icon

Švagrovci na návšteve

26. jún 2023

Ahojte. Idem si po nazory, ci som len ja divna, ze sa mi nasledovna situacia nepaci, alebo je to uplne normalne v inych rodinach. Skusim zhrnut vsetko podstatne. Zijeme v 3i byte s mensim pozemkom aj dcerou 5 a pol r. Svagrovci (muzova sestra s manzelom a synom 6r.) ziju v UK. Naposledy sme boli spolu na dovolenke v zahranici minuly rok. Predtym sme sa nevideli hadam aj dva roky, ak nie viac. Pred 10r sme isli ako bezdetni, slobodni do Uk za pracou a byvali sme u nich tri mesiace. Vyhradili nam izbu, ale v podstate sme vzdy boli doma spolu s nimi. Potom sme sa vratili a od vtedy, ked som sa ja s nimi videla max 5x aj s tou dovolenkou, tak je to asi aj vela. S jej muzom este menej. Ten moj muz zase neda na sestru dopustit, v podstate sa o neho starala, kym boli mladsi a maju sa velmi radi. Aj na dovolenke to zo zaciatku bolo ok, ale ku koncu boli aj napate situacie. Ona je starsia o 15r. odo mna, ma ine nazory, viac menej sa robilo co chceli oni, chlapec robil nasej stale naprieky. Ja som flegmatik, ale uz mi vadilo, kedze najmudrejsia vo vsetkom bola vzdy ona. No bolo dobre, ale povedali sme si, ze na dalsiu dovolenku pojdeme sami...presiel rok a znovu chceli s nami riesit dovolenku, nastastie nam to nevychadza s terminmi, ale predsa si nasli priestor a chystaju sa sem pocas Vianoc a Noveho roka. Po Vianociach ideme spolu do Tatier na par dni. Povodne mali byt pocas Vianoc vo Viedni, ale nakoniec, ze dojdu do mesta blizko nas. My ideme na Vianoce k mojej rodine. Kazdy rok si to striedame a aj tak sme posledne dva roky boli s jeho rodicmi. Moj muz sa ochotne ponukol, ze kym budeme prec a kym sa stretneme v Tatrach mozu prist ku nam a stravit tych par dni tu. Byt tu sami, bez nas. Mat pristup ku vsetkemu v byte, spat v nasej spalni, kedze hostovsku nemame, chlapec by spal v posteli nasej dcery, mal pristup ku vsetkym jej hrackam (coho sa bojim, lebo moja si dava na hracky pozor a on je typicky akcny chlapec). Svagrina to prijala s nadsenim, no mne sa to nepaci. Viem, ze nam davno pomohli, nepytali za nase prichylenie peniaze, ale boli vzdy pritomni, do ich spalne sme nevosli ani raz. .. A nemali sme deti. Pride mi to, ze sa mi tym narusi moje sukromie. Bude spat v mojej posteli, uzivat nase veci a v podstate sa tu moze prehrabat v komplet vsetkom, hoci netvrdim, ze taka je. Ale nepoznam ju az tak. Ona pomenej a hlavne jej muz je pre mna ako uplne cudzi clovek... Co myslite, moc prezivam? Alebo su tieto negativne pocity v poriadku?

Strana
z2
kaktusik007
26. jún 2023

no toto by mi vadilo a brutalne. aby niekto sa hybal v mojom dome, kde mam vsetko - doklady, zmluvy, pisomnosti, sperky -- bez mojej pritomnosti???
toto nie je ze ja musim do prace a ty si pospi kym pojdes na vlak, toto je spristupnenie bytu a vsetkeho na par dni a teda len cez moju mrtvolu.

petamich
26. jún 2023

nie ja by som s tym nemala najmensi problem, aby svagor s dietatom uzival nas byt, ked tam nie sme, jednak nemame co skryvat a uz duplom nie cennosti, pre boha je to moj svagor, hadam mi nebude kradnut sperky a lustrovat skrine a keby aj tak tam najde oblecenie a topanky a pripadne bordel 🤷‍♀️ okej ak je dieta citlive na svoje hracky schovala by som ich, aby sa neznicili - vztahy v rodine a pomoc jeden druhemu je pre mna viac ako intimna zona, hlavne bezne spime v hoteloch, kde spalo a intimne sa stykalo tisic ludi, tak nechapem, preco by mi mal vadit svagor alebo napr. svokrovci, ak to postelne pradlo prevleciem a operiem

ajana
26. jún 2023

Sestra s mužom nám tiež požičali byť na výročie a prišli ku nám varovať nám naše deti ako darček....ani ma nenapadlo ako že je to divné....v ich posteli sme nespali...rešpekt.spali sme si na pohovke.....

roja01
26. jún 2023

Hlavne, ze ste az 3 mesiace byvali u svagrovcov. To je nic, ze? Tebe vadi par dni, ktore budu u vas a im 3 mesiace nevadili? Ved ich prichyl na 3 mesiace, ked budete doma a uvidis, ze to bude mnohem narocnejsie. Myslim, ze tu ide o riadny egoizmus.

