icon

Svokra a súkromie

emacka
15. jún 2015

Ahojte dievčence tie co žijete so svokrou, ako ste na tom ohľadom súkromia? Chodia vám do spálne?

cervenaruza123
16. jún 2015

@emacka inak tvojmu muzovi nic na jeho mame nevadi? nic mu nelezie u nej doma na nervy?

emacka
autor
16. jún 2015

@cervenaruza123 ej nevieš 😀 😀 😀 nie všetko si beriem k srdcu...to ny som už zosedivela...
Ale tak niektoré veci sú neúnosné.. PR. Tebe svokra vysvetľovala že jej syn pi nej pachti? vyhlasovala že jej synacik ju nikdy neopustí a navždy pri nej ostane? Vykrikovala na teba že ti sadlo trčí??

emacka
autor
16. jún 2015

@cervenaruza123 no naposledy hresil na zajacniky, lebo silou mocou chce a nemá pre ne "chlievy "..aj jemu vadia niektoré veci co si voči mne dovoľuje...

cervenaruza123
16. jún 2015

@emacka skus sa odpichnut od veci, co jemu vadia a nacrtnut mi aky by bol pekny zivot, keby ste sa osamostatnili. moj raz vyhlasoval, ze nie je nic strasne na tom, ked si postavime dom hned vedla, lebo sak s nimi vychadzame. este v ten den sa pre totalnu somarinu vytocil na svojho ocka a vyhlasil, ze sa v tom dome zamkneme a nikoho k sebe nepustime 😀. tak som mu povedala, ze to mozme uz rovno stavat inde.

my to mame take zvlastne, lebo svokra nikdy nic nehovori priamo. svokor sa snazi niekedy, ale svokra ho vzdy stopne. ona je velmi inteligentna, aby vedela, ze viac dosiahne tym, ze si bude stat za svojim ako tym, ze sa o tom porozpravame. to je este horsie mam niekedy pocit, kolkokrat si povzdychnem, ze keby mi radsej vynadala a povedala, ze ma neznasa, bolo by to lepsie ako toto teraz, co okolo seba chodime ako okolo mrtvol, lebo nevieme co komu vyhovuje a co nie. uz to velakrat tak bolo, dohodnes sa s nimi na jednom a na druhy den vsetko vyzera tak, akoby sa na nicom nedohodlo. pre mna, co som sem prisla z inej domacnosti a netusim ako to tu funguje, je to veeelmi tazke potom odhadnut co mozem, co nemozem, co sa ako robi. da sa povedat, ze pocuvam aj take poznamky ako ty, len velmi zaobalene. doslova tak, aby som nemala dokaz, ze tym chcela povedat to 😀. niekedy si sama nie som ista, ci tym naozaj myslela to, co sa mi zda alebo som uz blazniva. ale to vies, potom su dalsie a dalsie naznaky a som si ista, ze vie, co hovori. ked sa raz za cas ohradim, ze preco to povedala, tak sa vie velmi lahko vyhovorit, ze ona to nepovedala, ze som to len zle pochopila. urcite je neprijemnejsie a viac lezie na nervy pocuvat to tak ako ty. ale mne ja mam zase z toho vsetkeho taky totalny psychicky chaos a citim natlak, ze ma chcu do niecoho natlacit, nieco zo mna "vychovat", ale netusim co 😀.
raz na mna vyletela (co je vynimocne), ze sa zastavam manzela 😀. to som doteraz nepochopila, sak je to jej syn, aj ona by sa ho mala zastavat. dokonca aj mojej mamke to hovorila ako neskutocny zazitok, ze ako som sa ho zastavala 😀.
aj by som ti napisala dalsie zazitky, ale nechcem takto verejne

svetluska82
16. jún 2015

@emacka ako ze vies is predstavit zit takto 20 rokov? JA by som toto netrpela. ISla by osm s dietatom sama a muz nech sa rozhodne, neboj dosiel by za VAmi po tyzdni. Je to hrozne, kolko ste niektore schopne tolerovat. Takato opicia laska to nemoze fungovat.

