Svokra...ach moje nervy!
sorry zienky za tento vylev ale musim to dakde zo seba dostat von lebo ma porazi uz..Do riti tak svagrina mala zaciatkom decembra meniny a svokra pride za nami ze jej chce kupit sušičku na pradlo ze nasla taku dobru za 500 eur a ze aby sme sa zlozili aj my..ze staci ked dame 150 ona zvysok doplati..tak ja sa mam skladat svagrinej na susicku ktora mne vzivote na ziadny sviatok nekupila ani posratu cokoladu..pritom mame teraz jeden plat lebo ja som na materskej. Vzdy ked ma svagrina nejake meniny alebo narodeniny sa ide svokra posrat a vymysla uz mesiac dopredu co jej kupit ..ked mam sviatok ja alebo moj muz tak on dostane flasku a ja cokoladu..lebo my nic viac nepotrebujeme..a to preto lebo my nikdy nepovieme co nam treba..ako keby sa niekedy pytala...svagrine ide toho pokupovat...ok to mi nevadi az tak ale to ze ešte aj nas nuti aby sme sa jej zlozili na to co ona vymysli..a ked nechceme tak zacne z nas robit chudakov..a to ten moj syn tak malo zaraba?.ze si nemoze dovlit sestre prispiet na darcek?..tie jej sproste otazky..hovorim co kedy ona jemu kupila alebo mne?.." No ale vy nepoviete nikdy co chcete?"..Tak sorry ze nepoviem: Viete co o mesiac mam narodky a prosim si toto a toto,,ja to tak neviem proste..
zbytocne sa rozculujes. Treba svokre povedat ze muz zaraba dobre ale nechce prispiet. NECHCEM lebo to pokladam za potebne, nie preto ze malo zarabam. A dovidenia, viac sa nespyta. Ak chce kupovat drahe hovadiny a este k tomu na meniny tak nech si ich financuje sama. Vobec by mi to nedvihlo tlak, skor by som sa zasmiala.
*nepokladam za potrebne 🙂
Jej do Vasho rozpoctu nic nie je a to by som jej natvrdlo povedala nech sa stara o svoje financie. Nie si povinna jej nic vysvetlovat a ani nemusi vediet kolko zarobite. Skuste ty aj muz nic ohladom penazi nekomentovat, nic jej neovorit, nebude sa mat coho chytat.
Daj 5e za seba, 5e za muža a potom pred švagrinou hrdo vyhlasuj, že to ste sa jej všeci traja aj so svokrou na tú sušičku poskladali 🙂
to iste je aj moja svokra ( zgrloska ) vsetkym sa chce na vianoce skladat aby sme jej s manzelom prispeli lebo ona malo zaraba a nebude sama kupovat darceky ale chce aby sme sa skladali ale velmi rychlo som ju stopla povedala som ze my kupime darceky ake chceme my a nebudeme sa na ziadne traposiny skladat 🙂 nekupujeme si predsa darceky za horibilne sumy takze neviem preco by som sa mala skladat na 10 eurovy darcek, svagrina ma tiez maleho ktory mal 3 roky a svokra mu prosim pekne kupila nutelu ( lebo tu ma strasne rad) pritom my sme mu pokupili plnu tasku ako viem ze nejde o darceky ale ked uz neda vlastnym detom a ani vlastnemu vnukovi tak neviem ( vsetko len pre seba aby mala )
pritom mne svagrina na narodeniny a meniny tak max. zavola alebo posle sms
Veru, žijete z 1 platu, tak aké vyhadzovanie 150€ do vzduchu, to by mala aj svokra pochopiť, podstatné je, ako sa k tomu stavia muž. Moja svokra je tiež taká náročná, ale len k sebe, pred časom si zapýtala na meniny robotický vysávač za 400€ a sme sa skladali, vlani pod stromček len od nás kabát, tento rok hrniec za 60€, jej muž chcel pod stromček darček za 30€ a ona to hodila na nás, lebo jej to asi bolo veľa na muža dať 30€, k okrúhlinam sa skladalo na infrasaunu (aj my) a potom rozprávala, že my jediný sme neprispeli. Hlavne, že ja u nich na vianoce sedim ako piate koleso, nikdy nič nedostanem a na narodeniny, meniny, čo doma nájde a nepoužíva, bižu (kt. ja nepoužívam vôbec), hubky na riad, použity krem, či make-up, kt. jej nesadol. Svojmu synovi nič, alebo len nejaké pochutiny, darček mu vždy obstará len jeho otec. Ale môj chlap sa neprieči, vždy dá, čo si mamička nadiriguje, a aj keď sa mi to nepáči, je to jeho rozhodnutie. Takže super, že tvoj muž nesúhlasí 😉
Ciapka rukavice a sal jej ostali z minulych vianoc 🙂 co na to muz ??? Ved povedzte pravdu: mane 1 prijem + matersku a male dieta, a ak z vas spravi preto chudakov, tak nech !!! Jej blbost nie vasa. Mohla by sa uvedomit. Pockaj kym ona bude mat len dochodok.. potom uvidi...
