Svokra a nerovný prístup k vnúčatám a domácim prácam
Ahojte dievčatá viete čo, dnes som proste po x rokoch svokre povedala svokre do očí čo na ňu mám. Proste bývame s nimi v jednom dvore. A nieje to dobre. Máme 4 deti ani jedno nikdy nekocikovala. Ked sme potrebovali pobaviť deti tak nám povedala nech sme do hodiny späť. Keď náhodou išiel s nami dedo na pohotovosť že muž bol na nočnej tak si dala preplatiť aj parkovné pri nemocnici. V našom dome žije ešte aj mužov a babka teda svokrina mama ešte aj ona mala svoje maniere niekedy.vsetko to človek musel znášať. Proste svokra k nám chodila kedboli deti malé ale chodila krz to že povedať mi že máš pavučinu v rohu alebo prečo si nezavesim záclony lebo že to susedom vadí že ich nemáme pritom to vadilo len jej. Ona má troch synov môj muž je prostredný. Ten najstarší napriek tomu že nedostudoval a urobil nehodu zadlžili sa a mal exekútora na krku tak je najlepší na svete. Chovajú sa k nemu ako ku kráľovi. Tak isto je vnímané aj jeho jedine dieťa. Nevadí mi ani tak o vzťah ktorý má so mnou to už kašľať na to. Ale štve ma fakt ako sa chová k našim deťom. Proste my bývame pri nich tak sme povinný im pomáhať?! Áno ja pomôžem dedovi keď vidím že sa sám morduje ale divím sa že nepomôže mu ona sama. Takže k môjmu mužovi a k našim deťom má ona taký vzťah že proste na robotu sme jej dobrý. Či stavať altánok kopať kanal alebo spratat drevo uhlie doviezť veci autom. A kopec iného. Všetko im to človek pomáha keď ich vidí že to robia. Ale tiež si človek kladie otázku že kde je jeho druhý syn? S jeho rodinou? Prečo nepomáha aj on? On vie urobiť jednu vec vždy v lete a v zime im dá dieťa na prázdniny na týždeň. S tým oni vôbec ako zázrakom nemajú problém. Proste zrazu svokra môže s nohami fungovať po výletoch chodiť. A neviem čo ešte. Ale to že oni sa dohodnú s nimi na prázdniny ale prakticky je celý tyzd
Keby, vám ten dom chceli v skutočnosti dať, dajú vám ho darovacou zmluvou. Dedičstvom budú dediť všetci synovia a vy ich budete musieť vyplatiť, ak tam budete chcieť zostať bývať.
@anna777115
@anna777115 no to bolo také ja som moc nesúhlasila s tým že tu budeme a stále som chcela ísť preč hypotéku nemáme no splácame im to a ide o to že proste ako vravím my keď sme sa rozhodovali že čo kde ako svokra sama navrhovala nech ostaneme tu lebo že však oni majú rozostavaný dom že nech tu ostaneme atď atď. Lenže čas proste ukázal že to nieje všetko také jednoduché. Keď sme chceli bývať museli sme makať. Čo sme teda aj makali. Ale je to zle proste. Už sme boli raz odsťahovany a mali sme už aj skoro dom no deň predtým ako sme mali ísť riešiť hypotéku naň tak volali svokrovci mužovi s tým ako dedo má infaktove stavy že treba kosiť seno a dedo nevládze. Rok čo rok sa opakuje etapa že proste od jari do jesene sme im dobrý lebo treba makať a robiť a od jesene do zimy si vždy ale že vždy oni nájazdu zámienku preco sa vedia uraziť odut my prakticky ani dôvod nevieme ale proste chodia zduty aby nemuseli nič s deťmi pomôcť. Tak sa stáva že proste od jesene do jari dakedy aj do leta o našich detoch a o nás nič nevedia
@eatm mne ako nezainteresovanej osobe sa to javí tak, že vy im pomáhate splácať dom (ktovie v akej výške - to by sa dalo brat aj ako že im platíte nájom za bývanie)!a este zadarmo robíte na pozemku a to všetko výmenou za to, že Vas nechajú bývať v babkinom dome. Úplný nonsens a zdieranie z ich strany, nič racionálne na tom nie je, akurát, že sa necháte využívať.
