icon

Svokra a jej vplyv na náš život

mimusiak
5. aug 2016

Ahojte,chcela by som Vás prosiť o rady a pripomienky k mojmu životu so svokrou, nakoľko sú situácie ktoré si neviem vysvetliť neviem ich pochopiť, prípadne ma poteší aj Váš názor na celkovú situáciu ( ajkeď viem že je to opis len z mojej strany).

keď som otehotnela neboli sme s manželo zobratý a neplánovali sme bábatko. Ja som dobre zarábala a práve som kúpila byt cez hypotekárny úver. Manžel zarábal a aj zarába ronako ako ja 🙂 takže aj keď to nebolo všetko dokonale mali sme strechu nad hlavou ( slušny prerobný zariadeny byt). Svojim rodičom som povedala že som tehotná a znášali to celkom dobre hneď organizovali svadbu a este som sa nestihla ani spamatat že som tehotna. Svokre sme oznali ze som tehotna z jej strany nebola nejaka extra reakcia nemozem povedat ze negativna ale nemastna neslana.

Celú svadbu naplanovala moja mamina taktiez vsetko zaplatila obehala a vybavila svokra dala spravit slanu tortu a donisla pagace. Nikdy ju nenapadlo sa opytat niečo ohladom financii ale OK.

Stahovanie do novehu vybalovanie sme si poriesili sami akurat zopar veci pomohol zobrat ocino, ktorý s manzelom vymalovali cely byt ( ja som bola uz cca 5-6 mesiaci 🙂 )upratat cely byt po malovk nam prisla pomoct aj svokra ale samozrejme po svojom jednou handrickou utierala kupelku okna aj linku ale nekomentovala som to brala som to tak ze ved ja si to umyjem este raz. Samozrejme snazil sa navarit nieco aj ked nechapem preco varila v mojej kuchyni, mne taketo veci vadia, a nedovoli si ani moja mama a ona bez opytania.

ked som zostala na rizikovom samozrejme sa snazila chodit niekolkokrat do tyzdna akoze mi pomahat.... ja som predtym ako prisla vyupratovala cely byt ved neh je vsetko typ top. Ked sa jedneho dňa objavila vo dverach s chladeným kurčatom a vlastným pekáčom tak ma išlo rozdrapit!!! samozreje ze jej neuslo ze sa mi to nepaci tak pre istotu sa vzdala myslienky piect kura ale nezabudla zavolat synacikovi ci by si nedal rizoto a on ze samozrejme mamicka a tak sa svokricka pustila do varenia pre svojho synacika v mojej kuchyni, čudujem sa že vtedy nemusela volat 112 že som dostala kolabs!!!

po narodení maleho ka nam chodila kazdy den od rano do vecera do siedmej cca asi tyzden potom som to stopla lebo som to uz nevydrzala manzel jej samozrejme velmi jemne povedal ze nie. Na treti den ako som si doniesla hrusta domov mi povedala ked som ho kupala a plakal ze to je tyranie dietata!!! čize perfktne povzbudenie mladej mamicky .... potom presadzovanie plavania ... ona ho bude vozit na plavnie!!! atd

potom zacali financne problemy... nikdy nebola na tom dobre s financiami kupila si dom v ktorom zije uz 8 rokov bez pozicky ale z neviem akych dovodov sa dostala do takych dlhov ze mal vypnutu elektriku plyt atd... manzel si dal vsetko prepisat na seba aby zila ako tak dostojne ale potom sa to prevalilo spravila dlhy aj nam cc 800e uz sa to taha dlho. viackrat som s nou mala konflikt vykricala som jej vsetko vyhodila z bytu! ale nevie pochopit ze u nas v byte sa nemoze spravat ako doma je u nas na navsteve, manzel pristupoval k tomu vsetkemu velmi laxne ale uz sa to zlepsuje.

