icon

Svokor sa chce k nám nasťahovať

lili1910
14. jún 2017

Zdravim, rada by som sa podelila o svoje trapenie lebo uz neviem komu sa zverit..s manzelom sme spolu 6 rokov a mame krasnu dvojrocnu dcerku, je to klasika ja som na materskej plus sa snazim si nieco privyrobit ako doucovatelka jazykov, manzel pracuje v stabilnej firme uz 5 rokov..byvame v trojizbovom byte ktory si pomaly svojpomocne prerabame a skraslujeme podla nasich predstav..aby som presla k veci: manzelovi rodicia su uz niekolko rokov rozvedeni (alkoholizmus a gemblerstvo jeho otca) jeho mama sa druhykrat vydala a zije s terajsim manzelom, jeho otec sa po rozvode odstahoval k jeho mame manzelovej starkej..svokor je zvyknuty ze sa onho cely zivot stara nejaka zena, najskor jeho mama, ked sa ozenil tak manzelka (svokra) a ked sa rozviedol tak opatovne jeho mama, tá vsak pred par tyzdnami zomrela a svokor ostal v dome sám, kedze nie je schopny postarat sa sam o seba navrhol manzelovi ci by sa nemohol nastahovat k nam do bytu..vcera sa ma manzel opytal ci by nebol problem ak by sa k nam jeho otec pristahoval nakolko bez svojej mamy je hotovy, nevie si navarit ani oprat a sam v tom dome ostat nechce, ..ono by to nebol problem ale svokor je alkoholik, tuhy fajciar, ktory ešte stale sem tam hadze eura do automatov..ked som povedala manzelovi ze nechcem aby sa k nam stahoval, jednak mame trojizbovy byt, male dieta,..tak na mna vybehol ze nemoze otca len tak nechat napospas..ze vie ze sa on sam o seba nepostara.ze keby islo o mojho otca on by s tym nemal problem .a pod..svokor ma 56 rokov, je zdravy, čiperny..na predcasnom dochodku.. ja si neviem predstavit ze s nami bude byvat..nehovorim ze je to zly clovek ale je nezodpovedny a stara sa len o to aby mal pivo a cigarety..svojej vnucke odekdy sa narodila nekupil ani jednu hrkalku ale hlavna vec ze musi mat krabicku cigariet denne a min. 4 piva..nechcem aby takyto clovek s nami byval aj ked je to manzelov otec..ani neviem kde by spaval..my mame nasu spalnu, dalsia izba je pre malú..na gauci?..som uz z toho zufala s manzelom sme sa stihli koli tomu pohadat uz asi trikrat..on si neda povedat..prenho je to jeho milovany otec aj ked cely zivot nanho kaslal, a vsetko co zarobil vzdy nahadzal len do strojov..poradte ako by ste to riesili vy..

lili1910
autor
14. jún 2017

@sasa1310 nie je to problem..asi si riadne necitala..keby bol normalny, nepil nefajcil..nemam problem..ale mam male dieta a sme v byte..a nastahovat si tam alkoholika a tuheho fajciara o ktoreho sa treba starat pomaly viac ako o to dieta.no vyskusaj si to ty..

veronicka88
14. jún 2017

@lili1910 je to problém...rovnaký ako keď bývajú mladý u rodičov...každý a jeden môj známy pár sa odsťahoval,hm porozmýšľajte prečo???sú to problémy úplne rovnaké...

sasa1310
14. jún 2017

@lili1910 to bolo skonštatovanie celkovo na odpovede tu, nie konkrétne trebárs na tvoj prípad.
Dala som odpovedať a automaticky mi tam dalo tvoj nick.
Ale celkovo som to myslela, že je to fakt zaujímavé po toľkých témach, ktoré sú tu, kedy mladí bývajú u svojich rodičov. A nie je ich málo.

