icon

Svokra a spoločné bývanie

trisha72knr
12. dec 2020

Ahojte, chcem sa opýtať o radu. S priateľom plánujeme spoločné bývanie a aj dieťa. Sme spolu rok aj pol.obaja bývame síce v jednom meste, ale ja pochádzam z ďaleka a aj svoju rodinu mám ďaleko a v meste mám len jeho. Avšak je tu jeho mama, ktorá mi dosť dáva picítiť, že som z dediny a že nemám VŠ. Ja som na svoj pôvod hrdá, ale ona je panička z centra mesta. Snažím sa s ňou vychádzať dobre, nikdy som s ňou nemala konflikt, dá sa povedať, že som "poslušná", ale ona si vždy nájde spôsob ako ponížiť človeka. Navyše v jeho rodine nie je nijaká žena, o ktorú by som sa mohla oprieť, akurát jeho brat má priateľku, ktorá má nenávidí, lebo je posadnutá svojim výzorom a ja som podľa jeho brata pekná, takže mi robí zo života peklo, ak sa s ňou niekde stretnem.
No a tu začína moja dilema. Priateľova mama býva v rodinnom dome, ktorý je ale rozdelený na tri byty, teda môžu v ňom bývať tri menšie rodiny, ale stále je to male ako dom, nie ako bytový dom s jednou malou záhradou. Môj priateľ odkúpil s bratom tie dva zvyšné "byty" a idú si tam robiť bývanie a teda má to vyzerať tak, že v dome bude jeho brat s priateľkou, jeho mama a my. A ja normálne rozmýšľam, či keď tam pôjdem, či si nezničím život. Aj dieťa keď budeme mať. Jasné, že sama bez pomoci začiatky nezvládnem. Budem potrebovať pomoc od ženy, matky. A kto mi pomôže tam? Jedine jeho mama. A bojím sa, aby sa radosť z dieťaťa nezmenila na depresiu. Mám kamarátky, ale tie nezabránia tomu, aby mi svokra nezačala vychovávať moje dieťa. Čo ona robiť bude, lebo ona by najradšej rozhodovala aj o tom ako sa obliekam a čo jem. Keď som si prerábala svoj byt, tak mi chcela prísť do bytu a aj so svojou kamarátkou dizajnérkou a zariadiť mi byt podľa seba. Čo by ste robili vy, ako skúsené matky a ženy, čo už vedia niečo? Mám 28. Rozmýšľam, či ešte kým je čas sa neposunúť iným smerom a nehľadať šťastie inde. Ďakujem za rady

danica2711
13. dec 2020

utekaj z toho domu a hlavne z toho vzťahu. To čo si si našla za exota? Keď jedného dňa náhodou povieš slovo proti jeho mame, tak ti jednu pridrbe - a s týmto človekom a jeho rodinným zázemím plánuješ dieťa? Preber sa, dievča! Toto nikdy dobré nebude.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
katkami123
13. dec 2020

Od takej čo najďalej to som mala takú skoro svokricku pri mojom ex. Jeden telefonát a cez mobil miminka naplánovať cely život aj co mám ísť študovať, ešte už aj knihy mala pripravené mi zaniesť. Teraz s odstupom Čadu ľutujem, že som bola taka milá a nechcela ničiť vzťahy. Pekne sim ju mala niekam poslat už na začiatku a kopu nervov by som si ušetrila. Bola to hrozná povaha, vlastní synovia jej v polovici rušili hovor, čo z nej mali nervy. Moja rada - nie vždy sa oplatí byt stále milá a slušná. A čo sa týka spoločného bývania, trochu nechápem, prečo sa priateľ neporadil aj s tebou, či tam chceš ísť bývať ale rovno koná. Asi si taka submisivna, ktorá si nevie jasne povedať a postaviť sa za svoj názor. Potom sa ale necuduj, ze si toľko všetci k tebe dovoľujú, keď im ty dovolíš. A co sa týka spolunažívania so svokrou, prečítaj si tu diskusie, aby si vedela do čoho ideš a co ťa čaká.

