Svokra
Ahojte🙂
Prosím vás som úplne zúfalá. S priateľovi mamou nemáme absolútne dobrý vzťah. Už po zoznámení bola ku mne chladná a raz mi dokonca povedala že som nudná a mám ísť do izby lebo si s ňou nechcem dat vino a horsie poza môj chrbát. Momentálne čakáme spolu bábätko a tu sa to zhoršilo. Spočiatku sa tešila - chcela ísť na nákupy pre malé - čo sa následne ani neozvala či pôjdeme alebo nie, následne keď sa dozvedela že dieťa nechceme dat pokrstiť a nechcem zavinovačky, citujem: “je jej z nás zle”. Nasledne sa zas začala pýtať čo ešte potrebujeme a prečo jej ja neposielam čo ma kúpiť ( pritom ona mi absolútne nenapíše a ja nebudem niekomu len tak sama od seba posielať čo ma kúpiť svojmu vnucatku). Ďalej sa urazila lebo ja jej sama od seba neposlem ultrazvuk dieťaťa a ona sa ani neopyta čo a ako na poradni alebo ako sa cítim nič. Teraz sme tam neboli 3 týždne zo zdravotných problémov atd. Hneď ako sme prišli poznámky typu konečne atd - Pritom vždy keď sa plánuje oslava alebo niečo tak bez nás, nám je len oznámený dátum a hotovo- žiadna kominikacia či niečo nemáme hlavne že ostatný si vedia povedať a presúva sa to kvôli ním. Ďalšia vec čo ma vytocila- naša izba u nich totálne zaprataná jej a jej dcéry vecami, jej plavky oblečenie a podobne na posteli, zo skrine vybraté moje a priateľove veci- no proste je to jej izba a nie naša izba, pritom sa sťažujú že tam nebývame častejšie a nespavame (lebo jej dcéra tam býva stále- a to na ňu frfle poza chrbát že na čo sa teda sťahovala preč). A najviac čo ma dorazilo si dohodli dovolenku a mám ísť strážiť dom na týždeň- keď už mám vymyslený svoj program a nemôžem ani priateľ nakolko je odcestovaný. A tu mi začali tlačiť ´´do hlavý´ aby som si svoj program priniesla k ním do domu. Prosím vás poraďte mi či som ja nejako precitlivelá alebo ako si mám poradiť. Nebaví ma už stále sa z nej nervovat. Beriem to že to je priatelova mama mám pred nou určitý rešpekt ale nebaví na že my sme pre ňu s priateľom jak pes- oni sa dohodnú všetci a nám je len oznámené a my sa musíme im prispôsobovať. Priatel nikdy nič nepovie je ticho a radšej mi povie že tam nemám chodiť co mi je ale hlúpe že on tam pôjde a ja nie. A zas ma nebaví stale keď tam prídem sa hrať len na telefóne a čakať kedy co zas do mna tým jej milým štýlom rypne. Ďakujem vám za rady.
A ty sa nevies ohradit?ved s tebou zameta ako so soplavym deckom.Poslat Ta do izby, lebo si nudna a nechces vino??uz by som tam nebola.Veci pre babo si budete kupovat sami.A strazit nepojdes, lebo rozhodli bez teba....ved ty nemusis robit vsetko co Ti nadiriguje.Muz je na nu zvyknuty asi vzdy robil ako mama povedala.A potom.si ona mysli, ze moze vsetkych riadit.Aj ja mam taku svokru general a vsetci doma posluchali a ona tahala za snurky a vsetci robili ako povedala.
Ty si ty..ked Ti tam nie je prijemne nechodievaj tam.Ked chce kupit veci pre dieta chodte spolu...
@dadis panecky, tato hra na papier. 🤦 My sme sa s muzom brali po PATNASTICH rokoch vztahu, ked som cakala tretie dieta. Dovtedy som sa mala tvarit akoze som uplne cudzia osoba?
@vero965 toto su take banality, ktore by sa dali ,,ukocirovat" hned v zaciatkoch, ale to by mal urobit priatel. Ja stale hovorim, ze svokra moze byt aka chce, ked ma zena dobreho muza, ktory ju zastane.
