icon

Svokra

9. jún 2023

Ahojte, chcem asi názor na túto situáciu
v rýchlosti vysvetlím .....
Svokra aspoň 3x do mesiaca sa poháda so svokrom (dôvod : bud sám ani nevie, alebo že neumyl lyžičku čo bola v drese alebo neviem, nevyniesol smeti, jedno obdobie bola aj žiarlivosť všade nachadzala niečo čo viedlo k jedinému - má št**** 🤷‍♀️)
naposledy to dopadlo tak že svokor prespal u nás
ja som sa nevyspala... na druhý deň ich syn (čiže asi môj partner/otec nášho dieťaťa) sa šiel snimi porozprávať , svokra mu nechcela ppvedať dovod...ze to je len medzi nimi dvomi ...a tak priateľ tlačil a s tým že povedal ze to nieje len medzi nimi ze to je aj medzi nim a nasou dverkou... kedze ked su pohadaní oni sa o vnučku nevedia (nechcu) postarat ... prečo tam akoze nespomenul aj mňa? keď človek nie raz sa musi podradiť ,nevyspí sa, ja popri RD cez víkendy pracujem minulý víkend kvoli och hadke som musela brat dcerku so sebou kedze som ich nechcela nechat samych doma 🤔ale na rovinu nepovedala... len zavolala ze ona ide ku svojej tete aby ju ostrihala ... takze tak no dala prednost tomu ... ja som uz zufala ... a po tomto ked ja do toho asi nemam nic ... tak uplne... a nakoniec mi ani nechcel povedat dovod preco sa pohadali... ze nerieš .... ako by ste reagovali lebo ja som sa citila dosť zle ... nahnevaná... a do toho som aj tehotná a ja sa tu snimi stresujem ale nezasluzim si vediet kvoli comu u nas spal svokor 🙄🤷‍♀️
Mám chuť nabudúce ak sa to zopakuje sa zdvihnút a odíst kedže ma do toho nič tak sa nemám čo podradovať, a byť v diskomforte...
alebo? prehanam a som blba? co by ste robili? s priatelom sme spolu 7rokov (nič len tak kratkodobe a nahodou sa podarilo babo ..)

unicornlady
9. jún 2023

Mne toto tiež príde najčudnejšie, že svokor k vám uteká pred vlastnou manželkou, a hlavne, ak sami máte málo miesta.

januska12323
9. jún 2023

Nie sú problém hádky skorosvokrovcov ale vzťah teba a frajera a jeho zatahovanie do hádok. On musí povedať rodičom nech si to riešia medzi sebou a otcovi nech spí doma. Ak nevieš zabezpečiť stráženie inak frajerovi oznám, že budeš doma.

aurora33
9. jún 2023

Aloze čo ma ich hádka spoločne s tebou a vašou dcérou? A po druhé prečo by sa oni mali starat o vaše dieťa?

petamich
9. jún 2023

zial toto je vec, kde plati len technika obohratej platne - mama/otec nechceme sa o tom rozpravat, toto je nieco, co si musite vyriesit vy dvaja a dookola, lebo vy im ani realne neviete pomoct

chapem, ze to je narocne ale musite to riesit, pises, ze si tehotna - uz teraz sa poriadne nezmestite, kde bude svokor spat, ked budete mat dalsie dieta? na zachode?

autor
9. jún 2023

@petamich bodaj by si mala pravdu ach ... je mi z toho do placu ako naozaj aj bez hormonov.. kedze niekedy je tak ze do mesiaca sa hadaju aj 3-5x (tak že neprespí u nás) ale trápia nás(tak teda priatela a dcerku) najviac kedže snimi sa nedá komunikovat ani keď su pohadaní... vôbec ako bez duše, nasilu.. obávam sa toho keď priateľ bude pracovať v sobotu, ja budem musieť ísť tiež... a malá bude musieť isť somnou ked budú pohádaní 😏

autor
9. jún 2023

@petamich nuz to neviem vravim ze asi somnou 😃🙈🙈 (už to mám zúfalstvo) toto... tak dovtedy budeme mat o pár mesiacov väčší byt no bohužial v ich paneláku 🤔

flientica
9. jún 2023

tiez celkom nerozumiem tomu, preco by mal utekat k vam? preco si to nejak nevyriesia sami? aj nasi sa zvyknu hadat a celkom dost, ale toto by si v zivote ani jeden z nich nedovolil, aby sa k nam nanominovali.

