj život a nikdy som pred súčasnou nespomenula bývalú. Ja si myslím, čo môže ale nemusí byť pravda, že jej vadí to, že máme dobrý vzťah s jeho bývalou. Ak by sme nemali, tak by to bolo možno iné, kto vie. Ale aký mám ja dôvod na to, aby som nemala dobrý vzťah s bývalou švagrinou, ak mi ona nijako neublížila? Brat mi povedal, že ide vyslovene o to, že ona k nám chodí a preto nechce, aby chodil brat k nám, aby sa s ňou náhodou on nestretol. Mne nejde o to, že ona k nám nejde, veď nech nejde, ale o to, že brat nechodí a on je taký ťuťko, keď už to mám takto napísať, že radšej da odstihne ako riešiť nejaké konflikty doma..a to sa ho nezastávam ani nič, podiel viny má na tom samozrejme aj on. Vlastne podľa mňa len ON.
a inak prepac ale k veci a to k svagrinej-tak ty teda vysedavas s jeho byvakou,tvoja mama po ie o byvalej ze je lepsia ako sucasna a ty sa cudujes ,ze s Vami nechce udrziavat vztah??To ja sa jej necudujem.
Na tvojim mieste sa ani nesnaz o vztahy medzi tebou a nou a vasimi detmi.Ak ta trapi ze mamicka nevidi synacka,tak tvoju mamu mu kazdy vikend odvez autom ale o nech si pride po nu,vy s manzelom budete mat vilny vikend,ved si aj zasluzi po takej narocnej ceste(a nie ti este pomahat so svokrou). A tvoja mama ude tiez spokojna ze moze byt aj so synom ,akurat by uz pred sucasnou neveatou nemala spominat byvalu zenu tvojho brata,co tiez neslisne.
@elmivelmi už som písala, že manželovi to nevadí, on sa takto rozhodol, nevadí mu šoférovanie, jeho slová: JA SI ŠOFÉROVANIE UŽÍVAM. Neviem prečo riešiš moju situáciu s manželom, my absolútne nemáme žiaden ale žiaden problém medzi sebou. Sme spokojní a štastní v manželstve. Ale už som ti to písala koľkokrát? Sám povedal, že by to pre svoju rodinu spravil tiež. Písala som, že dcéru som do škôlky skôr nedávala lebo nevedela po slovensky, teraz cca rok tomu začala rozprávať pekne plynulo. A áno, od malička som s ňou rozprávala po nemecky pretože bolo a aj je pre mňa dôležité, aby sa vedela dorozumieť s jej otcom, takže sa najprv naučila plynulo nemecky, samozrejme sa na ňu hovorilo aj po slovensky, ale málo, do 3 rokov hovorila plynulp nemecky, teraz už plynulo nemecky aj slovensky. Takže nemá problém rozprávať s otcom a nemá problém v škôlke dorozumieť sa s deťmi, učiteľmi atď.
@elmivelmi ale čo je na tom? ako bývala manželka môjho brata ublížila jeho súčasnej manželke? alebo mne? alebo mojej mame alebo komu? veď brat ju podviedol, brat čakal dieťa s inou počas manželstva atd.prečo by sa súčasná mala cítiť ukrivdená? veď bývala sa s ňou ani nepozná, resp. videla ju samozrejme, ale nič o nej nevie, nikdy s ňou ani slovo neprehovorila.
co je na tom?Ved to rozoberas cely cas.A uz mas dovod oreco svagrina sa k tebe sprava ako sprava.A hlavne vyjadrenia tvojej mamy,tak je normalne ze svagrina na Vas obe zanevrela.
A inak hrdina tu nieje nik,len tvoj muz ze je takto onetavy,mne je ho najviac luto.No nevadi ale tvoja mama moze zit dlasich 20r a myslis ze to soferovanie ho nebude unavovat?Ved ked to nic nieje oreco sa teda nestriedate,raz pride on,raz xhidte vy di Nemecka,mozno po mesiaci by si zistila ze je to narocne a namahave.Ale ak ty myslis len na svoju mamicku tak potom ok,
Mne naozaj tvoja mater pride neskutocne sebecka zena a aj to ako sa yjadruje o sucasnej svagrine a porovnava,no hrozna byt tvojou svagrinou tiez k nej nechodim.Poslem tam brata(jej muza) nech si solni ulohu a vezme mater na vikend,nech odlahci svojho svagra( tvojho manzela).
@elmivelmi ty si čítala, čo som písala? Ja som nikdy ale nikdy nič o mojej bývalej švagrinej pred súčasnou nepovedala, teraz to píšem, lebo to mi VČERA povedal brat, že ona je dôvodom, prečo ona k nám nepríde a nedovolí, resp. si neželá, aby chodil aj môj brat a to, čo jej mamina povedala, bolo pred viac ako 4 rokmi. Veď som som už všetko písala, a áno, aj to som napísala, že chápem, že sa urazila, ale ona k nám chodiť nemusí. Ona má problém s mojou mamou (teraz možno aj so mnou, ale to už je jedno). Mama je ležiaca, nerozpráva, nechodí, ty nečítaš vôbec? len si ideš svoje?
Opakujem, môj manžel s tým nemá problém, takže jeho ľutovať nemusíš a nie, nebude to takto ďalšie dlhé roky. Lekári povedali, že max. mesiac, dva. Ak ti táto informácia urobí dobre na duši.
A poprosím ťa o jedno...ak ty nazývaš svoju mamu MATER, tak nech, ale matku iných ľudí nenazývaj MATEROU.
No takže kvôli byvalej žene nechce chodit, to je to velke tajomstvo? Aspoň si skočili do vlasov pri rozvode? ked nie, aj tak dobre
A preco ti pisali, že si si zavrela dvere ku vztahu? Ona si ich zavrela, bola k tebe pozvana a nechcela.Asi ma vyčitky svedomia, to milenky mavajú

Autorka a teraz ti dal brat vysvetlenie? Ze prečo toľké roky mamu nevidel?