Svokra a rozpad manželstva: Ako ďalej?
S mojím manželom sme sa spoznali pred 15 rokmi. rozumeli sme si všetko bolo ok od samého začiatku mi však hovoril je najmladší zo súrodencov a má potrebu sa postarať i rodičov a že by im chcel zabezpečiť peknú jeseň života. Jedine načo som sa vtedy zmohla bolo waw aký skvelý syn snáď raz aj moje deti si ma budú takto vážiť. začali sme hľadať domček kde by mali aj svokrovcov ti svoje a našli sme starší dvojgeneračný ktorý sme si s manželom zobrali na hypotéku. Svokrovci maju svoje podlažie a my svoje. Zo začiatku bolo všetko fajn drobné hádky ako v každej rodine veľa veci som dokázala hodiť za hlavu veľa veci má vytočilo a odsral si to manžel ktorý to neriešil max.sem tam vybehol na mamu aby si ma zastal no po týždni chcel byť za dobrého synacika. Svokra musela absolvovať niekoľko operácií po operácii som sa snažila pomôcť asčím sa dalo navariť oprať pozehlit nákupy lieky vybrať zohnať narýchlo veci do kúpeľov a podobne. Jedného dňa keď nemala svoj deň na mňa vyletela aká som hluchá drzá sebecka arogantná falošná sviňa, načo som jej povedala svoj názor že si nikdy niciu snahu a pomoc nevážila a že do.mna už pomoc nech nečaká. Dobré vzťahy skončili a od vtedy sa ťahajú hádky aj s mojím manželom. Do mamy hucat nebude aby sa ospravedlnila ale odo mňa žiada aby som všetko hodila len tak za hlavu a tvárila sa že sa nič nestalo.po tomto incidente sa moja komunikácia stiahla len na pozdrav. Od vtedy však ide naše manželstvo dole vodou a ja sa cítim každým dňom bezradnejsia. Potom však došlo k ďalšej hádke keď sa začali starať do mojej výchovy detí. Vtedy mi vykricali veci ktoré sa proste len hodiť za hlavu nedajú. Vraj som svokra so.mnou nechcela ísť nikdy bývať lebo zo mňa nikdy nič dobré nesršalo. Ako si ničoho a nikoho nevážim a nemám ku nikomu uctu. Vrchol bol keď mi svokor povedal že som len flandra čo chodí po flamoch. Narazal nato že som si prvý krát za 15 rokov šla posedieť s kolegovcami z práce na vianočný večierok. Šla som autom takže som prišla triezva. Nechodím po žiadnych zábavách venujem sa naplno deťom domácnosti a práci. Môj voľný čas je prakticky žiadny. Žiadne kamarátky a vysedávanie pri káve žiadne koncerty kino divadlo s manželom osamote. Vždy všade len s deťmi. Vraj ich len zneužívam a robím si z nich sluhov a opatrovateľky. To vážne chcem od nich tak veľa keď potrebujem aby mi deti prihliadali na 2 hodiny kým sa s manželom prestriedame zo zmien v praci? Po všetkom Tom zlom som podala navrch na rozvod. Čakala som že manžel sa zľakne a začne si ma vážiť ako ženu manželku a matku jeho deti.vydrzalo to týždeň potom zas ďalšia hádka ako len zlo a peklo robím v dome len ja. To že ho robí jeho matka nevidí. To že tie deti musia byť stale len s jeho rodičmi tiež nevidí. Mojej mame dokázal do očí povedať že tým že prídu 5 krát do roka na návštevu tak mu pokazia víkend pričom prídu na dvojhodinovu návštevu v jeden deň. Nemôžem sa len tak zobrať a ísť k rodičom ísť niekam sama s deťmi. Všetko si naplánuje a mňa postaví pred hotovú vec a buď idem s ním a s deťmi alebo ak nejdem tak rozprávajú o mne že som zlá mama že sa deťom nevenujem že ich nemám rada a že s ockom im aj tak bude lepšie lebo viac zarába. Som zúfalá čakala som zmenu ale čím ďalej tým.mam.pocit že zmena neprichádza. Bojím sa rozvodu toho čo to spraví s deťmi otca majú radi venuje sa im ale viem že mamička mu je prednejšia ako ja a vždy dá na ňu vo všetkom. Mám pocit že mu tlačí kaleráby do hlavy. Sledujú každý môj krok kde idem ako idem a ako som oblečená a ako deti. Od detí sa dozvedia všetko tie vytaraju všetko.. fakt neviem ako ďalej čo urobiť viete mi niekto poradiť ak mate podobnú skúsenosť?