@culienka no presne si to nejako tak vystihla. Je to dosť nepríjemné. Lenže z toho čo mi muž hovorí o jeho detstve tak on bol tak všelijako vychovávaný že dosť naňho kaslali. Že ako 4 ročnému mu dali psa a on si vraj chodil po lese ani nevedeli kde je. Že nezáujem totálny. Keby to je na mne ja by som tu už nebola aj sme tú istú dobu neboli a hneď citové vydieračský. A presne je to tak že proste platíme prerabame atď ako vravíš a ona stále akoby nám musela dávať pocítiť ako vďaka nej máme kde žiť pritom to tak ani nieje. Lebo sme mohli ísť preč len sme už do toho niečo vrazili a za druhé oni by tu chalupu s ťarchou nepredali. Takže tak. Keby tu v okolí je nehnuteľnosť v ktorej by sa dalo hneď žiť išla by som. Už kašľať na to ale proste aj mužovi som vravela že kopu nervov by sme si ušetrili. A to že mne sa tak zdá že on robí všetko preto aby aj jeho mali tak radi ako toho ich prvého syna aby ho aspoň pochválili. Ale to svokra vie mať tak nevhodné narážky. Minule im rúbali drevo a proste nie že ďakujem že pomáha ale taká hláška že no aká živá štiepacka. Proste brr. Ona vie mať také urážlivé reči že až. A dom nám vraveli nech si dáme prepísať. Prepis však stojí koľko? Nie malé peniaze a pritom je tu s nami este babka ktorá má svoju časť. Takže by som to musela prepisovať na dva krát. O Tom to je. Aj keď si myslím že toľko sme sa tu narobili a zaplatili že by ten prepis mohli zaplatiť v kľude aj oni
@eatm ty ľutuješ peniaze za prepis domu? Tak, keď zdediť akurát tak jednu tretinu z toho, co ste roky financovali, tak si môžeš búchať hlavu, že di vymenila tisíce eur za stovky eur. Nás vyšla darovacia zmluva akurát to či sme zaplatili notarke, okolo 200 eur to bolo.
Toto je cele zle. Keby tam aj ostanete byvat z coho vyplatite ostatnych surodencov ak tam teda nebudu chciet ostat?
Neviem sice aky mate vek a prijem ale mate este vobec moznost zobrat si hypoteku?
Financie asi nasporene nemate.
Ja by som tam nezila. Nemala by som zaujim zit zivot zbytocne v strese.
@eatm hrozne, že ste sa nechali zatiahnuť do tohto manipulativneho kolotoča. Dedo ma infarktove stavy lebo treba kosiť? Je to vaše seno, či ich? Vy z toho sena niečo máte? Máte z tej prace niečo? Máte zeleninu, ovocie, mäso, vajcia, či len robíte a nemáte žiaden úžitok? Lebo ok, ak Vas ten pozemok živí, tak ok, ak to je len neučia zábava a komanduje vas, tak to ok nie je.
@vladuska2ono je to ťažké. Nebolo to vždy až také zle ale čo rok to je to horšie a horšie. A áno pozerám ponuky domov atď atď. Muž to dlho nechápal a nechcel vidieť lebo pracuje na 12 taký a kopec zlých veci mi podrobili práve vtedy keď on bol v práci a on to potom neveril. Ale postupne si to začal všímať a veru uznal že nieje to tu dobre len vieš ako dom už si doňho investoval postupne a tak. Ale koniec koncov tu ide o ten vzťah k našim deťom čo je smutné a mňa ako mamu to bolí keď robia takéto rozdiely. A nakoniec celá tá hádka vznikla kôli svagrovej dcére ktorá je rozmaznávať a nedosiahla to že som je neprikivla na to že môže byť u nás. Proste som jej povedala že je dohodnutá u babky a u dedka tak nech sa ide hrať s nimi. Lebo už 3 dní predtým bola celé dni u nás ja som unavená po práci muž robí 12 taký a teraz má momentálne už 3 turnus nadčas takže ma ranu nočnú nočnú deň voľna a zas to isté. Máme dosť svojich starosti a nie riešiť maniere nejakej svagrovej rozmaznanej dcéry. Tak ona to svokrovcov preferovala takým štýlom že vraj som jej zakázala byť na dvore. Čo vôbec nieje pravda. Kľudne nech sa tam hrá ale naše deti sa s ňou moc hrať nechcú lebo sa len stále chváli kde chodí čo má atď atď. Nieje to o Tom že by našim niečo chýbalo ale niesu tak vychovaný aby sa takto hlúpo stále chválili pre nič za nič.Ale áno sťažovala som sa mužovi hneď druhý rok ako sme tu boli len vravím on si to až postupne uvedomil že sme len lacná pracovná sila. Tak ja teraz neviem pozerám domy či sú v okolí nejaké čo majú dobrú cenu trebárs na prerabku a ísť preč odtiaľto. Minulý rok sme sa o Tom s mužom bavili a sme nevedeli že svokor je nablízku a proste hneď spozornel že čo ako. Len svokra vie zahrať strašnú drámu . Hneď révy vaky za nič. Aby slzy ukázala a aby jej každý zožral to čo si ona vymyslí . Veď ako do trasa keď už nevládzu robiť niektoré veci tak fakt totálne nezmyslu svokre sa zasniva v noci vymyslí robotu dedovi dedo chudák nervózny z toho že to nevládze urobiť tak chodí ako uhundrany potom mu muž pomôže a svokra si myslí ruky ako jej to zas dobre vyšlo s vyloženými nohami
@zuzana76 to bolo vtedy oni chovali býka tak sa muselo seno kosiť. Áno zo zabíjačky nám dali ... Niečo ale tak isto dali aj druhému synovi ktorý preto neurobil nič.a vajíčka? No takto keď sme prišli na to že do chlieva ide elektrika z nášho domu tak zrazu nám aj dali vajíčka len teraz po tej hádke zas nič neuvidíme. Lebo sme si dovolili dačo povedať a mať svoj nazor
@anonym_938f99 ja stále dúfam, že napíše, že je aspoň muž na LV, ale obávam sa, že nie, keď písala, že nič nemajú na papieri. No ja by som asi nespávala
@anonym_84978c oni nám vraveli nech si to dáme prepísať. Aj by sme to urobili len je tu s nami este mužova babka ktorá má svoj diel takže by som to musela prepisovať na dva krát asi potom.
