Svokra a čas s vnukom
Chcela by som vedieť čo si myslíte o Tom,že svokra povie že chce byť s vnukom minimálne dvakrát do týždňa a z toho ten raz na celú noc. Ja to vnímam ako narušenie súkromia ako rodiny samotnej. Malý má 1,5r.
@fajnova akože takú čo ti dá vnuka kedy chces?lebo zatiaľ vždy čo si povedala bolo po nej. Len mi už začína vadiť jej prístup. Ma ho na noc už cca tri mesiace takmer každý piatok alebo sobotu. Atď atď..
Svokra chce pomoct, tak jej to umozni. Na prespatie nie, na strazenie kludne. Moje dieta malo 1,5 roka, ked som sa musela vratit na par hodin do prace. Syna strazil svokor (svokra este pracovala) 2x do tyzdna 8:00-15:00. Maly ma skvely vztah s dedkom, urcite to k tomu prispelo. Pokial je schopna sa postarat, tak jej ho davaj - ked aj nie kazdy tyzden, tak kazdy druhy. Ty budes mat cas pre seba, oddychnes si alebo si porobis doma. Nebran sa pomoci, ked ti je ponuknuta 🙂 a co sa tyka upratovania - presne toto robi moja mama, ked strazi deti. Vecne mi skritizuje domacnost a vyupratuje kuchynu. Najprv som sa na to hnevala, ale ona mi zas vysvetlila svoj pohlad na vec - ze vidi, ze je linka spinava a decka pozeraju napr. rozpravku, tak je jej blbe sediet na gauci, ze mi radsej pomoze tym, ze ju umyje. Podla mna aj tvoja svokra to tak berie s tym kocikom.
@mimi3008 presne tak..ona určite nieje žiadna obeť.
@miadi vzťah má malý s obomi babkami aj s našimi súrodencami ok. Ale chceme mať kľud a spoločný čas my ako rodina. My podnikáme, som na materskej ale muž je väčšinu času doma do reštiky,alebo napr plávať ideme aj s malým. Nijak nás dieťa neobmedzuje.
Tak uz si to len snou vykomunikovat, ze maleho mà dost uz aj u nej spal co by nie kazdy dal., a ze vikend chcete byt spolu sami ale trebars pondelok a piatok moze byt snim ci mat ho u seba par hodin . A to ze sa zastavi s ovocim by som meriesila . ( len nech muz potom nerobi radio o tom aky si mala bordel 😜)
Budes časom vďačná za to že ho chce moji svokrovci moje deti nechceli nikdy iba raz za rok ich vzali na lyžovačku a to bývame od seba 20 minút pešo a moji rodičia vždy chceli deti na víkend roky rokúce cez týždeň po nej chodili do škôlky do družiny proste ich chceli a stále chcú a takto to u nás funguje už 28 rokov a vermi keď budeš mať väčšie dieťa a potom ďalšie budeš rada že si oddýchneš cez víkend
nechápem ako ti v tomto MK pomôže....si predsa svojprávna a vieš čo chceš....takže rozhovor s mužom (nech si porobí s mamou poriadky, že ty nechceš aby varovala vaše dieťa) alebo rozhovor so svokrou......s ňou si to musíš vyjasniť , nie so ženami na MK
Ved Ja nehovorim ze vas dieta obmedzuje omg .. ale ze mate moznost ist ako par. My sme tu moznost nemali a Jasne ze sa da skoro vsade s dietatom. Ale trebars na svadby Sme nechodili ked Nebolo dieta pozvane., az minule leto a deti postrazili dospele sesternice. Co bolo fajn pre vsetkych.
Tak ty si jej ho už dala na noc?
Tak potom robíš ako ona píska.Sama si to robíš ..
Joj, dievčatá, smutno mi je pri niektorých komentároch. Čo by som ja dala za to, aby sa mama alebo svokra len tak zastavili na kávu! Hoci aj na pol dňa. No bohužiaľ, moje deti už nemajú ani jedného starého rodiča. A veľmi ľúto mi to je, lebo starkí sú pre deti obrovským obohatením, väčšinou.
