Svokra a svokor
V jednej skupinke som tu citala nazvanie svokry - Mrochta, a svokra - Stary ded 😃. Velmi sa mi to paci. Poprosim nemoralizovat. Ak ma tiez niekto svokru mrochtu a svokor je stary ded dajte like 😃. Tato tema nie je na otvorenie hadky, ze ake su tie svokry chudence, zle nevesty maju atd. Ale mozno sa tiez niekomu tieto nazvy zapacia.
Autorka, čo ti urobili, nechcú ma teba prepísať majetok, nepostrazia deti, nepodelia sa o dôchodok? Zlí, veľmi zlí 🤦♀️
Čo ste také?
Nie každý je s mužom 15 rokov aby to celé pochopil.
Autorka je pravdepodobne možno ešte ani nevydata, časom pochopí, že veľakrát to nemá zmysel.
Ja napríklad môžem povedať o svokre aj tak aj tak, ale skôr som sa už naučila, som s mužom roky.
Veľa mamičiek bude vždy na strane tvojho syna, nech sa robí čokoľvek.
Ono kazdy nech robi a hovori ako uzna za vhodne. Ja som sa naucila v mnohych veciach nesudit a radsej brat veci a ludi s rezervou a to iste pri svokre a svokrovi a lepsie sa mi zije.
A ani deti nededia mimochodom, keď tak muž.
@lubisvecko ono to velmi pomoze v niektorych vztahoch
Milá autorka....nezabúdaj že aj TVOJA MAMA JE SVOKRA TVOJMU MUŽOVI....TAKZE JE TO TIEŽ MROCHTA????....
Nech by som bola akokolvek nastvana,nedovolila by som si anilen v myslienke takto nazvat rodicov svojho muza.
Kazdy sme nejaky,nikto bezchybny.
A ked svojho muza lubim,budem si vazit aj jeho rodicov.
Ked budem na nich nahnevana,ponadavam si,ale urcite nebudem vseobecne cely zivot pouzivat takyto slovnik....
Celkovo,este ten stary ded,dedo....dajme tomu...ked si nastvana.
Ale ta mrochta.....
To je nejaka somracka,neupravena,alkoholova,neumyta,
strapata,ufrflana,strbava....toto evokuje vo mne slovo Mrochta!!!!
Chces povedat,ze tvoja svokra je taka?
Ak nie,je to urazka najhrubsieho zrna pre mna...
Nastastie to pre istotu autorka pridala anonymne a skonci to iba ako strateny vykrik do tmy.
Nikdy by som si na jej adresu nieco take povedat nedovolila. To uz afakt musia byt tie rodinne vztahy na bode mrazu, aby sa medzi sebou takto nazyvali
Najhoršie svokry sú tie, ktorým sa mladé nevesty nasťahujú do domu a oni 1. neotrcia hneď kopytá, 2. neprepisu na ňu hneď aspoň polovicu domu, 3. dovolia si komentovať nevestine tehotenstvo, 4. dovolia si nekomentovat nevestine tehotenstvo a za 5. keď sa narodí dieťa a to by už bola iná kapitola....Kľudne ma doplňte ak som niečo zabudla 😊
@osky a co ak si ten svokor mysli ze je uplne bezchybny..dokonaly..lepsieho niet a kazdy co nieco vie je aj tak debil? 🤣

@makova333 a ak je ozaj pravda, že veľa vecí sa dedí "obgeneráciu"... 🤣