icon

Svokra a jej vplyv na náš život

mimusiak
5. aug 2016

Ahojte,chcela by som Vás prosiť o rady a pripomienky k mojmu životu so svokrou, nakoľko sú situácie ktoré si neviem vysvetliť neviem ich pochopiť, prípadne ma poteší aj Váš názor na celkovú situáciu ( ajkeď viem že je to opis len z mojej strany).

keď som otehotnela neboli sme s manželo zobratý a neplánovali sme bábatko. Ja som dobre zarábala a práve som kúpila byt cez hypotekárny úver. Manžel zarábal a aj zarába ronako ako ja 🙂 takže aj keď to nebolo všetko dokonale mali sme strechu nad hlavou ( slušny prerobný zariadeny byt). Svojim rodičom som povedala že som tehotná a znášali to celkom dobre hneď organizovali svadbu a este som sa nestihla ani spamatat že som tehotna. Svokre sme oznali ze som tehotna z jej strany nebola nejaka extra reakcia nemozem povedat ze negativna ale nemastna neslana.

Celú svadbu naplanovala moja mamina taktiez vsetko zaplatila obehala a vybavila svokra dala spravit slanu tortu a donisla pagace. Nikdy ju nenapadlo sa opytat niečo ohladom financii ale OK.

Stahovanie do novehu vybalovanie sme si poriesili sami akurat zopar veci pomohol zobrat ocino, ktorý s manzelom vymalovali cely byt ( ja som bola uz cca 5-6 mesiaci 🙂 )upratat cely byt po malovk nam prisla pomoct aj svokra ale samozrejme po svojom jednou handrickou utierala kupelku okna aj linku ale nekomentovala som to brala som to tak ze ved ja si to umyjem este raz. Samozrejme snazil sa navarit nieco aj ked nechapem preco varila v mojej kuchyni, mne taketo veci vadia, a nedovoli si ani moja mama a ona bez opytania.

ked som zostala na rizikovom samozrejme sa snazila chodit niekolkokrat do tyzdna akoze mi pomahat.... ja som predtym ako prisla vyupratovala cely byt ved neh je vsetko typ top. Ked sa jedneho dňa objavila vo dverach s chladeným kurčatom a vlastným pekáčom tak ma išlo rozdrapit!!! samozreje ze jej neuslo ze sa mi to nepaci tak pre istotu sa vzdala myslienky piect kura ale nezabudla zavolat synacikovi ci by si nedal rizoto a on ze samozrejme mamicka a tak sa svokricka pustila do varenia pre svojho synacika v mojej kuchyni, čudujem sa že vtedy nemusela volat 112 že som dostala kolabs!!!

po narodení maleho ka nam chodila kazdy den od rano do vecera do siedmej cca asi tyzden potom som to stopla lebo som to uz nevydrzala manzel jej samozrejme velmi jemne povedal ze nie. Na treti den ako som si doniesla hrusta domov mi povedala ked som ho kupala a plakal ze to je tyranie dietata!!! čize perfktne povzbudenie mladej mamicky .... potom presadzovanie plavania ... ona ho bude vozit na plavnie!!! atd

potom zacali financne problemy... nikdy nebola na tom dobre s financiami kupila si dom v ktorom zije uz 8 rokov bez pozicky ale z neviem akych dovodov sa dostala do takych dlhov ze mal vypnutu elektriku plyt atd... manzel si dal vsetko prepisat na seba aby zila ako tak dostojne ale potom sa to prevalilo spravila dlhy aj nam cc 800e uz sa to taha dlho. viackrat som s nou mala konflikt vykricala som jej vsetko vyhodila z bytu! ale nevie pochopit ze u nas v byte sa nemoze spravat ako doma je u nas na navsteve, manzel pristupoval k tomu vsetkemu velmi laxne ale uz sa to zlepsuje.

maleho som jej dlhsie nedala a nemoze s nim byt osamote nakolko nema kredit na mobile nikomu nepovedala a zobrala si maleho keby sa nieco stalo jej argumntacia bola ze ved 112 je zadarmo!

raz mu chcela zalozit nejake sporenie, zavolala manzelovi nech jej da udaje maleho ked sa manzel vypytoval ze na co tak mu povedala ze mu chce zalozit sporenie manzel jej slusne povdal ze ona ma co platit a toto zabezpecime mi. jej reakcia nech jej da udaje maleho a mi nech si robim co chceme! a samozrejme poza moj chrbat nech o nicom neviem!

neakceptuje ked nieco poviem neakceptuje ma ako matku, stale rozprava muzovi ze maleho prekrmujem ze je chore z ho tolkokrat v noci kojim ze ho stale vlacim na rukach atd

maleho sa snazim vychovavat podla montessori pdagogiky ju neikdy nenapadlo nieco pozriet o tom na internet ale sledovanie športovych zapasov to ma kazdy den 🙂 a pritom je pedagogicka.

