Švagrovci kopírujú našu svadbu. Ako reagovať?
Ahojte, neviem ako ani reagovat, mojho manzela sestra chce kompletne vsetko chce skopirovat z nasej svadby. Nas fotograf, DJ, nas kameraman, dat nasu pani ktora nam peikla kolace aj tortu, firma kde sme si dali urobit oznamenia tak uz aj oni si davaju, vino maju odtial kde my, proste oni fakt komplet vsetko idu skopirovat. Pritom my sme si vsetko sami zhanali, vybavovali, skoro rok. A oni zaziju nasu svadbu (asi schvalne na to cakali) a potom vsetko skopiruju jednoducho : Daj nam kontakt na toho a toho co ste mali na svadbe. Ake lahke a vybavene ! Neviem , ci sa opravnene hnevam? Ako chapem ze surodenci by si mali pomahat, ale pre mna je to moc, takto vsetko komplet skopirovat. Este aj toho isteho DJ co sme mali my. Mali sme aj pre deti take rozne atrakcie, animatorov, este aj tych chcu dat presne to iste 😫Uz sa hned pýtala ze ci jej neposlem návrh detskych omalovanok. no proste komplet vsetko. Hnevam sa opravnene ? Preco si nemozu oni urobit svoju vlastnu originalnu svadbu? Uz len dufam ze si nevesta neda este aj presne tie šaty čo som mala ja. ach. Ešte aj menu idú kopirovat, uz sa pýtali aké menu sme to vlastne mali my ??? A idú dat tiez take kombinacie. Este aj do vecerneho bufetu sa pýtali ze co sme to v nom vlastne mali, ako keby si sami nedokazali nakombinovat jedla do tych debien. My sme nemali predjedlo, rovno polievku, tak idú aj oni dat rovno polievku… Ešte aj svadobnú kyticu chce dať urobiť tam kde ju dával robiť moj muz, este presne také kombinacie kvetov a farieb… Čo sa ešte viac dá skopirovat? 😫 Mali sme autobusy, také minibusiky, ktoré prevazali hosti, už hneď kontakt na toho majitela chceli ( pritom sa tazko zhanal a on si vybera zakaznikov) ale hneď davaj kontakt a majú všetko na podnose prinesené. Neviem, ci to hneva len mna
A prečo si to teda so švagrinou nevyjasníš ? prečo jej nepovieš všetko to, čo si napísala tu a nepovieš jej teda, že vzhľadom na to, ako ťa ohovára ,ako zhodnotila tvoju svadbu jej kontakty nedáš ?
To o tých 40 e ale prosím ťa vynechaj, to je naozaj detinské riešiť kto mi koľko na svadbe dal.
Si sa vydávala preto, lebo si chcela, alebo preto, aby ti hostia preplatili náklady ?
Áno autorka,ja som to čítala.A podľa môjho názoru ste so švagrinou úplne rovnaké.Obe riešite strašne hovadiny a ste na rovnakej mentálnej úrovni.
Vy ste fakt nenormálne. Uz chapem preco tu vsetko ide do sraciek, vam niekto ublizi, a vy sa vlastne usmejete ze to je v poriadku a este im pomozete. Ake ste tu vsetky bozie dietata 😂
A co ti brani v tom povedat jej, ze "Hana, ohovaras ma, zistuj si sama. Ja ti ziaden kontakt nedam"?
@doriiis ty by si dala dievcatku modre bodycko s napisom the cutest little boy? 🤣🤣 Asi ste rovnake
Tak si to body mala vyhodiť do koša.A je po probléme.
Fakt ti strasne tym bodyckom ublizila.....nemas usta? Opytala si sa jej ci ruzove nemali? Alebo ci vobec vie ze nemate cutest boy? A obratit to na srandu, ze co s tym mas akoze robit.....
@maca1984 No v dnesnej dobe je riadny trapas , hlavne svojmu vlastnemu beatovi dat 40 eur do obalky. Ak si pozries hocake diskusie o tom kolko by sa malo dat do obalky, dava sa 100 a viac. Moj muz im planuje dat prosim pekne tisic eur do obalky. Tiez nepoucitelny. Na Jej promócie jej dal 500 eur, ona jemu nič 🤮
Tak jej tie kontakty nedaj a vybavene. A k tomu 💙bodycku , ja mam pre moju babu❤️ aj take kupene
Čo by som dala za to keby mi sestra pomohla s kontaktmi❤️vydávala som sa prvá. Ona v inom meste...hľadáš problémy tam kde nie sú. Choďte a zabavte sa potom načo riešiť hlúposti 🙈
@evcagabi A mas tam napis ze cutes little boy? pre dievcatko? Super.
Autorka - ja čítam aj tvoje ďalšie príspevky ... a evidentne toto je problém ďaleko za hrnaice svadby... máš dve možnosti - ísť s ňou do konfliktu a navdždy sa obchádzať a vyčítať si kto komu čo kedy porobil... alebo sa pokúsiť urobiť zmierlive gesto, pomôcť jej so svadbou a neprilievať olej do ohňa... možno sa skús porozprávať skôr s ňou otvorene - že toto a toto ťa v minulosti zranilo... a že budete teraz rodina a chcela by si aby tie vzťahy boli lepšie... zlo generuje len ďalšie zlo... zatrpknutosť len ďalšiu zatrpknutosť.... skús jej ísť naporoti láskavosťou a možno ti ho oplatí v budúcnosti ona...