Zlatenko, vy ste sa mali pekne trhnut na svoje a kaslat na ich staviska a latifundia... Preco bol prave tvoj, stredny syn "vyherca" ich rodneho domu a mate to ozaj dobre pravne podchytene, ze po starych smrti z vas nezoderu kožu❓
@ahhola už by sme to prepísali len je tu babka a musela by som to prepisovať na dva krát asi. Neviem či by mi to ona dala len tak takže . Po jej smrti by ten jej diel mal ísť na svokru a potom by sa to celé asi naraz prepísalo.
@ahhola už by sme to prepísali len je tu babka a musela by som to prepisovať na dva krát asi. Neviem či by mi to ona dala len tak takže . Po jej smrti by ten jej diel mal ísť na svokru a potom by sa to celé asi naraz prepísalo.
@eatm aj tak stále rozmýšľam že sa na to vykaslem. Na celý prepis nech si to tu aj zožerú. Im by sme asi vystrelí zrak len tým že by sme proste a jednoducho zobrali hypotéku a išli by sme preč. Im by nikto do vrecka netlačil cudzích nájomníkov by nemali lebo v dome žije stará babka takže by ho nemohli ani predať a ešte by jej museli v dome kúriť a hriať vodu a znášať aj jej maniere ktoré má. Takže s tým si myslím že by asi zažili najväčší šok. Ja len čakám na nejakú dobrú ponuku nejakého domu v okolí. Lenže tu sú len pozemky a ja by som potrebovala niečo kde by sme vypadli a už sa nevrátili. Z jedného dňa na druhý. A nech si potom im tu ich milovaný synáčik chodí robiť všetko ti čo robíme my. Takže asi tak nejak. Ja fakt niesom povinná stále robiť všetko tak ako chce svokra kedysi sme si dovolili ísť s deťmi preboha na výlet a oni mali v pláne že idú vyprávať zemiaky len s tým že my sme o Tom nevedeli. Len ráno fréza nachystané ako na hotové. Vravím že nie tak to boli ksicht zdute. No strašne daco
@eatm so svokrou ste rovnaké, nemáte si čo vyčítať. Ona neskáče okolo tvojich detí ako si predstavuješ a vybíjaš si to na švagrovej dcére. Vylučuješ ju z detského kolektívu. Že sa nevie hrať môže byť tým, že nemá súrodencov, to ti nedošlo? To ako sa k nej správaš, hovorí o tvojom charaktere, dieťa nemôže za vaše zlé rodinné vzťahy.
Splácate a staviate domy, keď vám nepatria je vaša hlúposť, nemôžte to ani predať.
