Švagrovci na návšteve

26. jún 2023

Ahojte. Idem si po nazory, ci som len ja divna, ze sa mi nasledovna situacia nepaci, alebo je to uplne normalne v inych rodinach. Skusim zhrnut vsetko podstatne. Zijeme v 3i byte s mensim pozemkom aj dcerou 5 a pol r. Svagrovci (muzova sestra s manzelom a synom 6r.) ziju v UK. Naposledy sme boli spolu na dovolenke v zahranici minuly rok. Predtym sme sa nevideli hadam aj dva roky, ak nie viac. Pred 10r sme isli ako bezdetni, slobodni do Uk za pracou a byvali sme u nich tri mesiace. Vyhradili nam izbu, ale v podstate sme vzdy boli doma spolu s nimi. Potom sme sa vratili a od vtedy, ked som sa ja s nimi videla max 5x aj s tou dovolenkou, tak je to asi aj vela. S jej muzom este menej. Ten moj muz zase neda na sestru dopustit, v podstate sa o neho starala, kym boli mladsi a maju sa velmi radi. Aj na dovolenke to zo zaciatku bolo ok, ale ku koncu boli aj napate situacie. Ona je starsia o 15r. odo mna, ma ine nazory, viac menej sa robilo co chceli oni, chlapec robil nasej stale naprieky. Ja som flegmatik, ale uz mi vadilo, kedze najmudrejsia vo vsetkom bola vzdy ona. No bolo dobre, ale povedali sme si, ze na dalsiu dovolenku pojdeme sami...presiel rok a znovu chceli s nami riesit dovolenku, nastastie nam to nevychadza s terminmi, ale predsa si nasli priestor a chystaju sa sem pocas Vianoc a Noveho roka. Po Vianociach ideme spolu do Tatier na par dni. Povodne mali byt pocas Vianoc vo Viedni, ale nakoniec, ze dojdu do mesta blizko nas. My ideme na Vianoce k mojej rodine. Kazdy rok si to striedame a aj tak sme posledne dva roky boli s jeho rodicmi. Moj muz sa ochotne ponukol, ze kym budeme prec a kym sa stretneme v Tatrach mozu prist ku nam a stravit tych par dni tu. Byt tu sami, bez nas. Mat pristup ku vsetkemu v byte, spat v nasej spalni, kedze hostovsku nemame, chlapec by spal v posteli nasej dcery, mal pristup ku vsetkym jej hrackam (coho sa bojim, lebo moja si dava na hracky pozor a on je typicky akcny chlapec). Svagrina to prijala s nadsenim, no mne sa to nepaci. Viem, ze nam davno pomohli, nepytali za nase prichylenie peniaze, ale boli vzdy pritomni, do ich spalne sme nevosli ani raz. .. A nemali sme deti. Pride mi to, ze sa mi tym narusi moje sukromie. Bude spat v mojej posteli, uzivat nase veci a v podstate sa tu moze prehrabat v komplet vsetkom, hoci netvrdim, ze taka je. Ale nepoznam ju az tak. Ona pomenej a hlavne jej muz je pre mna ako uplne cudzi clovek... Co myslite, moc prezivam? Alebo su tieto negativne pocity v poriadku?

babulkomale
26. jún 2023

Ja by som to nedovolila. Cudne ze muz taku blbost navrhol. Moj dom nie je internat.

beata_k
26. jún 2023

Ano, moc to prezivas. Nevadilo ked si spala na dovolenke kde pred tebou spalo x ludi v tej istej posteli a pelesili sa v nej? Cenny veci, hracky odloz, ak ta to trapi.

queen_mary
26. jún 2023

Podla mna je to normalne. Nemala by som problem, aby moj brat alebo svagrovci takto u nas prespali.

marhulka13
26. jún 2023

Tiež si myslím, že to moc prežívaš. Mne by nevadilo keby išlo o mužovu sestru, aby u nás pár dní bola. Netreba byť zas tak cintlavy

dskjhfdlkdjhl
26. jún 2023

Jedine, co by ma trapilo je to, ze to Tvoj manzel navrhol bez toho, aby to najskor prebral s Tebou. Ale ja by som suhlasila a nemala by som s tym problem, postele sa prezlecu, cenne veci sa daju zamknut.

lulu0123
26. jún 2023

Presne.Ja by som s tym tiez nemala problem.Ved to nie su cudzi ludia,ale muzova najblizsia rodina.Vadilo by mi ale,ze im to navrhol bez rozhovoru so mnou.

tykat
26. jún 2023

Za mna, moc to prezivas. Ku nam chodi kazdy rok svagrina s rodinou (3 malymi detmi) vzdy na 10-14 dni kym sme na dovolenke. Tesia sa ze mozu niekde byt daleko od domu a vyrazat na vylety. Dokonca pouzivaju aj nase auto. Takisto chodime my k nim.