Z logického hľadiska by sme rodičom mali umožniť to isté, čo bolo umožnené nám deťom.

ipetka
14. jún 2017

@sasa1310 prepac ale problem je v jeho fajceni a alkoholizme a v tom ze sa tvari ako lachtan co ma obe ruky lave lebo mu to vyhovuje.Ked gambluje nema ruky vykrutene. Toto je pekne sprosty komentar. Keby bol nevladny alebo chory ale normalny klasicky dedko ktoremu treba pomoct asi by autorka nezakladala temu.

sasa1310
14. jún 2017

@ipetka si nepochopila

ipetka
14. jún 2017

@sasa1310 urcite lebo ty si pochopila ked si sa zapajala do temy o 56r. gamblerovi a alkoholikovi

sasa1310
14. jún 2017

@ipetka na teba som nereagovala tak klídek. Kompenzuj sa niekde inde 😉

lili1910
autor
14. jún 2017

ešte raz..nemala by som problem sa onho starat keby bol normalny, keby aspon nepil..uz to fajcenie ako tak..zabudla by som aj na to ze manzel vdaka nemu nemal ziadne detstvo a ze nam nikdy v nicom nepomohol..ved ked mu odpustil manzel ja sa nemam preco hnevat..ale odmietam aby sa moja dcera kazdy druhy den pozerala na ozrateho dedka a dychala cigaretove vypary..a celkovo aby bola koli nemu utlacovana a nemala by ani vlastnu izbu..

esther03
14. jún 2017

@sasa1310 v tom pripade ma svokor dostat presne to co dal, teda nic.

lili1910
autor
14. jún 2017

a mam taky pocit ze to bol on kto nahucal manzelovi do hlavy ze vsak: ja som vam prenechal byt tak vasa povinnost je teraz starat sa o mna a strpiet moje excesy..lebo to ze aj jeho otcovi vdacime za byvanie predtym manzel nikdy nespominal..

sasa1310
14. jún 2017

@esther03 v tomto prípade. Ja som nemyslela, ale konkrétny tento prípad. To ma len tak napadlo po prečítaní všetkých komentárov.

sasa1310
14. jún 2017

@lili1910 no ak daroval on tvojmu mužovi byt, tak tvoj muž by sa mal o neho postarať. Inak si svokor môže požiadať naspäť o svoj dar.

lili1910
autor
14. jún 2017

@sasa1310 opatovne si necitala..byt nadobudli manzelovi rodicia pocas manzelstva..pri rozvode nechal byt svokor svokre..svokra ho darovala nam ako svadobny dar..cize nenechal ho priamo manzelovi..a vtedy ešte nevedel ze svokra si najde ineho a prestahuje sa k nemu a byt necha nam

belllinka
14. jún 2017

@sasa1310 mladi potrebuju byvat u rodicov alebo svokrovcov vtedy, ked nemaju kde byvat. V tomto pripade ide ale o stareho nemozneho chlapa, ktory ms kde byvat, ale nechce byvat sam lebo je hnily sa starat sam o seba a potrebuje aby ho niekto obskakoval. Sa uvedom...

janca2262
14. jún 2017

@lili1910 v ziadnom pripade neustupit... akoze ked svokor pozije este 20 rokov, tak to bude vasa dcera s vami v izbe? a on ma dom? predat dom a ist do bytu, alebo najat nejaku pani co mu 1x do tyzdna uprace, operie a co sa tyka varenia tak mu napr. 2x do tyzdna mozes poslat zo svojho a zvysok nech si kupi v restike, alebo nech mu dcera prispeje, neznamena, ze ked je daleko sa nema starat... kludne moze ist byvat aj k nej...

lili1910
autor
14. jún 2017

@belllinka on sa za tych 56 rokov nikdy o seba nestaral, nikdy si nevaril, nepral, neupratal...ani jest si nevie nabrat..jeho mama ho tak rozmaznala a svokra v tom pokracovala..sa divim ze mu ešte aj zadok neutierali..