Manzelovi rozprava ze som sekera a hysterka dokonca ma raz poslala na psychiatriu. ona je vypočítavy clovek, ktoremu strasne vadi ze uz nemanipuluje so svojim synom ze jednoducho uz nie je ona a syn nezdielaju financie ale som JA ktora nedovoli aby sa miesala a starala.

Som dominantna povaha a nedovolim aby som sa smuzom hadala za nu nedovolim aby ho ovplyvnovala citovo vidierala a miesala sa do nasho zivota do nasj vychopvy nasho syna!

s manzelom sme si velmi vla veci vyjasnili vela povedali a este nas caka dlha cesta ale je tam SVOKRA ktora narusa casto nas vztah s manzelom, hapem ze je to manzelova mama a ma k nej citovy vztah ale nie je to zdravy vztah ona ho vyuziva zneuziva a citovo vydiera je to smutne ale je to tak. Dokonca ked bola v dlhoch syna dotlacila aby kupil od nej dom v ktorom byva ona a pozicku teda platim doteraz .... je to smutne z vyuziva syna ....

mame babatko ale ja pracujem na matersej mame rovnaky prijem s manzelom staram sa o domacnost a syna... keby som nekupila ja byt jemu pozicku nedaju nakolko uz jednu ma koli mame nemali by sme kde byvat... myslim si ze svokra by sa mala tesit neveste ktoru ma ale zial to tak nie je ... momentalne sa s nou nerzpravam odmietam to ja ju nepotrebujem a maleho moze vidiet len v mojej pritoomnosti nikdy nie sama aj to len koli manzelovi.

prosím napiste mi na tuto situaciu Váš nazor.

Ďakujem a prepáčte za dlhý prispevok ale uz som to potrebvala dostat zo seba

Strana
z9
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
dominika6
5. aug 2016

@mimusiak
no asi si sa chcela iba vyzúriť,nie poradiť..
čo chceš počuť,
...že si obidve ťaháte na svoju stranu ty manžela a ona syna?
...že sama si nevie rady ked ostala sama a snaží sa byť s vami a vnúčaťom,ale vaše predstavy sú rôzne?
...že ty ju neznášaš a proste to tak bude a hotovo?
...majetky sa vždy dajú vysporiadať...ale vzťahy nie ak nieje vôľa

rogiii
Odpoveď bola odstránená
libawet
5. aug 2016

@mimusiak tak toto vidím ako dosť veľký problém. Veľa vecí si síce nenapísala ( Tvoj vek, či je svokra sama, asi áno, či Tvoj muž bol jedináčik? ), no z Tvojich prvotných informácií dedukujem zatiaľ asi toto: svokra je sama, ešte dosť čiperná, učiteľka, nudí sa, chce poúčať, starať sa, vyplniť si tak svoj čas, možno sa aj finančne " prisať " na syna. Prečo dom nepredá iným ľuďom? Vyplatila by časťou syna, ostatné peniaze by mohla použiť na kúpu malého bytíka, a užívať si život - ísť do sveta, na dovolenky, do kúpeľov...no hlavne nestrpčovala by život vám. Veľmi dobre si urobila, že si hneď na začiatku zasiahla a dala svokre jasne najavo, čo ešte znesieš a čo nie. Pozor - muž by mal v tomto držať s Tebou, čo ako čítam, zatiaľ funguje, pretože vzťah syn - jeho matka - je veľmi chúlostivý a synovia na svoje mamičky nedajú dopustiť. Je veľmi dobre, že Tvoj muž drží v tomto s Tebou. Ako čítam a dúfam, že som správne pochopila, byt je Tvoj, to je tiež inak veľké plus pre Teba, ak by sa čosi stalo, človek nikdy nevie. Svokra sa mi zdá problémová aj v oblasti financií...skúste ju prehovoriť na ten predaj domu a nech si ide po svojom...