@jajusa19 Ja mám iný názor ako väčšina...
Myslím si, že váš vzťah sa ešte dá zachrániť. Podľa mňa ho máš stále rada, máte spolu deti, ktoré ho majú radi, nehádzal by som vzťah ešte za hlavu.
1. Chcelo by to vážnu, dlhú debatu s mužom, sami dvaja, bez svokrovcov, bez detí, niekde mimo dom. Možno by som šiel na celodennú turistiku.
2. Ak by to pomohlo, tak by som okamžite začal riešiť oddelené bývanie od svokrovcov.
3. A samozrejme,začal intenzívne pracovať na vzťahu, len vy dvaja, kino, divadlo, rande a pod.
4. Ak by tá prvá debata nedopadla dobre, skúsil by som profesionálnu pomoc, odborníka, nezainteresovanú osobu.
@jockey určite je to výborný postup a nápad ale s iným človekom a v inej situácii tu to nefunguje dlhodobo a jediné čo sa ešte dá zachrániť je ona a deti. Vzťah tam nikdy nebol. Jedine vzťah jeho s mamou a ona im slúžila. Viem si predstaviť že keby aj niečo ešte skúsila pošle k odborníkovi ju. Toto je jej zbytočná snaha žiť s niekým kto o spoločný život s ňou záujem nemá a už je fajn začať myslieť na seba deti a svoju dôstojnosť. Jemu mamička k životu pokojne stačí aj ďalej
Takého kkt by som veľmi rýchlo zbalila a aj svokrovcov. Alebo by dostal takú po papuli s panvicou, že by stihol ešte aj svokru aj svokra pochovať. Tak ty máš ako puťka sedieť doma a šúchať nohami a robiť ako oni pískajú 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ukázala by som im prostredník. Ja som sa naučila byť v kľude a odpovedať ako mám pi.istka
Vtedy ide rozdrapit všetkých naokolo. Ak sa inak nedá.
Jeho rodičia a rodina môžu? A tvoja nie? Nie nie budeme používať rovnaký meter. A keď sú tam tak by som mu ešte aj kufre zbalila že choď si aj pre mňa za mňa do P
@jajusa19 no je to hrozne,ty si om zabezpecila byvanie a pomoc ...a vdaka je takato otrasna..Poznam taky pripad,kedy nevesta nechcela dievčatá pustit vecer zabavit sa,naco svokra ju prehovorila,nech ich pusti.potom svokra zalovala synacikovi,co to ma za zenu ,ze pusti dievcata takto neskoro..Niektori ludia su horsi od diabla.
@jockey
Ísť niekde sama s ním mimo dom a bez detí? Nereálne a nepredstaviteľné.. z jeho názoru buď pôjdeme všetci ako rodina spolu alebo chod kde chces sama. Za ďalšie ak by pristál teda že sami dakde ísť nechal by deti zas len u svokry veď však majú byť s kým jeho typická odpoveď. Nejeden krát ich chcela prísť postrážiť moja sestra alebo aj tá jeho aby sme si my trošku vyšli a oddýchli. Bez šance. Rozvod som stiahla s tým že mi kolizny opatrovník povedal že súhlasil s manželskou poradnou. Ja som v tej poradni bola zatiaľ sme sa dohodli že si dá sedenia s každým individuálne keďže robíme na zmeny a nie obom to rovnako vyhovuje. Jemu sa tá poradkyňa pokúšala dovolať tri dni a ani jej nezodvihol telefón. Vraj psychológa potrebujem ja nie on. A varianta aby svokrovci šli bývať preč to nehrozi vlastných rodičov proste nepošle preč hoc som mu navrhla že ak pôjdu bývať do podnájmu že im mesačne pošlem na účet 200€ ako kompenzáciu toho čo vrazili do domu. Zmenu k lepšiemu môžem asi len snívať vinu a chybu vidí len vo mne každý z mojej strany nam rozbíja manželstvo ale že to robí práve jeho mamka to nevidí.

@jajusa19 s tými deťmi to máte fakt trochu blbo vymyslené, že im ich dávate strážiť keď o to nemajú záujem a nechcú to robiť.
Byt predali za koľko?