@vero965 ano,aj moja svokra dodnes nepredychala, ze krstni rodicia su niekto iny ako ona chcela.Je to nase dieta....a to som dostala prikazom, ze snad bude krstna xy.Lebo ty si jedinacik a kto by bol iny?Mala to byt muzova o 10 r mladsia sestra, ktora bola vtedy ledva plnoleta.Dodnes nema deti, partnera a zije u rodicov.Ja som chcela kamaratku z detstva a aj je krstna.Proste svokru treba upratat nech sa stara o veci, ktore ma a nie o vas.Tiez som prve roky chcela, aby sme si rozumeli naivne sny o sudrznej rodine.Az mi raz rupli nervy a je pokoj.Vidime sa 3x rocne.A to s dnesnym rozumom ozvala by som sa ovela skor.A od priatela necakaj podporu moj muz dodnes povie, ze mama je taka a onaka a myslela to dobre.Su ludia, ktori potrebuju strkat nos do vsetkeho si dospela bude to vase dieta.Moja svokra je konfliktny typ ci doma, v praci, vsade... a, ked ju doma posluchaju na slovo a boja sa, lebo spravi scenu je to ich zivot.Ty sa jej nepotrebujes zavdacit
@filipka250 Nie hra na papier. Ale autorka evidentne tak strasne po tej svadbe tuzi, ze uz teraz sa sprava ako pani nevesta. V snahe sa buducej svokre zapacit si nechava aj "srat" na hlavu. A ta to nalezite vyuziva a pan priatel sa jej ani nezastane. To je tak poda na nefunkcny model rodiny, aj ked si ju priatel vezme (ale ved naco? ked je to len papier...😀)..takze ja by som sa voci spravaniu svokry asertivne uz teraz ohradila, ziadne riadenie mojho zivota, vsak sme uplne cudzie osoby, nech si riadi syna, ten je podla "papierov" este jej... nech sa buduci manzel nauci riesit konflikty s mamou, zastavat sa svojej rodiny, toto vobec ani nevesta nema riesit...a po svadbe? no snad uz bude pani mama vychovana a upratana a nebude si uz k neveste dovolovat..
@dadis s tymto s tebou uplne suhlasim.
Hranice! By som jej tp davno slusne vytmavila z oci do oci. Co je male decko? Nech si avoje komplexy riesi inac.
@vero965 moja dcéra mi posiela sama fotky z utz, a keď to bude môjho syna žena, tiež si myslím, že je to automatické posielam jedným, pošlem druhým, nebudem čakať, kým si ich bude pýtať.... Ďalej VASA izba u nej doma? Si robíš snáď srandu.... Svokra ma u vás svoju izbu. Ma vo svojom vlastnom dome svoje veci v izbe. A je to problém... Ja sa fakt modlím za super nevestu lebo toto co tu čítam. Zaťa mam pricetneho. Druhého budem mat snáď tiež a nevesta.... Toho sa desim.
@vero965 nevydávaj sa skôr, kým nebudeš si istá, že priateľ sa za teba postaví. Manželstvo je vážny krok, záväzok, tam si musíš byť istá že môžes partnerovi veriť a vie si upratať mamu a teda tvoju budúcu svokru.
Ako riešite bývanie?
Ja naozaj neviem, nevidím že by s ňou zametala a ani nič, som svokrou a som aj mamou malého dieťaťa a keď toto čítam nerozumiem, vkuse nejaké problémy ktoré vlastne ani problémy nie sú. Rodiny, ktoré ešte ani nie sú rodiny sa začnú rozpadávat. Úplne zbytočné, lebo tvoja, moja mama, tvoj, môj brat, švagor atd...ja neverím tomu, že toľko suk sbojier je na svete, fakt neverím, celkom fajn bolo čítať tu aj názor priamo dotyčnej, obvinenej a možno by ste dámy zirali... Každopádne zbytočne sa naťahovať o co vlastne? Tak jej nestraz dom a hotovo. Povedz na rovinu, nechcem. Samozrejme očakáva spätnú väzbu. Vaši si tiež pýtajú utz? Nepošleš rovno? Ja neviem, mne všetko posiela a ešte mne dcéra zavolá. A opýta sa ma ako sa mam ja... Ma skvelú svokru, skvelú, až na ňu trochu žiarlim. Ale aj moja dcéra je normálna. Nedupoce nohami, nerobí scény a všetko funguje. Veľa zdaru
@maciatkolulu ale ty asi nepovies zatovi, ze ma ist vedla do izby🙂dobre vies, ze to je o komunikacii.
