Svokra a súkromie
Ahojte dievčence tie co žijete so svokrou, ako ste na tom ohľadom súkromia? Chodia vám do spálne?
@emacka keď ti napíšem, že vo veku vyše 80 rokov bola dva krát v USA, tak mi to už asi neuveríš....prvý krát sama!!! Druhý krát s kamarátkou s Nemecka, s ktorou si píše maily, včera s ňou bola na skype.....je to šarmantná dáma, ktorá je vo svojom veku krásna aj v šatách a lodičkách - šteklách, to mala pred pol rokoch na svadbe, aj v botaskách a mikine. Ale vážim si jej vnútro, jej životný elán,ešte doučuje nemčinu....mimochodom jej manžel má o mesiac 90, práve dokončil knihu, dnes bol u neho kamarát, ktorý mu ju bude tlačiť. 🙂 Priznám sa, že keď som svojho súčasného partnera spoznala, neverila som mu ani polovicu z toho, čo mi o nich rozprával, zdalo sa mi nemožné mať v takom vysokom veku taký záber. Ale ako vidno, dá sa energia orientovať na dôchodku aj iným smerom, ako riešiť, čo a a kedy dala nevesta komu jesť a čo má v skriniach....
@emacka ja na tvojom mieste kedze muz sa domu nevzda, inak by uz bol za kopeckami, by som to vyriesila sama. Na svokru by som pri svojej povahe prinajlepsom navrieskala, ak by ma velmi nasrala aj by som po nej nieco hodila... ale povedzme ze ja nie som z rodiny laskavych 😀
Ona si to dovoluje, lebo ty drzis... muza musis pochopit, je to jeho mama, on proti nej nepojde.
a skusenost zo zivota, cim som na svokrovcov usecnejsia, strucnnejsia a robim si po svojom ( nezijeme spolu) a ako ja poviem tak v MOJEJ rodine bude tak zrazu uz sa ma pytaju ci by mohli prist? ci by som pustila deti? ci by mi vyhovovalo toto ci ono.... dovtedy sa ma snazili kibicovat ale ja nie som ich dcera tak nech sa staraju sami o seba. Moj muz cely tento boj odignoroval, lebo on nebude riesit zenske pi....iny, OK ked nie ty tak ja si to vyriesim. Aj som si. Som za drzu, pyskatu, ale uz sa neopovazia sa mi do niecoho starat.
A ze toho nebolo malo co pani "mamicka" chceli 😀 ( kde budeme byvat po svadbe? sak u mojej mamy, kde budeme na vianoce? kdeby sak doma, kam ideme na dovolenku? nevieme /nepovieme bo sa dotrepali za nami, kolko to stalo? a preco nema tielko ( vonku 30) cele roky som chcela nieco vysvetlovat, u nas v rodine boli rovne vztahy, ak sa dvaja pohadali povyvreskovali si veci, vysvetlili a islo sa dalej... u nich sa moj muz skoro pobil s otcom na oslave a na dalsi den volala svokra nech si ideme po rezne... ako nechumelilo sa.... ale ono sa treba naucit hrat ich hru ale nie ze hrat ale sa na nej bavit.
Naposledy na velku noc, zasa mali svokrovci nejake pripoviedky ( teda svokor majster sveta penzionovany) a muz mu oponoval, povedal iba pravdu ( som v tej rodime uz 21r tak este pamatam ako niektore veci naozaj boli) svokor pena na ustach , moj muz nervy, svagrina sa rozplakala ako zasa jej nicime sviatkyyyyyyyy ( ta historicka vec sa tykala aj jej , ale sa tvari ze nikdy nebolo), a ja nevesta vytrenovana, babiiiiiiiiiii uvarite nam kavu? hmmm jaky fajny kolac... No Hujerovci , co vam budem hovorit... ale trvalo mi roky sa prepracovat na takyto level a neostat nervozna , akurát som muzovi splechla ze na... aspom vidis ako som sa citila vo vasej rodine roky...
Ale blizi sa Jana... bude oslava ... 😀
@timea7 to je úžasné... Ja zbožňujem scitanych ľudí... Keby je taká že sa o seba stará, že má do puntiku upratané, navarene, napecene a drbbe do mňa tak by som to inak brala..v podstate by som sa jej snažila v tomto "vyrovnať " aby uznala že aj ja som šikovná. A ona len drbe drbe a pritom je sama nevychovana, hrubá a nwcistotna
Po 20 tich rokoch sa človek dostane do iného levelu.