libawet
5. aug 2016

@nikolka1986 tak pozor! Moja kuchyňa je moja kuchyňa, tam môžem len ja, môj muž, keď mi pomáha! Inú ženu by som tam nezniesla! Ani svoju mamu a nie to ešte svokru! Asi si nečítala dobre príspevok autorky - byt si kúpila pred svadbou, čo je jej veľké plus, lebo je len jej a nepatrí teda do BSM, čo je výhoda do budúcna a nemenila by som to, keď vidím, aké má svokra finančné problémy a " prisáva sa " na syna.

mimusiak
autor
5. aug 2016

@nikolka1986 ďakuje za tvoju reakciu, nepoukazujem na manzela ze je neschopny vybavit uver ale na to ze by uver nedostal z logickych dovodov z banky kedze uz ma jeden 30000e koli svojej mame ktorej dal peniaze a platime ho zo spolocnych prijmov. Samozrejme kuchyna je aj mojho manzela ale nie je svokry. Svojmu manzelovi by som dala vsetko je moj manzel otec nasho dietata a milujem ho ale je pravda ze svokru neznasam nikdy ju neprijmem a nikdy s nou vychadzat nebudem. A máš pravdu stale je len JA JA JA ano lebo keď si člove musí všetko sám vydobiť a postaviť sa na vlastné nohy ináč pristupuje k veciam k svojˇmu zivotu..

natalym
5. aug 2016

@mimusiak Ja som to ani nedočítala................... Sa neposer prosím ťa.

lludkaa
5. aug 2016

@mimusiak ja ti úplne rozumiem,ja taktiež nedam svokre dcérku bez dozoru,vzdy som tam ja alebo manžel, lenže ja mám asi omnoho horšiu svokru.. v skratke poviem že svokra má ohovára za každým rohom,aka som neschopná manželka,nevesta, matka proste nič neviem urobiť, a keď minule povedala že mám nevychovanu dcéru tsk uz ma dorazila,,ona by ju určite vychovala najlepšie.. nazýva má kadejako len nie pekne,kedysi som bola Kráľovná.. asi nemôže zniesť to že sa dokážem o svoju rodinu postarať sama,ale tsk mne nepomáha ani moja mamina,,, teda myslím akoze ju nepytam lebo keď všetko zvládam sama tak ju neotravujem aj keď viem že by s tím nemala problém . Teraz sme začali stavať dom,furt mi tsm chodí upratovat tp by nebol problém ale potom ma ešte Týždeň ohovára jaka som bordelarka . Chodim k nim len preto aby sa manžel nehneval,uz sme sa koli nim nahadali dost

weronika2
5. aug 2016

@nikolka1986 ty si si z tohto príspevku vytiahla jednu vec, na základe ktorej ju ideš kritizovať? to chceš povedať, že jej svokra je normálna a autorka príspevku je mimo?

moni244
5. aug 2016

@mimusiak no tak taku do seba zahladenu osobu som tu uz dlho nevidela, aby si sa z tej montessori nepokakala, len ty ty ty, keby si bola taka super, tak si svadbu platis sama.
Lutujem tvojho muza, ze ma domu taku zensku, ako si ty

terezka1947
5. aug 2016

@natalym uprimne ti poviem,ze som si rozklikla tuto temu a precitala posl.prispevok-ten tvoj....nechapala som
uz chapem
a uz sa aj zacinam realne bat...vies,dvaja synovia 😉

lalinko2010
5. aug 2016

@mimusiak správaš sa povýšenecky - trochu intelegencie by si mohla mať.
ja mám tiež svokru akú mám, ale keď príde pozhováram sa s ňou....ale sú tri typy ľudí - s ktorými sa bavím, ktorých ignorujem ale toleruj a tretí typ je taký že keď ich vidím tak sa mi nožík otvára vo vrecku a teba by som nechcela za nevestu.
verím že ty nedostaneš takú nevestu ako si ty.

sashabb
5. aug 2016

@mimusiak ono bude všetko zlé, keďže ako píšeš svokru neznášaš. Ona aj keby sa rozkáraja tak sa ti nezavďačí, čiže toto beriem len ako vyrozprávanie sa.

Ohladne vybavovania svadby ... to bola vaša svadba, vybavovať si ju mala ty a nie tvoja matka, taktiež ste si ju mali financovať vy a neočakávať to od rodičov.
Čo sa týka sťahovania, či upratovania bytu, to si si mala zariadiť taktiež ty. Prečo by ti mala svokra pomáhať keď ju neznášaš? Ak sa tebe nedalo, mala si si zaplatiť upratovaciu agentúru 😉

sasa1310
5. aug 2016

@natalym totálne výstižné.