emacka
autor
16. jún 2015

@svetluska82 no tak to vôbec nie...našu budúcnosť tu nevidím...
@cervenaruza123 to by aj mňa prekvapilo... Nepríjemne...

dasticka
16. jún 2015

@emacka ja som byvala so svokrou vyse roka, a bola to katastrofa. Vtedy sme sice s muzom este neboli zobraty. Aj sa mi tazko spomina na to obdobie, lebo viem co som prezila. Muz sa nechcel odstahovat, stale som ho prehovarala, spekuloval, ze nechce nechat samych rodicov doma. Svokra a svokor sa starali do vsetkeho, co som spravila bolo zle, nikdy som podla nich nevedela varit, vsade sme mali vraj bordel, tiez chodili do "nasej" spalne bez dovolenia, dokonca aj spali v nasej posteli ked sa im chcelo a nic som nemohla povedat, lebo akonahle som nieco povedala, bolo zle. Bola som z toho uz psychicky na dne a sama, lebo som nemala podporu ani s muzovej strany, proste ako kol v plote u cudzich ludi v dome.Vkuse sme sa s muzom hadali, skoro sme sa aj rozisli - to bol asi aj jej ciel. Tak som zozbierala vsetky posledne sily a odhodlanie, nasla si byt do podnajmu, vsetko zariadila tak ze muz ani nemal tusenia ze sa chystam prec, a jedneho pekneho dna som mu povedala ze sa na druhy den stahujem, a beriem vsetky veci. Dala som mu na vyber, bud pojdes so mnou, alebo ostanes doma, ale tym padom sme skoncili........a cuduj sa svete isiel so mnou 🙂

S odstupom casu to hodnotim ako svoje najlepsie rozhodnutie v zivote, a spravila by som to znova. Teraz sme uz zobraty, zijeme maximalne spokojny zivot, lubime sa, nasli sme si k sebe opat cestu a zachvilu sa nam narodi babatko.

V takom pripade musis jednoducho pozbierat vsetky sily a zaujat jasne stanovisko, inac prezijes cely zivot v smutku a stazovaniach, no stastna nebudes. Je to bud hop alebo trop, ale riziko treba podstupit. Vsetko sa casom vykristalizuje a najdu sa cesty a sposoby ako zit bud tak alebo onak. Prajem vela sily

svetluska82
16. jún 2015

@emacka no tak bud zacnes konat, alebo si zvykaj....Ten dom nikdy nebude tvoj, vzdy budes len cudzia.

emacka
autor
16. jún 2015

@dasticka presne na toto sa chystám.... 🙂
@svetluska82 zvyknúť?? Určite nie...naopak sa mi nedá... Brrr...

tom_i
16. jún 2015

@emacka máš to ťažké, ja s mojou povahou by som to netrpela, hovorí sa, že dá sa zvyknúť na všetko, ale veď sakra máš svoju hrdosť a keď chce synáčik cecať mlieko aj v 40tke tak nech pri nej klofní a mojkajú sa, x ľuďom toto zničilo vzťahy, poznám rodinu, kde si niečo takéto prežili, žena žila neustále v cudzom a po "doopatrovaní" svokrovcov pokoj nenašla, pretože syn nechcel na pamiatku rodičov v dome nič meniť, proste des ... celý život je o kompromisoch, ale nie o ponižovaní, veď aj ja som si musela zvykať na život s manželom, a nie vždy to bolo ružové, ale taký život ako žiješ ty asi nie, radšej by som mojim rodičom klačala pri nohách, ab ma zobrali domov, hoc aj do pivnice

timea7
16. jún 2015

@emacka ty sa nemusíš snažiť vychádzať s jeho mamou, ty si si nebrala jeho mamu, myslím, že u teba je len jediné riešenie - odchod. Toto fakt nemá zmysel.

emacka
autor
16. jún 2015

@tom_i ani to znášať nemienim a nebudem. Už ju riešiť nebudem a jednoducho si pripravím zázemie pre seba a dcéru a padám.
@timea7 presne presne už niet cesty späť. Ja ju rada už nebudem mať. Posledná kvapka to bola.

