Svokra - averzia
Ahojte, mám za sebou so svojou svokrou už čo to odžité, pár krát sme si museli aj veci vyjasniť keď sa už ďalej nedalo. Momentálne máme dobré vzťahy, ale ja som si k nej už po tých rokoch vybudovala značnú averziu. Vždy keď k nám idú na návštevu, hneď mi klesne nálada. V rodine je taký zvyk sa pri zvítaní pobozkať na obe líca, je to aj u nás bežné, ale tým že ja ju fakt nemusím, je mi to nepríjemné. Neviem ako jej to naznačiť aby sa neurazila, dokáže sa uraziť fakt za všetko a enchcem kaziť vzťahy. Naposledy sa ale stalo už to, že keď k nám prišli, ( ja sa vždy snažím ich privítať s nejakým odstupom, zakývem, pozdravím, usmejem sa - proste snažím sa vyhnúť kontaktu :D ) no ale minule teda prišla ona za mnou až do kuchyne sa zvítať a mňa fyzicky naplo… nebolo to viditeľné, ona si určite nič nevšimla, ale ja som cítila ako mi ide hore krkom žlč a musela som sa odvrátiť k hrncu a predýchať to 🤦🏻♀️ Nikdy som to nezažila, zaujíma ma či niekto z vás áno a či je možné aby sa tá averzia ešte zmenila? Teda fakt ju nemusím, ale ak ma začne pri každom vítaní napínať asi budeme mať problém. Vidíme sa tak raz za týždeň - dva, obmedziť to určite nemôžem.
@niki_j u nás v tatovej rodine aj bratovej novej bol vždy bozkavaci maratón...a to je otec z 9 deti 🤣🙈ja ako som sa dostala do puberty začalo mi to vadit a nikto sa neurazil a akceptují to do teraz...teda vacšina...tiez to nemam rada od hocikoho...bud povedz na rovinu aleno to zval na herpes začínající alebo ...já by som na zaciatok rusko mala pri navsteve že sa necítim dobře 🤣
@niki_j ja som normalne na navsteve vramci rozhovoru povedala, ze mi je vseobecne neprijemne kontaktne vitanie a lucenie sa a normalny clovek to pochopi 🤷🏼♀️ a ked to svokra nepochopi a bude sa na teba “vrhat”, tak je to jej problem a normalne by som od nej ustupila alebo natiahla ruku na poudrav.
@ahhola tak zasa nemusis tak na nu nadavat - v podstate tebou spominana kamaratkina svokra vsetkych obdaruvala, dary pre kamosku preplacala, kupila im hlupe radio do kupelne alebo okyslicovat krvi.... tak nikoho o nic neobrala, vsetkych nejakym sposobom dotovala zo svojho dochodku a nakoniec napises, ze je puca stara....
@evamarek77 tu ide o blizky kontakt
@janetinka27 toto ani mne rozum neberie...svokra sa snazi byt v ramci svojichmoznosti mila, dava im darceky, neubluzije...aaaale kamaratka ma pocit, ze nakupuje hluposti, tak treba kydat a urazat sa.
Inak ku blízkemu kontaktu...ano svokra sa stava po svadbe rodinou ale kedze som ju 30 +- rokov nepoznala nemusím sa s nou olizovat
@nyusika lebo svokra je najlepsie boxovacie vrece a frustraciu sem tam kazdy z nas musi vyventilovat
@janetinka27 a aby sa nezabudlo - vzdy je zakerna, ohovara...viem si predstavit, ze excistuju aj naozaj neprijemne osoby.
ale 90 percent problemov so svokrami maju na rovasi oprave nevesty. lebo maju pocit, ze sa musi vsetko diat iba tak, ako si ony predstavuju. namiesto toho, aby sa trosicku vcitili do pozicie ineho cloveka a nasli kompromis.
aj matky tych zien sa staraju do vychovy - ale to je OK, akonahle nieco povie manzelova matka - hned je problem na svete
@niki_j ale to, co opisujes, to su hluposti, vazne...ona je proste taka aktivna, stacilo to nechat prejst jednym uchom dnu - druhym von.
proste sa tesila na vnuca a asi to inak nevie.
plakat kvoli tomu naozaj netreba.
manzel ju asi pozna, pritakal preto, lebo viem, ze to chce pocut...ona nech si povie, co chce - bude spokojna, vy si spravite aj tak p svojom.
moja mama robi presne toto iste, velmi sa snazi byt napomocna vsetkym svojim trom detom , vacsinou to lezie na nervy, ale nemame cut s noiu taketo riesit - ona si povie, my si spravime p svojom.