katkami123
13. dec 2020

@trisha72knr
Nemáme rovnaku ex svokričku? Lebo aj mna presne posielala na právo 😀 alebo som mala byt súdna zapisovateľka. A tiež s tým priateľ nič nemienil robiť, stále mi tvrdil, ze ona je už taka a iná nebude. A jej spravanie sa iba stupňovalo. Raz mi dokonca asi 2 hodiny rozprávala o jeho bývalej ako ju mal rad 🤦🏽‍♀️😀 s týmto rozumom ľutujem, že som ju do riti neposlala. A tiež sa na takú dobrú dusu hrala, ale uraziť vždy nezabudla medzi rečou. Až s odstupom času človek zisti aký manipulátor to v skutočnosti bol. A jedného dňa sa zrazu aj môj ex dokázal mamičke ozvať, keď už rozchod hrozil. Keby chcel, tak sa ozve už dávno, ale načo by sa ozýval, keď jeho mama ma problém s tebou a nie s ním? Jeho sa to netýka. A tiež ho až chorobne vychvaluje? Mne opisovala ako šiel ako 5.-tak na matematickú olympiádu akoby letel na mesiac, pritom chalan mal vtedy 23 rokov, 4x opakoval ročník na vš a do toho mu všetko platili rodicia a bol nezamestnaný. To sú tie matky chorobne zaseknuté v uzastnosti svojho hrozného syna, aj keď to už dávno pravda nie je.

janulka1802
13. dec 2020

Nešla by som do domu a ani ten vzťah nevyzerá ružovo...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mily7
13. dec 2020

@trisha72knr nečítala som áni všetko.utekaj...co ti povedať.ak zostanes v prostredí,kde tá neznáša svokra,švagriná alebo teda hocikto iný,čo myslíš,ako super sa budeš cítiť??? Toto do rozprávkového Honda vôbec nespeje. Či to kruté? Pozri si témy o spoločnom bývaní, o svokre ktorá neprijala nevestu, nevie ju rešpektovat. Pozri koľko rokov a ako trpia tie ženy,rodiny. Tak si daj na váhu tie roky alebo rozchod. Predpokladam,že priateľ za nebude chcieť vzdať domu. Teda ak by bol ochotný ísť s tebou inam do mesta aspoň bý sa ukázala sila jeho lásky k tebe. Vždy vpridu v živote problémy kde partner bude musieť ukázať čoho je schopný sa vzdat kvôli milovanej polovičke. Vždy je to o kompromisoch,obetach.

mily7
13. dec 2020

@trisha72knr čítala som ďalšiu tvoju odpoveď o vyhrážani sa bitkou. Zdrhaj a nikdy sa k nemu nevracaj!!! Až tak psychológ a daj sa do poriadku. V dobrom. Normálny človek po sebe nenechá vrieskať a aby sa mu vyhrážal bitkou partner.

mogaa
13. dec 2020

@trisha72knr v prvom rade sa máš porozprávať so svojimi obavami s priateľom....že máš obavy a ak budete mať bývať tam, zo začiatku len na skúšku, ak to jednoducho nebude fungovať, byt predáte - teda predpokladám že každá domácnosť bude mať samostatný vchod.....a pôjdete bývať sami.....jednoducho musí platiť - toto je naša domácnosť kde rozhodujete vy a nie svokra......ak sa bojíš že dieťa zo začiatku nezvládneš, neh k vám príde na prvý týždeň tvoja mama - pomôže ti.....svokra si dovolí len toľko, koľko jej dovolíš ty.....a inštinkt ti hovorí dobre, mladým je najlepšie samým - bez zásahov zo strany rodičov......osobne by som do domu so svokrou nešla ani kedy to boli 2 bytové jednotky.....svokra je fajn, ale keď je aspom pár km od teba😉

katulienkax
13. dec 2020

@trisha72knr to už sa ti vyhráža bitkou preboha utekaj to keď budeš u svokry a ešte ta zmláti. Taký chlap tá nepodrží ver mi.