autor
9. jún 2023

@aurora33 lebo su jej starí rodičia? 🤔 tboji rodicia alebo svokrovci sa nepostarajú o tvoje deti? blbá poznámka akože je to normálna vec kedže celý týzdeň snou niesu 🤷‍♀️🤦‍♀️

petamich
9. jún 2023

no neviem ale teda tiez si nemyslim, ze moje dieta ma byt u svokrovcov kazdy vikend 🥴 tak medzi riadkami citam, ze to je to co ta najviac stve resp. z coho mas najvacsie obavy - ty ratas s tym, ze budu kazdy vikend (alebo kazdy vikend ktory potrebujete) automaticky s nimi a tie ich hadky ta stvu (aj) preto

pre mna teda nie je automatika, ze dieta dam svokrovcom, vzdy sa spytam, ci nemaju vlastny program, kedze su velmi aktivni napriek svojmu veku

autor
9. jún 2023

@flientica lebo nas miesaju do toho ... moj chlap je bud ticho lebo rešpekt... úcta alebo len jednoducho vie že nemá zmysel oponovať ... a keď sa hádajú oni tak sa hádame aj my ... vždy si nájde niečo .. 🤷‍♀️ uspávala som malú a včera som počula ako mrmle že on unavený po práci musí umývať riad (robila som večeru, kým on bol u svokrovcoch a neviem čo tam sa rozprávali..) nestihla som ho umyť kedže som sa najedla popritom som krmila malú, jq som sa nenajedla to je jasné ale nevadí pripravila som maličku a šla som uspávať 🤷‍♀️ takže nakoniec som z toho vyšla ja najhoršie a o par minút príde zapne svetlo (ja nervy kedže uspávam)... no a dá nam obom pusy na dobrú noc ... bola som taká všelijaká po tom čo som počula a on že čo mi je 🤷‍♀️no nič 😏😊 .... pred pár mesiacmi som z tohto vyšla najhoršie ja on mal v práci niečo matka do neho nejaké reči ondala za to že sa jej nepácilo niečo u nás doma... prisiel doma a schytala som to vsetko ja 🤷‍♀️ takze pre tie co do toho mam ... no mám do toho dosť a tam s tým skončim nebudem to tu rozoberať do podrobnosti 🙂 len jednoducho si jeho nerv odskačem ja alebo pocítim 🙂

autor
9. jún 2023

@petamich oni niesu aktivny nic nerobia stale su doma... my ich tahame na akcie vkuse aby sa nehadali doma a nevymyslali z nudy

katarinka89
9. jún 2023

@h2 série ju to preto, lebo jej partner o dôvode ich hádky vie a autorka nie- žiarlivosť

autor
9. jún 2023

@januska12323 nemôžem ostať doma keď mám prácu 🙂 a keby ostanem doma tak mám toho veľa na dalši deň bohužial 🙂 bodaj by im to vravel ale nevraví ... snaď už sa udobria svokrovci a bude fajn 🤷‍♀️

autor
9. jún 2023

@unicornlady vlasyne mas pravdu uteka 🤣🤣 lebo je sialená skace do neho aj ked ma 150cm a iné veci nechápavé

autor
9. jún 2023

@katarinka89 ja žiarlím niee 🤣🤣🤦‍♀️🤦‍♀️ jeho matka ziarlí dokonca aj na mňa aj na vzduch a iné štruktúry sveta 🙂 (len preto som chcela dôvod vedieť či jej zas nezašibalo a netaha do toho mňa) nič viac

kvetinka75
9. jún 2023

tak nech ide spať do hotela a problém vyriešený, nech sa hádajú koľko chcú

luczach
9. jún 2023

Za mna chore, aby u Vas prespaval svokor - ma byt , dom s jeho manzelkou. Nevidim dovod, preco, aj pocas hadky a stavu "pohadani s manzelkou" neprespi u seba doma. Tak nech prespi na gauci v obyvacke a izoluje sa od manzelky, ktora zrejme ostane v spalni. Toto som kedysi prespala u kamaratky ako 15-rocna, ked sme chceli kecat celu noc a mama mi dovolila 🤣
Nechapem, preco ma dospely clovek prespavat u inych a narusat ich - Tvoje sukromie. Sa Ti cudujem, ze si to vobec dovolila. Zatrhni to, povedz, ze chces klud + si tehotna !

autor
9. jún 2023

@0silvia0 niesom rozčúlena 🤦‍♀️ vôbec 🙂 len som chcela sa vyrozprávať ale veľa z vás také niečo nepozná 🙂 ale to mňa nezaújíma ja som chcela vedieť nazor vsetkých 🙂 začo ďakujem každej 🙏

autor
9. jún 2023

@kvetinka75 ale kdeee nepoojdee on nevie pre sbokru vymysliet nejaky plan ...a potom to takto dopadne keď jej preskoči 🙂 nuž už sú spolu dlho a stale to isté 🤷‍♀️ako svokra vraví

unicornlady
9. jún 2023

K tomu stráženiu. Ak nechcú strážiť, tak im dieťa nedávaj. Priateľ vtedy pracuje, že nepostráži on? Prípadne si zaplať niekoho na ten jeden deň.
Lebo zase, oni nie sú povinní strážiť. A úprimne, keď sa toľko hádavajú, neviem, či by som tam vôbec chcela dávať dieťa.

