icon

Svokra a jej peniaze

20. jún 2020

Na uvod chcem napisat, ze svoju svorku lubim, je to jeden z najlepsich ludi v mojom zivote a pre nase dieta je tou najlepsou babkou. Dala by jej aj to posledne z neba. Ale posledne 2 mesiace ju dost nechapem. Rozumiem, ze so svojimi peniazmi moze robit co chce, ale ja to ako matka neviem pochopit. Nechcem aby ste si mysleli, ze som nejaka zatrpknuta nevesta alebo podobne. Ide o to, ze moja svokra ma vela penazi, zdedila ich po svojich rodichoch.

Strana
z9
maciatkolulu
21. jún 2020

Prosím ta, keď ste mali nadštandardné príjmy, ako je možné, že máte len 1500 teraz? Úrad práce v zahraničí dáva pekne prachy, rovnako výpomoc a podobne, robili ste na čierno? Inak teraz to je dosť cítiť, ti co nerobili oficiálne....
@bmuller oni príjem majú, svokra im navyše aj dáva. Načo chcú naraz 20000,to by mňa ako svokru zaujímalo, ved nech sa skúsia dohodnúť inak, ale 20000 mila mamka posli je trochu cez a je absolútne jedno aké výhodné, či nevýhodné investície spravila.

leskovael
21. jún 2020

Pomôcť vam chce, ako sama píšeš tieto mesiace vám povie, ze ak potrebujete peniaze pošle vám. Ak máte z čo ho vyžiť netreba vám viac ak vám to mesačne nevychádza podporí vás a dá vám. To že nechce dať len tak väčšiu čiastku by som jej vôbec nezazlievala ako píšeš sú to jej peniaze a teda nechce vám dat väčšiu čiastku len tak, radšej pomôže každý mesiac aby ste neminali zbytočne. Môžeš vedieť hospodáriť ako chceš ale ked mas viac peňazí aj viac minieš, tak to proste je.

daniela1911
21. jún 2020

@kittykat22 jaj, tak volať každý mesiac svokre a čakať na jej príspevok a cítiť sa ako dlžník - a to navždy, lebo svokra im to posiela určite ako nenávratnú pomoc... no, ti poviem, toto je riešenie.

luccija
21. jún 2020

@bmuller svokra možno vôbec netuší ako sú na tom financne

timea179
21. jún 2020

Kriste pane žena,nikdy sa nezlakom na svokrine peniaze,hospodár so svojimi peniazmi ,budeš mať čisté svedomie,nikto ti nikdy nebude nič vyčítať že ti niečo dal.

bmuller
21. jún 2020

@luccija myslim, ze svokra tusi ... citujem autorku z prispevku na s.1, ktory pridala na objasnenei situacie "Manzel ju poprosil, co by nam nemohla dat pozicku, spisanu notarom, s tym, ze ked sa opat obaja zamestname, tak jej vsetko vratime."
- ale nie je to jej problem, to je fakt

luccija
21. jún 2020

@bmuller áno ja hovorím o tom, či vie aký majú príjem a výdaj financii

annamalaga
28. feb 2021

Ahoj?? Ako ste natom teraz?? Keď ešte stále trvá Korona???

autor
28. feb 2021

@annamalaga ahoj, celkom dobre. Manzel v lete sice robil len 6 tyzdnov a ja vobec, ale v oktobri sa mu podarilo najst pracu. Sice 450km od nas, chodi domov raz za 2/3 tyzdne, ale financne to zvladame. Sme v kontakte aj s byvalymi zamestnavatelmi, ale tiez to vyzera na slabu sezonu, takze dokym sa pandepia neukludni, ostane pracovat tam. Uvidime, co bude casom.

dkethe
28. feb 2021

Ahoj. Tak je to zvlastne..pozera na vasu aktualnu kratkodobu biedu, a zaroven chce vnuca. Su to jej peniaze a veru ich moze aj rozdat charite, ale ked je to dobra babka ako pises, nechapem ze taky clovek nepomoze ked moze vlastnym detom. Nema pocit, ze sa prilis flakate? Ze keby ste sa posnazili, tak by ste sa zamestnat vedeli?

autor
28. feb 2021

@dkethe nie, neflakame sa. Keby si to u nas videla, mesto duchov. Na kazdych druhych dverach cedulka na predaj alebo prenajom. Skoro vsetko zatvorene. Polka mesta je odkazana na charitu a potravinovu banku. Su financne prispevky od statu, ale na ich schvalenie maju 6 mesiacov. Kamaratke, samozivitelke prislo po 5 mesiacoch rozhodnutie, ze jej ho neschvaluju, lebo v roku 2019 pracovala. Tak si podala este o jednu pomoc, tu davaju, ak ti zamietnu prvu a uz caka 2 mesiace. Najom uz neplati niekolko mesiacov, a takto je na tom vacsina ludi, ktorych poznam. Ti, co maju rodinu, odisli k nim. Ti, co nie, su odkazani na potravinovu pomoc. Takze sme este mali stastie, ze muz si nieco nasiel.
No a svokra. Svokra nam v lete opat dala navrh, ze nech teda dom prenajmeme alebo predame a ideme byvat k nej, ze nam nebude nic chybat. Odmietli sme.

autor
28. feb 2021

@dkethe ani neviem, komu by sme ho teraz predali ci prenajali.

mnamko
28. feb 2021

@kittykat22 nemam rada taketo reakcie,asi ste neboli v takejto situacii,u nas je rodina na prvom mieste a ked niekto potrebuje pomoct vzdy sa kazdy snazi,nikdy to neni pomoz si sam,s mojimi peniazmi si budem robit co chcem,oni nechcu peniaxe na blbodt,ide o ich prexitie v tejto situacii a peniaze chcu vratit.Podla mna to je v charaktere cloveka.Moze sa stat,ze nastane opacna situacia a nebude ochota pomoct.Ja sa poznam,ze ja by som tiez nepomohla,keby mne rodic ,ktory moze nepomoze.

annamalaga
28. feb 2021

Uff. A to v akom štáte a meste to žijete ??? To tu u nás v okoli zase všetko ako tak zvládame, ale tam to bolo asi mesto odkázané na turizmus nie ???

metoyou4
1. sep 2021

Tvoja svokra má naozaj milion eur?🙈ja odpadnem asi

autor
1. sep 2021

@metoyou4 no ked ratame jej dedicstvo po muzovej babke, k tomu po manzelovi, tak urcite. A do toho este nie su zaratane rozsiahle pozemky. Ma 88 parciel, sice nie na uplne idealnom mieste, aktualne, ale ratam s tym, ze do 10 rokov aj to budu stavebne pozemky, lebo zastavba sa k nim velmi priblizuje.

Strana
z9