Z domu som tak vobec nebola naucena, zvykla som si a pride mi to fajn. Ano su aj skody, ako pri detoch. Ale to vobec nevadi, nepotrpim si na veci. A je super ked si vie rodina pomoct.

martinkatinka
26. jún 2023

Ja by som s tym problem nemala, dam ciste postelne pradlo a hotovo.

bluka2
26. jún 2023

Mne to príde super riešenie, win win pre všetkých

rakywanda
26. jún 2023

Mne by to vadilo a neskutočne. Vadilo by to aj môjmu mužovi. Dom máme spoločný, nikdy by som si toto bez súhlasu partnera nedovolila nikomu navrhnúť. Nikomu. Niečo takéto zásadne narúša naše súkromie, intímnu zónu. Toľko sa už my navzájom poznáme.

thoughtfulweirdo
26. jún 2023

My takto chodíme spávať k mužovej sestre do bytu, keď prídeme na návštevu do ich mesta. Najskôr sme nechceli, teda ja, lebo u nás v rodine také zvyky nemáme, ale oni vyslovene naliehali, tak som to tak prijala, že im to snáď teda nevadí a považujú to za normálne 😄 keby tak chceli oni k nám, tiež by som súhlasila.

mogaa
26. jún 2023

NO ak to tebe vadí, treba si to rozobrať s mužom....ak sa na niečom dohodnete - tak to porieši on so sestrou.....mne by to asi tiež vadilo....ale kludne sa dá nájsť kompromis že napr.do vašej spálne nepôjdu, tú zamknete a k dispozícii budú mať zvyšok bytu......to zamykanie vie muž vysvetliť jednoducho nie že by ste sa báli že niečo vezmú, ale že ty nechceš aby sa ti niekto pozeral do skrýň....no a do tej splne odložíte ja hodnotnejšie hračky.....

marca12
26. jún 2023

Aj my ponukame nas dom rodine,ked sme na dovolenke. Kto chce si tu moze spravit dovolenku. Nehnusi sa mi vlastna rodina,nemam nic take,co by nemohli vidiet a ak by aj nahodou nieco znicili,je to len vec,da sa nahradit. V UK ste byvali u nich,to ti boli dobri,no ked im mas ty ponuknut strechu nad hlavou,uz sa ti to nepaci. Ja by som ich vdacne privitala.

luccija
26. jún 2023

Povodne mali byt pocas Vianoc vo Viedni, ale nakoniec, ze dojdu do mesta blizko nas. My ideme na Vianoce k mojej rodine.

Prečo im to teda muž navrhol, keď mali byť v meste blízko vás?To sa ani neporadil?ak by to bolo spoločné rozhodnutie nevadilo by mi, že mi lezu do súkromia, ale mali iný plán, tak prečo muž navrhol vás byt?

sally001
26. jún 2023

Mne by to vadilo ale tak môj muž by si to nedovolil...ja ani dieťa nenechám samé doma do svokrou,račej priveziem ku svokre🤣

lubinkap
26. jún 2023

Aj u mňa spal brat s priateľkou, ale v dcerinej izbe kym sme boli na dovolenke...mne to príde ok, keď ste spali vy tak dlho u nich, potom prečo by oni nemohli u vás prespať nakrátko.. aspon vam poleju kvety 😅

mamina7070
26. jún 2023

za mna v pohode by mohli prespat dam im ciste periny uteraky a naplnim ladnicku a plus upeciem kolac

deti95060810
26. jún 2023

pre švagrovcov by som to isto spravila....nebola by som nadšená aby spali v našej posteli - ja by som to vyriešila spaním v obyvačke na rozťahovacom gauči...
Ale inak kľudne by mohli užívať náš dom....

mikadooo
26. jún 2023

Nadšená by som nebola, ale brala by som to tak, že im to asi aj dlhujeme, za tie tri mesiace je pár dní úplne minimum. Neviem čo také skrývaš, že to nemôžu vidieť 🤭🤭🤭. Prípadne dajte takéto veci do pivnice/skrine/odvezte k vašim....🤷. Ja asi nemám nič také po skriniach, čo by nemohli vedieť, možno by som si tam ale nastrkala nejaké plastové pavúky a húsenice 😄. Ale nie, my máme ok vzťahy, ľuďom, ktorým verí môj manžel, nemám dôvod nedôverovať. Ja mám skôr pocit, že tam je problém s komunikáciou celkovo, si alergická na múdre rady staršej polocudzej ženy, ktorej navyše tvoj muž zobe z ruky. Buď si vydupeš svoje a návšteva nepríde, alebo to vezmeš s nadhľadom a jej dobre mienené rady pustíš jedným uchom dnu, druhým von. (Dá sa to, mám už prax 😁).

syslik81
26. jún 2023

niesu cudzi..aj ty si im narusila sukromie na 3 mesiace a iste vam aj dost omohli a je jedno ze ste este nemali deti ... kup zamku na skrynu a mala nech si tam da veci ... ja tiez zijem v zahranici a neviem si predstavit prist domov a spat v hotely 😀 teraz som u mamy ked tam chodime a ak by nahodou uz nebola tak verim v to,ze brat by ma u neho nechal .. rovnako ako ktokolvek z nich moze kedykolvek ku mne . ja som aj svoj byt prenajimala studentom v lete na mesiac- oni sa starali o zvierata kym ja som bola na dovolenke.. neboli to uplne cudzi ludia-vzdy niekoho znamy

sheila121
26. jún 2023

No tak nabudúce sed doma a neobťažuj tri mesiace niekoho keď potom máš problém sa revanšovať. Jednoduché.