Pamätajme, že aj my raz budeme svokry. Mňa utešuje myšlienka, že mám len dcéry a tie mi vnúča hádam ukážu aj bez časenky 🙂
Ja by som v tom nevidela problem, ak je to naozaj zmysluplne. Ze skutocne bude travit cas s vnucatom. Mne tiez vadilo, ked svokra dosla, ked sla okolo, akoze si spravit ciarocku, ze bola s vnuckou. Vadilo preto, ze vacsinou to bolo 7:15 rano alebo ked mi mala konecne zaspala, tak mi ju zvoncekom zobudila. Moja bola nespavec, takze som sinvazila kazdych 15min.spanku. Ona prisla na 5minut a hned sla. Pripadne vypila kavu a sla. Vnucke sa realne nevenovala. A viac s nou nebola, ak sme my k nim neprisli. Ked som jej navrhla, ze nech pride po 15tej, ze vtedy si moze aj malu zobrat vonku pokocikovat, tak to nie, to uz je pre nu neskoro, lebo musela doma navarit, lebo o 17tej mali drahu elektrinu 🙉 Ked bola dcera starsia a potrebovala som ju raz vyzdvihnut zo skolky a ist k nam, islo o 45minut strazenia. Prisla som domov, svokra uz nastupena pri dverach a hned vybehla a smiarala domov, ako som ja prisla. No trapne mi pride viac ju prosit o vyzdvihnutie zo skolky. Ked k nim prideme na navstevu, tak si zvacsa robia svoje a o dceru sa starame a hrame s nou my (uz teraz sa aj sama zabavi samozrejme), pripadne si idu oni pospat a pod. Takze uplne trapne sa citim. Ale ak dlhsie neprideme, tak vycitiek mame kopec. Ale naco tam mam chodit, ked realne cas s vnuckou netravia, aj ked jej ju rovno pod nos podstrcime. A este sme tam aj hladni 🤣 a to som sa hodne tesila, ako sa bude svokra venovat vnucke, ze budeme mat kopec casu sami na seba s muzom, lebo vsak nas tlacila do dietata neuveritelne a skutek utek. Takze ked s nou nemame vztah, tak ano, aj mne vadi, aby nas chodila budit rano o 7:15. Robi to doteraz, sice je to raz za pol roka, ale bud ked sme chori a vie, ze sme doma alebo ked ma dcera prazdniny a tiez si nenastavujeme budik. Dcera tam moc chodit nechce a spat uz vobec. A ani moj muz tam nema potrebu chodit. Ale zla som samozrejme ja 🤣 no a mne pride hodne skoro, aby 1,5rocny prespaval u starkych kazdy tyzden, hlavne teda, ak na to nie je zvyknuty. ... Moja mama napriklad ak aj prisla (tiez nechodia velmi), mi ju aspon pokocikovala, ale zas nechala sa aj obsluzit, tak som musela mat navarene, resp.ak prisla nahodou, nam uz potom neostalo a pod. a este sa aj dozadovala, aby sme ju zaviezli domov, v case, ked uz mi trebalo malu chystat na spanok a pod. Ono keby to moje dieta nebolo jedno z tych narocnejsich, ze som si medailu vzdy udelila, ked sa mi podarilo pri nej navarit, tak je to samozrejme normalne, len takto mi to vsetko prislo este narocnejsie, ako by sme boli same bez "pomoci". Takze ani jedna nevieme, ako to doma v skutocnosti mate, ako to svokra mysli, ako sa vie v skutocnosti postarat a pomoct. Ale za normalnych okolnosti by som v tom problem nevidela.
Necitala som vsetky cele komenty, niektore ano... ale ja mam tiez taku svokru ktora by chodila na navstevy a varila nam a pod :D je to na nervy, a to som tehotna este len s prvym a uz sa bojim co bude ked sa narodi :D ale kazdopadne hned po svadbe som si zacala nastavovat s nou rezim a teraz skoro po 2 rokoch je nastavena tak, ze my sa ozveme kedy prideme na navstevu, my zavolame ked nieco chceme, my ju pozveme a az tak pride. Inak vtedy ked sme to riesili som sa prioritne dohadovala s manzelom a je to jeho mama takze ON jej to vysvetloval. Nie ja.. aby to nebrala ze zla nevesta. Takze podla mna ste si to mali vyriesit davno a po druhe mal by to s nou riesit tvoj muz a nie ty...
Toto je divney určite, čo je na tom zlé že ide okolo a chce malému zakyvať. Zachvilu vám nevestam zacney vadiť že dýchatevrivnajyu vzduch.
