Svokra...ach moje nervy!
sorry zienky za tento vylev ale musim to dakde zo seba dostat von lebo ma porazi uz..Do riti tak svagrina mala zaciatkom decembra meniny a svokra pride za nami ze jej chce kupit sušičku na pradlo ze nasla taku dobru za 500 eur a ze aby sme sa zlozili aj my..ze staci ked dame 150 ona zvysok doplati..tak ja sa mam skladat svagrinej na susicku ktora mne vzivote na ziadny sviatok nekupila ani posratu cokoladu..pritom mame teraz jeden plat lebo ja som na materskej. Vzdy ked ma svagrina nejake meniny alebo narodeniny sa ide svokra posrat a vymysla uz mesiac dopredu co jej kupit ..ked mam sviatok ja alebo moj muz tak on dostane flasku a ja cokoladu..lebo my nic viac nepotrebujeme..a to preto lebo my nikdy nepovieme co nam treba..ako keby sa niekedy pytala...svagrine ide toho pokupovat...ok to mi nevadi az tak ale to ze ešte aj nas nuti aby sme sa jej zlozili na to co ona vymysli..a ked nechceme tak zacne z nas robit chudakov..a to ten moj syn tak malo zaraba?.ze si nemoze dovlit sestre prispiet na darcek?..tie jej sproste otazky..hovorim co kedy ona jemu kupila alebo mne?.." No ale vy nepoviete nikdy co chcete?"..Tak sorry ze nepoviem: Viete co o mesiac mam narodky a prosim si toto a toto,,ja to tak neviem proste..
A co sa tyka menin a sušičky tak určite nie neprispevajte na to na vo nechcete potom s tym zacne vždy, bud by som jej povedala ze mamw uz darček alebo ze sme sa dohodli ze darčeky si davat na meniny nebudeme
Mňa by aj zaujímalo Vy s manželom sušičku máte? Lebo keď nie pri 2detoch a ona pri jednom potrebuje..tak ako už nonsens
Jej spravanie je absolutne nevhodne.Narovinu by som jej povedala ze sa na tento dar skladat nebudete,ze kupite dar sami podla vlastneho uvazenia A BODKA.Nech si trepe co chce.Moze ti to byt jedno,ved je to osoba bez stipky taktu a slusnosti.Ze si nad tym vobec robis este hlavu...A hlavnrme jej treba raz a navzdy vysvetlit ze vasa financna situacia naozaj vibec nie je jej vec.Boze ved bud trochu asertivna!jej spravanie si to naozaj vyzaduje
Svagrina je asi jej dcera,tak je normalne,ze jej dopraje,ale divne,ze synovi nedava takisto. Moji rodicia sa snazia davat vsetkym detom rovnako . Tiez by ma to mrzelo z tvojho pohladu.
Povedz jej to tak ako si napisala sem uvodny prispevok a hotovo👍
Povedz, že ste jej už darček kúpili a potom prídite s takým nejakým normálnym darom, čokoláda, fľaška alebo nejaký darčekový kôš. Keď svokra chce, nech jej kúpi aj za 1000 eur sušičku. Mohla si jej tiež ukázať na nete sušičky aj za 300 eur, že na tu by ste jej 20 eur dali 🤦♀️
Ja by som svokre darovala na vianoce tu ciapku, sal co tebe dala v auguste 🙂
To je komicke. Ale aspon aj vy mozete kupovat im len to, co aj vy dostavate. Flasku a cokoladu. Na otazku, ci prispejete 150 eurami, by som sa len tupo usmievala a vobec nedala ziadnu odpoved. Na otazku, co vam treba, ked vy mate sviatok, by som odvetila, ze peniaze.
Ty to tak nevieš, tak sa to nauč 🤷♀️ A to čo si povedala tu, povedz aj svokre. Švagriná ti nekúpila ani čokoládu, ty jej nebudeš prispievať 150 eurami. Keby za mnou takto prišla povedala by som JEEJ, TO AJ NÁM VY SA ZIŠLA TAKÁ SUŠIČKA! NAM KEDY KÚPITE?
@nikolka1986 ale ono to nie je len o tej sume, ale aj o princípe. Ak by to malo byť aj 20€ Ak nemajú vo zvyku si so švagrinou kupovať darčeky...
Povedz jej že teraz nemáte peniaze lebo ste práve kúpili zájazd do Karibiku,
Ja by som len povedala, ze nie,my sme uz kupili alebo chceme kupit nieco ine...co,to uvidi na oslave,je to prekvapenie a bodka
Mi to máme to isté nikto si neuvedomuje že dať z rozpočtu 150e niekedy aj viac. Je dosť náročne mi to teraz riešime aj Vianoce ona chce hrnce svokor uthovačku švagriná má dve deti to si povimyšľaju a človek si to môže hodiť teraz zistíš že si minul 300e a svojím drobcom nemáš nič som sa tiež posielala sa.so.mnou ani nerozprávajú ( prepáčte za chyby )
Na meniny darček za 500€??? 🤣🤣🤣 čo jej potom dá na Vianoce alebo k okrúhlim narodeninám? Nech jej dá tých 350 € s tým nech si sama vyberie a doloží a dá ostatným pokoj.