Nie to ste na omyle . My toto zažívame od svokry jak živ. Ona stále mala k našim deťom veľmi ďaleko. Veľmi ďaleko. A baviť? Ona nikdy nebavila a to od nich ani nikto nechce. Naše deti sa strážia samé. My sme chceli od nich v lete len nejaky spoločný výlet a nie aby išli s nimi samy. Proste aby boli naše deti v ich spoločnosti aby aj našim deťom vedeli dať tú lásku čo dokazu dať svagrovej. Naše deti tieto rozdiely pociťujú stále. No ja svagrove dieťa permanentne bavím čo sú prázdniny či leto či veľká noc či jarné či zimné. Stále sa k nám priplichti a teda do včerajška nikdy som jej nedala pocítiť že by mi to vadilo nikdy. Nech som aj bola naštvata . Brali sme ju s nami do kina či do cukrárne či ku vode k rieke či na výlet. Lenže čo je veľa to je moc. Takže nie. Vždy som to tak brala že však čo to jedno dieťa sa nejak stratí v Tom počte. Lenže už mi vadí svokrina dvojaký meter takže tak
@eatm aj tak stále rozmýšľam že sa na to vykaslem. Na celý prepis nech si to tu aj zožerú. Im by sme asi vystrelí zrak len tým že by sme proste a jednoducho zobrali hypotéku a išli by sme preč. Im by nikto do vrecka netlačil cudzích nájomníkov by nemali lebo v dome žije stará babka takže by ho nemohli ani predať a ešte by jej museli v dome kúriť a hriať vodu a znášať aj jej maniere ktoré má. Takže s tým si myslím že by asi zažili najväčší šok. Ja len čakám na nejakú dobrú ponuku nejakého domu v okolí. Lenže tu sú len pozemky a ja by som potrebovala niečo kde by sme vypadli a už sa nevrátili. Z jedného dňa na druhý. A nech si potom im tu ich milovaný synáčik chodí robiť všetko ti čo robíme my. Takže asi tak nejak. Ja fakt niesom povinná stále robiť všetko tak ako chce svokra kedysi sme si dovolili ísť s deťmi preboha na výlet a oni mali v pláne že idú vyprávať zemiaky len s tým že my sme o Tom nevedeli. Len ráno fréza nachystané ako na hotové. Vravím že nie tak to boli ksicht zdute. No strašne daco
@eatm ja sa ti fakt cudujem, ze toto vsetko vydrzis kvoli niecomu, co ani nie je vase. Dievca zlate, ved vy ste paholkovia zadarmo. Jasne, ze svokra stastna, ze aspon niekto je tak hlupy, ze sa necha takto vyuzivat. Cele zle od zaciatku, teraz by som prepisala ten babkin dom aspon, bud s babkou ako bremenom, ze ma pravo dozitia, alebo teda aspon nejaku cast domu, len pozor, po smrti babky to bude dedit jej dieta, cize bud svokor alebo svokra a po nej zase vsetky tri deti, teda tvoj muz a jeho surodenci.
@eatm preco davas peniaze za dom, ktory nie je na tvojom mene? Nejako som nepostrehla, ste manzelia? Obaja pracujete? Ako ste mohli toto dopustit a tiez rodicia tvojho manzela, ze vas nechaju splacat nieco, co nie je vase. Kolko mesacne im davate? a ako dlho? Na LV figuruju len svokrovci? Velmi velmi zla situacia, a v takomto stave, fakticky bez Vasej vlastnej strechy nad hlavou ste priviedli na svet 4 deti? Velmi zufala situacia, naozaj, treba to dat cim skor na poriadok, bude nech Vam svokrovci prepisu podiel na dome, podla vysky splatky, alebo nech Vam vratia uz investovane peniaze. Vrazate do niecoho, co nie je Vase a budu to dedit aj bratia tvojho manzela.
@zuzana76 nebudú proste môj muž má mať tento dom a ten čo majú oni čo sme im pomáhali stavať má mať ich najstarší syn ak sa postará o druhého syna on je chorý. Aj keď osobne si nemyslím že on sa postará onho. Neviem ako to presne je s tým prepisom zatiaľ sú tam áno oni no dedo nám pol roka dozadu vravel nech to prepustené no mali by sme prakticky len poschodie lebo na prízemí žije babka a tá má svoj diel a to už je otázne či by to ona nám prepísala. Myslím že nás zruší s tým že nech si to poriesime po jej smrti. Lebo ona už nič nerieši. No tým pádom by to prešlo na svokru a potom by to ona mala prepísať na nás. A áno je to fakt zlá situácia preto fakt veľakrát rozmýšľam nad tým že fakt zohnať dom trebárs aj starší zobrať väčšiu hypotéku odsťahovať sa postupne prerobiť. Viete keď proste aj prepisom tento dom tie vzťahy budú stále také isté to fakt sa poriesi jedine tak že pôjdeme odtiaľto prec
Autorka
.. ty si tak trochu jednoduchšia.