kristinapetronela
26. jún 2023

@tykat jeeej to je tak pekne napísané ešte existujú dobrí ľudia

nataly420
27. jún 2023

Super to vyriešil ;) keby mal moj chlap problém s niečom takým tak by som ho poslala do haaaja keď mu vadí moja rodina 🙂

javiemneviem
27. jún 2023

Mne to by to vadilo. Iná situácia by bola, keby sme sa mali pár dni tlačiť spolu. Ale vadilo by mi, aby u nás prespával ktokoľvek bez toho, aby som nebola doma. Je mi naozaj jedno, či by to bola moja alebo mužova rodina. Vždy je to zásah do súkromia. Aby sa mi niekto “prehrabával v skrini s s gatkami”, používal našu chladničku a podobne mi teda vôbec nie je príjemne…takže ja ta úplne chápem. Veľmi by ma mrzelo, ak by sa manzel s takouto vecou ani neporadil. Nikdy by som si nedovolila ponúknuť nás spoločný dom bez jeho súhlasu mojej rodine. Ma právo povedať nie…

nikiki29
27. jún 2023

Mne by to extrémne vadilo. Ani nie to, že by spali v našej posteli a dieťa sa hralo, ale práve to, že bez našej prítomnosti. Ja by som to nedovolila v živote. Keď sme chovali jašterice, radšej som ich odniesla k svokre ako púšťať niekoho kŕmiť.
Každý ma hranice tolerancie niekde inde. U nás je toto no-go zóna. Našťastie sa s mužom zhodneme.

ddaassuullaa
27. jún 2023

Ono vacsinou plati, ze podla seba sudim teba, ze? Naozaj by ste sa tolke dokazali hrabat inym vo veciach, "v gatkach" tu niektora pisala....mne by nieco tak ubohe ako tu citam ani nenapadlo. A ano, zazila som tuto situaciu pred mozno 20 rokmi aj sama, my sme odisli na dovolenku a brat s rodinou prisli do nasho bytu na par dni. Ja si brata poznam, vyrastli sme spolu, pre mna je to celozivotny vzor a pekne by som ho degradovala keby mi co len jedna taka ponizujuca myslienka v suvislosti s nim napadne. Ale ako pisem, zjavne kazdy sudi podla seba, cize niekomu je asi blizke prehrabavanie sa vo veciach inych

comika
27. jún 2023

Podla mna tvoj muz ma pravdu.

babulkomale
27. jún 2023

@ddaassuullaa ja by som sa dobrovolne k nikomu nenasackovala v jeho nepritomnosti ani nehrabala v nicom, ide o to ze napriklad porezes sa, hladas leukoplast a moze sa stat ze pootvaras vselico.
Navyse ludom sa verit neda, aj taki co by si si nepomyslela sa mozu vedome hrabat vo veciach.
Su ludia co prezeraju u inych skrinky v kupelni a sliedia ake uzivaju lieky a podobne.
Bohuzial.

kvetinka75
27. jún 2023

mne by sa tiež nepáčilo, keby v mojej neprítomnosti bol niekto u nás. Pokiaľ by to bola nejaká chalupa, OK.
A ja osobne by som ani nepristúpila na niečo také, že ísť k niekomu, kto nie je doma a ja budem u neho

0kristina0
27. jún 2023

Mna by nasralo skor to, ze to odsuhlasil bez tvojho vedomia. Koho je to byt? Ak spolocny urcite to mal s tebou prebrat, mozno aj ty by si to vnimala pozitivnejsie.

ddaassuullaa
27. jún 2023

@babulkomale odhliadnuc od tvojho umyslu poukazat na takych ludi...napadnut to moze myslim len niekomu, kto take nieco sam.robi, ci? Brat a sestra, vyborny vztah a maju sa radi, poznaju sa cely svoj zivot.
Precitanim tohto prispevku som uz po snad stykrat stastna, ze mam surodenca akeho mam. A tiez ze nasi partneri nikdy neziarlili na nas vztah

babulkomale
27. jún 2023

@ddaassuullaa ked mas zivotne skusenosti, nie, nemusia ta napadnut len veci co robis sama.
Napriklad poviem kamoske nechod cez ten park s dcerami, byva tam uchyl co sa ukazuje. Tak to snad neznamena ze ten uchyl som ja.
Ku mne chodi sestra aj neterka s priatelom normalne prespat takze ja toto neriesim...

gabci_gabca
27. jún 2023

@kvetinka75 asi tak nejak. Ako sú rôzne situácie a niekedy to inak nejde, ale bez vážneho dôvodu, by sa mi to tiež nepáčilo

kaktusik007
27. jún 2023

@ddaassuullaa mna by to v zivote nenapadlo, snorit po skriniach. Ale som rozvedena a to co stvaral exmanzel, kym bol este manzelom - ako si skopiroval moju zdravotnu kartu, vysvedcenia, ako sa hrabal v uplne vsetkom - ma vyliecilo z iluzii.

lujza123
27. jún 2023

Mne by vadilo ze muž niečo takéto sľúbil bez opytania a diskusie...

Ono požičať niekomu byt je pre veľa ľudí celkom normálne, aj u nás takto bolo pár kamaratov "strážiť psa", ale teda izby boli zamknuté, k dispozícii bola obývačko kuchyňa s rozkladacím gaučom.

Strana
z2