timea7
16. jún 2015

@emacka nechaj nejaký čas muža vychladnúť, takýmto spôsobom si ho môžeš postaviť proti sebe a to nie je žiadúce. Svokru pozdrav, ak sa niečo pýta, odpovedz, rozhovor s ňou nenadväzuj. Čo si opisovala váš príjem, vôbec na tom nie ste zle, ty môžeš ísť do práce oveľa skôr. Všetko ostatné sú výhovorky tvojho muža, ale nič mu nevyčítaj, nehádaj sa s ním, iba po nejakom čase s ním hoď reč - téma - chcem mať vlastnú domácnosť, podľa mojich predstáv, chápem, že ťa k mame niečo púta, ale myslela som, že tvoja rodina sme my. Ja som rozhodnutá odísť, podnikla som prvé kroky, rozmysli si, či pôjdeš s nami. Ja ťa ľúbim, ale mám rada aj seba a tu ďalej žiť nemôžem.

emacka
autor
16. jún 2015

@timea7 už sa pýtal po bytoch 😀 som zvedavá či to dotiahne do konca..ako smrka že sa svokra sama zblazni.. Ale to mi je jedno. Keď sa nedokáže ani len slušne chovať čo je samozrejmosť tak osrata je. Ozaj nepotrebujem žiadne pravidlá že niečo nech je po mojom /samozrejme pi mojom budem robiť veci týkajúce sa dcéry a mojej osoby / stále mám na ňu nenormálne nervy...

cervenaruza123
16. jún 2015

@emacka svokra sa zblazni bez vas a ty s nou. co je horsie 😀?

emacka
autor
16. jún 2015

@cervenaruza123 tak pre mňa samozrejme ja...preňho ťažko povedať aj keď mu stále vytykam že ja budem tá čo mu ako dochodcovi podá pohár vody 😀 😀
A čo sa týka jej tak vôbec mi jej neni ľúto... Nehovoriac o tom ze kontese nebude mať kto upratovať..

cervenaruza123
16. jún 2015

@emacka aj keby ti jej bolo luto, urcite je dolezitejsi pokoj v rodine a zachrana manzelstva. ked sa neda tak sa neda. mozno s niektorymi sa da, ale s vacsinou nie

timea7
16. jún 2015

@emacka vaše vzťahy sú natoľko narušené (myslím svokra a ty), že by ste asi len zázrakom dokázali spolu existovať bez hádok, urážania, frustrácie....nechápem, prečo svokry z toho robiia také haló. Kopa mladých je v zahraničí a ich rodičia to prežijú.

emacka
autor
17. jún 2015

@cervenaruza123 veď toto ona ma berie ako narusitelku a tak sa aj chová... Ja by som sa nevedela tak sprosto chovať k niekomu kto mi kvázi upratuje, vari, perie pod ritou..
(včera som mužovi chcela zahlasit že jej spálňu od upratovania vynechám -keďže sa mu sťažovala aj na to ako vysávam) Ale vykaslala som sa na to. Nebudem už rýpať a ani jej spálňu upratovať.
Howk 😀

emacka
autor
17. jún 2015

@timea7 a ona je závažie ktoré ho sebecky ťahá na dno
...A pritom neni chorá alebo nevladna... Len proste.. Aaaach.. Nebudem jej dávať vulgárne pomenovanie...

emacka
autor
17. jún 2015

@timea7 ja som tiež povedala ze deťom niečo nasetrime s mužom a nech idú preč keď sa vydajú ozenia... 😀 😀 😀