@culienka no presne si to nejako tak vystihla. Je to dosť nepríjemné. Lenže z toho čo mi muž hovorí o jeho detstve tak on bol tak všelijako vychovávaný že dosť naňho kaslali. Že ako 4 ročnému mu dali psa a on si vraj chodil po lese ani nevedeli kde je. Že nezáujem totálny. Keby to je na mne ja by som tu už nebola aj sme tú istú dobu neboli a hneď citové vydieračský. A presne je to tak že proste platíme prerabame atď ako vravíš a ona stále akoby nám musela dávať pocítiť ako vďaka nej máme kde žiť pritom to tak ani nieje. Lebo sme mohli ísť preč len sme už do toho niečo vrazili a za druhé oni by tu chalupu s ťarchou nepredali. Takže tak. Keby tu v okolí je nehnuteľnosť v ktorej by sa dalo hneď žiť išla by som. Už kašľať na to ale proste aj mužovi som vravela že kopu nervov by sme si ušetrili. A to že mne sa tak zdá že on robí všetko preto aby aj jeho mali tak radi ako toho ich prvého syna aby ho aspoň pochválili. Ale to svokra vie mať tak nevhodné narážky. Minule im rúbali drevo a proste nie že ďakujem že pomáha ale taká hláška že no aká živá štiepacka. Proste brr. Ona vie mať také urážlivé reči že až. A dom nám vraveli nech si dáme prepísať. Prepis však stojí koľko? Nie malé peniaze a pritom je tu s nami este babka ktorá má svoju časť. Takže by som to musela prepisovať na dva krát. O Tom to je. Aj keď si myslím že toľko sme sa tu narobili a zaplatili že by ten prepis mohli zaplatiť v kľude aj oni
@eatm muž by si mal uvedomiť , že ich lásku nikdy nezíska , nedá sa nikoho prinútiť aby mal niekoho rad keď nechce. Pre nich bude stále len živá stiepačka a ešte taká čo si aj pripláca že môže robiť. A jasne ,že plaču ak keď by ste mali odísť však vy ste pre nich super výhodní, pomáhať vám nemusia , pomáhate vy im , pomohli ste im postaviť dom, platíte im za dom ktorý nie je vas možno ani nikdy nebude a v ktorom je ešte aj babka čiže ktory sa neda predať ani prenajať a v ktorom keby ste neboli vy tak ešte by na na neho doplácali. A bonus majú ešte k tomu že vás môžu ponižovať a vyvyšovať sa na vás. Ked sa náhodou spamätate a odídete od tychto nevdacnikov tak vás ešte len budú nenávidieť pretože im pokazíte túto idylku nevdačnícku. Sami by mali ten prepis zariadiť len aby ste neodišli. Ale pre vas by bolo lepšie keby ste šli odtiaľ preč .
@eatm jediné, čo ťa v tejto situácii môže "potešiť" je to, že nie ste jediní, ktorí zažívajú niečo také, že rodičia/svokrovci majú niektoré svoje deti radšej ako druhé a aj sa tak k nim správajú a tiež k ich deťom (vnúčatám). Mám niekoľko známych, čo to tak majú. A aj na vlastnej skúsenosti - bola som miláčikom otcovej mamy, môjho brata už rada nemala. lebo sa podobal na moju mamu-jej nevestu, ktorú tiež rada nemala. Bez príčiny. Moja mama ju nakoniec doopatrovala.
To ich správanie podľa mňa už nezmeníš. Akurát pre vlastné dobro sa môžeš postaviť za seba a za svoje deti. Ako že nebudeš si k sebe brávať svoju neter, pomáhať budete ozaj len keď vás poprosia, a možno by som do pomoci až tak nezapájala zakaždým vaše deti, ozaj nie sú ich otroci. To, že ste ostali bývať tam je možno aj prirodzené ale asi nie pre vás najšťastnejšie riešenie. Ak by ste aj odišli, vzťah so svokrovcami a ich vzťah k vašim deťom sa asi nezmení ale aspoň vy budete v kľude a ďaleko. Držím palce nech sa ti to podarí nejako poriešiť.
A akože tie poznámky, prečo máte 4 deti, to je také hlúpe. Muž je z Oravy, keď tam ideme, väčšina rodín má minimálne 3 deti, skôr sa tam ja s našimi dvoma cítim ako chudák, čo si viac detí nemôže dovoliť🙂
@eatm jediné, čo ťa v tejto situácii môže "potešiť" je to, že nie ste jediní, ktorí zažívajú niečo také, že rodičia/svokrovci majú niektoré svoje deti radšej ako druhé a aj sa tak k nim správajú a tiež k ich deťom (vnúčatám). Mám niekoľko známych, čo to tak majú. A aj na vlastnej skúsenosti - bola som miláčikom otcovej mamy, môjho brata už rada nemala. lebo sa podobal na moju mamu-jej nevestu, ktorú tiež rada nemala. Bez príčiny. Moja mama ju nakoniec doopatrovala.
To ich správanie podľa mňa už nezmeníš. Akurát pre vlastné dobro sa môžeš postaviť za seba a za svoje deti. Ako že nebudeš si k sebe brávať svoju neter, pomáhať budete ozaj len keď vás poprosia, a možno by som do pomoci až tak nezapájala zakaždým vaše deti, ozaj nie sú ich otroci. To, že ste ostali bývať tam je možno aj prirodzené ale asi nie pre vás najšťastnejšie riešenie. Ak by ste aj odišli, vzťah so svokrovcami a ich vzťah k vašim deťom sa asi nezmení ale aspoň vy budete v kľude a ďaleko. Držím palce nech sa ti to podarí nejako poriešiť.