Keď na to svokra má nech si kúpi a vás do toho neťahá. A na meniny darček za 500e? 😂
@evalin88 mame dve male deti..ešte k tomu..moj muz ten je na to ešte viac nasraty jak ja..vsak jeho rodina..
Jedine to pochopím ak má okruhliny švagriná
Inak je to teda silné kaffe....
Zalozte si sporiaci účet na jej darčeky 😉 žartujem
Jednoduchá odpoveď: nehnevajte sa, my sme jej už darček za seba kúpili, takže už sa nebudeme skladať. A kúpte čokoládu 😛 ale chápem, ja by som bola total vo vyvrtke
a je svagrina oproti vam v nejakej hroznej situacii financnej? robi za minimalku je slobodna mamicka s hypotekou alebo tak? mozno preto to svokra robi?
@juliet86 nie ..maju sice hypo ale obaja su zamestnani jej muz profesor na vysokej skole takze neziju si zle..ona robi personalistku pre jednu vacsiu firmu..maju jedno dieta
Svokru by som už po tolkych rokoch a tolkych skúsenostiach zvrtla vo dverach : dam tolko ako svagrina. Nič.
Necakam nic ale Ona mi nedala ani posratu čokoládu za 2 evri a ja mám dat 150 ?!
to ani keby mala jubileum nedam...
@zania Bože, ja som takto dostala víno, potrpím si na kvalitu a vždy som pri návšteve odovzdávala len také, nech hostiteľom šmakuje a keď oni prišli prvý krát na návštevu ku nám, tak som dostala víno, že Rízling Tesco. Doteraz ho mám odložené, aby som im ho mohla vrátiť 😂😂😂 Som rada, že niekto rozmýšľa rovnako 👍
@jdvorka 😂😂 no s vinom to byva tiez kapitola.
Ale si mala vidiet dotycnu osobu,ked som spoza chrbta zrazu vybrala tu najlacnejsiu deluxe smakocinku,ze ked aj ty mi vzdy tak dobre kupis,tak aj ja som ta chcela potesit. To bol kysly ksicht jak svina. Zase cakala,ze sa hecnem a ne. Bolo mi to sice trapne,ked ostatni pozerali,ze co to davam,ale na ten just. A odvtedy pokoj. Ved som to len vyhadzovala,ani roztopena do palaciniek mi ta cokolada nechutila. No brrrr.
A uz si ochutnala vinko?jaj,odlozila,ako fajnsmeker chces spravne ulezane,za par rokov bude rocnikove tesco deluxe neskory zber z krabice😂😂😂🍷
@ciusinka 🤣🤣🤯
@aceris našťastie, odo mňa nikto nepýta peniaze.Asi všetci vedia, že nemám.
@karolinakr uz aj o nas😅 doteraz mali mylnu predstavu, ze sak maju byt, kupili si hento, tamto...a pritom hypoteka, pozicky a kolke mesiace sme radi ze mame na jedlo...ked sme sa pytali co na sviatky by si priali, bolo to same "prispejte nam" napr. na pracku, sedacku a pod. (jasne ze pri takych polozkach nedas 20eur🤦)
Tak by som ju poslala do prdele že by sa zaprášilo 🙂 Prosím ta aký má tvoj manžel na toto názor. Mňa to vytočilo len jak som to čítala nie ešte keby to musím zažiť. Nech kupuje dcérenke darčeky ale nech vás neotravuje, byt tvojim manželom tak ju pošlem do teplých krajín
Susicka na meniny svagrinej, to ma pobavilo. Ale byt v tvojej kozi, asi z nej vyskocim. Ze svagrinu hamba nefackuje, ocakavat taketo dary od matky, resp. rodiny. Uz je samostatna a zarabajuca osoba, tak by mala matke prinajmensom dopriat nech si zarobene peniaze uzije vo svoj prospech a nie ju vyciciavat. Ak matke nevadi robit rozdiely medzi svojimi detmi a je ochotna dotovat svoju dceru, ok jej vec. Ale urcite by som sa do toho nedala zatiahnut. Svagrinej by som na sviatok zo slusnosti kupila jeden kvet a smitec.