@emacka ja som človek pohodový, takže by som nenavrieskala ani na muža, ani na svokru. Bola by som za rozhovor, najprv s mužom, potom so svokrou. Ak si rozhodnutá za určitých podmienok tam ostať, tak si tie podmienky musíte stanoviť a následne ich dodržiavať. Ak si rozhodnutá odísť, dlho s tým neváhaj, čím to bude neskôr, tým to bude ťažšie, svokra bude staršia, nepríjemnejšia, vy budete mať viac rokov, čiže horšia vyhliadka na úver. Možno by pomohlo, keby bol tvoj manžel prístupný k tomu, aby ste si so svokrou sadli a povedali jej, že zvažujete, že by ste si našli vlastné bývanie, ak tam teda chceš ostať, že tu nič nie je vaše a nechcete dávať peniaze do niečoho, z čoho raz budete vyplácať iných. Ja som za jednanie na rovinu. A čo sa týka múky do halušiek, svokre by som povedala - vy si dávajte múku, akú chcete, ja dávam takúto, aj ju dávať budem. Pokojne, s úsmevom a nabudúce už len úsmev. Nebude ju to baviť, keď nebudeš reagovať. Ako som písala, daj tomu pár dní pauzu, zváž si všetky pre a proti a potom na to nabehni, ale tak, aby si to dotiahla do víťazného konca.
@timea7 ja si s ňou sadnem...s tým že obidve ľúbime rovnakého muža takže by sme mali spolu vychádzať. Ja si uznať že odvrkavat nebudem lebo sa to ozaj nepatrí a ona sa bude správať slušne.
Aj tak mam pocit ze nepomôže lebo keď je raz presvedčená o svojej neskonalej uzasnosti tak jej už ťažko vysvetlím že aj ja mam city. Starého psa novým kúskom nenaucis.
Baby normálne som sa tak začítal,že super téma... a to som si myslela, že mám len ja takú hnusnú svokru 🙂 a to do teraz bolo celkom o.k. asi 7rokov,ale už pretiekol pohár trpezlivosti. Mi bývame nad svokrovcami,proste nejako keď sme sa zobrali s manželom som bola tehu. a tak ukecali manžela,že máme ostať kde sa budeme s deckom malým trepať po podnájmoch a tak vraj bude všetko na polovice ako kúrenie,elek.,voda prerábanie spoločných priestorov a tak. No tak mi radi že ušetríme a potom niečo postavíme,ale čo úspory išli na svokrine výmysli najprv treba pec na kúrenie novú aj keď starej nič nebolo, potom treba ríne na dom nové staré už vraj dosluhujú,potom vydláždiť dvor zámockou dlažbou aby sa to trávička neničila autami a náter nový na dom lebo už je vyblednutý a proste čo ju napadlo že to užívame aj mi tak treba na polovice. Zatial čo ona so svokrom si dovolí raz občas aj dva krát do roka dovolenku pri mori all inclusiv... a mi dlžoby a požičky na tie skurvené výdaje jej a keď máme holú riť tak povie tak choďte preč no chodte keď nemáte kam keď jej niečo náhodou vyčítam. No toho teda je ja by som mohla knihu napísať, som sa rozpísala a to nieje všetko...aj by sme odišli ale už je neskoro tolko peňazí natlačených,že by som už mala svoj dom dávno ☹
@jonaskolukasko No ale vieš, to je Vaša chyba , že ste si to na začiatku nedali do poriadku. Ja som tiež bola taká sprostá, že však potom sa dohodneme. Nikdy viac. Najprv sa dohodnem, rozdelíme a potom bude potom. No čo už. Dajte si to do poriadku.