Ja som od sestry nedostala do obálky nič🤷ani som nečakala. My sme im kúpili darček na pamiatku čo si vybrala sama ségra a tiež sme nedávali peniaze. Ale u nás sa to nenosi
Ja netuším kto nám koľko dal, ani či "každý dal",nikdy ma to nezaujímalo . Pre mňa je trapas práve toto riešiť.
A odpoveď na otázku, prečo si všetko nevyriešiš so švagrinou je ?
@autor nikdy svadba nebude rovnaka,aj keby ste mali rovnaké všetko, od DJa cez jedlo až po svadobné šaty…všetko bude iné, atmosféra, príhody, ľudia… aj keby si dala rovnaké šaty ako ty, na nej budú vyzerať inak a nikto na to nepríde… Daj sa do kľudu. Ak je naozaj ona taká zlá a nedoprajná, neživ v sebe to isté. Pusti to z hlavy, dopraj jej, uži si svadbu, nech vidí,že tvoj život nie je ako jej, plný nedoprajnosti. Takou zlobou ubližuješ len sebe.
A keď na teba švagriná útočí, ohovára, tak prečo sa s ňou stretávate a meníte si kontakty? Do očí tak a za chrbtom onak? Porpacujte na vzťahoch, život je príliš krátky a ešte raz niekde prečítam, že najväčší dar pre dieťa, je mu dat súrodenca. Hej hej, do dospelosti... Ja ak by som robila svadbu, tiež si pýtam kontakty a vôbec by ma to nenapadlo, či sa niekto bude tým zaoberať, či mám taký istý catering, toho istého DJ atď. neznášam plánovacky a možno ona tiež.
Autorka,čím skôr sa zamyslis ako budovať vzťahy v rodine tým lepšie sa ti tam bude žiť.Isto nie tak,že budete porovnávať sumy v obalkach.A nezabudni to mužovi pripomínať ešte 10 rokov,presne tak sa totiž manželstvo utuzuje.
Autorka nehnevaj sa,ale si fakt strašne povrchná,hlúpa a detinska.
Prajem ti,aby ťa život naučil,čo je v živote naozaj dôležité.
Lebo naozaj to nie sú svadobné koláče ani modré body na dievčatku.
Snáď máš ešte v živote šancu neostat takto prízemná.Drzim palce.
Boze, spravas sa ako decko
Autorka, to s tým bodyčkom si mala obrátiť proti nej. Akože tak trochu ľútostivo a blahosklonne, ako s hlúpučkou, jej povedať, že to nevadí, že neovláda angličtinu, hoci si si myslela, že aspoň to, že "boy" znamená chlapec, vedia už aj deti v škôlke, ale že to nevadí, nie každý má kapacitu naučiť sa čo i len základy cudzieho jazyka.
@autorka a prečo ti to vadí? Naopak, ma ta to "tesit", ze ste ti mali také perfektne, ze sa musia opicit... aj satu chce ako ty? Menu? No tak nech ma...
Uz tu bola taka téma. Akože trosku sa nad sebou zisku, vesmír sa netoci lem okolo teba, nie je to TVOJ kameraman, DJ, kostol a neviem este co 🤦♀️
Autorka, to si dopisala potom, co som zacla pisat komentar. Mozno je to taka sprostana, ze neovlada jazyk a zbytocne sa hnevas 😅 trosku nadhladu a nekaz si pekny den. Kontakty nedaj, bodycko vyhod , alebo ked chces byt za mrchu , zozen kontakty na ktore su najvacsie hejty na forach a tie jej daj 😅😅😅
Hneváš sa oprávnene? Podľa mňa nie, ale aj tak rozumiem, že ťa to môže hnevať…pozri, ona sa iba spýtala a naozaj nevidím dôvod prečo by to nespravila a neuľahčila si to, keď sa dá, na tom naozaj nie je nič také hrozné, tiež teraz plánujem svadbu a pýtala som kontakty na overeného DJ napr atd…či jej kontakty posuniete je už na vás… chápem, že nemáš chuť pomáhať človeku, s ktorým máš konflikty a nemusíte sa, na druhú stranu to nie je pomoc, pri ktorej z teba ubudne a bolo by mi trápne tieto veci zatajovať…a či zase jej nie je trápne mať úplne všetko rovnaké, to je poznámka, ktorú by som si v tomto prípade možno neodpustila..
Milá autorka, ak ti to tak velmi prekáža, tak môžeš povedať švagrinej napr.meno fotografa, DJa, názov cateringu. Ale kontakty nemusíš posúvať, však povedz že už nemáš (vymazala si alebo čokoľvek si vymysli) 🤷🏼♀️
Tiež mi to príde trápne a prízemné. Ty si myslíš, že si mala najkrajšiu, najlepšiu, jedinečnú a neopakovateľnú svadbu, akoby nic dôležitejšie v živote neexistovalo a nikto sa k tej tvojej dokonalosti nemôže ani len priblížiť. Nedajbože by mal niekto niečo lepšie, väčšie, krajšie a drahšie - no hotová katastrofa. Ako takí sedláci z riti sveta, každý každému závidí a ak sused postaví dom a kúpi auto, ja postavím väčší a kúpim autá 3.
Sorry ale 40e do obalky je dosť trpass. Tam nie je problém svadba ale ze mate úplne zle vzťahy...keď ti to vadí kontakty jej nedaj. V čom je problém?

A čo vy máte na svoju svadbu copyright? Že vašich ľudí už nikdy nikto iný nesmie na svoju svadbu osloviť? Neriešila by som vôbec.