@martul nie dychanie nikomu nevadi... moja svokra prisla s priatelom len raz necakane na navtevu.. videla ze nemam ani podprdu, nocnu koselu... s manzelom sme unaveni akirat driemali... nasackovala sa aj tak do obyvacky akoze na navtevu... proste mame sukromie! Ja nebudem ludi prijimat v nocnej koseli, nepopratane a pod... a ked maju rodicia dieta a ono spi? Alebo cokolvek ine ? Proste mecakane navstevy v dnesnej dobe su od veci
@lienka156 presne o toto ide. Či už spíme,alebo chceme sex, poprípade som v strede upratovania alebo sa balíme keď ideme na výlet sa to nehodí. Neohlásene návštevy sú vždy neslušne. Konečne niekto chape
Inak veď, hlavne keď má čas sa venovať synovi, tak ty si mozes ist nieco vybavit, ist ku kadernikovi alebo cokolvek a vyuzit cas strazenia efektivne... kym ona je s nim na prechadzke alebo na ihrisku.. .. ja som teda taky organizacny typ, takze mna taketo neohlasene navtevy a zbytocne vysedavanie irituje... ale naozaj, preco to snou neriesi tvoj muz ? Ved je to jeho mama
Citala som diskusiu a nie je to dobre. Vyzera to na babku, co bude huckat dieta proti mame, lebo je ona ta lepsia. V ziadnom pripade by nemala robit to, co robi. Obmedzit cas. Mate dost male dieta na to, aby sa pri nom striedalo tolko ludi.
A ked je muz neschopny trulo, ktory nevie komunikovat s mamkou, tak jej povedz ty, ze prosis, aby chodila ohlasene, ze ste samostatna jednotka a mate svoj vlastny program.
Byvam od svojich rodicov asi 10minut chodze a vzdy ked idem na navstevu, tak volam, ci mozem. Aj oni casto volaju, ze idu okolo, ci sa zastavia. Ver mi, ci nie. Velakrat som ich odmietla: ,,Prepacte, prave sa chystam von, upratujem, idem behat, cvicit...atd" Ale mozem ti povedat, ze nikto mi tak s detmi nepomohol, ako oni. Bud vdacna, ze taku ochotnu svokru mas, este sa ti strazenie x krat zide, ked ochories, alebo dieta, budes chodit do prace, nebudes stihat vyzdvihnut zo skolky/skoly, ked budes mat dalsie deti, prazdniny...urci si teda hranice, ale bud rada za zaujem a urcite vztah vnuka a babky podporuj..
Moja svokra mala tiez vseliake silne reci, ale mala 81 rokov ked sa maly narodil, cize moze si ist piskat…aj keby mala o 20 rokov menej tak maleho k nej nepustim spat, on sa tam ani hravat nechodi, max 1 hod navsteva s nami a dovi…ani jej starsi 10 rocny vnuk k nej nechodi spavat…
@laurar1 možno to autorka myslí tak, že svokra vyhľadáva návštevu u nich ....čiže ju vidia vždy vtedy keď si svokra zmysli a nie keď sa dohodnu
Pozri sa, urob nádych výdych. Pravdepodobne máte medzi sebou naštrbená vzťah. Nebrá babke byť s vnucatom,hlavne keď je to dobrá babka. Ale iba keď to chce ona a iba u nej,vždy po vzájomnej dohode. Raz ti to príde vhod a možno ona už nebude mať záujem a potom to môže aj dieťaťu chýbať. Iba hovorím nechaj ju byť babkou ak je to dobrá babka. Ja som mala so svokrou veľmi zle vzťahy a tiež som jej zo začiatku nechcela dať dieťa,ale teraz si uvedomujem že to bolo skôr z pomsty a z mojej strany. Ale presťahovali sme sa do svojho,po dvoch rokoch som vychladla a u nás syna strážila len raz aj to som potom skoro vyskocila z kože,lebo mi "upratala" kuchyňu a dva týždne po príchode z pôrodnice som ešte stále hľadala cukornicku. Ale vzťahy sa nám dali do normálu,navštevujeme sa len na sviatky,ale deti sú tam častejšie,aj nám pomohla pár krát počas korony,keď som nedostala dovolenku a bola s deťmi. Vedeli by sme to aj inak zariadiť,ale ona sa ponúkla a bolo to tak jednoduchšie. Deti ju majú radi a ona pre nich urobí všetko a je rozumná. Babka je dobrá ale ako svokra,no na zabitie 🤣
@asocial ako to si vyprosim takto nazývať môjho muža. On jej vždy povie aj zvýši hlas,píšem vyššie že snaha bola a nepochopila resp nechce
@sandri povedala že sa hanbila za to že kočík je špinavý. Až taký špinavý nebol preháňa vsetko

Jasne ze to nepotrebujes .. ale babka a dieta ano. Je dobre ked maju vztah. Treba to pestovat Aj ked ti ide na nervy samozrejme stym spanim u nej je to len na tebe . Tvoj muz by ti nemal tlmocit kazdu blbu poznamku ktoru ona mà . Toto nastastie mm nikdy nerobil jednu jedinu vec Neviem od neho co jeho mama na mna povedala. To nikomu nepomoze. Ani Ja nehovorim jemu aku mà Moja mama kritiku nanho, ona Asi robi ? A mà cas len cez vikend ? Tak nech mà maleho v piatok vecer a ty s muzom sup restika kino a v noci pekne doma vsetci ( svokra u seba )