Ako zvládať problematickú svokru a chrániť súkromie?
Ahojte, píšem sem aby som si trochu uľavila a možno aj vypočula rady nestranných ľudí. Budem sa snažiť aby to nebolo na dlho.
Takže ide o moju svokru, z ktorej mi každým dnom stúpa tlak viac a viac. Kúpili sme s manželom dom hneď vedľa svokrovcov. Mali sme dôvody prečo - bol od kamarátov za veľmi dobrú cenu, veľký s veľkým pozemkom, predávali ho hneď a ja som v tom čase bola tehotná, takže nám to viac než vyhovovalo. Boli sme nadšený, z domu aj stále sme, všetko by bolo super, bývame už rok a pól.
A kameň úrazu, pre ktorý už začíname uvažovať o tom, že ho predáme a odstahujeme sa je moja zlata pani svokra.
Najprv to začalo “nevinne”. Nosila jedlo aj keď sme mali navarené. Vysvetlili sme jej ze nám nemusí variť a zvládam to aj pri dieťati lebo potom veľa vyhadzujeme. (Aby ste si nemysleli, že to robila iba z lásky, tak sme sa neskôr dozvedeli, že svojim kamarátkam hovorila aká som neschopná navarit a že nám musí nosiť obedy ona).
Dobre rozdychala som. Postupne si začala viac a viac dovoľovať. (Preskočim všetky maličkosti lebo by to bolo na dlho). Každopádne posledné týždne k nám chodí ako do svojho. Otvorí si dvere, príde k nám. Je jedno či je 7 hodín ráno alebo 21 večer. Jednoducho príde s tým že nás prišla pozrieť. Ani nepočítam koľkokrát prišla večer keď som bola v sprche, poprechádzala sa po obývačke a až potom odišla. Bez toho aby dala vopred vedieť že príde samozrejme. Mali sme tu pred pár dňami brigádu a moj muž si zavolal zopár kamarátov na pomoc. Mala som im navariť, pani svokra prišla o 7 ráno, poprechádzala sa po kuchyni, skonštatovala že ale s malým sa mi ťažko bude variť toľkým chlapom a že ona ostane s bude mi ho zabávať keď už jej syn (moj muž) povedal že variť nemá. Nebudem klamať, hnusne som na ňu celý čas pozerala a tlaky som mala neuveriteľne. Do toho som sa dozvedela že kontaktovala moju mamu aby sa jej na mňa posťažovala a opísala jej dopodrobna celý harmonogram môjho dňa. Čo sme sp synom robili, o koľkej sme išli von, ako dlho sme boli na ihrisku, jednoducho keby ste chceli rozpis môjho dňa stačí zájsť za mojou svokrou lebo ma zmapované úplne všetko čo robím. Svokra chodí do prace, ja mám 25 rokov, asi chápete že sa mi do hádok nechce púšťať lebo vedľa seba budeme žiť ešte dlho (možno). Čerešničkou na torte je že posledný mesiac začala chodiť na kontroly. Prejde sa okolo domu, ponakúka do okien a odíde. Toto mi muž nechcel veriť až tento víkend videl sám že to naozaj robí.
A áno moj muž a dokonca aj svokor jej už niekoľkokrát čistili žalúdok že toto sa jednoducho nerobí ale ani to s ňou nepohlo. Snažím sa odosobniť, nemyslieť na to, ignorovať to ale keď sa vám niekto neustále ukazuje pred oči vo vašom vlastnom dome tak to jednoducho nejde a ja už som z toho na nervy.
Čo by ste na našom mieste robili vy? Neviem či to mám pretrpieť a dúfať že to bude lepšie alebo sa reálne pustiť do hľadania nového bývania. Pretože je mi jasné, že takto navždy fungovat nedokážem. Nedokázala by som to s vlastnou mamou, pretože mám rada súkromie a svokra je už na mňa naozaj iný level.
Ty kks, dobre psycho😵💫
Ja by som sa asi nasrala, s prepacenim za vyraz, a ked by som ju nabuduce uvidela, ako chodi a nazera mi do baraku, vysla by slm z domu, treskla dverami, nech ju aj vystrie a presne to by som isla robit aj ja jej.
Pozamykat sa, nepustat si ju len tak do domu a s muzom by som mala vazny rozhovor, ze ak si nemieni narobit poriadky, beriem decko a odchadzam.
Ja by som hľadala nové bývanie. Toto sa bude len stupňovať. Urobili ste zásadnú chybu - nestanovili ste jasné hranice hneď na začiatku.
@anonym_autor už len pri pomyslení,že by som mala investovať a kúpiť nehnuteľnosť vedľa svokry, ma oblial studený pot. A to je jedno aké dobre vzťahy by boli. Jednoducho by som hľadala bývanie ďalej a to plati aj o mojich rodičoch nie len pri svokre a svokrovci. Bývať ďalej je lepšie ale zase nevravím že to musí byť a druhom konci sveta.