maleho som jej dlhsie nedala a nemoze s nim byt osamote nakolko nema kredit na mobile nikomu nepovedala a zobrala si maleho keby sa nieco stalo jej argumntacia bola ze ved 112 je zadarmo!

raz mu chcela zalozit nejake sporenie, zavolala manzelovi nech jej da udaje maleho ked sa manzel vypytoval ze na co tak mu povedala ze mu chce zalozit sporenie manzel jej slusne povdal ze ona ma co platit a toto zabezpecime mi. jej reakcia nech jej da udaje maleho a mi nech si robim co chceme! a samozrejme poza moj chrbat nech o nicom neviem!

neakceptuje ked nieco poviem neakceptuje ma ako matku, stale rozprava muzovi ze maleho prekrmujem ze je chore z ho tolkokrat v noci kojim ze ho stale vlacim na rukach atd

maleho sa snazim vychovavat podla montessori pdagogiky ju neikdy nenapadlo nieco pozriet o tom na internet ale sledovanie športovych zapasov to ma kazdy den 🙂 a pritom je pedagogicka.

Manzelovi rozprava ze som sekera a hysterka dokonca ma raz poslala na psychiatriu. ona je vypočítavy clovek, ktoremu strasne vadi ze uz nemanipuluje so svojim synom ze jednoducho uz nie je ona a syn nezdielaju financie ale som JA ktora nedovoli aby sa miesala a starala.

Som dominantna povaha a nedovolim aby som sa smuzom hadala za nu nedovolim aby ho ovplyvnovala citovo vidierala a miesala sa do nasho zivota do nasj vychopvy nasho syna!

s manzelom sme si velmi vla veci vyjasnili vela povedali a este nas caka dlha cesta ale je tam SVOKRA ktora narusa casto nas vztah s manzelom, hapem ze je to manzelova mama a ma k nej citovy vztah ale nie je to zdravy vztah ona ho vyuziva zneuziva a citovo vydiera je to smutne ale je to tak. Dokonca ked bola v dlhoch syna dotlacila aby kupil od nej dom v ktorom byva ona a pozicku teda platim doteraz .... je to smutne z vyuziva syna ....

mame babatko ale ja pracujem na matersej mame rovnaky prijem s manzelom staram sa o domacnost a syna... keby som nekupila ja byt jemu pozicku nedaju nakolko uz jednu ma koli mame nemali by sme kde byvat... myslim si ze svokra by sa mala tesit neveste ktoru ma ale zial to tak nie je ... momentalne sa s nou nerzpravam odmietam to ja ju nepotrebujem a maleho moze vidiet len v mojej pritoomnosti nikdy nie sama aj to len koli manzelovi.

prosím napiste mi na tuto situaciu Váš nazor.

Ďakujem a prepáčte za dlhý prispevok ale uz som to potrebvala dostat zo seba

libawet
5. aug 2016

@moni244 tak to Ti slúži ku cti.

sandrasofia
5. aug 2016

@mima4 svokra byva od vas 5hodin autom a vy ste jej kazdy vecer chodili krmit sliepky atd? Prosim ta, 5hod tam 5naspat..co tu trepes?

mima4
5. aug 2016

@mimusiak
ver, ze pomoct ti, nebol u nej zly umysel.. Mozno si to nepremyslela a nezvazila, ale nechcela ti zle

mima4
5. aug 2016

@sandrasofia
v prvom rade, prestan komunikovat v style "co tu trepes".. ak takto s tebou jedna manzel, tvoja rodina, je to vasa vec ale ked chces so mnou komunikovat, spravaj sa ako vyrovnany clovek

po druhe, neviem z kade mas akých 5 hodin... takze neviem ti na to reagovat.