A akože tie poznámky, prečo máte 4 deti, to je také hlúpe. Muž je z Oravy, keď tam ideme, väčšina rodín má minimálne 3 deti, skôr sa tam ja s našimi dvoma cítim ako chudák, čo si viac detí nemôže dovoliť🙂
@mirka0677 no tak v stave, ze som kvazi bezdomovcom a odkazana na milost a nemilost svokrovcov 4 deti je uz trochu dost. Ved v takej atmosfere nemoze byt nikto z nich stastny, okrem svokry.
Poznám keď sa robia rozdiely medzi vnúčatami.. nie je to príjemné a vie to hnevať.. lenže nič s tým nespravis, bud sa s tým zmieris a nebudeš to riešiť alebo ťa to bude srat navzdy.. svokra sa nezmení.. určite by som 100x radšej platila hypotéku a nebola na nikom závislá ako byť u svokry na dvore a pozorovať takéto vzťahy zblizka.. načo..
Babku uz treba opatrovat? Ak ano, tak definitivne prepisat cely dom na Vas s jej pravom dozitia. Hned. Babka riesit nemusi, vybavte Vy a ju len odviezt ku notarovi na podpis. Na pozemku spravit plot bez branicky, betonovy a 2 metre vysoky a nech si zije kazdy ako chce, opatrovanim babky si svoje cesne odpracujete... Ak sa budu rodicia slusne spravat, tak im obcas pomozete, ale musia dat vediet vopred a ked budete mat cas a ziadne ine plany, tak im z casu na cas mozete dobrovolne pomoct.
Pri najmensom naznaku nesuhlasu (dost pravdepodobne) prepisat, co sa prepisat da, nech za svoje trapenie mate nejake odskodne (dost biedne) a okamzite sa stahovat prec (v ramci moznosti radsej dalej ako blizsie, deti mozu do skoly chodit aj autobusom, na strednu uz aj tak budu niekde inde chodit, par rokov v autobuse ich nezabije), kludne do horsieho a mensieho, ale do vlastneho a mat pokoj. Prist tak casto ako chodi druhy brat (aj to, len ak nebudu neprijemni, ak ano, tak bud prist bez deti alebo vobec) a o nic viac sa nezaujimat.
Autorka, ale ty nechápeš, že keď prepíšeš hoc len polovicu, už si paňou polovice? Normálne spraviť jednu darovaciu zmluvu, jeden darca svokra, druhý darca babka.
Autorka, ale ty nechápeš, že keď prepíšeš hoc len polovicu, už si paňou polovice? Normálne spraviť jednu darovaciu zmluvu, jeden darca svokra, druhý darca babka.
@drahomirrra tak žiaľ očividne nechápe, vidíš z tých reakcii, že nechápe priority, plánovanie, financie a svokrovci to plne využívajú.
@eatm babka nech to da tebe - vam... Akonahle v tom bude svokra, mas Megapruser. Bud ta "svina" a naved ju na Darovaciu zuvu, idealne v pondelok. 🍀
@zuzana76 nebudú proste môj muž má mať tento dom a ten čo majú oni čo sme im pomáhali stavať má mať ich najstarší syn ak sa postará o druhého syna on je chorý. Aj keď osobne si nemyslím že on sa postará onho. Neviem ako to presne je s tým prepisom zatiaľ sú tam áno oni no dedo nám pol roka dozadu vravel nech to prepustené no mali by sme prakticky len poschodie lebo na prízemí žije babka a tá má svoj diel a to už je otázne či by to ona nám prepísala. Myslím že nás zruší s tým že nech si to poriesime po jej smrti. Lebo ona už nič nerieši. No tým pádom by to prešlo na svokru a potom by to ona mala prepísať na nás. A áno je to fakt zlá situácia preto fakt veľakrát rozmýšľam nad tým že fakt zohnať dom trebárs aj starší zobrať väčšiu hypotéku odsťahovať sa postupne prerobiť. Viete keď proste aj prepisom tento dom tie vzťahy budú stále také isté to fakt sa poriesi jedine tak že pôjdeme odtiaľto prec
@eatm kolko platite svokrovcom mesacne? vy pomahate splacat novsi dom, ktory tvoj nebude, ale bude starsieho syna a vam zostane starsi dom po babke, ktovie v akom stave a aku investiciu bude este vyzadovat. Uvedomujes si to? Velmi zvlastne uvazovanie mate s muzom, ze platite za nieco ine, nez co dostanete. Ved teda, ked uz chceli rodicia nejake peniaze, mohli ste zaplatit za babkin dom, riadne ho kupit s bremenom dozivotneho byvania babky, tie peniaze by nasledne svokrovci pouzili aj na financovanie uveru. Vy by ste mali dom na mene, riadne vysporiadany, s vysporiadanym pozemkom. Sice aj to byvanie vedla seba nerobi dobrotu, ale aspon by som mala cisty stit, ze som si kupila a je to moje.