Kľúce a pes na dvore. A ked nabuduce pride o 21 a ty pojdes zo sprchy,tak zhoď aj osušku a promenaduj sa ,vsak si doma.
Poriadny plot, vymeniť zámky a vlčiaka k tomu.
@thereisabear pitbulla 😂
Kľúce a pes na dvore. A ked nabuduce pride o 21 a ty pojdes zo sprchy,tak zhoď aj osušku a promenaduj sa ,vsak si doma.
@janinah áno už ma videla aj holú, aj v spodnom prádle a ešte sa svokrovi sťažovala, že chodím v gaťkách po dome a či sa neviem obliekať 🤣
Myslela som že po tomto ju to aj napadne že nemá hocikedy len tak vojsť ale nestačilo ani toto.
Keď má kľúče od domu a bránky tak samozrejme sa správa že je doma a nie na návšteve.
Najlepšie by bolo odsťahovať sa zo susedstva svokry, ale to by pre vás znamenalo riešiť nové bývanie a všetko,co s ním súvisí,a to nemusí byť jednoduché.Mozete však vymeniť zamok na dome i bránke.Po hodine "H,, jednoducho milej svokre neotvárat.V dnešnej dobe mobilov,keby mala niečo extra súrne , môže vám zavolať, keď vás chce navštíviť,nech to robí ako každý slušne vychovaný človek v normálnom čase.
@janinah áno už ma videla aj holú, aj v spodnom prádle a ešte sa svokrovi sťažovala, že chodím v gaťkách po dome a či sa neviem obliekať 🤣
Myslela som že po tomto ju to aj napadne že nemá hocikedy len tak vojsť ale nestačilo ani toto.
@anonym_autor ty si toto sem už písala,nie?
Keď má kľúče od domu a bránky tak samozrejme sa správa že je doma a nie na návšteve.
@anonym_0fcfe1 kľúče nemá. Áno bola za to už veľká hádka s mojim mužom, že prečo im nedávame kľúče.
Bránu žiaľ nemáme (len starú po bývalých majiteloch, ktorá je vlastne len pár sklincovaných lát). Nedá sa všetko hneď však? Takže na dvor k nam príde hocikedy.
Dvere zamkyname ale napríklad večer, keď sa jej páči najviac chodiť na návštevu to máme tak, že keď ideme so synom už dnu tak muž ešte behá okolo zvierat a nezamkynam mu pred nosom. Ona to očividne obkukala a vyuziva príležitosti.
Zamknem branu a vchodove dvere a ak ma svokra kluce, tak vymenim zamky - nemyslim si, zeby 50r svokra zacala preskakovat zamknutu branicku
@anonym_0fcfe1 kľúče nemá. Áno bola za to už veľká hádka s mojim mužom, že prečo im nedávame kľúče.
Bránu žiaľ nemáme (len starú po bývalých majiteloch, ktorá je vlastne len pár sklincovaných lát). Nedá sa všetko hneď však? Takže na dvor k nam príde hocikedy.
Dvere zamkyname ale napríklad večer, keď sa jej páči najviac chodiť na návštevu to máme tak, že keď ideme so synom už dnu tak muž ešte behá okolo zvierat a nezamkynam mu pred nosom. Ona to očividne obkukala a vyuziva príležitosti.
@anonym_autor Nebojis sa, že tento váš zvyk odkuka aj nejaký zlodej?
@anonym_autor namontovať guľu na vonkajšie dvere a muž začne nosiť kľúčik so sebou
Ty reálne si aj niečo ohľadom toho si jej hovorila?
@anonym_autor 1. Chyba vo ste spravili dom pri svokrovcov , nikdy takú chybu neurobiť
2 ked už sa to stalo prvá vec vezmem kľúče a rázne poviem , prídete len vtedy keď vám to dovolím a môže sa jedovat koľko chce
Ni ak nič nepomohlo výhod ju s krikom z dvora a aj z domu a treba oznámiť,že zavolas policajtov ak neprestane a volaj
@anonym_autor Nebojis sa, že tento váš zvyk odkuka aj nejaký zlodej?
@anonym_3ccef3 No presne. Prvá vec urobiť bránu a zabezpečiť oplotenie. Hocikto tam príde
No nic nefunguje po dobrom, pojde to po zlom, od srdca by som jej povedala co si o tom celom myslim, objednala ju odbornikovi a zamkynala dvere. A kym by sa nespamatala, tak by som s nou prerusila vsetky kontakty. Evidentne dohovor nepomaha.