@luccija vieš, že celkom neverím, že to bolo tak ako píše.... Keď by som mala problém so zlatom, poviem slušne na rovinu, ak by hádzal zdute ksichty, kľudne by som ho poslala vedľa sa zduvat. Ano ako decko 🤣
@maciatkolulu ano, tiez mi je divne, ze napise, ze u svokry sa hra na mobile.od nudy.No pravda je niekde uprostred.My sme so svokrou narazili, ze sme obe panovacne a tvrdohlave🤣a ona bola zvyknuta a aj je celu rodinu riadit a mne rodicia nikdy neurcovali a nechali ma zit..Naposledy volala sefke kde pracuje jej 38 r dcera preco jej nechce dat dovolenku.Ked nam to svokor hovoril vobec mu to neprislo cudne.To su take opicie vztahy.Este bol hrdy, ze zena to vybavila🤣
asi by mi to bolo ľúto, že takto nevychádzame, ale žijem s jej synom, nie s ňou, takže by som sa tým nejako moc netrápila. Neriešila. Nebývate spolu, nemusíš s ňou byť dennodenne tak to nerieš.
@vero965 Zacni byt asertivna. Si dospela, je to tvoj zivot, tvoj cas, tvoje tehotenstvo, tvoje dieta. Nemas povinnosti voci priatelovej mame. Tak isto ani ona voci tebe. Ci ste rodina alebo nie. Pomahat sa ma pretoze mozme a chceme. Akonahle vyhovies "svokre" v niecom co ti je proti srsti, lebo na teba tlaci a ak jej nevyhovies tak ta ohovori a bude ta neznasat tak v tom momente jej ukazujes, ze si sprepacenim blba a moze si k tebe dovolit co len chce. Mas len dve moznosti- budes skakat ako ona piska=ona bude spokojna ale ty nespokojna, nebude mat voci tebe ziaden respekt a bude si dovolovat a narokovat viac a viac. Alebo nebudes skakat tak ako ona piska=ona nebude spokojna ale ty ano. Bude vediet ze ty sa nedas, prestane si narokovat a zacne ta ako tak respektovat. Hlavne maj svoju hrdost, ak bude tebe hnusna nechod k nej aj niekolko mesiacov. Ona si potom rychlo rozmysli ako sa bude k tebe spravat lebo bude chciet stretavat vnuca. Nenechaj si od nikoho sr.t na hlavu.
@zmrzlinka2021 Pises: nevydávaj sa skôr, kým nebudeš si istá, že priateľ sa za teba postaví. Manželstvo je vážny krok, záväzok, tam si musíš byť istá že môžes partnerovi verit.
Tak toto si mala autorka precitat pred plodenim a nie pred manzelstvom. Taketo veci sa premyslaju pred plodenim. To je vazny krok, nie kus papiera, ktory jej neskvalitní vztah. Ocividne vynechali jeden medzikrok. Tomuto vztahu nedavam dlhu zivotnost. Sorry. Mozno sa mylim.
@stanulienkat tiež ma zaujalo, že manželstvo, papier, dieťa je co? Ten papier súdnym rozhodnutím sa dá zrušiť, dieťa co? Odložiť pred kostol? Spustiť do rieky v košíku?