Povedať otvorene, že nie, že je to veľa. A ak svokra chce od Vás také peniaze a ešte ani momentálne nepracuješ, tak nemá asi všetko v hlave v poriadku. A švagriná Vám čo dáva napr. na Vaše sviatky? A čo sa týka toho, že nepoviete, čo chcete na sviatky, povedať to mi nepríde vôbec divne. My sme tiež najprv nehovorili a somariny sme si navzájom kupovali teraz svagrovci povedia čo im alebo deťom a tak isto aj my. A keď ešte svokra sa vyhovára- že nevie, tak o to viac by som jej jasne hovorila, čo chcem.
áno lenže je rozdiel dať za dvom deťom 4mesiace a 2roky 120e ešte ti aj nafotia fotky co chcu a malý dostnu jednou autíčko a kde je moja rodina..? Veď to môžem šetriť celý rok mi na sviatky dostaneme bonboniéru a víno
presne čo tu čítam som si zažila aj ja, ale som vydatá už 25 rokov a čím boli deti staršie, ustúpili sme od kupovania na vianoce, meniny, narodeniny, lebo nakoniec som len ja oslavovala, ostatní povedali, že oni neoslavujú, ale ku nám chodili rady. Ich deťom som zagratulovala u nás, oni sa najedli a išli domov. Potom sme povedali, že ked oni neoslavujú tak ani my nebudeme. A tiež svokra sa chcela skladať na darček pre jej dcérenku, aj ked to bola napr. žehlička, určite nie sušička. Čo sa týka skladania ak je to vzájomné je to podľa mna lepšie, decká dostali kopu lacných hovadín, ktoré ani sme nestihli doniesť domov, už boli zničené, radšej sa mohli zložiť a kúpiť nejakú knihu, stavebnicu. Ale to je môj názor. A treba si vždy povedať, ked sa ti niečo nepáči, najhoršie je ked je človek ticho, potom si aj druhá strana myslí, že je to OK a si spokojná. Chvíľu síce bude dusno, potom si všetci zvyknú. Držím palce.
teraz zase bola za mnou svokra ze na co sa poskladame na vianoce pre svagrinu..ze co vymyslime ?:D..ja uz normalne nechapem..tak som jej povedala ze ja sa jej nejdem skladat na nic ze nech sa nenahneva aj tak sviatky travime u mojich rodicov..a ani svagrina nema v plane nam nic kupovat..tak ostala zase taka zarazena...a pyta sa ma tak potom ani ja vam nemusim nic kupovat?..hovorim reku nie nemusite!
mala si jej povedať, že čo teda navrhne ona, na čo sa chce poskladať? a potom jej povedať, že jej super, že aj ty chceš taký darček. Nikdy nesmieš povedať, že nie. Musíš povedať, že rada by si, sa poskladala, bolo by to super, ale bohužiaľ ešte nevieš ako vám to výjde, alebo či nebudete musieť kupovať aj vy novú práčku a tak..... Alebo druhá možnosť vždy povedať všetko na rovinu a máš potom pokoj natrvalo😉
Joj,povedz svojre ze ste uz dospeli,ze max cojoladu ,vino a ze nech si kazdy sam kupi co treba,ako nehnevaj s ale naco sa takto este darcekuje svokra?
Moja svokra je tiež prípad. Kým boli v kostole, ja som varila, umývala, upratala a keď sa vrátili, pýtala som sa, kde má strúhanku. Ona na to, že nás len treba obskakovať. To ma teda dorazilo. Odvtedy u nej nepohnem prstom, maximálne si sama osladím kávu. Je prekvapená, ale čo už. A podobných príhod mám veľa.
Necitala som vsetko, ale ten alkohol tester neries. My sme raz od svokry dostali hajzlovy zvon 🤣 dodnes som na seba hrda, ze som sa dokazala tvarit normalne a este s usmevom podakovat, akoby sme co ja viem flasu najlepsieho vina dostali 😀
Bože by som ju kopla do riti Kurňa aj s takú ženskú keď by ešte raz prišla za mnou či ideme skladať by som.jej vymenovala všetko čo sme sa skladali a tak to by sa nám hodilo teraz na Vianoce že kedy mi to kúpi fuuu zaujímal.by mám jej výraz tváre a odpoved
Moja svokra doniesla raz deťom obal z čokolády prázdny, že nič iné nemala a niečo chcela doniesť. Som sa začala normálne rehotať
ja by som na nu mozno skusila reciprocitu, ze : tak ked aj im sa skladame na susicku, aj my budeme mat? to je od vas pekne ze takto myslite na obe svoje deti!" to by jej islo do penazi, a dlho by to nepotiahla, potom by vymyslela aj ona nieco lacnejsie. ja viem, ze susicku nepotrebujete, ale bohuzial s manipulatormi musis trochu taktiky pouzit, ak nezaberie uprimny vyrok, ze: "nechceme si navzajom davat take drahe darceky, chceme si len spomenut na niekoho z rodiny s cokoladou a flasou!"
Pane boze to je svokra 😂😂 hned by som ju zrusila a bolo by.Nech si financuje svoje darceky sama.Vy jej kupte bombonieru a hotovo.to co ma za vymysli

Jej povedz, že muž všetky peniaze prepije, tak už by sa vám aj nový alkoholtester zišiel. 😂😂😂😂