Keď to tak.citam, nechce sa mama vyťahovať pred nimi? Kupovať si takto pozornosť ... Lebo mne to tak príde, rovnako moja mama si myslí, že keď niekomu nosi drahé darčeky niečo tým vynahradí. V každom prípade skladanie sa na takýto vec je cez. Nech kupi sama 😏
..
Ja celkovo nechapem tento novodoby trend, skladat sa druhym na dary.Ked na to nemam, nekupujem.Raz sme sa skladali triednej pri maturite, a nasi ked mali diamantovu svadbu som bola ochotna sa zlozit.Ale u mna by s tymto nikto nepochodil- ked na to nemas, nekupuj.Ked som robila v Anglicku, nosila som plne tasky nasim a 3 priatelom.Teraz na to nemam, ale nikoho neprosim o pomoc.Kalkulujem tak, aby to bolo pekne za rozumnu cenu..Sestre som nieco dlzila, tak nas pozvala na punc, teraz a dostane viac jak ostatni, potom zas naopak.To by ten clovek mi musel zivot zachranit, aby som mu 300€ dary dala
Ako to autorka vyriešila? A aká bola odozva? Spomínala niečo?
@karolinakr toto inak ani ja nechapem..kazdy ma kupit sam za seba a je pokoj..my sme raz kupili svagrine na narodeniny jednodnovy wellness a svokra na nas vybehla ze naco sme to kupovali ze ci nevieme ze sa jej skladame na retiazku s priveskom?..hovorim nevieme..my kupujeme za seba..tak hned ze naco kupujeme to co jej netreba..sa raz naserem a nebudem kupovat nikomu nic a basta..ma to uz nebavi..mojich rodicov alebo surodencov potesi hoci co hlavne ze si spomenies..a tuto..nikdy nic neni dobre..uz aj manzel povedal ze sa na to vysereme a nebudeme kupovat nikomu nic ..lebo to len nervy..a nech ani oni nam nekupuju..
ja zas chapem take skladanie sa na darceky. Ale ked je to za fakt vacsiu sumu, tak jasne ze len dake jubileum, vianoce za vsetkych dokopy a pod. Zas nenavidim, ked niekto kupuje prkotiny ako rozne postavicky a podobne veci, ktore ma dat clovek na policku a sada na to prach. Radsej nech kupia dake jedlo, sladkosti v tej sume ako haraburdu. Tych mi tu svokra nazvlakala az az....vsetko som davala do skrine az nebolo kam a museli sme to vyhodit. Nakoniec dostala stopku, ze my to fakt nechceme a radsej nam da peniaze nech si kupime co nam treba. Ako fakt mne by stacila knizka a nic viac netreba, no ked to je cloveku malo alebo nevie vybrat, tak radsej sa 5ludi zlozi po 10-20eur a kupi sa daco hodnotnejsie. Napriklad takto sme ziskali sodastream. Inak by sme ho nemali dodnes, lebo nam bolo luto do toho vrazit peniaze, sak sa da zit bez toho, ale zas nas to velmi potesilo. Tak sa zlozilo viac ludi na sviatok.
To jeden by sa z týchto rodinných vzťahov zbláznil. U nás je to tiež tak, že každý za seba, ja sa s nikým už na nič nebudem skladať lebo neraz som na to doplatila a neraz som viac dala ako dostala. Nehvoorím, ja rada kúpim, rada darujem, ale keď vidím, že niekto mne má problém prísť potriasť aspooň rukou tak o čom je to?
A retiazku s priveskom jej treba?😀 mna by viac ten wellness potesil,hlavne keby mi niekto jeden den postrazil deti 😀😂
Poznam velmi dobre nam da cokoladu a 10€ na narodeniny svagrine isla na narodeniny tak s tromi taskami plus jej detom este tasky zvlast

ona dobre vie ako sme na tom..ved ako nezijeme zas zle ale jednoducho ja mam peniaze na ine veci nie na drahe darceky pre jej dcerenku ktora nam nekupila nikdy nic..a to som s muzom 9 rokov..ja som pred dvoma mesiacmi prestaval dostavat matersku ktoru som mala velmi slusnu a presla som na ten ubohy rodičak..takze o nejakych 500 eur sa nam znizil prijem..moj chlap zarobi nejakych 1300 ale to je od rana do vecera v robote..nastastie nemame hypoteku..ešte aj toto nam omiela svokra ze vsak ako to ze nemame peniaze ked ani hypo neplatime..uz som z nej na prasky dakedy..