Kým si ju muž neporiesi tak tam n choď. A čo že je babka vášho dieťaťa, nech príde ona a bude sa správať slušne inak ide domov. Pokiaľ jej to dovolíte,tak ona si buď eviac dovoľovať a uvidíš pri dieťati to bude ešte horšie. A ak vám obsadili izbu,už by som tam neprestala, išla by som len na otočku. Moja svokra tiež mala izbu navyše ale tam vyhnala svokra, a odvtedy tam už nespime, nebudem predsa spat v obývačke a ani pokoj nemať keď môžem spať u našich. (Svokra a rodičia sú z jedného mesta )
@evica17 aha... U vašich máš ešte detskú izbu? Je nejaká povinnosť mať vyhradené izby pre dospelé deti? To ma zaujalo... Máš pravdu u vašich treba prespať len pruser je keď si to povie aj muž, lebo jeho sú tiež jeho, vsakze. Nevidím jeden dôvod držať izbu pre dospelé deti, da sa vyspať aj v obývačke aj všelijako, keď sa ľudia majú radi a neprskaju ako chorá mačka už len pri slove svokra. Tiež zdieľam ten názor, že pokiaľ sa niektorá strana nespráva slušne a pod tým sú napríklad aj zdute ksichty, tak nech ťahá kade ľahšie 😉ideál do vedľajšej izby🤣
@maciatkolulu tak svokra chce aby sme prespali, ale nebudem s tlačiť predsa. A naši, napriek tomu že majú rovnaké bytové pomery (obe strany majú obývačku,dve izby a kuchyňu) tak naši nechali jednu izbu že pre svoje deti, nakoľko chodíme k nim ja s deťmi, a aj moje sestry chodia z ďaleká na dlhšie,tak nech majú pohodlie.
A áno není to povinnosť mať pre dospelé deti speci izbu,ale tiež není povinnosť aby dospelé deti prespávali u svojich rodičov , svokrovcov keď nechcú.
A ja ak mám byť niekde cez víkend chcem pre mňa aj kus súkromia a pohodlie a nie späť na gauči a čakať kedy konečne odídu z obývačky nech môžem spať alebo si len tak cez deň oddýchnuť.
@evica17 aha, hmm, zaujímavé, a to sa nedá n a jednu, dve noci späť v tej izbe, ktorá je svokrova? Ci to musí byť výhradne "detská". Ja neviem, ja som v inom štáte a nemám "detskú"... Musím hodiť rec s matkou, že čo to, čo to🤩... Proste zabomysie vojny a úplne zbytočné. Chceš mi povedať, že kebyže sa tvoji rodičia rozhodnú, že vám zrušia detskú tak u nich už nebudete spat?
@maciatkolulu v svokrovej izbe sa fajčí,čiže to tam smrdí. My s mužom vieme prečo tam nespime,nie je to len môj výmysel a roztopasnost.A nemusím riešiť,naši tu izbu nepotrebujú a ani nebudú rušiť. A aj môj muž sa u našich cíti príjemnejšie, keďže tam má aj pokoj pre seba a svoje veci,ak si chce kuknút, čítať
@evica17 tak je to výborné, možno aj tvoj syn bude tak pristupovat👍vieš ja mam svoj život aj keď mam deti, dospelé, keď by prišli pre spávať, tak sa vždy vieme dohodnúť. Pozerám ale aj na seba a svoje pohodlie, oooo, asi som zlá... Ani mojej mame som nejako nevycitala a ani nerátal s tým, žeby mali izbu nechávať s mojimi vecami. Ty máš vo vašom byte izbu pre svokru, mamu? Aj nie, tak prečo? Oni k vám neprídu? Iba vy k nim? Zaujímavé.
Ja keď som chodila, teraz už zo svojím muzom s to som bola u svokry aj týždeň v kuse, a za celé roky som svoje spodné prádlo a teda vôbec žiadne svoje veci nedávala do ich kosa na prádlo...pekne som si veci zobrala domov oprať ..och, ani si neviem predstaviť, že by svokra dávala moje spodné prádlo prat
Ja keď som chodila, teraz už zo svojím muzom s to som bola u svokry aj týždeň v kuse, a za celé roky som svoje spodné prádlo a teda vôbec žiadne svoje veci nedávala do ich kosa na prádlo...pekne som si veci zobrala domov oprať ..och, ani si neviem predstaviť, že by svokra dávala moje spodné prádlo prat
@janka54321 pomýlila si si diskusiu. Tá o prádle je inde 🤩. Tu si pozri dátum 😉
@janka54321 pomýlila si si diskusiu. Tá o prádle je inde 🤩. Tu si pozri dátum 😉
@cacianka 😁

Nic nemusis, len umriet. Tolko k veci. Toto co vypisujes su take zabomysie spory, bud ju posli razne slusne do prdele, lebo tvoj chlap toho nie je schopny alebo nestaatne suchaj nohami dalsich 30-40rokov.