Dalsia vec, pracujes? Mozno si k Vam dovoluju aj preto, ze sa tam cele dni ponevieras a ze ked teda nepracujes, tak vas aspon poriadne vyuziju. Isla by som do prace. chcela si studovat pedagogiku, tusim, ako si pisala v inej teme. Zacala si? Robis nieco pre seba?
@eatm kolko platite svokrovcom mesacne? vy pomahate splacat novsi dom, ktory tvoj nebude, ale bude starsieho syna a vam zostane starsi dom po babke, ktovie v akom stave a aku investiciu bude este vyzadovat. Uvedomujes si to? Velmi zvlastne uvazovanie mate s muzom, ze platite za nieco ine, nez co dostanete. Ved teda, ked uz chceli rodicia nejake peniaze, mohli ste zaplatit za babkin dom, riadne ho kupit s bremenom dozivotneho byvania babky, tie peniaze by nasledne svokrovci pouzili aj na financovanie uveru. Vy by ste mali dom na mene, riadne vysporiadany, s vysporiadanym pozemkom. Sice aj to byvanie vedla seba nerobi dobrotu, ale aspon by som mala cisty stit, ze som si kupila a je to moje.
Dalsia vec, pracujes? Mozno si k Vam dovoluju aj preto, ze sa tam cele dni ponevieras a ze ked teda nepracujes, tak vas aspon poriadne vyuziju. Isla by som do prace. chcela si studovat pedagogiku, tusim, ako si pisala v inej teme. Zacala si? Robis nieco pre seba?
@zuzana76 ja nesplacam ich starý dom. My sme s mužom hneď na začiatku chceli ísť preč bývať no od svokry tu boli také reči že čo by sme kde chodili že však tento dom ostane nám že oni pôjdu do nového že to bude v dedičstve urobené tak ako som tu už spomynala. Minule nám povedali že si máme dať dom prepísať atď ale to prečo ju neprepisujem tiež už som spomynala. Nemám s tým problém ale je tu aj babka a by som to musela prepisovať na 2 x. A to že my niečo platíme je presne preto aby si niekto tu nemyslel že to je zadarmo alebo čo ale aj preto aby sa k nám práveže nesprávala tak ako sa správa. Ale koľko to tu hádam nebudem vypisovať ale celkovo ste asi nepochopili tu tému tu vôbec nejde o to kde ako čo býva tu ide o jej vzťah k našim deťom a k svagrovmu dieťaťu. O Tom je tá téma že fakt keď po x rokoch sa už človek nemôže pozerať na tie rozdielne metre tak mi ide ešte nákazy aby som vo svojej vlastnej chvíli bavila dieťa svagrove? A človek sa poneviera? Tak ja teda isto nie. Makali sme im na ich novej chalupe od podlahy cez steny až po nátery a kadečo iné . S našimi deťmi nikdy nemali starosti. Nikdy. ešte všetko čo si milostiva svokra v noci prsníka a potom sa malo realizovať tak so všetkým sme im pomáhali. Takže myslím si že to veru ponevieranie nieje. Bez našej pomoci by nemali ani murovaný altánok ani druhy altánok ani pivnice naporiadku a ani zemiaky nasadené a vybrané každý rok. Takže nemyslím si že to je ponevieranie. Že ráno človek vstáva a kúri v peci uhlím drevo aj kôli starej babke ktorá je vlastne jej mama. O ktorú má mať starosť viac menej svokra.
@zuzana76 ja nesplacam ich starý dom. My sme s mužom hneď na začiatku chceli ísť preč bývať no od svokry tu boli také reči že čo by sme kde chodili že však tento dom ostane nám že oni pôjdu do nového že to bude v dedičstve urobené tak ako som tu už spomynala. Minule nám povedali že si máme dať dom prepísať atď ale to prečo ju neprepisujem tiež už som spomynala. Nemám s tým problém ale je tu aj babka a by som to musela prepisovať na 2 x. A to že my niečo platíme je presne preto aby si niekto tu nemyslel že to je zadarmo alebo čo ale aj preto aby sa k nám práveže nesprávala tak ako sa správa. Ale koľko to tu hádam nebudem vypisovať ale celkovo ste asi nepochopili tu tému tu vôbec nejde o to kde ako čo býva tu ide o jej vzťah k našim deťom a k svagrovmu dieťaťu. O Tom je tá téma že fakt keď po x rokoch sa už človek nemôže pozerať na tie rozdielne metre tak mi ide ešte nákazy aby som vo svojej vlastnej chvíli bavila dieťa svagrove? A človek sa poneviera? Tak ja teda isto nie. Makali sme im na ich novej chalupe od podlahy cez steny až po nátery a kadečo iné . S našimi deťmi nikdy nemali starosti. Nikdy. ešte všetko čo si milostiva svokra v noci prsníka a potom sa malo realizovať tak so všetkým sme im pomáhali. Takže myslím si že to veru ponevieranie nieje. Bez našej pomoci by nemali ani murovaný altánok ani druhy altánok ani pivnice naporiadku a ani zemiaky nasadené a vybrané každý rok. Takže nemyslím si že to je ponevieranie. Že ráno človek vstáva a kúri v peci uhlím drevo aj kôli starej babke ktorá je vlastne jej mama. O ktorú má mať starosť viac menej svokra.