No idem si spravit kavicku 😉

laura1804
5. aug 2016

@mima4 jasne, stahujeme sa...len sa bojim, ze to nepomoze...v kazdom pripade vidim, ze tu su kazde dalsie komentare uplne zbytocne...kto nezazil, nepochopi...a ked niekomu vyhovuje zit tak "sudrzne" ako na nejakej haciende, kde kazdy vidi kazdemu do zaludka, to je kazdeho vec...mne taky zivot nevyhovuje...

ciernypes
5. aug 2016

@mima4 prepac ale tvoja svokra ti asi nerobi dlhy.myslim si ze potom by aj tebw nolo jedno.ci donese kura alebo navari synovi.

sardinka335
5. aug 2016

@puklica13 ja som dobre vedela prečo ,,chcem,, dcery.... 😀 😀 😀 presne pre toto, ako nehovorim ze sa niečo nemoze pokazit, moze...ale všade to vidim ze dcera skor inklinuje k matke, a k povodnej rodine a na svokry sa nadava, aj moja mama je ,,rapel,, ale s mojim muzom vychadza fantasticky, obskakuje ho, vari mu dobroty 😀 😀 😀 No mam 2 dcery a syna tak uvidime, koho mi domov donesu 🙂 🙂 🙂

zuzu457
5. aug 2016

Milé nevesty ! Tiež som bola svojho času jednou z Vás.Mala som svokru,ktorú som v podstate nepotrebovala,pomáhala mi moja mama,moja stará mama,môj manžel.Vždy sme chodili k svkrovcom pomôsť so všetkým,čo bolo potrebné,vždy sme išli na návštvy,ktoré boli časté.Vždy som tam išla s vedomím,že je to súčasťou nášho života,že moja svokra je matkou môjho manžela,starkou môjho vnuka.Nikdy som jej neprotirečila,nikdy neodvrávala,nikdy som nebola k nej arogantná.Nikdy som jej nepovedala,aby sa mi nestarala do mojej rodiny.Dokázala som sa ponad toto nejako preniesť.
Mám jedného syna,do ktorého som si vlievala veľkú nádej,nádej v oporu.Tešila som sa na to,že raz nám privedie do rodiny nevestu,ktorú som chcela mať za priateľku,možno dcéru.
Pred určitým časom vyčítala môjmu manželovi,že neporadíme,akoby sme o nich nejavili záujem.On na to odpovedal,že radenie veľmi úzko hrničí so staraním sa a to my nechceme.Pred rokom po istom nedorozumení ( nechce sa mi všetko rozpisovať ) mi napísala v SMS-ke,aby som sa jej nestarala do jej rodiny.Nikdy som sa nestarala a starať sa nebudem,ale ani už pomáhať. Na záver by som len chcela napísať milé a nemilé nevesty..........Tie SVOJE rodiny máte vďaka našim synom.Skúste sa podľa toho správať a bude všetko lepšie.

sandrasofia
5. aug 2016

@mima4 vid vyssie si pisala:moja mama od nas byva 3hodiny svokra 5..stamad to mam

hettinka
5. aug 2016

Prerušiť všetky styky. Ak manžel chce, nech k nej ide občas, je to jeho mama ale daj pozor, aby jej tajne nedával vaše peniaze.

natalym
5. aug 2016

Ale ja tiež nemám rada moju svokru.......... Lebo ma urazila, ponížila, ublížila, lebo má návod na život a všetko sa musí točiť ako ona chce.............
Bárčo by sa dalo povedať..............

Ale je to matka môjho muža a platí vyššie napísané..........