martul
26. jún 2023

Dovolila by som to úplne bez problémov. Nie je to žiadny cudzí človek, je to mužova sestra, z jeho strany najväčšia rodina. Vtedy pomohli oni vám, teraz im to môžete vrátiť. Ide o pár dní, vrátiš sa vymeniš návliečky a hotovo. V hoteli na dovolenke vieš koľko ľudí si ľahne do tej istej postele ako ty? A cudzí, žiadna švagriná.

alison11
26. jún 2023

Tak,vieš ako to je keď tebe bolo ok byť u nich 3 mesiace tak budeš musieť vydržať ten čas,že budú u vás,Cené veci si vezmite so sebou alebo zamknite niekde a hotovo,postele sa preperú a je.A si myslím,že ani tvoja švagriná nie je taká hlúpa aby nechala svoje dieťa ničiť druhým veci.

ddaassuullaa
26. jún 2023

Len jedna mala poznamka...zabudol vol, ze telatom bol🤐
Fakt len ja citim.z toho siahodlheho prispevku ziarlivost, aj ked je obozretne pisany od prveho po posledne slovo?

abbey1
26. jún 2023

Je to predsa najblizsia rodina. Vobec by mi to nevadilo.

panelacikova
26. jún 2023

autorka, ak ti tu aj niektoré napíšeme, že nepreháňaš, čo to zmení na tvojej situácii? nie je vhodné sa o tomto porozprávať s mužom? čo sa týka odpovede, prikláňam sa k tým, ktoré tvrdia, že je to v pohode, veď veci, ku ktorým nechcete, aby mali prístup, uzamknite do 1 miestnosti alebo väčšej skrine a zvyšok im sprístupnite. ak by to bolo každú chvíľu, vadilo by mi to. ak je to však raz za dlhý čas, tak je to v pohode...
predstav si, že ja mám známu rodinu v prahe. a ja mám 1-izbový malý byt. a môj ex (otec dieťaťa) dokonca prepožičal svoj byt týmto mojim známym! zadarmo, na moju žiadosť. vôbec nemusel. šlo o 4-člennú rodinu, u mňa by neexistovalo, aby sme sa pomestili. tak mi vyhovel. uzamkol si veci do svojej spálne a obývačku a detskú im sprístupnil aj s ostatnými miestnosťami (kuchyňa, wc...). on bol zhodou okolností v tom období mimo svojho bytu, bez problémov mi dal kľúče...
takže áno, myslím si, že preháňaš, akurát muž to mal prediskutovať najskôr s tebou.

lucitta9
26. jún 2023

mne by to vadilo…nie preto, ze nieco znicia, prelasuju, nemam co skryvat ale ja svoj domov vnimam ako svoj intimny priestor a neviem si predstavit, ze by tam byval niekto iny a ja by som tam nebola. Aj keby to bola rodina. Ja velmi rada u nas privitam rodinu, kamaratov a aj mame vela kamaratov, kt.u nas prespavaju, ale ked som tam aj ja.
Mam aj negativnu skusenost, ked u nas v byte, este ked sme boli slobodni, prespala svagrina s rodinou. My sme vtedy boli na vikend v zahranici. Vratili sme sa do bordelu - riad neumyty, postele neprevlecene, pocurala sa im mala dcera do postele a nechali to hodene v kupelni na dlazke…vraj sa ponahlali na vlak a nestihli vsetko upratat. Dodnes pamatam ako sme sa vratili v nedelu vecer a do polnoci som upratovala byt.
Moj domov je proste moj domov a nie hotel ani ubytovna. A uprimne ani ja by som k nikomu nesla prespavat do domu, ak by dotycny nebol doma.

tramtada31
26. jún 2023

Keď som študovala v inom meste, mala som tam prenajatú garsonku. Keď som tam nebola, vyrazila si tam sestrá na vylet s frajerom a ja som im ponukla, že tam môžu prespať (zadarmo). Aspoň som mala pocit, že sa ten byt využije, keď už si ho platim. Raz sme potrebovali postrazit psa počas dovolenky a tiež sme dovolili kamaratovi, aby u nás býval s frajerkou (žil s rodicmi) a psa počas tých 2 týždňov postrážil. Zamkli sme si jednu izbu, kde boli osobnejsie veci. Teraz si neviem predstavit, ako by som dokazala pred dovolenkou dat s dvoma detmi dom do pucu, aby tam mohla ist navsteva😀 ale keby toto nebol problem, požičala by som im byt.

tinkavvv
26. jún 2023

A ak by sa jednalo o tvoju sestru/brata s rodinou v rovnakej situacii?

anavianavi
26. jún 2023

Si citliva a mozno aj ziarlis, ze maju dobry vztah. Je to jeho sestra, nic vam nevezmu, ani neznicia. Je to normalne. Ja som takto poskytla byt aj najlepsej kamaratke s muzom a moj muz ani komentar nemal.