Odpoviem takto lebo je tu viac takých otázok.
A takto teda, nehádam sa s ňou, už som jej párkrát povedala, keď sa pýtala či môže prísť za synom alebo ho zobrať von, že ide jesť/spať ak sme mali už nejaký program, jednoducho som jej povedala, že teraz nie neskôr.
Nič neslušné podľa môjmu názoru teda. Ale samozrejme z toho urobila veľkú vec a hneď vypisovala mužovi alebo sa mu sťažovala keď prišiel z práce aká som zlá na ňu. Takže mi to príde, že čokoľvek jej poviem vždy je to zle aj keď sa snažím byt slušná k nej.
@anonym_autor a ďalšia vec postavím 2,5 metrový betónový plot s bránou vo nikdy neotvorí
Ni ak nič nepomohlo výhod ju s krikom z dvora a aj z domu a treba oznámiť,že zavolas policajtov ak neprestane a volaj
@minenkaa presne tohto sa obavám že to raz príde 😅 pred veľa rokmi to takto vyriešila moja mama so svojou svokrou a robila som si raz srandu, že sa to zopakuje aj u mňa. Čo bola sranda vidím čoskoro na realitu.
A takto teda, nehádam sa s ňou, už som jej párkrát povedala, keď sa pýtala či môže prísť za synom alebo ho zobrať von, že ide jesť/spať ak sme mali už nejaký program, jednoducho som jej povedala, že teraz nie neskôr.
Nič neslušné podľa môjmu názoru teda. Ale samozrejme z toho urobila veľkú vec a hneď vypisovala mužovi alebo sa mu sťažovala keď prišiel z práce aká som zlá na ňu. Takže mi to príde, že čokoľvek jej poviem vždy je to zle aj keď sa snažím byt slušná k nej.
@anonym_autor jednoducho povedz mužovi buď ona alebo ty , že proste už ju neunesieš mne stačilo raz že došli k nám bez ohlásenia a kľúče ani nič už nemali
@minenkaa presne tohto sa obavám že to raz príde 😅 pred veľa rokmi to takto vyriešila moja mama so svojou svokrou a robila som si raz srandu, že sa to zopakuje aj u mňa. Čo bola sranda vidím čoskoro na realitu.
@anonym_autor toto ma riesit Tvoj muz. Takze ak chces krik a vyhadzovat niekoho z pozemku, ma si to so svojou mamou riesit on. Ibazeby bol neschopny, ok, beriem ze by si take nieco urobila. Ale ak mam normalneho chlapa co je chlap, nikdy by som sa takto neznizila.
@anonym_autor takže radšej bývaš ticho hej? lebo málo píšeš o tom čo si jej hovorievala a ona ako reagovala
Ja by som priamy rozhovor a pravidlá,kt.sa budú dodržiavat
A neviem ako ti vysvetlila tie ohováranie tvojej osoby
@anonym_autor toto ma riesit Tvoj muz. Takze ak chces krik a vyhadzovat niekoho z pozemku, ma si to so svojou mamou riesit on. Ibazeby bol neschopny, ok, beriem ze by si take nieco urobila. Ale ak mam normalneho chlapa co je chlap, nikdy by som sa takto neznizila.
@anonym_450d21 prečo by to nemohla ona riesit,je to aj jej som a pozemok

"Otvorí si dvere, príde k nám. Je jedno či je 7 hodín ráno alebo 21 večer."
- a vy ste nesvojpravni? Neviete sa zamykat? A zobrat im kluce? Ty sa zacni zamykat a Tvoj manzel nech od rodicov vezme kluce, ak im nevie normalne povedat ze mama zavolaj prv nez k nam budes chciet prist, lebo to tak normalne ludia robia.
"Svokra chodí do prace, ja mám 25 rokov, asi chápete že sa mi do hádok nechce púšťať lebo vedľa seba budeme žiť ešte dlho"
- Ty sa s nou nemas co hadat. Toto ma riesit jej syn, TVOJ MUZ. A neda sa, nevie, nechce, nic z toho nie je argument. Je to dospely chlap co ma zenu a dieta prepana, tak nech takuto priblblu vec vyriesi a zastane sa svojej rodiny.
"A áno moj muž a dokonca aj svokor jej už niekoľkokrát čistili žalúdok že toto sa jednoducho nerobí ale ani to s ňou nepohlo."
- tak asi neefektivne a nedostatocne. A ak to muz nevie nastavit raz a navzdy, tak zas sme pri bode cislo 1: zacnite zamykat branku aj dvere a mas vybavene aj bez zbytocnych omacok okolo toho.
Drzim palce, lebo takto sa zit neda 😉
Ale tieto problemy maju jednoduche riesenia, ludia ziju ovela horsie a neriesitelnejsie veci.