@mimusiak niektoré by asi fakt potrebovali trošku prefackať a zobudiť sa do reality čo sa tu týka ohľadne svokier.

a to, že on si musel prepísať na seba jej nehnuteľnosť aby jej pomohol mi príde úplne normálne a tak prirodzené ako tuto na MK veľa pyšných mamičiek, ktoré sa nasťahujú aj s potomkom k rodičom (či už svojim alebo svojho muža) a žijú tam a ešte pindajú.
Ak to robia mladí, je všetko v poriadku. Ak sa tak správa svokra.--oheň na streche

natalym
5. aug 2016

@terezka1947 Ja som rada, že nemám syna, napokon. Lebo ja bych ho bila a cepovala od rána do večera a chudák nakoniec by si vzal nejakú trúbu, ktorá by ho tiež cepovala a potom by mi to bolo ľúto.
Fakt synovia sa ťažko vychovávajú, musí byť aj chlap, aj citlivý, aj všetko vedieť robiť a potom dostane nevestu ako žurnálu.........
Držím palce.

terezka1947
5. aug 2016

@mimusiak zabudna na JA...skus byt troska MY
a slova typu NIKDY radsej zabudni....v zivote prichadza kadeco
nikdy nevies,ci tu svokru potrebovat este nebudes
uz nech je aka je....su horsie svokry
tak nestastne si napisala svoj prispevok,ze si nahnala strach...naozaj..neviem,ci by som ta chcela za priatelku pre syna,nie este manzelku
ono,uspech a peniaze nie su vsetko
jeden den to mas,druhy den nie
vzajomne vztahy,praca na nich,zdravie a take to vnutorne stastie je viac
skus porozmyslat a trosku vytriezviet..mozno aj ty budes raz svokra

mimusiak
autor
5. aug 2016

@libawet dom ona neplanuje predat aj ked je na manzelovo meno, ona by nemala kde ist lebo ten dom by nepredala za sumu za ktoru by si kupila byt a nieto este vyplatila dlhy! je to dom v zlom stave neprerobeny a zanedbany. tak isto je zanedbana zahrada nestarala sa. Manzel je jedinacik a ja mam uz skroo 30 rokov takze nie somziadna soplana a mam vysoku skolu tak nie som ani hlupa a pracu v ktorej som dobra a mam ju rada. Trvalo mi dlho kym manzel pochopil ze mi ja anas syn ma byt priorita pre neho bolo vela hadok lebo si zastaval mamu co chapem ale zial ja chodimdo prace uz ked mal syn 4 mesiace preto aby som zabezpecila rodinu nasho syna aby som mu mohla kupit co potrebuje a samozrejme aby aj mi sme si s manzelommohli dovolit co chceme a nie na to aby sme platili svokrine dlhy. Samozrejme svokra je v tom ze jej mame pomahat ze sme najhorsi lebo jej nepomozeme potom citovo vidiera svojho syna je to strasne. Moji rodicia nam pomahaju aj financne atd a ona nam sposobuje dlhy je to nefer aj voci mojim rodicom. Ona je sebecka uziva si zivot ma priatela nebyvaju spolu lensa stretavaju on tiez nevie o vsekom tam sa pretvaruje a hra svoju rolu. Su veci ktore som nenapisala lebo viac som sa nechcela rozpisovat ale kritizuje mna aj nariklad ze ci mne nie je luto ze syn na nemoze najest ked pride domov, samozrejme ze nemoze lebo ked bola s vnukom cas som cchela vyuzit na velky nakup manzel nesoferuje takze prevazne nakupujem ja a vlacim tasky takze ked bola moznost chcela som aby isiel so mnou a pomohol mi. Manzel sa ma zastane uz a vlmi pekne len viem ze ho mrzi situacia aj jeho mama.