jarmila2010
13. dec 2020

po druhom tvojom prispevku som na 100% presvedcena,ze tento vztah ta znici..ked pride dieta,pridu dalsie starosti a myslim,ze od tvojho partnera sa dockas este horsieho,ako krik a vyhrazky...dievca,utekaj,kym je cas!

trojnasobnamama
13. dec 2020

Nechoď tam ,ja som šla len ku svokre a bolo to peklo.Roky trvalo kým som si vytvorila svoj priestor ,teraz už je dobre ,ale čím všetkým som si musela prejsť neprajem nikomu.My máme 2 byty v jednom dome s vlastnými kúpeľňami a s vlastnými vchodmi a svokra už rešpektuje súkromie no trvalo to veľmi dlho a robila mi zo života peklo.Nechcela by som si cez to znova prejsť.

trisha72knr
autor
13. dec 2020

@katkami123 asi máme, lebo aj mne rozprávala o tom, ako neskutočne miloval svoju bývalú. Vysokú školu tiež ešte nedokončil, lebo z prvej ho vyhodili a druhú opakuje ročník. Ale ona ponižuje aj jeho, jej nie je nití dobrý 😀

trisha72knr
autor
13. dec 2020

Ja som chodila k psychologičke a povedala mi, že som poslušná, zato som to slovo použila. Vyjadrila sa, že mám konať podľa pocitov a že keď ho ľúbim, tak jo nemám ignorovať. Ja neviem, moc mi nepomohla.
On je nervák, ale neublížil by mi. Veď nech si býva s mamou aj s bratom. On uvidí sám, čo ona bude robiť s ním, že ho bude kontrolovať a búchať mu na dvere. Ja budem bývať vo svojom byte. Musím sa naučiť povedať nie, máte pravdu.

trema
13. dec 2020

Lol naozaj chces zostat s chlapom, ktory po tebe krici a vyhraza sa ti bitkou? NAOZAJ?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
78787878
13. dec 2020

@trisha72knr
Keď Ťa teda baví psychológia... aj ako amatér neštudovaný by si už mala vidieť, že prvoradým problémom u Teba nie je svokra. Ale Tvoj partner agresor. Druhoradý si Ty, submisívna a málo asertívna. Svokra je až treťoradý problém.

viki128
13. dec 2020

Nikdy by som nešla bývať k svokre, zvlášť ak už teraz máš s ňou problém.. Aj tí čo nemajú problémy si pri spoločnom bývaní väčšinou vytvoria s budú len intrigy celé zle.. Porozprávaj ss s mužom že toto nie

lujza123
13. dec 2020

@trisha72knr vždy treba dat na svoju intuíciu, keď už teraz cítiš že by to bolo zle ani tam neskusaj ísť.
Svokra možno nieje ani taka zla, skôr super akčná a dominantná, ak ti nesadla povahovo tak radšej od nej co najďalej.
Ináč moja ex svokra bola podobný typ, najskôr som si hovorila ze panebože ale po tých rokoch som si ju veľmi obľúbila a je to síce svojská, ale ináč skvelá žena a vynikajúca babka mojej dcéry. Takže ľuďom treba dat šancu, ale budovať si vzťah skôr z diaľky, nie jedného domu

