Svokor hrá na automatoch
Ahojte, chcela by som sa trochu vyrozpravat a mozno aj pomoc!
Mam svokra, ktory je zavisly na automatok a bohuzial vyzera to tak, ze aj na alkohole (denne vlozi do automatu cca 100eur a vypije min. Liter vina).
To este nestaci, ale svokru terorizuje...je mi do placu teraz ako to pisem...svokre nostop nadava do krav atd.jej jedlo sa mu hnusi, proste vkuse do nej rype ☹ ona je pri tom take dobre ziena...vari vynikajuco, stara sa o vsetko a on ju povazuje za nulu...s placom chodi spat a s placom stava...nevieme co s nim mame robit, ja zijem tiez s nimi zatial...bojime sa aj odstahovat aby nahodou neublizil svokre! Poradte co sa da s takymto muzom robit? Uz sme zufaly ☹
@lussy461 s takym clovekom je tazko zit. a uz vobec mu pomoct. dokial vsetko nestrati, nepochopi, co mal. takze jedine svokra to dokaze zmenit. ale na to zase potrebuje velmi silnu volu. ona skor potrebuje silnu podporu v tom, aby ho dokazala nechat padnut na dno. dokial sa bude o nho starat, a "len" plakat, stale bude mat svokor istotu, ze si moze vsetko dovolit.
@baryana presne to jej vravim aj ja vzdy, lenze on sa vzdy vyhovori, ze ked ho aj necha kam pojde ona, dom je svokrov a ona nema rodinu len nas...s nami ist nechce nikam, my aby sme sa osamostatnili nechce, je to tazke, ja som uz svokrovi navrhla liecenie, tak zuril na mna, ze co si dovolujem a tak...kazdy den kvoly niecomu robi cirkus, je to na navydzanue, akoze mne neublizuje ani ma neuraza, dokonca povedal, ze ma ma rad, len svokro tyra a to mna trapi, pretoze ja ju mam rada ako mamu!
co s nim robit? nalozit do auta,doviest na prednu horu do liecebne a tam nech si s nim o tom jeho investovani pokecaju...
@iveta71
@kiki68 skoda, ze aj ja mam taku predstavu, ale realne sa to neuskutocni! Keby zalezalo na mne tak je uz davno v ustave, este k tomu doma nic nerobi, je tucny a vkuse sa len dusi...podla mna raz dostane aj infarkt...svokra sa ho boji, keby ho chceli zobrat na liecenie je schopny ju aj zbit podla mna...a moj muz kasle na to uz, je z toho na prasky, vlastne uz vsetci, ☹ vkuse nadava on nenavidi cely svet, kazdeho len ohovara, ale potom pridu dni ked he super, vie sa smiat atd. Ale ja sa s nim ani vtedy nebavim, davam mu to pocitit...su dni ked by som ho vedela zbit!
@lussy461
No keď svokor má aj svetlé chvíle a vie byť aj v pohode a veselý, tak to je na dlho. Keby bol už v takom stave, že si denne nevie rady, išlo by to rýchlo. Došli by peniaze a alkohol by ho natoľko ovládol, že by bolo jednoduché dostať ho na liečenie. Ale keď je raz tak, raz inak - tak to je tá najhoršia hojdačka - hlavne pre chuderu svokru. Svokra alebo aj ty so svokrou môžte ísť spolu k psychiatričke (on tam nemusí byť) aspoň sa poradiť, ako ďalej. Ja viem, že ti na 99% povedia, že je to len na ňom, on musí chcieť ale snáď vás aj nakopnú správnym smerom, aspoň poradia ako sa nezblázniť. Skúsiť treba všetko.
hej,tiez by som doviedla svokru k psychiatricke a poradit sa ako dalej,ako dostat svokra na liecenie,pokial neprehra prachy,ktore nema a nepridu domov isti ludia pytat si ich naspat. U nas takto hrala cela ulica, nakoniec sa vsetci postupne obesili alebo hodili pod vlak kvoli tomuto. Samoyrejme,ostali po nich rodiny s dlhmi,ktore si niekto prisiel vymahat...
Gambling je velmi nebezpecny v tomto,lebo clovek bude hrat aj ked uz nema za co...moj ex-priatel je gambler, nemozem povedat,ze bol,lebo stale tomu s prestavkami holduje,ma akoze silne chvilky,ked si povie,ze je to blbost a potom zase zacne. Rodina to ututlava a nejak prezivaju, prehral uz strasne peniaze, ani neviem ci este vladzu splacat jeho dlhy. No na liecenie musi ist svokor a dobrovolne,jedine ze by mu to nariadil sud a zbavil ho svojpravnosti. Ale niekto by mu mal ako odbornik vysvetlit,ze takto to nejde,ze tym dostane rodinu do nebezpecenstva. Mozno to ze ma svetle chvilky su uz take manicke stavy,zazila som to u svojho byvaleho....
