Svokra a čas s vnukom
Chcela by som vedieť čo si myslíte o Tom,že svokra povie že chce byť s vnukom minimálne dvakrát do týždňa a z toho ten raz na celú noc. Ja to vnímam ako narušenie súkromia ako rodiny samotnej. Malý má 1,5r.
@elizabet173 ved na ti to neberiem...pre mna to problem nie ne...jasne ze keby sme boli na odchode, tak to poviem a pridu inokedy...a hlavne co sa tyka rodiny..neviem si predstavit aby som si pytala povolenie k navsteve maminy alebo svokrovckm, tak ako neocakavam ze sa oni budu pytat ci mozu prist...ked pridu, a budeme doma tak su vzdy vitani..zial mama uz nepride nikdy a svokrovci chodia menej, ale nevadi mi ani keby chodili kazdy tyzden...
Nedvihni telefon po kazde, zavolaj spatky o niekolko hodin ze co chcela. Kludne chod von s malym, ku sestre, kamoske aj vtedy ked si myslis ze pride. Telefon vypni zvonenie a aj na dome zvoncek, branu zamkni. Ona sa oduci robit stihacku.
@rachel36a kazdy to ma inak. Ja si veru neviem predstavit prist bez ohlasenia ani ku vlastnej mame. Urcite by ma nevyhodila, ale bola by na mna velmi nahnevana a vela by som si vypocula. A to bez ohladu na jej vek. Hoc keby som to spravila este v case kedy som sa len odstahovala, uz by sa jej to nepacilo. Chce mat svoj klud. Pozriet si serial po praci, pospat si, zacvicit alebo hocico ine. Odkedy mame deti, zas je pre nu prvorade najprv umyt dlazky aby deti nestvornozkovali v prachu a nedavali si ruky do ust s tym. Od mala ma vychovavali rodicia tak, ze neohlasene navstevy nie su prijatelne. Vzdy si treba vopred dohodnut cas. Je to aj znak ucty a respektu voci druhemu cloveku. Nie kazdy sedi doma na riti a je pripraveny hned skocit ako si ktokolvek piskne.
@rachel36 a este dodam, ze moji svokrovci spravili prepadovku asi 3x ked sa narodil syn. Muz im hned razne vysvetlil, ze to je nezelane spravanie. Stopol to hned na zaciatku. Odvtedy vzdy vopred zavolaju. Vacsinou den vopred aspon. Alebo pri najhorsom zavolaju rano, ci mozu prist poobede.
@aceris ale dobre je, ze to tvoj muz dal najavo, tak by to malo byt, jedine to je cesta k nejakej zmene 😉
@zuzzuzi909 presne tak. Suhlasim. Muz si musi robit poriadky s vlastnymi rodicmi a zena so svojimi. Nech sa nevytvaraju zbytocne konflikty s partnermi a svokrovcami.
necitala som celu diskusiu, ale teda myslim si, ze 1,5r dieta je dost male na to, aby na noc chodilo mimo domu a ze ti to vadi je uplne ok. aj ta suverenita ma zaraza, ja si toto zazivam u svokrovcov tiez, oni si povedia, kedy pridu na navstevu, svokra sa mi tlaci uspavat dieta (podotykam, ze dieta ma pol roka, kojene), chce si ju brat k sebe do postele a spat s nou (maju nam ju postrazit par hodin vecer).
mna to neuveritelne irituje, viem, ze chce pomoct a mysli to v dobrom, ale mne to pride akoby si uzurpovala pravo na nase dieta a absolutne nerespektovala, ze je to babatko, ktore aj napriek relativne castym navstevam, ju berie ako cudzieho cloveka.
vycitky si nerobim, ze to tak citim, som clovek, mam svoje hranice a vnimanie a toto mi ich velmi narusa.
ty si matka, ty rozhodujes a ze je to jeho babka je irelevantne, v prvom rade si ty a muz za dieta zodpovedna. ved jej nezakazujes dieta vidat, ani neobmedzujes kontakt, len stanovujes hranice.
drzim palce + treba to v prvom rade prebrat s muzom, ten musi v tomto stat za tebou. (teda mal by)
@rachel36a máloktorá ti dá za pravdu
@katarinka89 bohuzial...kazda nadava na svokru...neviem ako sa im bude pacit ked budu ich nevesty k nim take...
@elizabet173 tak ja ked som prisla k mame a mala tam kamaratku, tak som si s ňou dobre pokecala..ale povodny prispevok je o tom ze autork vadi ze vobec ta " hnusna" svokre chce prist na par minutr a doniest nieco vnúčatku...
Ja by som jej povedala,ze sa moze ozvat ked bude chciet prist napr pokocikovat,ist na ihrisko,na navstevu a JA jej poviem ci mame cas,chut. Na noc pokial to nevyhovuje tebe tak v ziadnom pripade. Ved na prenocovacky bude casu dost v obdobi skolky a skoly.
No tak ti poviem, ako klásť si takéto podmienky môže, no ty ich vôbec nemusíš akceptovať. Ak ti to bude vyhovovať tak ok, no dieťa nie je vec, ktorú si môžte len tak pohadzovať. Ty si rodič, len ty máš právo si určovať nejaké tie pravidlá

Asi budem pre niektore staromodna, ale nevidim nic zle ani na neohlasenej navsteve...pokial priamo neodchadzame.. zase su natolko inteligentni ze to pochopia a pridu inokedy....nemám upratane a co? To vadi? Ked mam pyžamo, tak sa prezleciem a pod...mne navsteva a este z rodiny nevadi ani neohlasena