zuzin78
17. jún 2015

@emacka mne je luto jedine ,ze deti pridu o otca,ale ked chce sediet pri mamicke, nech si ju ma. proste ja nemozem byt s osobou na dvore, s ktorou si ani nepovieme Bu.a urazat sa od nej nenecham. a aby mna ako dospelu kontrolovala, tak to nie. ja potrebujem prist do domu a nemamt pocit, ,ze zase stoji pri okne a caka, caka kedy pride moje dievcata k nej,len ona si neuvedomuje, ze tam nechuc nechodit. starsia vobec, a mladsiu si kupuje sladkostami..... 🙄 🙄 🙄 skoda reci
a mentalita niektorych ludi smer na juh od Nitry je hrozna. aspon v tomto "meste" , skor dedinke,, je otrasna. ( madarcina na kazdo kroku, po slovensky nic, mam sa ja prisposobit a naucit, tak to teda nie, boze kolko som bojovala v " slovenskej " skolke, aby sa ucitelky rozpravali s mojou dcerou po slovensky. .. otrasne. skoda pisat ...... )
nam by pomohlo, kebyze sa odstahujeme na cisto slovenske uzemie, a aby sme boli sami. bez jeho rodiny a hlavne bez matky.

zuzin78
17. jún 2015

@emacka mame rovnake "svokry "- ja uz uz ani nepokladam za "svokru ". ja som pre nu Darmozracka, co mina peniaze jeho syna, a nie som v praci a ona nemoze strazit mladsiu moju dcerku. ona sa nudi, ostatne deti na nu kaslu, pridu na hodinu raz za 2-3 tyzdne ukazat vnukov, a dost, maju pokoj, len jej syn jej taky mamickin maznacik, co sa drzi sukne, a este ju aj pocuva, tak to nema vyznam.... on ma pocuvat mna a nie ju, kebyze mam napisat aky nam vztah s tou osobou, ziadny, po poslednej vymene nazorov, som s nou neprehovorila ziadne slovo. a ani neprehovorim, skoda slov. je to falosna liska.

emacka
autor
17. jún 2015

@zuzin78 ja by som tiež ušla.. Hento sa naozaj nedá... Ale keď budeš odchádzať možno sa muž umudri 🙂
Budeš mať pokoj.. Bude ti lepšie 🙂 od hentakych mrch či najďalej ☹

zuzin78
17. jún 2015

@emacka neodide. to by musel pochopit, ze ja som ta co hovori pravdu ale ja som teraz ta, co stale hovori klamstva, a ona mu este pritakava. viem, ze detom by bolo dobre na cisto slovenskom uzemi, na severe Slovenska, odkial pochadzam, len ten boj bude tazky a bude trpiet hlavne deti. .... ta osoba sa mi vyhrazala,( a potom to pred synom poprela ( skoda,ze ma o nenapadlo skor vsetko co mi hovorila nahrat si na mobil ale uz je neskoro plakat,,ked ma to nenapadlo skor ) , zeked odidem, socialka mi deti zoberie a ona bude za ne bojovat. je to chora zenska....

emacka
autor
17. jún 2015

@zuzin78 pokiaľ ty preukazes že sa máš ako o ne postarať, a chcú byť s tebou neni možné aby jej ich prisúdili.... A ak sa vrátiš naspäť určite budú za tebou stať tvoja rodina
Dáš sa dokopy a môžeš ich osrat

zuzin78
17. jún 2015

@emacka jasne, rodina stoji pri mne, vidia aky je, skoda reci. a jej by ich nikdy neprisudili, mam par veci na nu, co by ju zlozilo, ona nevie, ze ja sa viem bit za prava deti.... ( vtedy som ako tiget,kobra, pohladom zabijam. tak neh ma ta osoba necha napokoji....

emacka
autor
17. jún 2015

@zuzin78 no vidíš to je moja rec aj by som moju malú bránila ako tiger 🙂 🙂 toto ta Ken posilní a nájdeš lepšieho s lepšou svokrou chi 😀

eeffka
17. jún 2015

@emacka ty jej varis, peries a upratujes? a co si sa s konom zrazila?
sadnem a vylozim si nohy a popijam kavu, ste pyskovali? tak makajte!
a ked sa jej nepaci alebo manzelovi nech maka on, nech vie ake je to byt za debila.

zuzin78
17. jún 2015

@emacka uz nikoho hladat nebudem , nikdy . Aj tak boj o deti, rozvod, mjetkove vyrovnanie to bude trvat roky :-/