@iveta71 no len skoda,ze tie chvile su tak 2krat do mesiaca, vtedy je super...inac ostatne dni na nevydrzanie, minule vyhodil svoju ziletku a teraz obvinuje svokru, ze mu ju vyhodila ona, proste su to drobnosti, lenze tie malickosti sa nahromadia a je toho uz potom vela...asi pojdem za psych. Ja a popytam sa co mozeme podniknut a tak! Dakujem za radu
@iveta71 dakujem pekne, uz som to skusala! Slubil, ze sa polepsi, vtedy vsetko lutuje, lenze na druhy den, katastrofa...dnes je napr.fajn...ale mozem povedat, ze mne neublizuje zatisl, asi nema odvahu, dokonca mne jedlo vzdy pochvali...vobec nechapeme.
Mojho juza uz aj nahovaral na automaty, nastastie sa na to nedal! Nechodi ani do krcmy, proste nastastie jevpravy opak, ale zatonjeho dcera je po nom, je taka ista arogantna a ked sa pohada s nimi zase si to zlyzne svokra, vravi jej, ze aku na sprostu dceru atd.som z neho totalne na nervy...
Takze vlastna skusenost. Presne to iste "svokor "hra automaty a pije. Domov nedava peniaze. Doslo to tak daleko, ze sa zistilo, ze na byt uz cakaju 3 exekutory, take dlhy narobil. Tento problem zasahuje do celej rodiny. Museli sme to riesit, aby svokra neostala na ulici. Byvali sme sami, ale to je uz minulost. Priatel si musel zobrat uver, aby vyplatil exekutorov. Hned na to sa byt prepisal na neho a dalsich 2 surodencov, aby sa predislo k opatovnej exekucii. Terat byvame so svokrou, lebo sama by poplatky za byt neutiahla.Samozrejme zlte listky od exekutorov nachadzame pravidelne v schrankach. Svokra sa rozviedla. A teraz ziada vyzivne na manzelku, kedze ma velmi maly dochodok. Moja rada: Nevahat a podat ziadost o rozvod, skor nez bude neskoro. On sa uz nezmeni. Takyto problem je velmi velka psychycka zataz a ver mi ulavi sa nielen jej, ale aj celej rodine.
@lillona tak toto je aj moja reoria ☹ rozvod a byvat s nami...nastadtie on zatial vsetko plati lebo ma trvale prikazy a to mu hned strhnu z uctu! Lenzd na ucet chodi aj svokrina vyplata, takze premarni aj jej peniaze, na kadernicku jej vzdy prispejem ja, predsa nemoze vyzerat ako z ulice! Stravu kupujeme spolocne a to vzdy rychlo kym su na ucte penuaze! Poslala som ju do banky nech si zalozi vlastny ucet, hastastie dnes tam bola a uz jej vyplata bude chodit tam! Toto som sa dozvedela az tdnto tyzden, ze jej takto presral vyplaty, dokonca dostala z roboty odstupne 2tis.eur a tie peniaze su prec! Hlavna vec, ze sme sa dohodli, ze vymenime okna a dvere! Teraz okna nevymienamd, predsa nebudem investovat uz do ineho domu, chceme stavat, peniaze potrebujeme tam! Je to hrozne tazke snim...
@lussy461 hlavne drzim palce, aby to dobre dopadlo. my sme boli este taki, ze sme dovolili svokrovi tu byvat, ale s tym, ze nech prispieva. raz za cas hodi na stol 20 € , aby nam zalepil oci. ale uz mu svokra povedala, nech sa odstahuje. nam sa totiz vo stvrtok narodi babatko. takto sa aspon uvolni izba. nehovoriac o tom, ze chodieva v noci domov, potom vystekuje pes, nepotrebujem, aby mi budil maleho. Mame to sice dost tazke,kedze cela priatelova vyplata ide na poplatky za byt, uver, ktory si musel zobrat, plus nejake poistky a benzin, aby sa dostal do roboty. a zili sme vlastne z mojho prijmu. teraz budem este poberat matersku, ale ked pride rodicovsky neviem ako to budeme zvladat. ☹ ale stale si hovorime, ze nejako bolo nejako bude.
Dobre , ze si svokra zalozila svoj ucet. a kludne nech navstivi aj psychologa, urcite aj ten jej pomoze, aspon teda psychycky. a ked svokrovi nechuti, co navari nech neje. ma 2 ruky, moze si navarit sam. to ze je jeho manzelka neznamena, ze je jeho sluzka. a ked je nabuduce bude nadavat , ze je krava, tak nech mu povie, ze to je asi tym, ze je manzelkou vola.