terezka1947
5. aug 2016

@natalym no...ja sa naozaj bojim...uplne vazne.
presne ako pises-vychovaj dostatocne muzneho a zaroven citliveho syna...nauc ho v zivote k ucte k manzelke-k zene ako takej...a nakoniec pod vplyvom hormonov narychlo sa nieco stane a mam po chlebe

natalym
5. aug 2016

Nasratá bola chudera, do večera prejde..........
Ani ja nemám rada moju svokru, ale vychovala môjho muža, ľúbi ho, hladkala ho keď bol maličký, túlila, kŕmila, varovala, dávala zábaly keď mala horúčky, utierala grcky ........ pre mňa.............
Skús si to takto povedať @mimusiak

otazocka123
5. aug 2016

Ja ti poviem len tolko, od svokry co najdalej. Je to jedno velke zlo a ver mi, viem, ake to je, moja svokra bola este horsia ako tvoja. Nam pomohlo odstahovat sa od nej, teraz sa vidime maximalne tak 1x do mesiaca na hodiku, aj to len kvoli tomu, aby videla vnucatko. Inak sa jej vyhybam ako sa len da. Mojej svokre, ked sme oznamili ze cakame dieta, len zalomila rukami a povedala " no do pi** " ... a v takomto duchu sa nieslo aj vsetko ostatne. Vzdy chcela len dirigovat, nosit hrnce s jedlom, starat sa do nas, poucat ma ako sa starat o dieta, nikdy som sa dostatocne nestarala o svojho muza, vzdy ked bola u nas tak to hodiny byt prestahovany na nepoznanie. Najviac ma dostalo to, ked sa snazila mojmu muzovi dohovarat, ze on nevie aku " svinu" si zobral, a ze mi urcite ide len o jeho peniaze, o dieta sa nestaram. Dokonca mala taku drzost ze muzovi navrhla, nech sa so mnou rozvedie a ona sa o neho a dieta rada postara .... na sude vraj povie, ze som sa nestarala o vlastne dieta ... Tak som povedala dost. Prerusili sme vsetky kontakty, odstahovali sme sa a mame pokoj. Ale aj tak stale skusa, ale mne je to uz jedno. Pre mna je to jeden nepodstatny clovek. Tolerujem ju len kvoli muzovi.

mimusiak
autor
5. aug 2016

@natalym nerozumiem tvojmu prispevku ja som ta nenutila to ani zacat citat je to tvoja slobna vola 😀

sasa1310
5. aug 2016

@mimusiak vysoká škola ešte nikomu rozum nezabezpečila. Prepáč, ale že sa nehanbíš, že ti musia tvoji rodičia finančne pomáhať. Veď máš titul?

natalym
5. aug 2016

@mimusiak Aby si sa ukľudnila a dýchaj a rátaj do 10. 😉

judita009
Autor odpoveď zmazal
sardinka335
5. aug 2016

ty kks....já, já, já, jenom já 😀 😀 😀 😀

Ked sa jedneho dňa objavila vo dverach s chladeným kurčatom a vlastným pekáčom tak ma išlo rozdrapit!!! sa - z čoho ta išlo rozdrapiť????

upratat cely byt po malovk nam prisla pomoct aj svokra ale samozrejme po svojom jednou handrickou utierala kupelku okna aj linku ....Svokra pirde pomoct -ok nie podla predstav madam...

po narodení maleho ka nam chodila kazdy den od rano do vecera do siedmej cca asi tyzden potom som to stopla ....

Co mas ty ty čuza vyčitat svokre ako zije! Len aby si ty tak raz nedopadla....
ze svokru neznasam nikdy ju neprijmem a nikdy s nou vychadzat nebudem. - vrati sa ti to ako bumerag - neodpustenie je svina....raz ty budeš na tom presne tak ako svokra a nevesta ta bude neznašať..tomu ver...

sasa1310
5. aug 2016

@natalym krásne napísané, utierala grcky....pre teba. moja svokra sa na svojho syna vykašlala a aj napriek tomu sa snažíme spolu normálne vychádzať.
Mňa keby takto rozoberala nevesta verejne na portáli, tak by som ju asi fakt prefackala nech sa prebere.

mimusiak
autor
5. aug 2016

@sasa1310 ja somsa k nej nenastahoval a neziadam ju o financie ani o nic 🙂 ja sa dokazem sama o seba postarat ci financne alebo inac ale niekoho vydrziavat nebudem a to ze si niekoho mam vazit ano ale to si musi clovk zasluzit

sardinka335
5. aug 2016

@natalym tam je tolko nenavisti ze to nikdy takto vidiet nedokaze...zial..aj taky su ludia.

sasa1310
5. aug 2016

@mimusiak píšeš, že ti tvoji rodičia finančne pomáhajú. Prepáč, ale v tridsiatke a vysokoškoláčku? Si robíš srandu 😀
Už viem kde je potom problém? Nerobí to aj ona, to ťa žerie. že

mimusiak
autor
5. aug 2016

@sasa1310 titul inteligenciu nezabezpecuje to je pravda a ty nemas ani titul ani stipku inteligencie

Strana
z9