cacianka
13. dec 2020

Máš 28r , máš svoj byt.máš svoj život, asi aj prácu , tak prečo doriti toto trpiš ?! Prepáč za tvrde slovo ale keby si sedela oproti mne osobne tak ti aj horsie poviem.a to nezvyknem pouzivat škaredé slova.len výnimočne.
Ste zatial partneri.on je nedozrety jedinec s veľkým egom. Z jednej školy vyhodeny, druhu opakuje ročník , ok stane sa ale to nie je dobré.
Jeho matka ťa "má rada" ale len aby ťa mohla manipulovať, viď posiela za teba životopisy akoby si bola nesvojpravna (apropo odkiaľ ho má ?!), nuti ti školu, ide ti dizajnovat byt , dava ti pociti nadradenosť ze je nieco viac ako ty z dediny, nikdy nevynecha moznost ta urazit/ponížiť blbou poznamkou. Myslis ze by to prestalo ked tam budeš žiť ? Nie. Bude to 1 000 x horšie.
Vadit bude aj to ze mas hubku na riad vpravo a nie vľavo, aj to ze je zelená a nie žltá ved co sa da cakat od blbane z dediny. Nadizajnuje ten byt s kamoskou a synacik ti povie ze mas byt vďačná, pritom este aj vazicka a knihy budu podľa jej vkusu nie tvoj rukopis. Ty tam gazdiná nikdy nebudeš.
Babatko - neviem preco mas obavy a pocit ze nezvládnes, ved v tehotenstve si veľa nacitas, porozpravas sa s kolegynami susedkami kamoskami aj po porode ti poradia v pôrodnici, poradni u pediatra a plno mamiciek v okoli.
ALE velmi opatrne a dokladne zvaz ci to dieta chceš s tymto exemplarom, ktory ide kupovať a prerabat byt bez tvojho nazoru a bez toho ci tam chces ty vobec ísť. Bez empatie k tebe, lebo ty máš byť dobrá poslušná a počúvať mamičku, ved ona je taka....ok je to jeho byt jeho €.
A uz teraz v stave ked mate mat najkrajsi vztah sa ti vyhraza bitkou a mas držat hubu ?!
ty chceš ist do ich domu kde kvazi svagrina je na teba alergicka a dava ti fest pocítiť ? Ved rozostve celu rodinu proti tebe a ty to dobrovolne schvaluješ.aj svagor bude nahuckany len aby mal pokoj ich podporí.
Tá psychologička je nejaka divna, ano ked ho lubis podpori ta ale mala ti povedať ze ani tvoja láska neopravnuje jeho spravat sa k tebe takto hnusne a agresivne. Velmi sa mylis ze "on by ti neublížil", takych zien je tu tisícky co sa takto kasali a skončili velmi zle. Čítaj aj tu na MK.
Si mladá silná hrdá žena tak sa nedaj takto buzerovat a manipulovať.
Odporucam precitaj si v skupine tu na Mk " Ach ta svokra..." budes vyvalovat oči.
Máš svoj byt tak načo by si sa trepala do jamy. levovej

sejan
13. dec 2020

@trisha72knr tak do tohoto by som nešla... Mať tam dve bosorky pod jednou strechou (svokra a švagriná).A s priateľom ste sa rozprávali aj o inej možnosti bývania? Je k niečomu inému naklonený, alebo chce byť pri Maminke? On vidí ako sa k tebe správajú svokra a švagriná? Podľa toho by som sa rozhodla

0kristina0
13. dec 2020

URCITE NIE!!!!!!

maj98
Autor odpoveď zmazal
babalenka
13. dec 2020

Keby ste vychádzali spolu dobre,že sa môžeš na ňu spoľahnúť tak by som šla do toho.Podla mňa si treba sadnúť s priateľom a prediskutovať pre proti či sa ťa zastane keď príde problém s jeho rodinou.A keď tak dohodnúť sa ,že dobre vyskúšame tam bývať dajme tomu dohodnúť že pol rok a podľa toho sa rozhodnúť čo ďalej.Ci hľadať samostatne ,alebo ostať.Ale určite sa o tom porozprávať

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
maj98
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
srdeenko19
13. dec 2020

Tak tvoj príspevok ďalší o tom, ako sa ti priateľ vyhráža bitkou, keď sa pohadate, zrejme vtedy nie je po jeho alebo nedostatočne poslúchas 🤦‍♀️ mi stačí. Dievčatko zobud sa, čím skôr tým lepšie. Nechcem tu čítať o par rokov, ty už s deťmi, diskusiu ako ta mlati, ako ti svokra robí peklo zo zivota a plánuješ s deťmi útek. To ta pri takom magorovi co máš doma čaká. Je tu takych príbehov stovky. Pane Boze, stále to isté dokola, ani som netušila, že toľko kretenov existuje.

maj98
Autor odpoveď zmazal