autor
9. jún 2023

@luczach nemôžem 🤷‍♀️ neviem ako by reagoval môj priateľ ... bohužial nakoniec by som bola za pič. čo väčšinou aj som ale tak co už 😏... ja som mu vravela že mi to nieje príjemné aby spal u nás a musela sa podraďovať ... vačsinou spím nahá (v tričku) trz som sa musela obliecť 🤷‍♀️vyzeral že mi dáva za pravdu 🤷‍♀️ no neviem ako to vyzeralo keď siel k nim .... som tehotná ale neviem či aj dlho budem vôbec ... minulý rok to skoncilo kyretom kvôli aj tomuto stresu kedže vkuse sa oni hádali a potom aj my ..no skôr on somňou.. no a svokrovci nevedia že som tehotná 🤷‍♀️a ani neviem či chcem aby vedeli (lebo zas sa udobria len ako pretvárka a tam to na čas skonči a zas doookola)

luczach
Autor odpoveď zmazal
kvetinka75
9. jún 2023

autorka - ale to je ich problém ako sa chovajú, nech ide svokor do hotela spať a hotovo. Čo ty si ubytovňa? Keby to bolo niečo vážne, že nemá kam ísť nepoviem, ale toto sú ich vojny, teba nech do toho nezaťahujú. Ty si musíš dupnúť.

autor
9. jún 2023

@unicornlady tak nejde tam keď su pohádaní kedže nevedia sa starať o ňu 🤷‍♀️ ... ale inač sa tešia na ňu keď sú v pohode 🤷‍♀️ no na stráženie ... neverím nikomu koho nepoznám a naša malá je dosť živá až hyperaktivna radá behá ..treba sa jej venovať a ak by náhodou ju nejaká udrie alebo niečo tak by som sa zblaznila 🤦‍♀️ .... tak jedine čo mi ostane je si ju vziať zo sebou a stráziť aj ju a popritom upratovať 🤦‍♀️🤷‍♀️ snáď to nejak dáme ... len mi šlo minulý víkend o to že sme boli dohodnutý a ona svokra to len tak zrušila a vedela že a ako som na tom 🙂

deti95060810
9. jún 2023

nechápem načo sa staráš do vzťahu svokrovcov.... moc prežívaš a preháňaš.

unicornlady
9. jún 2023

Autorka, a ty nemáš rodičov, súrodencov, sesternice.... lebo myslím, že ak si dupnete, že svokor u vás nebude prespávať kvôli ich hádkam, tak možno ti odmietnu strážiť dieťa.
Takže priprav si náhradné alternatívy.

luczach
9. jún 2023

Zlatko, musis to vyriesit. Tak v dobrom. Manzel /partner musi pochopit + si tehotna. Cize, sadni si s partnerom. Povedz vsetko, slusne, ako to citis, ze si unavena, vycerpana, tieto necakane prespavania Ti robia zle a ze si tehotna, bojis sa o babatko. Vsetko co povies, bude pravda, bud uprimna a citliva a ak ma Tvoj muz srdce na spravnom mieste, pochopi a spolocne tieto prespavacky stopnete. Mala som nieco podobne. Podobne, nie take iste. Plakavala som od zlosti.
Ale uz mam klud. Nezabudni, ze Ty s detmi si na prvom mieste a na ostatnych sa mozes vybodnut.

autor
9. jún 2023

@kvetinka75 ja dupnúť? haaah až mám slzy v očiach 🙈😃😥 vážim si ich, kedže moja mama je aka je (nemáme dobre vztahy, snažime sa byť v min.kontakte) čize nieraz bolo že svokra ma berie ako za dcéru a aj ja ju za mamu.. tak len sa tu sťažujem úplne anonymne (kedže mi chodia maily ak by som dala svoj nick a dost mozne ze by to videl aj priatel...) a by zas bolo zle... lebo som dosť slabá na rodinu 🤦‍♀️ neviem ako to vyriešiť ak začnem sa bavit o tomto s praitelom tak ma odbije ze sq o tom nechce uz bavit alebo nejak tak 🙂

lolitka25
9. jún 2023

Ja si myslim ze velmi to prezivas a prehanas a teda dufam ze je to iba hormonmi.
Ale vo vasej/priatelovej rodine je viac pre mna cudnych veci z toho co si pisala- svokor sa pohada a namiesto do obyvacky ide spat k vam. A uz vobec ho nenapadne dospelacke riesenie vydiskutovat si to s manzelkou.
To iste vy- komunikacia nula bodov.
Uplne ma zaraza ze automaticky ocakavas ze stari rodicia sa budu sem tam starat o dieta. To dieta si si urobila ty s priatelom. Bolo to vase rozhodnutie a vasa starost… tak sa starajte vy a budte vdacni ak maju cas. Ziadna automatika…

Ak s priatelom a svokrovcami komunikujes rovnako chaoticky ako pises, tak sa necudujem ze nic nikde u vas nefunguje.

Prajem ti kludne bezproblemove tehotenstvo. Mysli pozitivne a sustred sa na to pekne nie na zabomysie vojny u svokrovcov…

kvetinka75
9. jún 2023

autorka - to že si niekoho vážime neznamená, že musíme znášať ich ,,maniere,,. Teiž si veľa ľudí vážim ale odtiaľ potiaľ.