@eatm takze mate k dispozicii tri domy? nerozumiem, tak splacate teda tu novu chalupu co bude starsieho syna, nie?
Komu niet rady tomu niet pomoci.....tolko k tvojej poslednej odpovedi.
@eatm to je uplne jedno, co splacate a ako pomahate, raz vas nemaju radi, tak to nezmenis, bolo treba odist od nich davnejsie
@eatm babka nech to da tebe - vam... Akonahle v tom bude svokra, mas Megapruser. Bud ta "svina" a naved ju na Darovaciu zuvu, idealne v pondelok. 🍀
@ahhola to nieje jednoduché ten dom je svokrovcov a babka v ňom má len svoju časť svoju akoby bytovú jednotku. Svokrovci nám vraveli nech si to prepustené no neviem ako máme poriešiť súčasne aj babku čo tu s nami je. Takže jedine by sa to muselo riešiť až potom neskôr a to zas prepis znova na druhý krát riešiť. Dedo nám to núkal už zo dva roky dozadu že ten prepis ich časti no tam svokra nosí gate a ona hneď že a čo tak zhurta že a kde by mal preboha ten ich prvý syn zadné vrátka. Takže aj kôli týmto jej hláškami ja som odvtedy viac menej v pozore a už sa radšej pozeráme po niečom čo bude skôr ďalej od nich a potom nech si už riešia čo budú mať no my máme všetky platby z prerábky odložené tak im to dám asi potom aby mi vrátili neviem už ale je to asi jediné také riešenie tak že by sme mali konečne kľud. A už potom mi jedno čo celá táto chalupa.
Babku uz treba opatrovat? Ak ano, tak definitivne prepisat cely dom na Vas s jej pravom dozitia. Hned. Babka riesit nemusi, vybavte Vy a ju len odviezt ku notarovi na podpis. Na pozemku spravit plot bez branicky, betonovy a 2 metre vysoky a nech si zije kazdy ako chce, opatrovanim babky si svoje cesne odpracujete... Ak sa budu rodicia slusne spravat, tak im obcas pomozete, ale musia dat vediet vopred a ked budete mat cas a ziadne ine plany, tak im z casu na cas mozete dobrovolne pomoct.
Pri najmensom naznaku nesuhlasu (dost pravdepodobne) prepisat, co sa prepisat da, nech za svoje trapenie mate nejake odskodne (dost biedne) a okamzite sa stahovat prec (v ramci moznosti radsej dalej ako blizsie, deti mozu do skoly chodit aj autobusom, na strednu uz aj tak budu niekde inde chodit, par rokov v autobuse ich nezabije), kludne do horsieho a mensieho, ale do vlastneho a mat pokoj. Prist tak casto ako chodi druhy brat (aj to, len ak nebudu neprijemni, ak ano, tak bud prist bez deti alebo vobec) a o nic viac sa nezaujimat.
@strelkyna1 bohužiaľ sa ja v týchto veciach vôbec nevyznám. Ale ďakujem za radu

Vy si nevazite sami seba preto si Vás ani svokra neváži. Ak je to tak ze splacate im niečo čo ani nie je vaše a ani nikdy nebude . Robíte im tam lacnú pracovnú silu a ešte dobrovoľne a ešte im aj platíte za to. Ja neviem asi im aj zveladujete dáku nehnuteľnosť platíte im za ňu ale není vaša. K platiaci nájomníkom by sa tak nespravali. A vy si to nechate, hlavne tvoj muž. No.nebola by som tam ani minútu kým by nám to nepredali za adekvátnu cenu alebo neprepisali. Ani sa ti nedivím ze máš takéto negatívne pocity, ja by som tiež mala keby som takejto nevdacnici pomáhala. Svokra vám asi aj ukazuje svojim správaním akí ste chudáci musia Vam "pomáhať", asi sa cíti ze vy vlastne môžete byť radi ze vôbec sa na vás pozrú a vy môžete pre nich niečo spraviť, napr. strážiť ich "hodnotnu" vnučku. No na tvojom mieste keby som nemusela by som tam nebola už ani minútu.