sasa1310
14. jún 2017

@belllinka prečo by som sa mala uvedomiť. 90% mladých je radšej lenivých si vziať trebárs hypotéku a ide radšej ku rodičom. Riešenie by mali, aj by mali kde bývať, ale jednoducho vezmú jednoduchšiu cestu. Stačí sa tu načítať až až....

a písala som vyššie, že som to nemyslela na konkrétny tento príklad, ale celkovo.

lili1910
autor
14. jún 2017

@janca2262 on a ist byvat do ciech?..to by siel radsej na Sibir..

janca2262
14. jún 2017

@lili1910 tak sa to nauci, vsetko je poprvy raz, ver ked bude hladny, tak si sam naberie aj nachysta...

sasa1310
14. jún 2017

@lili1910 ono to je jedno ako on žil a ako ho svokra hýčkala aj s jeho mamičkou. To je druhoradé. Na tvojom mieste by som skôr riešila manžela, že prečo na tom tak trvá.
A normálne sa ho opýtala, že kde by si mu akože ustlala.

Jedno riešenie by sa možno našlo. Predať jeho nehnuteľnosť, kúpiť nejakú blízko vás a prinajhoršom by mu manžel chodil nosiť obed a tebe by nosil jeho prádlo. Keď by na tom stále tak trval.

janca2262
14. jún 2017

@lili1910
tak nech ide na sibir, nie je v okoli nejaka starsia pani ktora by si privyrobila upratovanima varenim? vsak ked da nieco on zo svojho dochodku a nieco malo by ste sa so sestrou poskladali, tak by to slo, nie? pripadne radsej navrhni, ze mu tam raz tyzdenne zajdes upratat, alebo ja neviem, ale rozhodne nie on k vam..

janca2262
14. jún 2017

@lili1910 a este by som povedala manzelovi, ze nech pocita s tym, ze ziadne sukromie, vchadzanie do izby ako sa mu zachce, ani telku sami pozriet nic, ani v spodnom pradle prejst po byte, nic... strata vsetkeho sukromia... a popripade by som to povedala svokre, co zamyslaju, nezrobila by s nim poriadok?

lili1910
autor
14. jún 2017

@janca2262 svokre zobral 10 rokov zivota..vdaka nemu ma pošramotené zdravie takze ona s nim nekomunikuje..musela mat dve prace aby utiahla domacnost s dvoma malymi detmi zatial co on jej bral vsetky peniaze a hadzal do automatov..ked sa rozviedli na vyzivnom od neho nevidela ani cent ak jej aj nejake peniaze na deti dal tak len s nadavkami a vycitkami

janca2262
14. jún 2017

@lili1910 tak neviem, spojte hlavy aj so setrou a nejako to vyrieste, v kazdom pripade si ho nestahujte k sebe!!!!

ipetka
14. jún 2017

@sasa1310 kompenzuj si ty svoj chtič starat sa o lenivych alkoholikov ked davas kazne...

lili1910
autor
14. jún 2017

@janca2262 nenastahujeme..ja rozhodne neustupim
uz len koli malej

cuculiatko88
14. jún 2017

@lili1910 svokor sa nauci aj varit aj sa sam.o.seba postarat,moj svokor bol tiez odkazany na muza prip jeho svokru a uz sa naucil aj varit aj vsetko ...v ziadnom.pripade nedopust aby sa k vam nastahoval,ja svojho otca milujem ale nedopustila by som aby s nami byval ...drzim palce

sasa1310
14. jún 2017

@ipetka si fakt vtipná, len šliapeš trošku vedľa

bluka2
14. jún 2017

Zaplatte mu niekoho, kto ho nauci varit a prat si. Nikdy nie je neskoro s tym zacat. Je to vladny, pomerne mlady clovek, ... Tu sa nejedna o to, ze by bol chory. Ani za svet... Sa aj cudujem, ze ako to vobec manzel od teba moze chciet. Cigaretovy smrad doma, dakujem pekne

ipetka
14. jún 2017

@sasa1310 urcite lebo si to ty povedala tak to urcite tak aj bude