@lillona 🙂 ta posledna veta je super 🙂
No ja ked som bola tehu, tak bol jak vymeneny...nerobil cirkus vobec, tesil sa na vnuca...bohuzial dopadlo to zle ☹ vtedy nepil a ani nehral aj zo svokrou sa pekne rozpraval a tyzde po mojom potrate zacal zase vyvadzat, takze mozno by ho aj to vnucatko zmenilo 🙂 po mrche sa posnazime a mozno ked budem zase tehu, tak sa zmeni! Bodaj by!
Lenze za max.dva roky chceme byt vo vlastnom dome a co bude potom to nevieme...ja som navrhla aby isla svokra s nami, vtedy na to povedala, ze by sla hned, lenze tak urcite vydedi mojho muza...muz sa zasmial a povedal len tolko,nze nestoji o dedicstvo, inac svagrina je to iste, ona je zase prizivnicka! Vkuse od nas zobrala peniaze a tak, ma exekucie na krku, dve deti z toho sa o jedno v podstatd starame my...joj sa cudujem ze svokra a muz su uplne iny! Esteze moj sa dal na svokru a nie nasvokra!
Drzim palce k porodu 🙂 vsetko dobre prajem
@lussy461 dakujem 🙂 mojmu svokrovi by nepomohli ani 4 vnucata, on je uz stratena existencia. svagrina porodila pred 4 mesiacmi a on akurat riesi , to preco nekoji, preco nestiha navarit a podobne. pritom on sam sa o seba postarat nevie. ale taki su najmudrejsi.
urcite nech svokra od neho odide, lebo sa zblazni. my zeny znesieme vela, ale ked je niecoho moc ...
ked bude byvat s vami, tak to bude lepsie a mozno si svokor aj uvedomi, ze spravil chybu. lebo vies ostane sam, bude si sam varit , prat a podobne. a potom si mozno uvedomi, ze ta "krava" bola predovsetkym jeho manzelka, ktora mu dala deti a starala sa ako o nich , tak aj o neho. a ked nepomoze ani to, aspon bude vediet, ze spravila dobre, ze odisla od neho a zacala zit lepsi a hlavne kludnejsi zivot, bez toho , aby ju niekto urazal, osocoval. niekto musi najprv o nieco prist, aby zistil, co vlastne v zivote mal.
svokra je tiez svojpravna, nech si urobi svoj bankovy ucet a da si peniaze poslat tam. Ked je chlap gembler a prehrava tolko penazi (100EUR denne je podla mna trochu privela, aj keby to bolo 20eur denne bolo by to vela) a terorizuje ju, mala sa dat rozviest, vysackovat ho z bytu a zit pekne s vami. Ale drzim prsty nech to vyriesite nejak :(
@simca06022011 svokra uz mz ucet vlastny, prinutila som ju k tomu 🙂 a z domu ho vyhodit nevie kedze dom je jeho ☹ ide o to, ze keby sa rozviedla tak nema kam ist! My byvame este s nimi takze k nam moze ist byvat az ked sa postav dom ☹ no ved prave 100eur je vela, dobre je pravda, ze nie vzdy prehra, minule vyhral 600eur, ale za par dni boli fuc...je pravda, ze vraj niekedy mina menej, ale vacsinou tam hodi tych 100eur, teda to mi vravel krcmar.
@lussy461 no podla mna ked su manzelia tak take daco ako jeho dom neexistuje a narok si moze robit ona tiez na nieco... o tom, ze ak sa preukaze ze ich viac menej majetok prehrava kadetade tak na jeho "prava" nebude hladiet ziadny normalny sud a teda pan svokor sa o svoju ex tiez musi postarat. Ale jasne to nie je vec na tyzden alebo dva... to moze trvat aj roky kym sa to dotaha, takze mate cas.. len chuda svokra taketo veci trpiet
@simca06022011 no ved prave, svokra trpi a mna to boli ☹ podla mns narok na dom nema kedze ten dom staval svokrov otec ked mal svokor neakych 20rokov, cize este je to stale deda (kedze zije) po smrti deda to pravdepodobne zdedi svokor, ale uz dedo spominal nieco take, ze to na neho neprepise, mozno na mojho muza, svagrina tiez nebude nic dedit asi, kedze je kopia svokra ☹ mame tu veselo, my sa chceme osamostatnit cim skor...dnes ideme k psych.sa poradit, ci sa neda nieco spravit svokrom, neako ho nahovorit aby isiel bud na liecenie, alebo aspon k psychologicke

@lussy461 denne sto eur??????
treba ho zbavit svojpravnosti pomocou sudu a dat liecit