@jonaskolukasko a nenechajte sa psychicky vydierať 😉
@emacka no, mas to dost zlozite. Mne manzel vsetko uznal, ze mam pravdu, ze sa odstahujeme, ze to bude najlepsie a urcite vezmeme radsej hypoteku ako by sme mali pridlho cakat. Ja este rok studujem, takze vsetko je tak naplanovane po mojej skole. Ale mne sa nieco nezdalo v jeho postoji neskor, tak sa mi podarilo z neho vytiahnut, ze on si to vsetko uvedomuje, ale vlastne ma v plane tu ostavat este takych 10 alebo viac rokov, aby sme aj nieco nasetrili a potom si mozme stavat dom alebo kupovat byt. No ja som tak vyletela. Hovorim mu, ci som dostatocne jasne nepovedala, ze ja u svokrovcov urcite nechcem vychovavat deti (aj to mi uznal ze je mudre, napriek tomu si z neznameho dovodu myslel, ze to su len take moje reci a sa predsa prisposobim), ze tu ani nechcem byt, ze som sa vydala aby som mala vlastnu rodinu a varila vlastne jedla vo vlastnych hrncoch a ja sa onho starala a keby som to nechcela, tak by som ostala predsa slobodna este. Ze ani u vlastnych rodicov by som nechcela byvat, ze aj tam by sme zase boli len niekomu na krku a uz za slobodna sme mali s mamkou konflikty v kuchyni, sice by to bolo urcite lepsie ako so svokrou (predsa len sme si menej podobne ako s mamkou), ale proste to nechcem, lebo by to nebolo dobre. A jak mu to mam vysvetlit, ze to naozaj myslim vazne, ze ked dokoncim skolu, zacneme riesit byvanie a cim skor sa odstahujeme. Ze ked bude nevyhnutne, tak tu pockam aj 5 rokov, ale s tym, ze sa nieco deje, co sa nemoze diat rychlejsie, nie ze len tak si cakame a setrime. A ked sa neodstahujeme nikdy, tak deti nikdy nebudu. A uz ked by sa vobec nijak nedalo, tak ok, ale urobit vlastnu kuchynu, a fungovat osobitne, hoci v jednom dome (tento dom sice na take prerabky nema priestor, ale proste nejak by sme to museli vymysliet). No a som mu povedala, ze proste pre mna je to naozaj tazke a nevieme sa so svokrou zladit a ked sa nebude cinit, tak ja odidem sama do podnajmu, mne je to jedno. On ma ako moj manzel povinnost byt so mnou, tak by mal za mnou prist, ked nepride, jeho vec. A ze to myslim naozaj vazne. No chudak ostal ako prefliaskany ked som tak nanho spustila, ale konecne tymto pochopil, ze to naozaj myslim vazne a je to problem. Je to aj moja chyba, ze niekedy sa vyhrazam prazdnymi recami, ktore nemyslim vazne a on potom automaticky vnima vsetko tak, ze prehanam.
Takže došla z obchodu, vravím jej: máme rady rovnakého muža tak by sme sa mali posnazit vychádzať spolu. A ona ze: ty sa musíš prispôsobiť NÁM!! No nehovorím že je uchylacka? Ona ma stále v tej hlave že ona je jeho vesmír....
Toto bol posledný pokus
@emacka je prilis na neho naviazana, jednoznacne odporucam odist.
@matkamirko no to sa aj stane.... Otras....
@emacka aj mne to tak bolo povedane raz, ze sa musim prisposobit, ked tu byvam... jasne, uz len to. ja som sa nevydala za jeho matku, ze chcem byt jej dcerou, ale za svojho muza, ze chcem byt jeho zenou. odvtedy nic nekomentujem, robim si svoje a ked sa im nieco nezda, tvarim sa ako neviniatko, ze vobec som si neuvedomila, ze robim nieco "zle" a robim dalej, ani ich nepustim k slovu. ale je pravda, ze moji svokrovci su velmi ochotni a velmi sa snazia so mnou vychadzat, takze to mam jednoduchsie
@cervenaruza123 wau mam presne to iste 🙂 stym ze my dieta uz mame, a ze ostaneme byvat u rodicov aspon nieco nasetrime....mno lenze sa za 4 roky nenasetrilo nic, naco by aj ked sa mamka o vsetko postara, ja mam este tiez rok skolu, moje prosby o osamostatnenie neboli vypocute bohuzial
Som písala chlapovi t a k som zvedavá čo on na to
@cervenaruza123 ona sa ešte tvaricke mužovi to tak vyhovuje
@emacka Pochop je to jeho mama, tudy cesta nevede. Ty sa musíš naučiť s ňou žiť, jeho do toho neťahaj, on keď uvidí, že to dávaš tak pôjde s Tebou. Môj muž bol tiež vždy mimo, dneska aj sám mame vynadá, keď sa mu niečo nepáči.
Add a nemal si jej to hovoriť, keď príde z obchodu, také veci sa hovoria pri iných príležitostiach, Musí byť vhodné načasovanie. Verím, že si nasratá a chcela by si to mať vyriešené hneď, ale to nejde tak rýchlo. Chce to veľ ústupkov a dobré nervy.

@natalym pravda ona je rozumná...