@janetinka27 zle si to pochopila... Ona napr. zavolá tomu chudobnejšiemu synovi... Jožo vyhadzuje detskú po malom, nechceš to? No tak keď to má vyhodiť, nášmu sa to zíde. A potom sa stará prekecne, ze jozovi dala na ta staru- novú izbu 300 a ten druhy ma len staré krámy... Radšej keby nič neriešila, ale ona ma presne namierené žihadlo, kam pichnúť tých druhých.
@niki_j suhlasim.mala som problemy s pracou kt.som robila a nechcela a tlacila som sa lebo....znama mala traumu s jednym clovekom a urcity cas mala prejavy vracania pri nom, znama zila vo vztahu s alkoholikom-ma zdrav.tazkosti-vztah jej nevyhovuje. Nedokazala tolerovat v com zije.
Ide o rozpor co chcete, co vam je mile s tym do coho sa nutite. Casom tom moze polavit, ked inak nazriete na situaciu.
No zrejme je to clovek, kt.sa urazi tak ci tak, podla jej spravania. Ci najdete nieco vhodne neviem. Ak sa urazi, tak ju to aj znova prejde
To vas ale trapit nemusi (nehovorim o egoizme), to si ona musi riesit. Urazanie sa je nevyzreta reakcia-v snahe cloveka dotlacit kam chceme
@niki_j podat ruku a dost. Proste nevyvijat iniciativu bozku
@ahhola ale ved stale dostanu vsetci - tvoja kamaratka dostala pre syna starsiu detsku izbu a ich svagrovci dostali cast penazi na novu. takze boli obdarovani vsetci. ale puca je svokra.... vsak si kamoska mohla kupit novu a za 300e by ju urcite nekupila
@janetinka27 zabudnime na slovo svokra a dajme clovek
@janetinka27 možno, ale ona mala ostať pri jedinackovi, ten mladší je len taky záložník, ked niečo zostane, prevyšuje bude to jeho. Ona ma učila a vždy 1.9.malo jasno, okolo ktorých deciek bude chodiť po špičkách a s ktorými jednať na hulvata, extrémne nespravodlivé ženská v robote aj doma. ...
@niki_j ja ťa úplne chápem, nám tiež svokra skoro rozbila manželstvo a doslova mi zobrala syna keď bol bábätko. Normálne si ho odniesla k sebe do spálne (byvali sme nad nimi, bola tu skoro celý deň). Ja neviem kde sa vo mne zobrala tá odvaha že som sa nedala. Ináč všetci, aj manžel boli za to aby bol cez deň pri nej, nech ja si oddýchnem po pôrode. Kúpať ho chcela ona, ešte aj švagriná mi prišla dohovoriť, že tak to musí byť, že prvá kúpe babka. Raz prišla keď sme kúpali a nenechala na mne nitku suchú, všetko som robila zle podľa nej.
Svokra nie je zlá, ja to s odstupom času aj chápem, že ona naozaj chcela pomôcť. Ale pochopila som to až keď mi manžel povedal že o dcerine deti sa takto starala, lebo moja švagriná sa na ňu spoliehala. Dokonca mi celé tehotenstvo hovorila, že to nezvládnem, že nech nasťahujeme svokru k nám. U nich bývala prvé 3 mesiace a všetko s bábätkom robila ona. Lenže ja som iná, som dosť samostatná, ja si kľudne vypočujem názor iných ale konečné rozhodnutie robím ja. Neskôr to aj manžel pochopil a prestal presadzovať svokrine rozkazy. Ten prvý rok s bábätkom bol najťažší, ale vydržala som to, keď sa narodilo druhé už sa nestarala do všetkého, normálne prišla na návštevu, keď nechcelo bábätko byť pri nej v pohode mi ho dala, neutekala s ním do inej izby ako s prvým. Dokonca mi dopriala aj pokojné šestonedelie.
@niki_j na to sa asi nedá úplne zabudnúť. Mňa to dlho hnevalo, teraz sa nad to už dokážem povzniesť, ale napríklad švagrine sa vyhýbam, lebo ona vie doteraz ublížiť slovne. Svokru som dlhšie nevidela a potom som si povedala že začnem s ňou odznova. Jej som nehovorila nič, lebo ona je trošku komplikovaná povaha, taký malý diktátor, tak som nechcela robiť ešte väčšie dusno, čiže som si to musela sama v sebe vyriešiť. Najviac mi pomohlo myslieť na deti, aby som bola v pohode pri nich, lebo oni za to nemôžu. A učím sa niektoré reči si absolútne nevšímať.