laura1804
5. aug 2016

@guinevre to je komplikovanejsie, ako to vyzera...ja sa nestazujem na svoju svokru, len som podotkla, ze chapem autorku, lebo na zaciatku som tiez prezivala nedostatok sukromia, miesanie sa do zivota a bolo to tazke...tak ju viem pochopit, nastastie mne svokra teraz toto nerobi, co autorke, ja mam dobrych svokrovcov, aj ked az priliz starostlivych, no napierk tomu by som uz nikdy nesuhlasila byvat s nimi, hoci to malo byt len na par tyzdnov...tych par tyzdnov sa natiahlo, ale uz je to poriesene a budeme sa stahovat...ja si myslim, ze bez ohladu na to, ake su vztahy v rodine, mladí by mali zit sami a mat svoje sukromie, rozhodovat sami o svojej rodine...sudrznost je pekna, ale treba vediet "mamam" urcite hranice...hlavne tym, ktore nepochopili, ze po svadbe "Preto muž opustí otca i matku a pripúta sa k svojej manželke..." (Matus)

sashabb
5. aug 2016

@sandrasofia to písala moni244 😉

mimusiak
autor
5. aug 2016

@zuzu457 ja by som na to napísala ze moja svokra ma vďaka nám pracku všakže nám elektrinu vďaka nám plyn vďaka mojim rodičom ako tak upravenú záhradu na ktorej sa moji rodičia narobili s nami kým ona si užívala víkend s frajerom kým mi sme robili. Vďaka mne je jej syn zodpovednejší poriadkumilovnejsi ma strechu nad hlavou rodinu jej vnúča myslím ze ona by si mala vážiť mna a nie robit napriek problémy a dlhy. Verím ze ty nie neholdujes hazardu neberiem si úvery atd a potom potom narobia dlhy synovi ktorému sa narodil synček a maju dost výdavkov a ty im povieš ze treba to zaplatiť myslím ze takáto svokra nebudes

mimusiak
autor
5. aug 2016

@hettinka veď toho sa bojim

mimusiak
autor
5. aug 2016

@hettinka len ona manžela citovo vidiera ze chce vidieť vnúčatko viem ze mu to ubližuje tak som pristúpila na návštevu mimo nášho bytu na 2 hodiny počas mojej prítomnosti. Je to tažške je to manželova matka a prerušiť vstyky kolo nemu nie je možné preto som zúfalá vždy ked ju vidím hra divadielko usmieva sa a pritom robi dlhy problémy ohovára ma atd

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
natalym
5. aug 2016

@mimusiak Ťažko je to synovi - mame. Vieš čo ja som bola v podobnej situácii, moja mama urobila jednu blbosť a prišla o bývanie. Môj muž sa bil do pŕs, že je hlúpa a nemala urobiť to čo urobila a vieš čo sa stalo? Nám sa to stalo tiež. Môj muž urobil jednu blbosť a hups prišli sme o byt. Aká sranda.

mimusiak
autor
5. aug 2016

@ciernypes prehrala peniaze syn jej dal peniaze z úveru nevyplatila asi zase prehrala potom spotrebne úvery atd nevie platiť nestíha a odpojili jej plyn elektrinu tak sa prepísala na manželovo meno zase po čase neplatila navýšili sa to o pokuty atd.... Potom elektriky další dlh ....

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
ciernypes
5. aug 2016

@mimusiak a nemozete ju donutis sa ist liecit z tej zavislosti??

mimusiak
autor
5. aug 2016

@maciatkolulu je učiteľka maly sa narodil cez letne prazdniny

mimusiak
autor
5. aug 2016

@ciernypes liečenie dobrovoľne .... Nechce ísť ani k psychológovi uz sme sa boli s manželom radiť ale nepomohli rady

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
mimusiak
autor
5. aug 2016

@natalym ano chyba sa dá odpustiť a pomôct le nie ked sa ustavične opakuje

natalym
5. aug 2016

@mimusiak Tak to si mala hneď napísať že hrá...........

Nech hrá, ale za svoje.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
natalym
5. aug 2016

@mimusiak Hranie je problém a obrovský.

moni244
5. aug 2016

@mimusiak mozno by bolo dobre, aby padla na same dno, inac si neuvedomi, ze ma sakra velky problem, ale to by musel tvoj muz dovolit

mimusiak
autor
5. aug 2016

@natalym ja viem preto som nekompromisná len neviem ako ďalej ...